Mucize Doktor'u izleyen otizm teshisi koyuyor çildiricam :/

Hayir kuşkum yok olsa elbette götürürdum. Ben çocuğumu tanıyorum otizmli olmasinin imkani yok. Ama canimi Sıkıyorlar oyle diyince

Benim kizimda 2 isimli biz ikisinide kullandik. Bu sekilde bocalamasi cok normal.
Konusmadigi icin ben pedagoga goturmeye basladim 26 aylikken anne aktif kullanmaya basladi. Suan anne,baba,dede,gitti,gel,evet,ac,at bunları soyluyor ayin 11inde 27aylik olcak

Valla 3 kez olursa bos bos bakamicam busefer haklari yok modumu dusurmeye cevabini vericem

Allah bagislasin en kisa zamanda bülbül gibi konuşurlar insallah senin meleginde benimkide

6 yaşında otizmli bir oğlum var 7-8 ayılıktan itibaren bir farklılık olduğunu hissettim siz öyle bir şey hissetmeseniz de 24 aylıkken bir uzmana gösterin hem genel bir değerlendirme olur hem de böyle söyleyenlere karşı elinizde bir koz olur

Dr goturuyoruz da otizm icin degil. Oyle bisi olsa dr da anlamazmiydi simdiye kadar. 8 ayllikken fark etmissin bnde ederdim diye düşünüyorum.

Dr goturuyoruz da otizm icin degil. Oyle bisi olsa dr da anlamazmiydi simdiye kadar. 8 ayllikken fark etmissin bnde ederdim diye düşünüyorum.

en çok sizinle vakit geçiriyorsa ' annem' yerine ismini kullanmanızı öneririm
Bu da çocuklarda kafa karıştırıyor.misal bem küçükken annem veya amcam sayın babam vs. Kelimeleri kullanıldığında yahu kim kimin annesi diyordum.

7 8 aylikken nasil farkliliklari hissettiniz mesela?

KayınPederinz Adını söyleyince bakmayan çocuğa(torununa)otizmli deyip canınızı sıkıyosa sizde ona olmayan bişeyi varmış gibi görmekte şizofreni başlangıcı babacım diyin Bakın bakalım tekrar otizm otizm deyip canınızı sıkıyor mu

Yok canim okadar da degil usturuplu bi dille hallederim insallah. Sizofren demek olmaz

siz seslenince dönüp bakiyor mu peki. kulağı aşina olsun diye bir müddet onların kullandığı isimlede hitabetseniz belki çocukda bir algı olusur dönüp bakar onlarda sizde polemikten kurtulursunuz

7 8 aylikken nasil farkliliklari hissettiniz mesela?
Göz TEMA’sı yoktu, kucaklanmayı sarılmayı kesinlikle istemezdi, günlük rutin dışındaki bir şeyde çok ağlardı , tel sarar vb bebek oyunlarını yapmazdı, el sallamazdı vb yani 7-8 aylıkken bile farklılığı hissediyorsun böyle yazarak tam anlatamadım

Dizideki doktor karakteri otizm yanında başka bir sendrom daha barındırıyor. Otizm çok çeşitli bir yaygın gelişim bozukluğudur. Öyle kolları var ki çocuğun birindeki zeka sizi şaşırtırken bir diğeri kalkıp yürüyemez bile, motor becerileri aksar.. kp bunun teşhisini koyacak biri kesinlikle değildir. Çocuğunuza bir dizi test yapılması gerekir, bi testler için evladınızı iyi gözlemlemeniz ve şüphelendiğiniz durumların olması gerekir. Dönen şeylere ilgi, yüksek sesten, temastan, ışıktan hoşlanmama, dağınıklık yada düzenden aşırı rahatsız olma, göz kontağı kuramama, sesleri sürekli tekrar etme, sık sık öfke nöbetleri vb gibi.. bunlardan bir teki bile sizi şüphelendirecek boyutta ise bir uzman desteği alın derim. Ancak bunlardan hiçbiri rahatsızlık verecek boyutta değilse evladınızın büyüdüğü anların tadını çıkarın. Kp ile de kesin bir dille konuşun, evladınızla nasıl hitap edilmesini istiyorsanız o şekilde hitap etsinler, gidip değiştiririm yoksa deyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…