Muhabbetimiz SEL Olsun Aksın :)

defnenin bebişi olmuş kızlar

ay ben tadilatla kafayı yemekten bu mesajı görmemişim hoş gelmiş, sefalar getirmiş. defne artık emzirme aralarında gelir belki:))))

Günaydın kızlarrrrrrrrrrrrrrr
anam yorgunum yaaaaaaaa
hafta sonum yoğun geçti cumartesi günü 18 kişi misafirim vardı

18 kişi gelince tabak çanak nasıl ayarlanır, hani arada oluyor mu böyle ilk defa mı?
şimdiki evimde tabii çok tabak çanak var ama evlenince istemiyorum yaa:26: he ben de annemden ödünç alırım di mi ama

şimdi incelediğim dosyada adamın beş tane ismi var
haşim ahmet abdulbaki buğra bahadır

ne o be ispanyol mu brezilyalı mı kimlerde oluyordu böyle

selam yorgun emzirme aralarındada gelmez canım şimdi yanından ayrılmak istemez biraz zaman ilerlesin bence

ev durumu nasıl hangi aşamada yorgun şuan gündemime tül perdeler girdi

yok canım tabii hemen değil, şimdi o bakmaya doyamaz, 3-4 hafta sonra anca gözü görür bir şeyler, tabii arkadaşlardan yola çıkarak diyorum

bir tesisat işi vardı o halloldu. yenisi gelecek olan mobilyalar eskiciye verildi, ama yenisine hala karar verilmedi o ayrı kalebodur döşendi hole sonunda! kapılarımız da yok şu anda biliyorsun

boya başlayacak öbür gün, 1 hafta sürmez dedi usta birilerini getirecekmiş, biz de diyorduk bu adam ince iş ediyo bu kadar yer kaç günde biter diye, ekip oluyormuş büyük yerde. boya bitince parkeler döşenecek, ama hala karar veremedik bir iki markaya indirdik gidip yerilerinde renklerine bakıp hangi rengi beğenirsek o marka yaptıracağız. tabii sonra mobilya ve amerikan kapılar var sırada, tüle gelene kadar işimiz çok mandiş

duvarları ne renge boyattın sen bu arada? bir de ütü istemeyen tül bulursan haberim olsun beyazdan çok sıkıldım ama accık renk olsun istiyorum ben sanırım:84:

kesinlikle haklısın yorgun bende olsam doyamazdım bebişe

hole kalebodur mu neden laminant değil kalebodur soğuk oluyor laminant hem temizlik hemde terliksiz dolaşmak için daha iyi mutfağıda holüde laminant yaptırdım ben

yorgun kapıları boyanın astarından sonra taktırırsan kapılar takılırsan oluşabilecek duvar kırıkları gibi kıl tüy işlerden sonra sorun yaşamazsaın daha doğrusu boya bittikten sonra yaptırdığın kapılar takılırken bir kırık filan olurs boyan mafolur

amerikan kapı sürgülü olan mı akerdeon kapımı istiyorsun benim aklıma geç geldi mutfak balkon kapısını sürgülü yaptırmadığıma çok pişmanım

şuan ki tüllerim kırık yani krem gibi tü istemiyor perdelerde aynı ama cinsi nedir bilmiyorum yoııllardır kullanıyorum rustik ve beyaz bakıyorum şimdilik

mandiş, birincisi ses sorunu, biz gece kuşuyuz, parke yapıp öyle gezemeyecek mutlaka halı koymamız gerekecek, aşağıya ses gitmesin diye. ikincisi de, sokak kapısı direk bu hole açılıyor ayakkabıyla bir bölümüne giriyoruz ve orayı istediğim şeylerle temizlemek istiyorum. ha ama evim büyük olup da daire kapısı girişi ayrı holum ayrı olaydı görüntü olarak düşünüp arada kalırdım onu da çok düşünürdüm kesin

canım bizim eski kapılar söküldü ve bayağı bir gitti zaten duvarlar gerek kapı firmaları, bizim usta ya da yapı marketler hep aynı şeyi söyledi mandiş, eskiler sökülecek, boya ve parke olacak (ki kapı yüksekliği doğru ayarlanabilsin) sonra kapı. yani biraz da mecburiyetten böyle. bir şey olursa rötüş yaptıracağız mecburen

yok yok klasik kapı istiyorum mandiş, amerikan kapı diyorlar ya. akerdeon kapı yaptırdı bir tanıdık memnun kalmadı. belki de markası kötüydü bilemiyorum. bir de tam kapanması gereken yerlerde kapı olacak zaten o yüzden camsız amerikan kapı olacak. ama parkeyi seçmeden ısmarlayamıyoruz onu.

krem bile olsa renktir benim için mandiş, ama onları tamamen mobilyalar değişince değiştireceğim. beyaz olmasın da ne olursa olsun valla. kapıda da bıktım ya, o yüzden farklı renk yaptıracağım. rustik ne yav, rustik meşe diye parke rengi görmüştüm tülü de mi var off off çok çalışmam lazım çooook:84: hep yeni yeni şeyler çıkıyor.

bir de salonda ortaya ufak halı gerekecek, ama kolay temizlenen, hav yapmayan, beni illet etmeyecek ve de kazık olmayacak marka lazım:84:

bu arada mandiş parkeleri silmek için silsüpür mü başka bi şey mi bezi sıkıp takıyormuşsun ucuna ıslak bırakmadan siliyormuş duydun mu hiç öyle bir şey? moplar ıslak bırakıyormuş laminatları

kanga burdyaım yawwwsende i alıştın tatıle
ortak tatılde bu hafta
sen napıon ddenmıycem okudumkolay gelsın
1 hafta boya mı sürermiş

neye iyi alıştım nan kanga, uykusuzluktan canım çıkıyo nan sabahtan akşama kadar gürültü pislik ya da bilgi arama telefon trafiği orayı ara burayı ara, şimdi de parke kapı mobilyacı turları başlıycak he tabii o turun sonunda ben işe gitcem orası da ayrı

böcüşüm boya altına 3 kat bi şeyler sürülcek, onarım olcak, alçı işi vb o yüzden uzun olcak, duvarlar çok marazlı. 1 hafta sürmez demiş ama belli mi olur biz hazırladık kendimizi:84::84:

evet akerdeon kapı kullanışsız klasik kapı ev için en uygunu ama balkon kapıları için sürgülü

rustik perde canım hani pencelerin üstünde oklava gibi birşey oluyor tül perde ona takılıyor kornişee değilde

tüylü halılar varsa tozu çöpü gömüyor içlerine silkelerkende hafif pazarlarda bile var illa markalaı alman şartmı

canım ıslak sabunlu bez mobun bezini sabunlu suya sokuyorum nemlihafif kalacak şekilde sıkıyorum yani tam sulu değil kuruda değil takıp aparata siliyorum sonra duruluyorum mob bezini iyice sıkıyorum sabunlarını arıtıyorum yerlerin yıllardır böyle

kolay gelsin iyi dinlenmeler nasıl dinleneceksen yorgun

ızne mı cıktı dedın ya onu dıyorum

anm işin zor senın dınlenmeden işe gtcen bıde
yardım ıster mısın

he o perdelerden görüyorum, kardeşimin eski evinde de vardı, anam rustik miymiş adı, mandiş çok yaşa sen valla neler öğreniyorum senden. bana tülcü dese bön bön bakardım valla

balkon kapısı ve balkona açılan camlarda gerçekten sürgülüler çok iyi pimapen olanlarda da. balkonun dışına bakan olursa ama temizlik imkansız. maalesef biz de balkon minnacık ve yandan sürgü yapılacak ne içten ne dıştan yer yoktu. pimapen kapı edildi zamanında. odada balkon kapısı ve cam açık olursa birbirine çarpıyor her şey, ne edek balkon kapalı zaten onu açmamaya çalışıyoruz.

yok yav marka şart olur mu mandiş, hani herkesin ulaşabileceği şekilde oluyor ya öyle, ben hiç pazarda halı görmedim mesela :26: büyük pazarlarda vardır belki. atıyorum x markadan memnundur biri ben de hani rahat alırım diye dedimdi. hayatta halı silkelemem ben mandiş, apartman hayatında nefret ediyorum o tip şeylerden üst kattakiler silkeliyordu pat diye camları nasıl kapayacağımızı şaşırıyorduk :84: şükür sattılar evi

bezli mop nasıl oluyor yav, hani şu kocaman uçluları mı diyorsun geniş dikdörtgen? bizim evde onun rhat gezeceği yer yok maalesf. yeşil mobu var scotch brite'ın bende süngerli o da, taşları süper yapıyor, serlaminantta da iyi durum ama laminatları leke yapıyor ıslak bırakıyormuş. senin ucu büyük mü, nerden almıştın. valla laminatın en çok düşündüren yanı bu ama varmış bi şey işte annem de hatırlamıyor adını sorsun olmazsa arkadaşlarına.

bi tek sabunlu bez kullanıyorsun sonra durulama yapıyorsun yani öyle mi mandiş, yer sıvıları iyi gelmiyormuş di mi?

ızne mı cıktı dedın ya onu dıyorum

anm işin zor senın dınlenmeden işe gtcen bıde
yardım ıster mısın

he çık böcüşüm kangamm, ben çıkamadım siz çıkın barii yav:84: çıldırcemmm, bi yandan çamaşır yıkıyıp topluyom, boya başlayınca kaç gün zor geçcek, kenarda kalmasın bi şey

düşünmen yeter kangamm güzel şeyler anlatın, accık neşem gelsin

sabrediyom kangam, bitince güzel olacak diye telkin ediyorum kendimi. geçen sene çok yıpratmıştım kendimi psikolojik olarak tadilatta bu sene sabrediyorum ama bakalım

yorgun buna benzer bişiy benim kullandığım sabun olarak tam bir karışım yapıyorum elimde bulunan deterjanlardan karışım birini kokusu güzel diye birini kir sökücü diye biriini toz tutmayı engeller diye birini parlatır diye gibi hepsini suya döküyorum sonra bezi bir güzel karışımlı suya sokup çıkarıyorum durulama dediğimde bezi sabundan arıtıp duru su yani çeşme suyu deterjansız onunla ıslatıp iyice sıkıp tekrar siliyorum

Yorgun savaşcı benim misafdirlerim malesef böyle çok geliyorlar sıkılıyorum ama ne yapalım
bak ne yapıyorum biliyormusun yemek masamı hazırlıyorum tabaklarımı,çatalımı,kaşığımı, yaptıklarım pasta börekleri hepsini koyuyorum herkes oradan alıyor daha rahat ediyorum hiç olmazsa ben çay faslıyla ilgileniyorum

hiiii, resmen formül hazırlıyorsun mandişşş ay yok ben uğraşamam, tel ürün bulmam lazım benim ha işte bunlar büyük oluyor ama senin ev geniş herhalde mandiş, çünkü bunun çok hareket edebileceği yer yok bizim evde küçük boylarından mı bunun acaba, annemin dediği, bir de makinede yıkanıyor mu o bez? ay ne soru sordum kaçacaksın benden canım ya(

akıllıca duygucam, gerçi başka şansın da yok o kadar insan masaya da sığmaz, sehpa da yetmez bizim o kadar kalabalık gruplarımız yok allahtan yani hep küçük küçük gruplar farklı yerlerden tanıdıklarımız. ama hani olur da öyle bir denk gelirse kağıt tabak bardak bulundurmak lazım kenarda ya da misafir takımına ek günlük takımdan kullanırım herhalde di mi ama kağıt tabaktan iyidir

yok canım sıkılmam oynar başlık koltuk altına filan rahat giriyor ben makineye atıyorum bembeyaz sıkıyor bezler

kanga yaa süper olcak yorulduğuna değcek ınan
sıkma kendını her iş için önce zorluk bıraz çırkınlık belkıde acı olur ama sonu güzel olur öle düşün
yorulcaksın ama annecığın cok mutlu olcak

yok canım sıkılmam oynar başlık koltuk altına filan rahat giriyor ben makineye atıyorum bembeyaz sıkıyor bezler

şu yeni çekyatların altı yüksek oluyor galiba ama yine de zor herhalde di mi onların altına girmesi. bakalım mobilyalar da ufalacak o zaman sorun olmaz belki de büyükklüğü. makinede yıkanmayan şey almaya tövbe ettim de zamanında. ilk iş ona bakıyorum valla.

diyorum şimdi her detayı araştırayım evlenirken rahat ederimi ama o zaman laminat olmaz belki de ben evliyken esas parke vardı çünkü evlerde, şimdi böyle 18 lik kız gibi her şeyi araştırıyorum. esas parkeyi yer temizleme sıvılarıyla haldur huldur siliyodum valla viledayla

böcük haklı inşallah sonuç güzek oalcak

elektirikli süpürgenin girdiği her yere giriyor diyebilirim hatta biraz daha ileri kenar köşelere filan
makinaya atılmasa bende kullanmazdım inan
laminanttada her türlü deterjan kullanıyorum bulaşık deterjanını dahi döküyorum yer silme suyuna
araştırmak lazım canım yavaş yavaş iyice araştıra araştıra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…