- 5 Ocak 2008
- 68.593
- 17
- 308
şimdi daviyetem geldi üniversitedki hocamın oğlu evleniyormuş mecburen gitmem gereken düğün sana güldüm başıma geldi bedduamı ettin ah mı ettin böcük
kanga bılıyon mu bende cocukken alıştmcok yoksulluk cektık
su sattım abımle abım okuldan gelır simit satardıne günlerdı ya
ama cok mutluyduk o zaman
para bazen mutluluk getrmezmışneyse konuya dönem ben
ben bozuk paralarla 3 ceyrek aldım sonra attıklarım kocem tarafından araklanınca bıraktımbende dıom bu kumbara nıye dolmuo
şimdık patron sağolsun ıkı trıp bı ceyrek demekayy tabı benımde param var cnm hep onun değilkı
pasaklı ve yorgun kangam
günaydın bu arada
heh tam doğru şekilde yapmışsın, kesmekten başka çare yok çıkarmak içinbenim eşimde tırtıklıyordu kumbaramı çözüm olarak işyerinde biriktirmeye başladım ve dün yorgundan öğrendiğim pet şişe olayını küçük su şişesini yandan azcık kestim paraları oradan içeri koydum kapaktan çıkmıyor delikten çıkmıyor kesip almaktan başka çare yok eşimin tırtıklamalarından kurtuldum sanırım
benimde küçüklüğümde iş bankasının kumbaraları vardır tır dı benimki kasasını dolduruyordum dolunca bankaya gidiyorduk orada görevlideydi anahtar açardı sayardı hesaba yatırırdı adıma ayyy bir mutlu olurdum bakkal bilmezdim zaten birde bana harçlık veren çok olurdu tüm paralar hesaba öyle öyle alıştım çocukluğumdan beri topladığım tüm birikimimi ev alırken ve düğünde harcadım iş bankasının o kampanyası bitipde kumbara hesabı kalıncada yani büyüdükçe ilaç kutularını bile kumbara yapmışlığım vardır öyle cicili bicili kumbaralarda biriktirmek heves vermiyor nedense evde üç tane kumbaram var ama zeytin kutusunda biriktiriyordum şimdi pet şişede
yorgun dikkat etmiyorsun kendine yoruyorsun diycem ama adın yorgun geçmiş olsun
ahada bir şey anladıysam arap olayım
hee hafta sonu gelse karpuz büyütsem
şimdi daviyetem geldi üniversitedki hocamın oğlu evleniyormuş mecburen gitmem gereken düğün sana güldüm başıma geldi bedduamı ettin ah mı ettin böcük
darısı başına dedım içimden
ne takcen
bu yorgun manyak mı, yatıp uyusa ya ne gelip okuyup yazıyor bu saatte diyebilirsiniz, ama valla böyle gergin halde yatacağıma sizin mesajları okuyup, moralimi düzeltiyorum, çok yaşayın kızlar
ne mutlu ailene ki bak zor şartlara rağmen çocuklarını okutmuşlar, meslek sahibi etmişler. maddiyat mı bilmiyorum ama çocukken her şey daha güzeldi. ben yokluk bilmedim açıkçası ama her zaman ayak yorgana göre uzatılır, israf yapılmazdı, tek amaçları 2 çocuklarını okutmaktı. annem de babam da kendi kendilerine ev bark sahibi olduklarından zorlukları bildiklerinden bize küçük yaşta kazandırdılar para biriktirme alışkanlığını.
ben de yıllarca biriktirdiğimin maalesef önemli bir bölümünü, malum geçmişteki olan biten olayda harcadım ama allahtan sıfırlamamıştım ki, bu ev için kullanabildim bir bölümünü. evi aldığımızdao yaşta ilk defa kenarımda hiç param kalmamıştı. tamam ev olmuştu ama ilkokuldan beri banka hesabı olan birine gerçekten koyuyormuş. şimdi olsa daha olgun olurdum sanırım, o zaman bayağı paniklemiştim, ya bi hastalık olsa falan diye, çok şükür geçti o günler...
he 2 trip 1 çeyrekefenim benim buyrun pasaklı kanganız, yorgunluk göbek adım
ama bunu hakkaten ilkin çözemedim, tam karpuzun zamanı geçmedi mi, e mandişin bahçöesi mi vardı diye düşünürken toparladım kendimi, ah ben de büyütem şu karpuzu bi ara, gerçi benim karpuzum yerindedir, belimi büyütem ben
sen kork böcüşten mandiş, yeni üfürükçüyü kangaö ilan ediyorum:18:
altın takar, nası olsa ucuzlamış diycem kaç domates yerim kafama diye korkuyorum
Günaydın kızlar..
HAfta yarılandı yine
günaydın kızlar mutlu günler mutlu hafta ortaları
darısı başına dedım içimden
ne takcen
cuma gelsın ıstıyomm yaa
maaş alakmumkunse bı sonrkı gunler hep cuma olsun
mandışımmm
bu yorgun manyak mı, yatıp uyusa ya ne gelip okuyup yazıyor bu saatte diyebilirsiniz, ama valla böyle gergin halde yatacağıma sizin mesajları okuyup, moralimi düzeltiyorum, çok yaşayın kızlar
ne mutlu ailene ki bak zor şartlara rağmen çocuklarını okutmuşlar, meslek sahibi etmişler. maddiyat mı bilmiyorum ama çocukken her şey daha güzeldi. ben yokluk bilmedim açıkçası ama her zaman ayak yorgana göre uzatılır, israf yapılmazdı, tek amaçları 2 çocuklarını okutmaktı. annem de babam da kendi kendilerine ev bark sahibi olduklarından zorlukları bildiklerinden bize küçük yaşta kazandırdılar para biriktirme alışkanlığını.
ben de yıllarca biriktirdiğimin maalesef önemli bir bölümünü, malum geçmişteki olan biten olayda harcadım ama allahtan sıfırlamamıştım ki, bu ev için kullanabildim bir bölümünü. evi aldığımızdao yaşta ilk defa kenarımda hiç param kalmamıştı. tamam ev olmuştu ama ilkokuldan beri banka hesabı olan birine gerçekten koyuyormuş. şimdi olsa daha olgun olurdum sanırım, o zaman bayağı paniklemiştim, ya bi hastalık olsa falan diye, çok şükür geçti o günler...
he 2 trip 1 çeyrekefenim benim buyrun pasaklı kanganız, yorgunluk göbek adım
heh tam doğru şekilde yapmışsın, kesmekten başka çare yok çıkarmak içiniş yerinde güvenli mi peki mandiş, bizim iş yeri yol geçen hanı gibi olduğundan bir de bizim masamız falan yok o yüzden imkansız.
kızkardeşim benimmm, al kumbara dergileri ve renk renk kilitli kumbaralar, ben kırmızı ve turuncu klasik kumbaralarına hastaydım, açtırıp onu hesaba ekletmek var ya off offf ne büyük hava
zeytin kutusu da iyiymiş bak
:13: ben de anlamamıştım valla dedim uykusuzluktan ama sen de anlamamışsın
ama bunu hakkaten ilkin çözemedim, tam karpuzun zamanı geçmedi mi, e mandişin bahçöesi mi vardı diye düşünürken toparladım kendimi, ah ben de büyütem şu karpuzu bi ara, gerçi benim karpuzum yerindedir, belimi büyütem ben
sen kork böcüşten mandiş, yeni üfürükçüyü kangaö ilan ediyorum:18:
altın takar, nası olsa ucuzlamış diycem kaç domates yerim kafama diye korkuyorum
he mandiş adımı nasıl bu kadar uygun seçmişim diyorum ya, işin bir de şu yönü var ben yorun yaşamı kabullenmişim sanırım:84: insana 40 kere dersen olur derler, ben kk da 40 000 kere duymuşumdur di mi
h geldın kangam benımciğerım dalağım böbreemm gecenın bu saatı geldın bıze yazdın hemı
yırım senı
kanga zaten öle değil mıdır fakır ınsanlar okuyor genelde ıyı eğıtımı önce aılede sonrada okulda alıyorlar
he kolejde okumuyorlar belkı ama cok başarılar
zengınler ıse zaten para var ne dıye çabalasınkı
öss falan gıder basar parayı okur artık yıllarca
baktı olmadı şirketın başına gecıverırmıçımızı yırtalım duralım
senın içinde geçmişte kaldı boşver
giden sağlık olmasın yeterkı
bu aralar bıraz trip atmam lazım yaa cok fakırleştımm düğünde dernektı derken
kangama cekmışım üfürük kuvvetlı senın nasılsa:82:
altın takmasına gerek yok zaar uzaktan bırıdır o boşver
ayy mıdem alt üst oldu:120:kanal d ızlıyordum adamaın bağırsağından kılolarca kurt cıktıhemde kocaman kocaman nasıl yaşamış öle tyaa:120:
yorgun yemek tarifinden bişiy anlamadım zaten ilgi alanımda değil eşim okusun:
kangam h geldın
şimdık işe mı gtcekk
he bıde ben değişik ne yaparımacep aklımada gelmıo pek
arka şehrıyeden mantı edıom bazen
başka düşünem yazarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?