- 7 Ağustos 2017
- 9.990
- 37.312
- 548
- 29
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Hayir kuşkum yok olsa elbette götürürdum. Ben çocuğumu tanıyorum otizmli olmasinin imkani yok. Ama canimi Sıkıyorlar oyle diyinceOtizm öyle pat diye koyulabilecek bir teşhis değil. Bir sürü testten geçmesi gerekiyor. Başkaları için birinin çocuğuna otizmi demek ne kadar kolay. Tamam her şey insanoğlu için ama kim çocuğunun sağlıklı olmasını istemez ki . Siz şüphelenmiyorsanız başkalarının sözlerini önemsemeyin. Ama içinizde en ufak bir kuşku dahi varsa ihmal etmeyin derim .
Valla 3 kez olursa bos bos bakamicam busefer haklari yok modumu dusurmeye cevabini vericemİnsanlar duyduğu iki cümlelik tanım ile doktorculuk oynamaya bayılıyor. Burada bile her dönem bir psikolojik rahatsızlık yerli yersiz her konuya yapıştırılıyor. Şimdi moda narsist mesela, bipolar vardı bir ara, sonra şizofren... Böyle saçma sapan durumlarla karşılaştığınızda açıklama filan yapmayın, en işe yarayan yöntem boş boş karşıdakinin suratına bakmak.
Allah bagislasin en kisa zamanda bülbül gibi konuşurlar insallah senin meleginde benimkideBenim kizimda 2 isimli biz ikisinide kullandik. Bu sekilde bocalamasi cok normal.
Konusmadigi icin ben pedagoga goturmeye basladim 26 aylikken anne aktif kullanmaya basladi. Suan anne,baba,dede,gitti,gel,evet,ac,at bunları soyluyor ayin 11inde 27aylik olcak
3 kez olursa Allah'in hakki 3 tür diyip bodoslama vericm cvbiniTıp alanında tahsilin var mı ? Diye sor
Dr goturuyoruz da otizm icin degil. Oyle bisi olsa dr da anlamazmiydi simdiye kadar. 8 ayllikken fark etmissin bnde ederdim diye düşünüyorum.6 yaşında otizmli bir oğlum var 7-8 ayılıktan itibaren bir farklılık olduğunu hissettim siz öyle bir şey hissetmeseniz de 24 aylıkken bir uzmana gösterin hem genel bir değerlendirme olur hem de böyle söyleyenlere karşı elinizde bir koz olur
Dr goturuyoruz da otizm icin degil. Oyle bisi olsa dr da anlamazmiydi simdiye kadar. 8 ayllikken fark etmissin bnde ederdim diye düşünüyorum.6 yaşında otizmli bir oğlum var 7-8 ayılıktan itibaren bir farklılık olduğunu hissettim siz öyle bir şey hissetmeseniz de 24 aylıkken bir uzmana gösterin hem genel bir değerlendirme olur hem de böyle söyleyenlere karşı elinizde bir koz olur
en çok sizinle vakit geçiriyorsa ' annem' yerine ismini kullanmanızı öneririmBenim bebegim 21 aylik. Baba. Anne. Gitti. Su. Meme. Cici. Hayir. Biir. Ikii. Vs bunlari konuşuyor. Sadece bi sorun var onuda biliyorum. Bebegimin iki ismi var birincisi kaynanin israriyla ikinciside benim koydugum isim. Koca tarafı kendi istedikleri ismi kullaniyolar benim tarafta benim koyduğum ismi. Telliogullariyla seferogullari gibi herneyse.ama ben genelde annem diye seslenirim. Benimle oynar vs. Kp ikinci kez cocugum icin otizmli olabilirmi dio o dizideki gibi. Nedenide seslenince bakmiyor diye. Iyide cocuk ismini bilmiyorki alimidir velimidir :/ iki tarafta farkli isim kullaniyor. Hayir baba ne alakasi var diorumama ikinci kez söyleyince canim sıkılıyor modum dusuyor. Benim bebegimde sorun yok eminim. Buaralar herkez otizme merak salmis butun cocuklara otizm teshisi koyuyorlar. Bidaha derse ne tepki vermeliyim gercekten canim sıkılmaya basladi
7 8 aylikken nasil farkliliklari hissettiniz mesela?6 yaşında otizmli bir oğlum var 7-8 ayılıktan itibaren bir farklılık olduğunu hissettim siz öyle bir şey hissetmeseniz de 24 aylıkken bir uzmana gösterin hem genel bir değerlendirme olur hem de böyle söyleyenlere karşı elinizde bir koz olur
Haklisiniz ismiyle seslenmeye dikkat edicegmen çok sizinle vakit geçiriyorsa ' annem' yerine ismini kullanmanızı öneririm
Bu da çocuklarda kafa karıştırıyor.misal bem küçükken annem veya amcam sayın babam vs. Kelimeleri kullanıldığında yahu kim kimin annesi diyordum.
Yok canim okadar da degilAdını söyleyince bakmayan çocuğa otizmli deyip canınızı sıkıyosa sizde ona olmayan bişeyi varmış gibi görmekte iddia etmekte şizofreni başlangıcı babacım diyin .Bakın bakalım tekrar otizm otizm deyip canınızı sıkıyomu
Göz TEMA’sı yoktu, kucaklanmayı sarılmayı kesinlikle istemezdi, günlük rutin dışındaki bir şeyde çok ağlardı , tel sarar vb bebek oyunlarını yapmazdı, el sallamazdı vb yani 7-8 aylıkken bile farklılığı hissediyorsun böyle yazarak tam anlatamadım7 8 aylikken nasil farkliliklari hissettiniz mesela?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?