Mükemmel kadın Olmayın!
İyi bir eş, anne, dişi, seksi, ev hanımı, iş kadını, dost, evlat, sevgili ve daha birçok şey olan mükemmel kadın, neden mutsuz olur? Çünkü bu kadınlar başkaları için yaşarlar!
Bir ilişkide kadın, eşinin hayatını gereğinden fazla kolaylaştırdığında, iyi bir iş yapmış olmaz. Her sorunu çözebilen, sorumlulukları üstünde taşıyan, düzeni koruyan ve bunun için insanüstü çaba gösteren kadın, karşısındaki erkeğin genetiğini bozar.
İnsan doğası almaya, tüketmeye eğilimlidir ve rahata çabuk alışır. Mükemmel kadın, her konuda başarılı olduğundan, karşısındakine yapacak bir şey bırakmaz. Armut piş, ağzıma düş! İlişkiler, paylaşım olmadan büyümez. kadın ve erkeğin gelişimi, yaşamın getirdiği sorumluluklar, dersler ve çaba ile doğru orantılıdır. Çocuğunun okul ödevlerini kendisi yapan bir anne, evladının öğrenmesini ve yeteneklerini geliştirmesini engellediğinin farkında değildir. Aynı durum ilişkilerde de geçerlidir. Eşinin işlerini üstlenen, yapması gerekenleri onun yerine yapan, beceremediklerini bir şekilde halleden mükemmel kadın, mutsuz olmaya mahkumdur.
İşin garip tarafı, bu yapıdaki kadınların ilişkileri genellikle hayal kırıklığı ile biter. En çok aldatılan, terk edilen kadınlar, kusursuz kadınlardır. Neden aldatıldıklarını anlayamazlar. Üstelik, eşlerinin seçtikleri kadınlar, kendilerinden çok daha vasıfsız olanlardır. "Benim neyim eksikti?" Bu cümlenin cevabı havada kalacaktır, hatta şok etkisi bile yaratabilir ama eksik olan kusurdur.
İlişkiler paylaşım üzerine kuruludur. Mükemmel kadın, eşinin yapacaklarını üstüne aldığında, zaferlerini de elinden almış olur. Çaba göstermek, uğraşmak için ortada sebep bırakmaz. Heyecanı, hevesi kalmayan bir eş, doğal olarak gidip, kendini göstereceği, yaratacağı başka ortamlar arar.
Çevrenizdeki insanları bir düşünün. İçlerinde, mükemmel olduğuna inandığınız ama hala neden evlenemediğini ya da mutsuz bir ilişkisi olduğunu anlayamadığınız kişiler yok mu? Dışarıdan bakıp, dört dörtlük kadın dediklerinizle birlikte yaşadığınızı hayal edin. Hazır bir hayat. İlk başlarda çok keyifli gelse de, zaman içinde son derece sıkıcı, tek düze ve boş bir yaşam şeklini alır. İnsani egonuz zarar görür.
Mükemmellik, kendinden vazgeçmek demektir. Sürekli başkaları için yaşamak, onların ihtiyaçlarını gidermek, onların sevdiklerini seçmek ve hazırlamak, hep başkalarını düşünmek, mükemmel kadını kişiliksiz kılar. Kendi hayatından vazgeçmek, saçının her telini süpürge etmek, gereksiz özveri ve fedakarlık göstermek, karşı taraftan alkış ve takdir almaz. Düzenli olarak bunlar yapıldığı için, görevmiş gibi algılanır ve kıymet bilinmez.
Kusursuz ve mükemmel olmak, sadece zarar verir. Eşini, çocuğunu, kendini hatta dostlarını bile zor bir psikolojik sürece sokar. İlişkiler paylaştıkça değer kazanır ve keyif verir. Mükemmel kadın mutlu olamaz. Başkalarının hayatını düzenlerken, kendine ait bir yaşamı unutur.
İnsan dediğin kusurlu olur. Hataları, yanlışları ile var olur.
Mükemmellik, insana ait değildir. Kusursuz veya mükemmel kadın olmayın.
Bu sizi ancak, ruhsal köle ve yaşam hizmetçisi yapar.
böcüşüm dün uyku sersemi unutmuşum yazmayı o yazı çok güzel kaç sene önce okumuştum ilk ve gerçekten çok ama çok doğru aynı şeyleri bana yaşça çok büyük bir meslektaşım söylemişti yerden göğe kadar haklıydı kadın bak mandişle ben benimsemişiz zaten sen de takıl bize)) şaka bir yana ne zaman unutsam sonra bu tip şeyler düşünüp okuyup kendimi kontrol almaya çalışıyor-dum son zamanlarda öğrendim iyice sanırım:))) ilişkiler çok daha huzurlu gidiyor böyle, erkek de bir işe yaradığını hissetmeli diyeyim:)))
he yok be kangam adına bakma wenice de3 yerli üretim, fiyatları yüksek görünüyor ama yılın yarıdan fazlası %50 indirimde oluyor ve waikiki den çok daha güzel şeyler oluyor inan -tabii indirim sonuna az mal kalmadıysa. lc waikiki de eskiden daha güzel bol model vardı artık beğenmiyorum ben.
günaydın hanımlar hayırlı haftalar
bu yazıyı iyi oku böcük sanki seni gördüm bir an
kötü örneksin işte ne gereği varki bu kadar kendini yormanın rahat ol lütfen
bu oje rengide hoşuma gitmedi böcük sende bana oje beğendirceğine deveye hendek atlatsaydın çoktan başardmıştın he ne pürüz birşeyim ben
ben rahatım len
bı çemkırdım mı iş neyım kalmaz ortalıkta
sende bı mok beğenmıyonsen al ben sürem en ıyısı
olur böcüküm alırım o tür mağazalara hiç uğramadığım için nerede neler vardır bilmiyorum ama artık dolaşırken gözüm parfümericileri arıycak
ne rahatı yaa sen şöyle iş güç yapma yan gel yat bir hafta o zaman görürsün rahatı
günaydın kızlar
Çok yorgunum çok
günaydın hanımlar hayırlı haftalar
bu yazıyı iyi oku böcük sanki seni gördüm bir an
yorgun daha şimdiden bıkma sırada kendi evin varki o daha çok detaylara boğulmanı gerektircek
aynı ben kangamm yaa:78:valla bendeböle edıommm
böle bı kadınım ınan
bak manış bılem bılıoo
cocuğum olursa daha cok ılgmı ceker sanırım bu aralar yeğenlerımın hıc cıkmadığı mağaza wakıkı olunca hep orda görduklerım güzel gelıyorda olabılır
evt aynı ben kangam her ne kadar değil desede
bende kendmı gördüm yazıda:86:
:
bence de :13:kötü örneksin işte ne gereği varki bu kadar kendini yormanın rahat ol lütfen
evet bugün evimin elektirik aboneliği yapılıyor haftaya rustikler takılcak ardından tekrar boyancak sonra temizlik yapılcak sonra taşınma işi başlayacak sonra ev dizilirken çıkan eksiklikler üzerine araştırmalar alımlar başlayacak ayyyy bir yerleşsem sıkıldım artık ya
olur böcüküm alırım o tür mağazalara hiç uğramadığım için nerede neler vardır bilmiyorum ama artık dolaşırken gözüm parfümericileri arıycak
ne rahatı yaa sen şöyle iş güç yapma yan gel yat bir hafta o zaman görürsün rahatı
hayırdır boşver, umarım güzel şeyler için koşturmaktandır yorgunluğun
he aynen bence de, okusun bize takılsın di mi:)))
sağ ol içime feanlık bastırdığın için canım mandişim :84: ama ben bu evi de kendi evim olduğu için boğularak geçiriyorum zaten mandiş, anneme bırakıcam diye geçmiyorum ha ip perdelerim aman tüllerim olmadı o ayrı
benimkinin fikri vardır bir şeyler alınması konusunda, genelde zevkler uyar arada pratik şeyleri bilmez itinayla öğretiyorum işteannemdeki sorun sen nasıl istersen der önce arar bulurum, ya da işte ip tül gibi isterim, ay yok ben uğraşamam kendi evine yap der ben de çıldırırım bir de içinde insan varken çok zorrr çoook, allah muhtaç etmesin bir daha ev boşken yapılmalı her şeyi
nan böcüş kanga demiyorum artık sana sen lafları nerenle okuyon, tatil zamanı da böyle etmiştin, ben neyi değil demişim, iyi bak dön oku, oku bunları takıl bize demedim mi sanapes valla
yav benim de çocuğum yok işte hediye almak kolaylaştı ama böyle, waikiki çok yerde var zaten anadolu yakasında wenice bi optimum da mı ne bi de maltepe'de falan var sanırım, karşıda daha çok sanki. normal mağazadan da 15 ten aşağı bir şey bulunmuyor bir de alıyorum çocuğun boyutunu bilmiyorum, bedenler de tutmuyor kafayı yerdim karar verene kadar, indirimlerden öyle almak waikiki olsun başka yer olsun ama değiştirme kartlı süper oluyor, gerçi waikiki paketle gelsinler diyor uğraşmıyorlar kartla genelde çocuklar için
bence de :13:
haydi hayırlı olsun yeni abonelik ve aidatlar da da niye tekrar boyanacak ben bunca hengamede bir şeyi mi kaçırdım:18: mandiş sen bizden önce tamamlarsın eksikleri sana güveniyorum valla
evet, evettt böcüş unutma sen atom karıncalıkta devam etttiğin sürece rahatlıktan bahsedemezsin, atomluğu bırak hayatı yaşa :92:
işe gelmememotıve eden tek şey maaş
yanlış mı anladımhayır bı kerem aynı ben dıommm hala
atom karıncayım zaman zaman amakeyfımede bakarım hanı yaa
ay smiller çıkmıyor, iyi hoş böcüşüm de maaşı ne edeceğine dair de motivasyon gerekiyor diyom, he sen ev alacaksın öyle motive edersin di mi :göz kırpan surat:
:şok olan surat: ay hala anlamadı, sen böyle değilsin mi dedim bennnn nannnn, nerede hani çıkar göster ay şaka mı ediyon ciddi misin anlamadım ben off offf diyorummmm :tepinen yorgun suratı:
yumak gıbı olduk vallaaçbızı mandışım
evım olsada olsun o kadar derım
hepsı gecer cnm
o kadarla bitmiyorki böcüküm hani diyorlarya en büyük soyguncu devlet diye inan diyen doğru demiş
yok sizi çözmüyorum yumuş yumuş olun öyle güzelsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?