Müdürü arayıp hamileyim demek

En mantıklısı.

Hamileliginiz siradan bir durum. Bunu bildirmelisiniz ki okul programi düzgün hazırlanabilsin.Size sacma gelen bu şey haber verilmedigi takdirde okulun tüm planini etkiler. Bunlari iyi biliyor olmalısınız. Insanlari magdur birakmaya ne gerek var. Kendinizi kasmaniza da ne gerek var ki anlayamiyorum gercekten. Çocuğunuzun olmasi kendinizi kasmaniz gereken bir durum değil. Biraz silkelenin siz bir ogretmensiniz

Neden haber veriyorsunuz, 24. hafta nöbet çizelgesi hazırlanmadan bildirin rapor getireceğim nöbetten düşmek için diye.

Başlamayacaksanız tabii ki haber verin bir an önce.

Hamileliğinizi 24. haftadan önce söylemek zorunda değilsiniz.
24. hafta nöbetten düşersiniz.
Bunun dışında hamilelik var diye yasal olarak kişiye göre program hazırlanmaz.
Ben hamileyim işleri ona göre ayarlayın diye bir şey olamaz.
Nöbetinize engel bir durum ya da düşük riskiniz olduğunda raporunuzu götürürsünüz o kadar.
Niye söylemeniz gerektiğini anlamadım ben. BU ders saatini ya da sorumluluğunuzu değiştiren bir durum değil ki.

Ek olarak yeri gelirse saklamamak gerek.
Uzun süreli plan yapılırken(etkinlik, yarışma vs) "Ben şu aydan sonra yokum, ona göre planlayalım." deyince anlaşılıyor zaten.

Ek olarak yeri gelirse saklamamak gerek.
Uzun süreli plan yapılırken(etkinlik, yarışma vs) "Ben şu aydan sonra yokum, ona göre planlayalım." deyince anlaşılıyor zaten.
Elbette ama mesela sene başında sınıflar paylaşılırken 1. sınıf ya da 8. sınıf vermeyin denir. Ancak şimdiden söylemek zorunda hissedip strese girip dertlenmek tuhaf geldi bana.

zaten 30 haftalık hamilesiniz

yani okul açılmadan 32 hafta olacaksınız

bu sene seminerler ne zaman başlayacak bilmiyorum ama seminer döneminde 32 haftanız dolmazsa o zaman söylerseniz dolarsa da alırsınız izni götürürsünüz o da başka öğretmen talep eder

zaten kapıdan girince hamile olduğunuz anlaşılacağı için söylemek açıklamak gereken aşamayı bence geçmişsiniz

hiç stres olmayın, yasal anlamda üzerinize düşeni yapın geçin garip bir durum yok. tabii ki siz hamile olacaksınız, kocam hamile demeyeceksiniz sonuçta :)
kocam hamile demediğiniz sürece garip bir durum yok bunda.

Neden haber veriyorsunuz, 24. hafta nöbet çizelgesi hazırlanmadan bildirin rapor getireceğim nöbetten düşmek için diye.

Başlamayacaksanız tabii ki haber verin bir an önce.

30 haftalik degil mi konu sahibi ?

zaten 2 hafta sonra doktoru izin vermezse calisamayacak, bence cok gec kalmis bile soylemek icin.

30 haftalik degil mi konu sahibi ?

zaten 2 hafta sonra doktoru izin vermezse calisamayacak, bence cok gec kalmis bile soylemek icin.
Hiç dikkat etmemişim ona, 24. hafta diyorum ben de.
Ama yine de geç kalmamış.
32. hafta raporu verir direkt çalışır veya çalışmaz.
Yaz tatili zaten.

Yıllık mezun sayısının kaçta kaçı bu mesleği yapıyor bu bilinmez. Yıllardır mezunlarla beraber 500binin üzeriydi sayıları. Son yıllarda sanırım yıllık 40bin kadar atamaları yapılıyor. Bunun ne kadarı yeni mezun bunu bildiren bir durum yok bildiğim kadarıyla. Benşm verdiğim sayı son 3,4 senedir bu mesleği yapan ve yazdıklarımı yaşayan öğretmen sayısı idi. Eğer bunlara yeni mezun dersek evet 200bin. O seneki mezun sayısından çalışanlardan arkadaşın bahsettiklerini yapanların sayısı bilinmez. Köy okuluna veya zorlu şartlara kendi isteği ile şuan tekrar gitmek isteyen öğretmenler var il merkezi veya Batı illerinden. Hatta bu konuda bakanlığa yazıyorlar ısrarla. Kendi isteği ile zorlu şartlarda kalmaya devam eden tayin istemeyenler de var. Bir kısmı ise bir senede kaçmak istiyor o da doğru. Bu arada artık sağlıkta da zorunlu hizmet 6 yıla çıkarılmıştı, sonra önce öğretmenlik 4 seneye indi ardından sağlıkçıların zorunlu hizmeti 4 seneye indi. Yine tarım bakanlığında da zorunlu hizmet 4 sene. Devletin zorunlu durumunu 6 seneye çıkarması sadece onlara has değil yani. İlçe merkezinde çalışan sağlık, tarım mensupları bile artık nasıl şartlardan biran evvel kurtulmak istiyor ve kısa sürede tayin istiyorsa devlet hepsini 4 sene zorunluya çevirdi. Altı boş demişsiniz ama ben altı boş konuşmadım. Ortaya argüman sunmadım ben. Yaşanmışlıkları aktardım. Diğer meslek mensuplarından bizi tekrar o şartlara geri gönderin diye twitter etkinliği veya bakanlığa yazılar gönderildiğini hiç görmedim mesela. Ben de bir sağlıkçı olarak şartlarını bizzat gördüm sonra da halime şükrettim. Öyle saçma ki bizlerden tıbbi sekreter olanlar şimdi okul denetimi yapıp okulun sağlıkla ilgili konulardaki yeterliliğine bakıyor. Okul idarecisi ve bazı öğretmenler tıbbi sekretere hesap veriyor. Bu çok aşağılayıcı bir şey, şamar oğlanı gibiler şuan. Okuldaki ecza dolabına bir tane ürün bırakmamış devlet , ama hesabını soruyor. Kaçımız kendine yedirir ki bunu, ben yediremem mesela. Bana ne kendisi doldursun devlet,ayrıca bakanlığım bile farklıyken sekreter beni nasıl denetliyor diyebilirim.
Ek olarak gidilen yerlerde tek sorun doğal şartlar da olmuyor maalesef, idareciler de o bölgede kendini ağa paşa sanıyor, yeni gelen öğretmeni ezmeye bayılıyor. Arkadaşlarımın müdürü daima tehdit ediyordu ve şikayetçi olunca da bir şey değişmiyordu. Kaçmak isteyene de hak vermemek elde değil. Başka mesleklerde belki vardır ama bu kadar yoğun sıkıntılar olacağını hiç sanmıyorum. Biz birkaç arkadaş köy okuluna destek olmaya çalışmıştık, arkadaşlarımdan da köy öğretmeni olan var oradan biliyorum şartlarını. Nitekim ailem de zaten oralarda çalışmış geçmişte. Kendini geliştirmeyen, kitaptan müzikten bihaber, iki düzgün kelime yazamayan ve kendine öğretmenim diyen var , onlar zaten mesleklerine hakaretin önünü açıyor. Son yazdıklarınıza katılıyorum bu meslek çok önemli, keşke psikolojik yeterlilik ile alınsalar da aradaki çürük elmalar elense.

Öğretmenler de insan ? Onlar da çekingen,kararsız olabilir. Öğtetmen olunca über yeteneklerle donatılmıyorsunuz.

olamaz
öğretmenlikte en temel özelliklerden biri iletişimdir
öğrenciyle veliyle diğer öğretmenlerle müdürle müfettişle köydeyse tüm köyle iletişim halinde olan bi insan kendini geliştirmek zorunda
sınıf yönetimi sağlıklı iletişime dayanır
daha kendini ifade edemeyen hamileyim diyemeyen kocasına maaş kartımı vermeyeceğim diyemeyen dayak yiyince polisi arayamayan insanın nasıl ders anlattığını sorgulayanlara neden şaşırıyorsunuz ben de bunu anlamıyorum

bunca insan pedagojik formasyon almadan mı öğretmen olmuş
sitede eleştirilen her konu pedagojik formasyon içeriği zaten
bunları yapabilmelisiniz ki öğretmen olmalısınız

yatıyoru bilmem de henüz maaşa gelmedi

konuyla alakasız ama konu hatırlattı çıkmaz sokakta oturuyordum sokaktaki bütün kadınların aynı yaşta üç nesil çocukları vardı sanki benim neyim eksik der gibi üst üste yapmışlar
istemsiz biri bu sokağı arada bir baştan aşağı geziyo heralde demiştim

ayrıca konu sahibi okula bildirmek zorunda zaten
bunun nöbeti var semineri var yerine gönderilecek öğretmeni var
var da var yani

Bazi insanların ciddi manada ogretmen nefreti tasidigini görüyorum.yazik cok yazik.toplumda en cok taşlanan, genellenen hep ogretmenler.insanlara herseyi batan ogretmenler,şamar oglani ogretmenler,hata yapmasi mümkün olmayan,insan dışı bir varlik olan ogretmenler,meslegini en cok sahiplenen benimseyen ve bu sebeple kutsalligina el sürülmüşcesine tepki verip savunmaya gecen ,herkesin ezmeye çalıştığı ogretmenler..

Yeniden hatırlatayım mı?
İçerikte öğretmenim diye belirtilme sebebi sayın sövün diye değil, ben hamile bir öğretmenim, okul idaresine durumumu bildirmem gerekiyor ki yerime başka bir öğretmen arkadaşım görevlendirilsin, sınıfımdaki öğrencilerim, okulum mağdur olmasın ama ben hamileliğimi söylemeye çekiniyorum, nasıl söylemeliyim veya ne yapmalıyım bana yol gösterin diyor kadın.

Ama bir yorumu aldınız tüm eğitim sistemini tartışır hale geldiniz ve hala devam ediyorsunuz, bebek doğdu doğacak, tamam eğitim camiasının sorunlarını çözdünüz ama içerikle alakası yok

Ahahaha aynen. Agzımızı acıp kisisel elestiri bile yapamıyoruz cok komik bir ögretmen toplanması olusuyor sanırsın ögretmenler odası. Minicik bişey diyince de ögretmen olmak istemişiz de olamamışız cok kıskanıyoruz sanıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…