- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.595
- 798
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Bence tepki vermelisin tabiki ne alaka benim 12 yaşında kaynim var oda ismiyle seslendiğimiz zaman bakmıyor o zman oda otizimli bazı çocuklar bazen hoşlanmadığı kişilere bakmıyorBenim bebegim 21 aylik. Baba. Anne. Gitti. Su. Meme. Cici. Hayir. Biir. Ikii. Vs bunlari konuşuyor. Sadece bi sorun var onuda biliyorum. Bebegimin iki ismi var birincisi kaynanin israriyla ikinciside benim koydugum isim. Koca tarafı kendi istedikleri ismi kullaniyolar benim tarafta benim koyduğum ismi. Telliogullariyla seferogullari gibi herneyse.ama ben genelde annem diye seslenirim. Benimle oynar vs. Kp ikinci kez cocugum icin otizmli olabilirmi dio o dizideki gibi. Nedenide seslenince bakmiyor diye. Iyide cocuk ismini bilmiyorki alimidir velimidir :/ iki tarafta farkli isim kullaniyor. Hayir baba ne alakasi var diorumama ikinci kez söyleyince canim sıkılıyor modum dusuyor. Benim bebegimde sorun yok eminim. Buaralar herkez otizme merak salmis butun cocuklara otizm teshisi koyuyorlar. Bidaha derse ne tepki vermeliyim gercekten canim sıkılmaya basladi
Seslenince bakmıyor diye otizm teşhisi mi konurmuş Allah aşkına ya. Bu millet öldürecek beni. Bütün öğretmenlik bölümlerinde öğretirler özel eğitim dersinde belirtilerini falan. O kadar biliyorum sadece. Uzmanı gibi bilemem ki ben bile teşhis koyamam kendi öğrencim olsa rehberlik servisine yönlendiririm. CehaletBenim bebegim 21 aylik. Baba. Anne. Gitti. Su. Meme. Cici. Hayir. Biir. Ikii. Vs bunlari konuşuyor. Sadece bi sorun var onuda biliyorum. Bebegimin iki ismi var birincisi kaynanin israriyla ikinciside benim koydugum isim. Koca tarafı kendi istedikleri ismi kullaniyolar benim tarafta benim koyduğum ismi. Telliogullariyla seferogullari gibi herneyse.ama ben genelde annem diye seslenirim. Benimle oynar vs. Kp ikinci kez cocugum icin otizmli olabilirmi dio o dizideki gibi. Nedenide seslenince bakmiyor diye. Iyide cocuk ismini bilmiyorki alimidir velimidir :/ iki tarafta farkli isim kullaniyor. Hayir baba ne alakasi var diorumama ikinci kez söyleyince canim sıkılıyor modum dusuyor. Benim bebegimde sorun yok eminim. Buaralar herkez otizme merak salmis butun cocuklara otizm teshisi koyuyorlar. Bidaha derse ne tepki vermeliyim gercekten canim sıkılmaya basladi
Canim 7 8 aylik by by tel sarar yapmayabiliyor 7 8 aylok bebek anneleri yapmiyor diye endise etmesin 1 yasina kadar yolu var.cunku ben bu yuzden cok agladim benimki neden yaiyor diye 10 aylik yapmaya basladi bunlari.Göz TEMA’sı yoktu, kucaklanmayı sarılmayı kesinlikle istemezdi, günlük rutin dışındaki bir şeyde çok ağlardı , tel sarar vb bebek oyunlarını yapmazdı, el sallamazdı vb yani 7-8 aylıkken bile farklılığı hissediyorsun böyle yazarak tam anlatamadım
Katiliyorum arkadasa,küçük bir kız cocugu bana,ben annemin annesiyim biliyormusun,çünkü bana annem diyor demisti:)Oglum diyede sesleniyorum ama ismiyle genel olarak seslenmiyorum. Ama bundan sonra dikkat ederim
Amin inşallah. Bu aksam babasi sayilari söyledikçe o da tekrarladi. Bizde tekrarlama yok en büyük sorun oAllah bagislasin en kisa zamanda bülbül gibi konuşurlar insallah senin meleginde benimkide
Anneler genelde pek konduramıyor, "ben onun ne demek istediğini anlıyorum, siz anlamıyorsunuz "vs. Diyor. Daha doğrusu işyerinden yakın bir arkadaş öyleydi. Çocuğunu az buçuk gören, çocuktaki farklılığı farkediyordu da anne konduramıyordu. En sonunda 4 yaşından sonra psikoloğa gittiklerinde % 40 otizmli olduğu anlaşıldı. Şimdi geç kalınmış bir eğitim sürecindeler..Otizimli olsa hissederdiniz. En iyi anneler hissediyor. Otizimli olan sey bunu olmadigi halde cocugunuza yakistiran aile buyuklerinizin beyni.
Benim oğlan 3 yaşında değil 3-4 kelimelik cümle, hepi topu 3-4 kelime anca söyleyebiliyordu. O da yarım yamalak21 aylık bir çocuk çok daha fazlasını konuşabilmeli.Benim oğlum tam 2 yaşında 3-4 kelimeli cümle kuruyor.
Kizim 2.5 yaşına kadar doğru düzgün konuşmadı sonra ne oldu tam bilmiyorum ama çocuk bir konuştu şimdi susmuyor her çocuğun gelişimi farklıdır otizm sanıldığı gibi basit birşey değil herkes tanı koyamaz21 aylık bir çocuk çok daha fazlasını konuşabilmeli.Benim oğlum tam 2 yaşında 3-4 kelimeli cümle kuruyor.
Benim oğlan 3 yaşında değil 3-4 kelimelik cümle, hepi topu 3-4 kelime anca söyleyebiliyordu. O da yarım yamalak. Şimdi bülbül gibi şakıyor. Yani her çocuğun bünyesi aynı olmuyor. O zamanlar oğlum konuşamıyor diye ne çok darlatırlardı beni, off hatırladım, canım sıkıldı
Arkadaşın bebeği zaten konuşuyor anneye tepki veriyor mesela otizmli birey işaret parmağı kullanmaz isme tepki vermezTamam ama bu doğru bi yaklaşım değil.Ben benim çocuğum ilerde gibi bi örnek vermedim bence tam yaşına uygun ilerliyor.Örneğin sizin çocuğunuzun geç konuşma sebebi atıyorum genetik olabilir ama başka birinin çocuğunun geç konuşma sebebi gelişim geriliği, atipik otizm, uyaran eksikliği vs gibi binbir türlü sebep olabilir.Her çocuğa otizmli muamelesinin yapılması nası yanlışsa normal gelişiminde ilerlemeyen çocuklara da aamaaan düzelir benimki beş yaşında konuştu şeklinde yaklaşmak yanlış.Çünkü allah korusun bi sorun varsa bu tür durumlarda eğitime erken başlamak çok çok önemli.Kesinlikle pedagoga gidilmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?