Mucize Doktor'u izleyen otizm teshisi koyuyor çildiricam :/

Birisi bir şey söylediğinde neden insanlar bu kadar umursuyor anlayamıyorum.

Götürüyorum doktora , genel kontrolleri iyi diye söyleyip geçin.

Sadece isme karşılık vermiyor diye bunu söylemek çok garip. Tuhaf insanlarla uğraşmaya değmez.

Hemen hemen her gün açılan otizmli konuları, insanların doktorculuk oynamaları, otizm farkındalığı oluşturmak yerine göz çıkarmak, otizm suphesinden söz edince sanki ölümcül hastalıktan söz ediyor gibi konuşulması v.s bunlar artık can sıkıcı olmaya başladı.

allahim ya
insanlar sıyırmış resmen kafayi otizimle bozmuşlar
kizima 2 isim koymak istemistim dr olan bir akrabamiz herkes seninle ayni sekilde seslenecekse koy demisti sebebini cozememistim ama koymadim da bir bildigi vardir heralde demistim suan konunuzla ne kadar hakli oldugunu anladim
birde cocugunuza seslenirken annem diyerek degil direk ismiyle seslenin bu onemli bir konuymuş bende minnoş minnoş derdim hep 6 aya kadar minnos gel minnos git ismiyle seslenen kimseyi kaale almiyordu cocuk
en kotu iki isminede soyleyerek seslenin de maruz kalmayin boyle sacma seylere

Bence tepki vermelisin tabiki ne alaka benim 12 yaşında kaynim var oda ismiyle seslendiğimiz zaman bakmıyor o zman oda otizimli bazı çocuklar bazen hoşlanmadığı kişilere bakmıyor

Seslenince bakmıyor diye otizm teşhisi mi konurmuş Allah aşkına ya. Bu millet öldürecek beni. Bütün öğretmenlik bölümlerinde öğretirler özel eğitim dersinde belirtilerini falan. O kadar biliyorum sadece. Uzmanı gibi bilemem ki ben bile teşhis koyamam kendi öğrencim olsa rehberlik servisine yönlendiririm. Cehalet

Oglum cok erken komusmaya basladi buna ragmen ne imalara maruz kaldim bide ben okbliyim kafayi yedim onlar yuzunden suan 3 yasinda harika konusuyor gorumceme pek yuz vermiyor cunku cocugu sıkıstırip opuyor bunaltiyor gecen bu cocugun iletisimi eksik diyor suan tatildeyiz ve oglum genc yasli herlesle muhabbet ediyor dusunun.artik kimsenin dedigini takmayacam ben sacma sapan cok agladim otizm genis bir yelpaze oldugu icin acaba diye cok dusundum sacma sapan her doktora goturmemde otizmi unut bu cocuk super dedi ama etrafima yetmedi hala yetmiyor.benim canimi cok yaktilar ilac tedavisi ve terapiye basladim bu yuzden

Canim 7 8 aylik by by tel sarar yapmayabiliyor 7 8 aylok bebek anneleri yapmiyor diye endise etmesin 1 yasina kadar yolu var.cunku ben bu yuzden cok agladim benimki neden yaiyor diye 10 aylik yapmaya basladi bunlari.

Ben de dedeye teşhis koydum,obsesif kompulsif:)Gitsin tedavi olsun bebeyle ugrasacagina:)

Öyle birşey olsa en yakını olarak siz hissederdiniz bence içinizi ferah tutun

Google doktorları iş başında. Kp bak sen, 10 sene dirsek çürüte çürüte okuyan insanların bilgisinden bile üstün.
Bir uzman doktor bile gerekli kontrolü yapmadan böyle bir tanı koyamazken; sizin röntgen gözlü, mr hisli kp şak diye çakmış tanıyı.
Bir daha söylerse kaç senelik tıp tecrübesinden bu tanıyı koyabildiğini sorun.
Çok sinir oluyorum böyle kendini bilmezlere, özellikle de böyle doktorculuk oynayanlara.

İyikide millet otizm kelimesini kapti...gelene gecene damga vuruyorlar ama yaşına göre bildiği ve kullandığı kelime sayısı az- yapiyorsunuzdur kesin ama daha cok kitap okumaya odaklanin.

Otizimli olsa hissederdiniz. En iyi anneler hissediyor. Otizimli olan sey bunu olmadigi halde cocugunuza yakistiran aile buyuklerinizin beyni.
Anneler genelde pek konduramıyor, "ben onun ne demek istediğini anlıyorum, siz anlamıyorsunuz "vs. Diyor. Daha doğrusu işyerinden yakın bir arkadaş öyleydi. Çocuğunu az buçuk gören, çocuktaki farklılığı farkediyordu da anne konduramıyordu. En sonunda 4 yaşından sonra psikoloğa gittiklerinde % 40 otizmli olduğu anlaşıldı. Şimdi geç kalınmış bir eğitim sürecindeler..

Sırf bu yüzden geç konuşan çocuğumu 4 ayrı doktora götürdüm( aile hekimi, çocuk doktoru, yetişkin psikoloğu, çocuk psikoloğu). Acaba ben de çocuğuna konduramıyorum da tedavisini mi geciktiriyorum diye... Allahtan bir şey çıkmadı. Ama burdaki konu sahibinin çocuğu da bana pek otizmli gelmedi. Otizm için başka belirtiler de gerek.

Bu dizıyı ben begenmedım, cocuguma da izlemedim keza ızletmem. Bu dizinden sonra her otizmli cocuktan beklenti cok asıkar olacak ondandır bu dan dan diye belirti koymalar kı dizide ki karakter hakketten ıyı durumda

21 aylık bir çocuk çok daha fazlasını konuşabilmeli.Benim oğlum tam 2 yaşında 3-4 kelimeli cümle kuruyor.
Benim oğlan 3 yaşında değil 3-4 kelimelik cümle, hepi topu 3-4 kelime anca söyleyebiliyordu. O da yarım yamalak. Şimdi bülbül gibi şakıyor. Yani her çocuğun bünyesi aynı olmuyor. O zamanlar oğlum konuşamıyor diye ne çok darlatırlardı beni, off hatırladım, canım sıkıldı

21 aylık bir çocuk çok daha fazlasını konuşabilmeli.Benim oğlum tam 2 yaşında 3-4 kelimeli cümle kuruyor.
Kizim 2.5 yaşına kadar doğru düzgün konuşmadı sonra ne oldu tam bilmiyorum ama çocuk bir konuştu şimdi susmuyor her çocuğun gelişimi farklıdır otizm sanıldığı gibi basit birşey değil herkes tanı koyamaz

Tamam ama bu doğru bi yaklaşım değil.Ben benim çocuğum ilerde gibi bi örnek vermedim bence tam yaşına uygun ilerliyor.Örneğin sizin çocuğunuzun geç konuşma sebebi atıyorum genetik olabilir ama başka birinin çocuğunun geç konuşma sebebi gelişim geriliği, atipik otizm, uyaran eksikliği vs gibi binbir türlü sebep olabilir.Her çocuğa otizmli muamelesinin yapılması nası yanlışsa normal gelişiminde ilerlemeyen çocuklara da aamaaan düzelir benimki beş yaşında konuştu şeklinde yaklaşmak yanlış.Çünkü allah korusun bi sorun varsa bu tür durumlarda eğitime erken başlamak çok çok önemli.Kesinlikle pedagoga gidilmeli.

Arkadaşın bebeği zaten konuşuyor anneye tepki veriyor mesela otizmli birey işaret parmağı kullanmaz isme tepki vermez
Dönen nesne takısı olabilir
Tehlikeyi çok bilmez göz teması kuramaz
Bu arada o diziye denk geldim sormak lazım kaç tane otizmli çocuk bu şekilde davranabiliyor yeğenim ve eşim bir ara özel çocuklarin olduğu okulda çalıştı kimisini tanıdım emin olun farklı oluyor dizi ye bakmayin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…