Burası gelincilerin mekanı çok destek beklemeHerkesin bayramini kutlarim guzel bir bayram diliyorum.Bayramin 1.gunu aksama dogru annemlere geldim.Bayram gunu garip kalmasinlar diye.Evli 2 erkek kardesim var onlarin gec geliceklerini tahmin ettim.ilk gun kimse gelmedi buyuk gelinimizin kurban telasi vardi.kucuk gelinimizde annesi yillar once vefat etmis mezarliga gidecez demis erkek kardesim 2.gunu geliriz demis.bizim bildigimiz oluler arefe gunu ziyaret edilir neyse tamam dedik.2.gun oldu buyuk gelinimiz geldi kardesim calistigi icin gelemedi.neyse kucuk kardesimi aradi babam henuz 1 yillik evliler karsilara gitmisler gelinin akrabasini ziyarete biz şok olduk.babamda uzuldu oglum once ananin babanin yanina geleydik o taraflar kacmiyordu gene giderdiniz dedi kapatti telwfonu.cok canim sıkıldi babamlarla evlerinin arasinda 1 minibus luk yol var.benimde cocugum olucak gebeyim ayni donem gelinimizinde cocugu olucak.benim ilk cocugumdan herseyim var besik araba ivir zivir.onlarin birseyi yok haliyle kardesimin borcu var bebek icin alinacak cok esya var diye uzum uzum uzuluyordum.10 gun once bebek icin gerekli 200 tl.lik birseyler eksik gedik aldim goturdum.daha da alacaktim.ama anasini babasini hice sayan beni sayarmi.gelinimiz aramadi bile bayramlasmak icin.dugunlerinede en cok ben yardim ettim.nisan bohcasi dugun bohcasi evinin butun eksik kalan herseyini ben tamamladim.simdi birkac ay sonra izne ayrilacagim maddi olarak cok sikisacak olmama ragmen aklim fikrim onlardaydi darda kalmasinlar diye.simdi bir yanim diyor ne istiyorsan al icinde kalmasin bir yanim bunlara degmez bunlarin onune dunyayida sersen kadir kiymet bilmezler.bakalim onlarinda cocuklari olacak herkes yasattigini yasamadan olmesin.cokkk zoruma gitti yaa.gorumcesinin sanane demesin bazi arkadaslar lutfen ben telefon acip kimsenin huzurunu bozmadim ama oluyorum sikinti stresten.
Herkesin bayramini kutlarim guzel bir bayram diliyorum.Bayramin 1.gunu aksama dogru annemlere geldim.Bayram gunu garip kalmasinlar diye.Evli 2 erkek kardesim var onlarin gec geliceklerini tahmin ettim.ilk gun kimse gelmedi buyuk gelinimizin kurban telasi vardi.kucuk gelinimizde annesi yillar once vefat etmis mezarliga gidecez demis erkek kardesim 2.gunu geliriz demis.bizim bildigimiz oluler arefe gunu ziyaret edilir neyse tamam dedik.2.gun oldu buyuk gelinimiz geldi kardesim calistigi icin gelemedi.neyse kucuk kardesimi aradi babam henuz 1 yillik evliler karsilara gitmisler gelinin akrabasini ziyarete biz şok olduk.babamda uzuldu oglum once ananin babanin yanina geleydik o taraflar kacmiyordu gene giderdiniz dedi kapatti telwfonu.cok canim sıkıldi babamlarla evlerinin arasinda 1 minibus luk yol var.benimde cocugum olucak gebeyim ayni donem gelinimizinde cocugu olucak.benim ilk cocugumdan herseyim var besik araba ivir zivir.onlarin birseyi yok haliyle kardesimin borcu var bebek icin alinacak cok esya var diye uzum uzum uzuluyordum.10 gun once bebek icin gerekli 200 tl.lik birseyler eksik gedik aldim goturdum.daha da alacaktim.ama anasini babasini hice sayan beni sayarmi.gelinimiz aramadi bile bayramlasmak icin.dugunlerinede en cok ben yardim ettim.nisan bohcasi dugun bohcasi evinin butun eksik kalan herseyini ben tamamladim.simdi birkac ay sonra izne ayrilacagim maddi olarak cok sikisacak olmama ragmen aklim fikrim onlardaydi darda kalmasinlar diye.simdi bir yanim diyor ne istiyorsan al icinde kalmasin bir yanim bunlara degmez bunlarin onune dunyayida sersen kadir kiymet bilmezler.bakalim onlarinda cocuklari olacak herkes yasattigini yasamadan olmesin.cokkk zoruma gitti yaa.gorumcesinin sanane demesin bazi arkadaslar lutfen ben telefon acip kimsenin huzurunu bozmadim ama oluyorum sikinti stresten.
Konu sahibinin kv kp i başka memleketteymiş ve gelinleri anne babasına değil teyze kızına gitmiş... aynı şey mi?Sen bayramın 1. Günü kendi anne ve babani ziyarete giderken şok olmuyorsun? Ama gelininiz kendi anne ve babasına giderken mi şok oluyorsun?
Ayrıca kardeşlerimle aramda ne geçerse geçsin bu durumları ne maddi ne de manevi yeğenlerime yansıtmam. Daha doğmamış çocuğun suçu ne?
Ya şu insanların hayatları üzerinde söz söyle hakkınız olduğu fikrinden ve yaptığınız üç kuruşluk harcama için madalya beklemekten vazmıgeçseniz artık?! Sanane ister arefe günü gider isterse bayramın hergünü kalkar gider. İnsanların ölmüşlerini ziyaretlerine bile laf ediyosun. Kızın tarafı kaçmıyosa senin annen baban hiç kaçmıyo. Kafalarında nasıl plan yaptıklarını bilmeden hemen yargı! Ayrıca bayramda ziyarete geç gelecekler diye hemen düğünde yaptığın masrafları yazmışsın ne alakaysa. Bence sen yeğenine hiçbir şey yapma. Çıkacak ilk sorunda bunuda masaya koyacağın çok belli.
Sen bayramın 1. Günü kendi anne ve babani ziyarete giderken şok olmuyorsun? Ama gelininiz kendi anne ve babasına giderken mi şok oluyorsun?
Ayrıca kardeşlerimle aramda ne geçerse geçsin bu durumları ne maddi ne de manevi yeğenlerime yansıtmam. Daha doğmamış çocuğun suçu ne?
Valla hiçte gelincilik yapmıyorum. Belki sonradan gelip tüm gün orda kalacaklardı. İnsanların düşüncelerini planlarını bilmeden kestirip atıyolar. Yok bunlara değmez falan.. Bi durunda bakın ne oluyo ne bitiyo.Insan ne olursa olsun once ana babanin elini oper.
Kimse zincire vuracak degil onlari.
1 duraklik yola gelmeyip karsilara gitmek, anne babayi ezmek nedir?
Ilk gun gelsinler diye de zorlayan olmamis.
2. Gun insan kayinvalide kayinpederin elini opmeye gitse olmez.
Bos gelincilik yapiyorsunuz.
Koca adamin gonlu kirilmis, yazik degil mi kayinpedere?
Sizin bildiginiz ölüler? Kaybettiklerimiz desek o nedir ya korku filmi gibi yazilir mi?bizim bildigimiz oluler
oglum once ananin babanin yanina geleydik o taraflar kacmiyordu gene giderdiniz dedi kapatti
Gelininizin gidecek bir annesi bile yokmuş, diğer akrabalarını gezmesini mı dert ettiniz... gerçekten yazık....Herkesin bayramini kutlarim guzel bir bayram diliyorum.Bayramin 1.gunu aksama dogru annemlere geldim.Bayram gunu garip kalmasinlar diye.Evli 2 erkek kardesim var onlarin gec geliceklerini tahmin ettim.ilk gun kimse gelmedi buyuk gelinimizin kurban telasi vardi.kucuk gelinimizde annesi yillar once vefat etmis mezarliga gidecez demis erkek kardesim 2.gunu geliriz demis.bizim bildigimiz oluler arefe gunu ziyaret edilir neyse tamam dedik.2.gun oldu buyuk gelinimiz geldi kardesim calistigi icin gelemedi.neyse kucuk kardesimi aradi babam henuz 1 yillik evliler karsilara gitmisler gelinin akrabasini ziyarete biz şok olduk.babamda uzuldu oglum once ananin babanin yanina geleydik o taraflar kacmiyordu gene giderdiniz dedi kapatti telwfonu.cok canim sıkıldi babamlarla evlerinin arasinda 1 minibus luk yol var.benimde cocugum olucak gebeyim ayni donem gelinimizinde cocugu olucak.benim ilk cocugumdan herseyim var besik araba ivir zivir.onlarin birseyi yok haliyle kardesimin borcu var bebek icin alinacak cok esya var diye uzum uzum uzuluyordum.10 gun once bebek icin gerekli 200 tl.lik birseyler eksik gedik aldim goturdum.daha da alacaktim.ama anasini babasini hice sayan beni sayarmi.gelinimiz aramadi bile bayramlasmak icin.dugunlerinede en cok ben yardim ettim.nisan bohcasi dugun bohcasi evinin butun eksik kalan herseyini ben tamamladim.simdi birkac ay sonra izne ayrilacagim maddi olarak cok sikisacak olmama ragmen aklim fikrim onlardaydi darda kalmasinlar diye.simdi bir yanim diyor ne istiyorsan al icinde kalmasin bir yanim bunlara degmez bunlarin onune dunyayida sersen kadir kiymet bilmezler.bakalim onlarinda cocuklari olacak herkes yasattigini yasamadan olmesin.cokkk zoruma gitti yaa.gorumcesinin sanane demesin bazi arkadaslar lutfen ben telefon acip kimsenin huzurunu bozmadim ama oluyorum sikinti stresten.
Gelinimiz diyebilmeniz icin sizin kp veya kv olmaniz gerekiyor. Sadece abinin karisina yenge denmez. Kardesinizin esine de yenge diyebilirsiniz sonucta burda kimse sizden kucuk olup olmadigiyla ilgilenmiyor,ama konuyu anlatim tarzinizdaki sorunlarla ilgileniyoruz uzgunuz yaniBenden 10 yas kucuk gelinimize yengemi diyeyim abimin esi degil kardesimin esi
.
Bak simdi benim esimin anne ve babasi baska bir ildeler oraya gidemedik bayram sabahi aradik sirayla herkesin bayramini kutladik.10 saatlik uzakliktalar gebe oldugum icin gidemedik.Sonra sabah esim benim babami aradi bayranlarstik telde.Sonra benim ailemin evi bana epey uzak 2 minibusluk uzakliktalar once burnumuzun dibindeki halaya gittik bayramlastik ben annemlere gittim esim ise gitti.gece annemlerde kaldim bayramin 2 gunu aksamina kadar annemlerde kaldik onlarida bekledik gorusuruz diye cunku babam 1.gun mezarliga gittik demisler 2.gunu geliriz demisler.bizde saf saf aksama kadar bekledik.yani kimseye farkli muamele yok.uzulduk kirildik kizdik ama karsi tarafida arayip laf demedik.insan hep onlari dusunup eksik gedik kapatmaya calisinca karsiliginda madalya beklemiyor iyi niyet hos goru incelik bekliyorGelininizin gidecek bir annesi bile yokmuş, diğer akrabalarını gezmesini mı dert ettiniz... gerçekten yazık....
O kadar hakkaniyetli iseniz bayram 4 gün... Sizde ilk 2 günü kv bizde ve eşinizin akrabalarinda geçirip, 3. ve 4. gün kendi ailenize gelmeniz gerekirdi...
Evin gelinine farkli davranis, kizina farklı davranış....
Gelinimiz diyebilmeniz icin sizin kp veya kv olmaniz gerekiyor. Sadece abinin karisina yenge denmez. Kardesinizin esine de yenge diyebilirsiniz sonucta burda kimse sizden kucuk olup olmadigiyla ilgilenmiyor,ama konuyu anlatim tarzinizdaki sorunlarla ilgileniyoruz uzgunuz yani
Siz kardesinizin esine yenge diyebilirsiniz biz gelin diyoruz.Gelinimiz diyebilmeniz icin sizin kp veya kv olmaniz gerekiyor. Sadece abinin karisina yenge denmez. Kardesinizin esine de yenge diyebilirsiniz sonucta burda kimse sizden kucuk olup olmadigiyla ilgilenmiyor,ama konuyu anlatim tarzinizdaki sorunlarla ilgileniyoruz uzgunuz yani
İste o yuzden de kardesinizin esi once kendi akrabalarina gitmekte yerden goge kadar hakli.Siz kardesinizin esine yenge diyebilirsiniz biz gelin diyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?