- 29 Mart 2015
- 20.192
- 101.422
- 598
Babaniz kardeşinize laf söyleyerek zaten kardeşinizi gelininize karşı doldurmuş.....daha ne yapacaktınız...Bak simdi benim esimin anne ve babasi baska bir ildeler oraya gidemedik bayram sabahi aradik sirayla herkesin bayramini kutladik.10 saatlik uzakliktalar gebe oldugum icin gidemedik.Sonra sabah esim benim babami aradi bayranlarstik telde.Sonra benim ailemin evi bana epey uzak 2 minibusluk uzakliktalar once burnumuzun dibindeki halaya gittik bayramlastik ben annemlere gittim esim ise gitti.gece annemlerde kaldim bayramin 2 gunu aksamina kadar annemlerde kaldik onlarida bekledik gorusuruz diye cunku babam 1.gun mezarliga gittik demisler 2.gunu geliriz demisler.bizde saf saf aksama kadar bekledik.yani kimseye farkli muamele yok.uzulduk kirildik kizdik ama karsi tarafida arayip laf demedik.insan hep onlari dusunup eksik gedik kapatmaya calisinca karsiliginda madalya beklemiyor iyi niyet hos goru incelik bekliyor
Gitmemiş, hamileymiş....Siz eşinizin ailesine kaçıncı gün gittiniz?
Akrabaya gitmesini der5Gelininizin gidecek bir annesi bile yokmuş, diğer akrabalarını gezmesini mı dert ettiniz... gerçekten yazık....
O kadar hakkaniyetli iseniz bayram 4 gün... Sizde ilk 2 günü kv bizde ve eşinizin akrabalarinda geçirip, 3. ve 4. gün kendi ailenize gelmeniz gerekirdi...
Evin gelinine farkli davranis, kizina farklı davranış....
Gitmemiş, hamileymiş....
Ne kadar ..... koymussunuz unlem eksik kalmis 38 yasindayim 10 saatlik yol gebelik riskli donemde esim tum bayram calisiyor gitmelimiydim sizce......Gitmemiş, hamileymiş....
Akrabaya gitmesini dert
Ne kadar ..... koymussunuz unlem eksik kalmis 38 yasindayim 10 saatlik yol gebelik riskli donemde esim tum bayram calisiyor gitmelimiydim sizce......
Allah kimsenin anasina babasina bayram gunu kapi bekletmesin insallah.hakverdigin icin tesekkur ederim gercekten.Sov yapmaya gerek yok yapamamda zaten soyle yapmayi dusunuyorum hicbir islerini kolaylastirmayacagim elimi etegimi cekecegim nasil onlar bizi yok sayiyorlarsa bende kendi sahsim adina yok sayacagim boylece daha az kirginlik olur sanirim.insanin insana her zaman ihtiyaci olur hele aileye ihtiyac daha bir baskadir ailen varsa arkanda kimseye eyvallahinda olmaz muhtacliginda.sukur bu gunlerde gecerOECD verilerine göre Türkiye, okuma becerilerinde boşuna son sıralarda değil.
Konu gelinin ailesine neden önce gidildiği değil, erkeğin ailesi beklerken gelinin kuzenlerine neden önce gidildiği.
Konu sahibi ben sizi haklı buldum ama sizi ilgilendiren bir durum yok bence. Hatalı olan da gelin hanım değil damat bey. Benim ailem dururken eşim bana "hadi teyzemlere, kuzenlere gidelim" dese "canım sen hayırdır?" derim. Kardeşiniz bunu yapmamış. Kendi oğlunun düşünmediği insanları elin kızı hiç düşünmez, boşuna gelini suçlamayın.
Babanız zaten söyleyeceğini söylemiş. Siz de gaza getirip iyice bozmayın aralarını.
Bebek konusunda yapmayı düşündüğünüz yardımları dile getirmeniz hiç hoş değil ayrıca. Bebeği yapan nasıl bakacağını hesap etmiştir. Yardımcı olmayı düşünüyorsanız olayı şova dönüştürmeye ya da minnet duymalarını beklemeye gerek yok.
Gelmemisler canim aksam 6 da aramislar hava serinlesin demisler.Oncelikle kız tarafina sonra gidilir falan gibi siralamalari ben hiç doğru bumuyorum. Bunu belirtiyim ama kızın ailesine gidildikten sonra artık sizin ailenize gelmeleri gerekirdi ama onlar anladigim kadariyla gelinin diğer kuzenlerine falanda gitmişler işte burası ayıp bence .kardesiniz naptiniz bari geldi mi ? Gelince ne dedi babaniza. Yaşlılar kırılıyor haliyle ama kız tarafınada önce gidilebilir bunda bir sıkıntı görmüyorum acikcasi
Bence bir dertleri var onların ailenizle babanızla falan sorun olmus olabilir mi bu davranisa baska bir sebep bulamadım ben. gelmemek nedir .ayıp olmuşGelmemisler canim aksam 6 da aramislar hava serinlesin demisler.
Hic bir sorun yok aslinda sadece annem ev temizligini hic beceremez evi begenmiyorlar onuda ben bayramdan once gittim evi iyice temizledim.hic birseye el surmezler bide begenmezler bende tek kizim yoruluyorum.ben temizlik yapincada keske bizide cagirsaydin yardim ederdik derler yapmak isteyen yapsin ellerne vuran mi var.bende yapabildigim zaman yapiyorum.calisiyorum yoruluyorum her zaman yapamiyorum.begenmezler evi diye epey temizlik yaptim.Bence bir dertleri var onların ailenizle babanızla falan sorun olmus olabilir mi bu davranisa baska bir sebep bulamadım ben. gelmemek nedir .ayıp olmuş
Bizde elimizi etegimizi cekmekte yerden goge kadar hakliyiz o zaman.Deger verip yok sayiliyorsak hakedene deger vermeli emek vermeli zaman ayirmali.İste o yuzden de kardesinizin esi once kendi akrabalarina gitmekte yerden goge kadar hakli.
Elinizi eteginizi cekmeniz o 200 liralik seyse cekin zaten,bugune kadar durdugunuz hata. İnsanlar evlenmeyi bildiyse baslarinin caresine bakarlar kafanizi yormayin, kimsenin sizin emeginize veya ayiracaginiz zamana muhtac degildir,ne guzel gitmisler kime deger veriyorlarsa onlarla bayramlasmislarBizde elimizi etegimizi cekmekte yerden goge kadar hakliyiz o zaman.Deger verip yok sayiliyorsak hakedene deger vermeli emek vermeli zaman ayirmali.
Gelinin ana babasi dememis ama akrabasi ilk once anne baba ziyaret edilirAsıl sizin yazdıklarınıza ben şok oldum ne olur önce gelinin tarafına gitseler ne kadar değişiksinİz
Bak bu acidan dusunmemistimKimsenin aklına da gelin hanımın teyzesini annesi gibi sevdiği belki de rahmetli annesinin yerine koyduğu gelmemiş. Bayramda annesinin özlemini teyzesine sarılarak gidereceği belki de? Yani bu durumda önce gelinin ailesi ziyaret edilmiş oluyor ve konu kapanıyor
Kızın annesi rahmetli olmuş belki babası da yok ve teyzesinin elinde büyümüş onu ailesi gibi görüyor olabilr herkes istediğini ziyaret etmekte özgür kimse kendini fazla önemsemesin benceGelinin ana babasi dememis ama akrabasi ilk once anne baba ziyaret edilir
Bir yardımda bulunurken yeğeninizi düşünseniz daha sağlıklı olmaz mı? Yani gelinle anlayamıyorsunuz diye yeğeninize de mi uzak duracaksınız mesela. Benim bu aşamada düşüncem yeğenim olurdu ana babası değil.Herkesin bayramini kutlarim guzel bir bayram diliyorum.Bayramin 1.gunu aksama dogru annemlere geldim.Bayram gunu garip kalmasinlar diye.Evli 2 erkek kardesim var onlarin gec geliceklerini tahmin ettim.ilk gun kimse gelmedi buyuk gelinimizin kurban telasi vardi.kucuk gelinimizde annesi yillar once vefat etmis mezarliga gidecez demis erkek kardesim 2.gunu geliriz demis.bizim bildigimiz oluler arefe gunu ziyaret edilir neyse tamam dedik.2.gun oldu buyuk gelinimiz geldi kardesim calistigi icin gelemedi.neyse kucuk kardesimi aradi babam henuz 1 yillik evliler karsilara gitmisler gelinin akrabasini ziyarete biz şok olduk.babamda uzuldu oglum once ananin babanin yanina geleydik o taraflar kacmiyordu gene giderdiniz dedi kapatti telwfonu.cok canim sıkıldi babamlarla evlerinin arasinda 1 minibus luk yol var.benimde cocugum olucak gebeyim ayni donem gelinimizinde cocugu olucak.benim ilk cocugumdan herseyim var besik araba ivir zivir.onlarin birseyi yok haliyle kardesimin borcu var bebek icin alinacak cok esya var diye uzum uzum uzuluyordum.10 gun once bebek icin gerekli 200 tl.lik birseyler eksik gedik aldim goturdum.daha da alacaktim.ama anasini babasini hice sayan beni sayarmi.gelinimiz aramadi bile bayramlasmak icin.dugunlerinede en cok ben yardim ettim.nisan bohcasi dugun bohcasi evinin butun eksik kalan herseyini ben tamamladim.simdi birkac ay sonra izne ayrilacagim maddi olarak cok sikisacak olmama ragmen aklim fikrim onlardaydi darda kalmasinlar diye.simdi bir yanim diyor ne istiyorsan al icinde kalmasin bir yanim bunlara degmez bunlarin onune dunyayida sersen kadir kiymet bilmezler.bakalim onlarinda cocuklari olacak herkes yasattigini yasamadan olmesin.cokkk zoruma gitti yaa.gorumcesinin sanane demesin bazi arkadaslar lutfen ben telefon acip kimsenin huzurunu bozmadim ama oluyorum sikinti stresten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?