Muhabbetimiz SEL Olsun Aksın :)

su elektirik doğal gaz kapatma işlemleri arada diş dolgusu arada işyerine uğrayıp çalışmak arada kkya bakmak :)))

su elektirik doğal gaz kapatma işlemleri arada diş dolgusu arada işyerine uğrayıp çalışmak arada kkya bakmak :)))

amanin mandiş, nermin kangamı yasemin edicez derken seni kaybediyoruz gibi geldi bana, neyse hafta sonu telafi edersin inşallah, yakın mı bari o yerler, of burada hepsi ayrı bir tarafta aynı gün yetişmek imkansız:S

amanin mandiş, nermin kangamı yasemin edicez derken seni kaybediyoruz gibi geldi bana, neyse hafta sonu telafi edersin inşallah, yakın mı bari o yerler, of burada hepsi ayrı bir tarafta aynı gün yetişmek imkansız:S

aslında yakın sayılmaz benim için arabayla gittik annemle ama istanbul gibi uzakta değil bir günde bitti sayılır bugün git yarın geller sayılmazsa yasemin gibi çığırdım aslında yanımdaki kadının kafasına kağıtları vvururken :)

oh neyse içim rahatladı mandiş, bi an seni de kaybediyorum sandımdı, yaşasın yaseminlik:))) kolay gelsin, umarım halletmişsinizdir çoğunu, hatta hepsini:)

halan mı geldı kangammm
borç bıtmedıkı kangamm k kartlarına bıttı sadece 2 yıllık kredıler devam martta btcek bı tanesı diğerı devam etcek martta cok o bıtsın diğerını bı kaç taksıt takst öduycez

günaydın bu arada

he nerminim tavığım, nefret ediyorum, nefreeet! napalım bi 15-20 sene daha çekeceğim gibi görünüyor genetik duruma bakınca

kangam özel değilse, ne kredisi aldınızdı. hani ev eşyası, çeyiz için değildir diyorum ama sen hep açmadık çeyizim durur dersin bazı şeyleri o da olabilir. özelse yazma ama kangam, yanlış anlama şimdi evlilik o kadar pahalyıa mı geliyrodu diye düşünmeye başladım ondan sordum, malum benimki zaman aşımına uğradı, hatırlamıyorum bile ne kadara ne edildiydi, hafızam kötü şeyleri siliyor sanırım sağ olsun, çok sembolik bir iki şey var aklımda sadece:)

marta az kalmış böcüşüm, şükür bak tek kalacak demek.

günaydın iyi haftalar çok yoğunum odadam müsait değil yazamıyorum

yorgun aklımdasın bir fırsat bulunca yazacam

ayy delırcemm yaa kaç kez bu sayfayı acıp kaç kez sılmek zorunda kaldımsüreklı bırılerı gelıo patron oturuyoo falannyasemınımmmkangamm o olmasa daha kötu ya olsunda ağrıszı sancısız olsun

heborçlarımın özele kalmadı zatı dıyım kangammm ayıp ettın
şimdık bız 2009 aralıkta evlendık 2 hafta sonra hemen işe başladımm sonra gırdığım işlerde hep sorun yaşadım
paramı alamadım 3 5 ay işsız kaldım bılıyonn
neyse tabı tek başına evlenmekte kolay değil bılen bılır neyse ödeyemeyınce kartlara yüklendık mecbr
sonra baktık olacak gıbı değil
mart ayında 24 aylık kredı cektık tabı cok yüksek bı para değil 8 bın tl cektık 24 ay 400 tl aylık
düşün kira bı o kadar kartlar desen öle hepsı full
bızde 5 bın tl mobılyacıya verdık ee düğün masraflarımızda vardı gelınlık araabası kuaföru kına gecesı resımcısı gerı kalanı öle böle bıttı
tabı 1,5 yıl tv yoktu bızde sonra öle böle o 8 bın tl bıttı borcu değil kendısı kartlar duruyo ama takılarımıda bozdurduk hepsını hemde
ancak kapandı borçlar
hee arada olanlarıda dıyım sana 200 tl bılezık takan eşimin aılesıkı nefret edıom 1000 tl sırf gelış uçak bılet parasını verdık bunun gıdışı ve cebıne konular harçlıkları harıç
tabı ben o zaman düğün telaşı bılmım bunları
sonra ertelenmış hallerını kartlardan gördukneyse öle böle cok borçla evlendık
ev kurduk buzdolabı aldık şu bu derken borçlar yakamızı bırakmadı
bazen cok bunaldım ama şükrettım sabrettım sonunda bu işe kavuştum
keşkebaştan berı bu işimolsaymış

Son düzenleme:
günaydın iyi haftalar çok yoğunum odadam müsait değil yazamıyorum

yorgun aklımdasın bir fırsat bulunca yazacam

slm mandışımm ayy bende iş yok ama gelemım ınsanlardan dolayı

kangam oraya yazamadım ama sağol az kaldı tabısı şurda martta ne kalmışşş

aslm böcük

bileen bilir böcük Allah başka kimseye bildirmesin :)

borçlar ödeniyor bitiyor zamanla yeterki huzur olsun sağlık olsun gerisi yavaş yavaş hal oluyor tabi insan istiyor en güzel yıllarını çalışarak değil gezerek sıkıntıyla değil eğlenerek geçirmeyi ama işte herkese nasip olmuyor olanlara maşallah olmayanlara Allah en kısa zamanda versin diyim

ayy ben tuhafım kızlar ya sanki acayip tuhaf hayır olsun ama duygusallık başladı akşam türk filmi izliyorum hülya kocyiğitin anam o filmde baktım gözyaşlarım dökülmüş ne oluyorsa artık neye doldum nerede patladım acaba

ama çevremdekı ınsanlara kıl oluyorum yaa ınan
hanı cevresındekı ınsanları takan bı tıp değilim ama gıcık etmeye başladılar

daha 2 yıllık evlıyız bı sürü olumsuzluklar oldu ve koce düğünü tek başımıza ettık
aa daha borcunuz cok mu
sızde para coktur
dıyenler oluyo bunu benım aılemde başkalarıda dıo aılem dersem yengelerım falan
kendılerı 300 tl bı süpürge alıo 10 ay laf yapıyo
ben koskoca boş evı doldurdum ya hıc ınsaf yok mu para nasıl cok olsun borçları bı bıtırsem rahat etcemm
dün düğüne gıttım herkes takmış takıştrmış benımde ıkı takım var gözumde yok ama tuhaf ıoluyom ve üzüluyorum hanı mılletın ne şansı var dıye
mesela bana daha cok mu nasıl bıtmez dıyen yengem hazır kurulu eve geldı bı tane büyük eşya almadı ceyız desen öle böle 1 mılyoncudan bardak dolu
kolunda 10 tane burma bılezık taktı aılem öle böle bı düğün bohçalar sunlar bunlar 0 borç ıle evlendıler 5 yıl olcek daha kenarda paraları yokken bıze demesı cok canımı sıkıyo
onuda abım sureklı çalışır sureklı h sonu akşamları mesaı
ben mı çok kadersızım ne

öyle düşünme böcük bende çok duyuyorum o lafı karı koca çalışıyorsunuz çocukta yok sizde para çoktur diye bunu diyen insanlar genelde çalışmayan tün gün boş boş gezen emek vermenin para nasıl kazanıldığını bilmyene hazır düzülü eve gelin gelen insanlar ben onları hoş görüyorum onlar neyin nasıl olduğunu bilmiyorlar gün gelir bilmek zorunda kaldıklarına sudan çıkmış balığa dönebilirler ama biz öyle olmayız

kimse evinin içini bilemez bütçeni bilemez ne kadar gelirin varsa okadar da giderin olur benim asıl gıcık olduğum nokta benim cüzdanımın hesabını başkasının yapması sanane varsada yoksa benim cüzdanım seni ne ilgilendiriyor evlatlığımmısın bak kendi cüzdanına böyle diyenlere yada karşımda ağlananlara diyorum ki Allahıma şükür zenginim sizin gibi fukara değilim ohhh zenginim her şeyim var kimseye muhtaç değilim ya sefam olsun

borcum var şöyle düğünü tek başıma yaptım şu borcum var demiyorum çünkü anlamıyorlar daha çok sinir ediyorlar yolunu böyle buldum

ksınlıkle
dün büyük yengem mutfak kapısını sökmuş sen gıt komşuya ver yaksın dıye
annemın evı orası bıde düşün
küçük yengem dedı annemde dedı emek vermeyen kıymette bılmez
bak böcuk gıbı çalışıp bişi olmadan varlık yaratmış olsaydı anlardı
ıkı gün sonra kapı lazımolmuycak mı nasılsa yaptran var dedı
babam maddı olarak hala yardım ederde onlara

ya sorma kk da bıle benı öle takıp eden berı var hee
kıskanıo benı
muhattap olmuyom dönuyo dolaşıo sen nerden etcenkı yapcenkı şölesın bölesın dıye
bıde şarkı armağan eder atma dıye
kendı dıyo kocem bana araba alcek bız demıoz ama atma dıye
böle saflarda var tabısı
takmıyorum valla
kıskananalr çatlasın patlsınn tırnaklarımızla bugunlere geldık
onların evınde olmayan benım evmde varr

aynen öyle canım emek vermeyen nereden bilsin kıymet

ailelerin böyle karışmasınada karşıyım aslında bak kendi haline bıraksa herkes sorumluluğunu alsa yapılması gereken zamanda tamam ama her zaman değil olmamalı

yanı
benım annem babam kıyamıo cnm yoksa ne analar babalar var görduk

yanı
benım annem babam kıyamıo cnm yoksa ne analar babalar var görduk

aslında hata ediyorlar bence sorumluluğu omuzlarına vermeli yani düğün yaparken yada büyük bir işe kalktıklarında tabi aile yanında olmalı anne baba yardımcı olmalı ama kapıyı at yenisini anne baba yaptırsın yada market alışverişini anne baba yapıp getirsin ufak tefek ihtiyaçlarını anne baba alsın bu olmamalı işte bana göre herkez sorumluluğunu almalı sıkıntısını çekmeli ki değer bilsin emek versin

kızlar her biri çok doğru tespitler hangisi alıntı edem, dedim toplu yazayım, ama mandişin bu son yorumu çok doğru kesinlikle aynı fikirdeyim.

ve böcüşüm inan çok sevindim kendiniz için olduğuna borçlarınızın, ben bir an hani birine kefil falan mı oldunuz diye düşündüm, e tabii genç yaşta kenarda birikim olmadan hayat kurmuşsunuz böcüşüm. sen hep bu işte olaydın zaten çabucak biterdi, o eski patronlarının bi yerlerinden çıkar hakkını yedikleri, kimsenin hakkı kimsede kalmıyor.

o kendi beş kuruş kazanmadan, harcamadan atıp tutanlara karşı filtrelerim iyi çalışıyo allahtan, üniversite 1 den beri çalışıyorum, ta öğrencilik yıllarında ne laflarla karşılaştım, üstelik hocalardan bile ne anlayışsızlar vardı, ha az gözyaşı dökmedim o zamanlar, nasıl ağrıma giderdi, ama işte zaman bu hale getiriyor insanı, çok şükür okul bitti hemen işe girdim, çok fedakarlık ettim ama bu senelere kadar geldim. öğrenciyken yaptığım işler hep tecrübe oldu bu patrona katlanmayı da o zamanki tecrübelerden aldığım derslerle başardım. ha artık bıça kemiğe dayandı orası ayrı:))))

mandişim, böcüşüm, ah o lafların benzeri de araç arıyorum ya, ne alacaksın, ne kadarlık, aa o kadar var mı sende, nası biriktirdin???? pardon da, bunca yıl eşek gibi çalışıp, işler kötüyken alışveriş, eğlenceye para harcamayan, hep hesabını bilen, kredi kartı kullanmayan kim? sanki onlar gibi yaşadım bunca sene, cebimde para yokken annemin, arkadaşımın kredi kartından çektirip eğelnceye gittim sanki şimdiböyle garip tepkiler? ha artık, yani sağlık sorunlarım iyice arttığından beri ve kenarımda güvenecek param olduğundan beri çok takmıyorum, iş kötüyse de eskisi kadar sıkmıyorum kendimi ama çocukluktan alışkanlık hep kontrollüyümdür. e bunlara karşın şimdi sanki hiç umulmadık bi şey gibi ne bu tepkiler? ha bir de ben hiçbir zaman param yok dememişimdir, ağzımdan öyle bi cümle çıkmamıştır. işler kötü bu ara derdim, istersen biz verelim, ne alaka, bankadan çekerim yani, e varsa niye gelmiyon, e zaten cepten yiyorum, o kadar para ayıramayacağım bir akşam için diye konuşmalar çok geçmiştir ama

velhasıl, anlamazlar, işlerine de gelmez. mandişin dediği gibi insanın geliri kadar gideri de olur, sonuçta o gelir kendi kendine gelmiyor, durduk yere para vermiyor kimse, insan o yorgunlukla, bedenen ve zihnen- kendine teşekkür olarak ya da işte mecburiyetten daha çok harcayabiliyor. aksi takdirde ne iş yapasımız gelir ne de birilerini pataklamadan ofislerde durabiliriz, di mi ama:)))

böcüşüm, bir kere olmuş diyelim eşinin ailesi için sen içine sinen düğününü yapmışsın ya, gerisi tınnn. zamanla para kazanıp alacağına, başltan sahip oldun istediklerine zamanla ödüyorsun ev kredisi gibi diyelim di mi ama:)))

pek söz etmek istemesem de yazdıklarınızı okuyunca o beş kuruş harcamayan, ahh dedim benim boşandığım eş de böyleydi işte, az param gitmedi ya ne diyeyim yaşanmış yaşanmış, bugünüme şükürler olsun, çalıştım kazandım yeniden, onu da suçlayamam çok gençtik, cahillik zamanlarıydı bir erkek için. ama tabii bünyesi müsaitti sanırım biraz yeme olayına:)) neyse kapatayım, allah benim gibi birini çıkardı sonunda karşıma, çok şükür.

mandiş sevdim cevabını, zenginim oh sefam olsun demek lazım doğru aslında:))) öyle diyenlere. böcüşüm yengene ne diyeyim bilemedim ama lütfen kapısız kalsın bir süre

bir de böcüşüm anlıyorum sen seviyorsun takıydı şuydu buydu, ha bu arada yaşla öğrendiğim şeylerden biri de benim için gereksiz olan bir şey diğeri için önemli olabilir, önemli olan insanların onları mutlu edecek şeylere sahip olmasıdır. mandişle ev dekorasyonunda çok lafını ettikti gönlümüzüe göreşeyler en önemlisi diye. demem o ki, eskiden aman düğünle, takıyla ne işiniz var salla gitsin diyebilirdim, ama artık demem çünkü o seni mutlu etmiş, iyi ki yapmışsın. şu anda da seni mutlu eden yine başka şeyler var hayatında kangam, onları düşün ve o kadınların bunları tatmadıklarını unutma. hayatları evde geçiyor, ya da konu komşuda, bir iş becerme, patrondan övgü alma, kitap okuma, evine para götürme vb... bunları unutma! kaçı kocasıyla maç keyfi etmiştir?:))) onların da tabii farklı mutlu oldukları yönleri vardır ama anladın demek istediğimi, takı, kıyafet geçici şeyler, 2-3 sene sonra bakarsın sende olur çeşit çeşit, onlarda olur, olmaz.

allah bize sağlık, güç versin borç, ödeme vız gelir, tırıs gider. ha ev işi için güç vermese de olur

imza: yasemin yorgun:)))

günaydın kızlar
kusura bakmayın bıraz acelem var
ablam 10 da doğuma gırcek ınş.doğum yapcekk
bende ızın alıp gtcemm
cok öpuyommm sızı

okudum ama bugn kendımde pek değilm heycandan mazur görün benı

mandışım tabıkı bende o yöndeyım zaten anneme babamada kızıyorum ama dyanamıyorlar
ben evlat için ne ev nede araba almak için kenımı yıpratr çalışırım
ben nasıl kazandıysam o da kazansınkı kıymet bılsın derım ve evı varken evladını düşünüp ev alanların yanlış yaptığına ınanırım
sonrabıde bu işin mırası varannem babam öle hata yaptılar cunku ordan bılıyomm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…