Müdürü arayıp hamileyim demek

Haklısınız. Sürekli banlanıyorum. Bir daha banlanmam inş.
Size ve polemikten banlanan diğer üyelere tüyo vereyim, cevap vermeden duramayacağınız bir yazı olduğunda yorumu yazanın profiline gidip göz ardı et butonuna basın yorumlarını görmezsiniz, yazı kurallara aykırıysa da kişiyle hiç yazışmadan polemiğe girmeden şikayet et butonuna basın moderatörler online olunca inceler yapılması gereken bir şey varsa yapar.
Bu konuyu polemiğe çevirip eğitim fakültesiydi, mesleki yeterlilikti diye dallanıp budaklandıran yalnızca yorum yazan üye değil, yorumu alıntılayıp polemiğe giren üyelerde hatalı, sonra peşpeşe polemikten banlanıyorsunuz, ben banlarken üzülüyorum siz banlanınca üzülmüyor musunuz?
Biraz otokontrol lütfen

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Dikkat etmeye çalışacağım.

Konu sahibi, mesleği öğretmenlik, kişisel bir sıkıntısını dile getirmiş, bir üye tarafından "siz öğretmensiniz yahu.çok mu zor müdür beye şunu şunu demek.. denmiş, ifade; "günümüz öğretmenleri bir tuhaf" ile bitirilmiş. Bir başka üye bunun üzerine, niye genellediniz ki demiş. İlk üye, karşısındakinin kişilik haklarına saldırmadan-bunu önemsiyor yanlış anlamadıysam- cevap vermiş;
"Siz niye üstünüze alınıyorsunuz ki ? Sizde hamile olup söyleyemiyor musunuz da bu kadar dokundu size ? "

Üye, tekrar açıklama yapıp genellemenin doğru olmadığını işaret edince, şöyle açıklama yapılmış;
Birçok eğitim okuyan yurtta arkadaşlarım vardı. Daha otobüsten inerken inecekleri durağı söyleyemez benden rica ederlerdi. Hatta bir tanesi sevgilisine ne yazacağını bile bize sorardı. Konuyu da görünce haliyle öyle yazdım. Çünkü öğretmenlik özel bir meslektir. Daha ineceği durağı söyleyemeyen insanın öğretmen olması çok abes oluyor.

Şimdi ben burada, otobüstekilerin tamamı eğitim okusa ne, sayısı milyonu bulan öğretmenler içinde hadi hepsi üye hanımefendiye denk gelse ne, bu ikisi arasında anlamlı bir pozitif korelasyon oluşturmak için örnekleme sayısı ne, demeyeceğim, ama şunu diyorum; Bir kadının "bireysel" olarak yaşadığı zorluğu, bir meslek gurubuna tahmil edip "günümüz öğretmenleri bir tuhaf" denmesi, en zarif tabirle, genellemedir. Dayanağını otobüsteki öğrencilerden alan genellemeye, meslek üyelerinin reaksiyon göstermeleri olağandır. Kimilerinin gülüp geçecek olmaları da mümkündür ama eleştirenler de olur.
Genellemeyi yapan üyeye göre kendisi makul bir eleştiri yapıyor, diğer üyelerin reaksiyonları "alınma" ve "savunma".
"Niye bu kadar savunma modundasiniz ki.", "Ben kendimde olmayan handikap için alınıp savunmaya geçmem "v.s..
Sonra hop! " Ülkedeki eğitim kalitesi, öğretmenlerin durumu ortada ". Halbuki ne konu bu, ne de eleştirilen genellemesi bu...

Kelimeleri tanımak, kavramların içeriğine vakıf olmak mühim. Genelleme nedir, eleştiri nedir, analoji, safsata, demagoji nedir vs... Ha bir de son ikisinin girdabı var, kapılıyor insan ara ara

Konu sahibi; Bir faks/mail gönderin, hamilelik lâfını telaffuz etmek zorunda değilsiniz;
" ...Müdürlüğüne,
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104/A maddesi uyarınca, ......... tarihinden itibaren mazeret iznine
( analık izni mazeret izinleri arasında yer alır) ayrılmak için başvuru yapacağımdan [ boşluğa 32. haftayı hesaplayıp yazın] , kurumumuzdaki eğitim ve öğretimin aksaması yönünden gerekli düzenlemelerin yapılması için, durumu bilgilerinize arz ederim..." Eğer 32. haftadan sonra da çalışmaya devam etmek isteyecekseniz, bir "çalışabilir" raporu sunmanız gerekecek ama bunları biliyorsunuzdur sanırım.
Sonrasında, faksınızın/mailinizin ulaşıp ulaşmadığını teyit etmek için iletişim kurarsınız. Haberim yok diyene, tekrar yolluyorum dersiniz v.s..

Allah sağlıkla kolaylıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Öğretmen değilim.

Son düzenleme:
Yok beş bini değil , sadece köy okullarında çalışanları sayarsak en az 200bini bu şekilde. Yorumumum devamı size değil

Arada okudugumuzu anlayalim olur mu?

Kac mezun veriyor her yil egitim fakülteleri? 50bin falan mi?
50 bini de sizin gibi mi?
50 bini gectim, 5 bini su anlattiginiz gibi mi?

Yeni mezunların %10u dediginiz 200 bin koy ogretmeniyse, benim cahilligim, kusura bakmayın.

Hadi biraz da gercekci olun.
200 bin koy ogretmeninin kaci zorunlu hizmet olmasa oldugu yere gider veya oldugu yerde kalirdi?
Oyleyse neden devlet zorunlu hizmeti getirdi ve hatta 6 YIla mi uzatmisti, tam hakim degilim de..
Bence problem yok bu arada.
Kalmak istemeyebilir.
Meslegini para icin yapıyor olabilir,
Ailesinin sartlari uygun olmayabilir, cocugunun egitimi daha iyi olsun isteyebilir, kultur farkini kaldiramiyor olabilir..
Bence sadece cani istemiyor bile olabilir.
Ben bunlara insani bakiyorum, sizin argumanlarinizin alti bos sadece.

Ogretmen arkadaslar aliniyor ama uzgunum. Meslektaslarinizin yaridan fazlasi yilda 20 kitap bile okumuyor.
Gunceli takip etmiyor.
Öğrencilerin zorluklarından sikayet edip kendi kendini doldurmaktan, ogrencilerine gozu kor oluyor.
Bir kismi psikolojik olarak tukenmis, her meslek grubunda oldugu gibi, kisisel bozuklugu olanlar bile var.
Yaptiklari is nesil yetiştirmek, burada bosluga yer yok.

Aynı durumu yaşadım bende. Ama bemimki aynı okulda 3.gebelik ve 2yıl arayla oldu.birazcık utandım. Bizim her sene yıl sonu dönem ayarlaması yapılır seneye doğum izne ayrılacak varsa da bilgilendirin dedi tabi o zaman bende bişe yoktu yazmadım. bu sene bşz istediğimiz dönemleri whatsapptan attık. Bizşm bransta aynı dönemi isteyen çok kişi varmış. O yüzden 1kaç kişi sabhacı olmak zorundaydı. Müdürümüzde sabah 7. 8.sınıflar olduğu için onlar sınav yakın olduğundan öğretmen değişmesin diye hamile olanları sabaha almaz kolay kolay. Eşim bi sebepten okula gitti. Demiş ben elif hocayı sabaha alcam. Eşimde biliyo düşüncesini demiş hocam bebek bekliyoruz. Ne bu 2sene bi bebek diyip takılmış. Ama ben öyle bi rahatladım ki. Ama böyle olmasa okul açılmadan programlar ayarlanmadan önce söylerdim

Aramalarınıza geri dönmemesi de bi garip olmuş ayıp etmiş, ben olsam mail atar, mail attığıma dair de mesaj yollardım. Benim amirim kadındı benden çok heyecanlanmıştı, insani duygusal tepkiler görünce insan mutlu olmuyor da değil

Bu süreçte sizi rahat ettirmek için elimden geleni yapıcam demişti, yaptı da sağolsun

Bu da var evet. Israrla WhatsApp üzerinden görüşmeye çalışan velilerimle mail üzerinden iletişim kuruyorum. Böylece sadece gerçek anlamda önemli bir durum olduğunda yazabiliyor kar çünkü bence üşeniyorlar. WhatsApp çok kolay geliyor o yüzden her an her şeyi yazma rahatlığı oluyor. Ve benim öyle bir vaktim yok okul döneminde

Mühendissiniz madem ona göre konuşayım.
Diğer değişkenleri bilmiyoruz. Belki müdür çok sert biri. Belki müdür ile arasında husumet oldu. Söylemeye çekilmesiyle verdiği eğitim kalitesi arasında üzgünüm ama bir korelasyon yok. Benim dekanımda çok sert. Bende izin istemeye çekinirim. Ama akademik anlamda sürekli kendini geliştirmeye çalışan biriyim. Öğrencilerim ile de aram iyidir. Ne yani ben dekana bir şey söylerken çekiniyorum diye kötü bir akademisyen miyim? Bu arada söz konusu öğrenci faaliyetiyse çekinmeden konuşurum ama şahsi meselerimi defalarca tartarak konuşmayı tercih ediyorum çünkü dekanımla olumsuz bir tecrübem var.

Buradan itibaren yazacaklarım size değil:

Bir öğretmen yazarken harf hatası veya imla hatası yapar, hemen yaftalanır kötü öğretmen diye. Benim bile burada en az beş kez başıma gelmiştir. Acele ile yazarım, birisi alıntılar, hatamı düzeltir (bu arafa kendi yazısı hatalar ile doludur) ne biçim öğretmensin der. Bana KK da yorum yazdığım için nasıl vaktin oluyor rezil öğretmen öğrencilerine acıyorum diyen oldu. Çünkü 7/24 eğitimle ilgili çalışıyorum ben. Hiç boş vaktim, ders aram vs olamaz.

Veya bir öğretmen eşi veya eş ailesi ile kavgalıdır. Hemen ne biçim öğretmensin, inşallah çocuklarımıza denk gelmezsin denir. Yahu ne alaka? Kişilerarası iletişim dediğimiz olgu her ikili grup için farklıdır. Sizler her tanıdığınız kişi ile a dan z ye aynı şekilde mi davranıyorsunuz? Eşi ile sorunlarını çözemiyordur ama belki de mükemmel öğretmendir. Arada ilişki kurmam ne mantık?

Bir diğer örnek, bir öğretmen konu açar, kötü bir kelime kullanır. Hemen puuuu rezil ne biçim öğretmensin. Kimse kusura bakmasın ama kafamızda hale ile dolaşmıyoruz. Bizler de sinirlendiğimizde kötü söz söyleyebiliyoruz. Burada önemli olan öğrenci veli etkileşiminde örnek bir dil kullanmak.

Yukarıda birisi mesleğiniz kişiliğiniz değildir demiş. O kadar doğru ki. Benim kişiliğim baskın, çekinik, utangaç vs olabilir. Ama bunlar benim mesleğim değil. Öğretmen veli çocuk toplum etkileşiminde çok iyiyimdir.

Kk da mühendis konuları yerine öğretmen konularında kavga çıkmasının sebebi de yılların birikimidir. Kimse kusura bakmasın. Bir sağlık çalışanları, iki öğretmenler sürekli linç edilirler. Linç edilecek konu bulamazlarsa sa 2 aylık yaz tatilinden, pandemi döneminde evden çalışmasından veya maaşından dem vurulur yine linç edilirler. Ben bu forumda öğretmenler yaz tatili yapmasın, yazın memur olarak başka yerlerde çalışsın diyeni gördüm.

Yıllardır bu forumdayım. Kimse kusura bakmasın ama günümüz mühendisleri şöyle kötü, böyle yattığı yerden para kazanıyor diye açılan konu görmedim. Veya eşiyle kavga eden mühendise tüü rezil ne iğrenç mühendissin inşallah bana denk gelmezsin diyeni de görmedim. Ama öğretmenler ve sağlık çalışanları için gördüm.

Öğretmen konularında banlarım ünlüdür ama bu sefer konuyu öğretmenlikle bağdaştıramadım. Bizim toplumumuzda hamile olmak "ayıp" kocası ile nuk nuk yapmış karnı şişmiş seviyesinde bakış açısı. Kadınlarda öğretmen de olsalar tarlada işçi de olsalar bu zihniyetteler.Kimsenin suçu değil bu zihniyeti oturtanların suçu. İş arkadaşım "afedersiniz hamileyim ben o dosyayı kaldıramam " diyordu. Af diliyor hamileliği için çünkü yanlış bişey yapmış.

Hamile olmak ayıp değil, hamileyim demek de ayıp değil. Regl olmak ve regl olduğunu söylemek de ayıp değil.
Konu nasıl öğretmenlik tartışmasına döndü bilmiyorum ama eğitim sisteminde sorgulanacak bir yer arıyorsanız eğitim sisteminin kendisini sorgulayın.
“Öğretmenler şöyle, öğretmenler böyle” ile başlayan cümleler kurup zaten sistemin kurbanı olmuş, mesleğini hakkıyla icra etmesine izin verilmeyen ve hak ettiği değeri göremeyen bir meslek grubunu daha da değersizleştirmeye çalışmayın.
Önce zihinlerinizi temizleyin sonra gelin konuşun.

Öğretmen yeterliliğine nasıl geldiğini anlamadığım bir konu daha. Ne alaka yani konunun içeriğiyle öğretmen olmak? Hanımefendinin kurduğu bir cümleden mesleki yeterliliğini böyle ölçebiliyorsanız helal olsun.

Konu sahibi zaten iki haftaya okula rapor göndereceksiniz sanırım. Gerek de kalmaz sanırım ekstradan ifade etmeye. Ama illa gerek varsa da utanmayın. Direkt hocam şu kadar haftalık hamileyim veya bebek bekliyorum bilginiz olsun dersiniz. Siz rahat olun. Karşı taraf da normal karşılayacaktır zaten. Her sene bir öğretmen izne çıkıyordur muhtemelen.

hamilelik haberimi ilk alanlardan biri aileyle birlikte patronum olmustur herhalde.

Is etigi geregi cok erken soyleme ihtiyaci hissetmistim, zira bir isin sorumlulugunu bana vermek uzereydi,
ben ona gore planlasin diyerek soyledim, o yine isi bana verdi

mudure bunu soylemeyi sacma buluyorum deyisiniz beni cok sasirtti, nasil yani, siz 2 hafta sonra izne ayrilabilirsiniz yasal olarak ve patronunuz konumundaki kisiye bunu soylemek nasil sacma olabilir ki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…