okudum ama bugn kendımde pek değilm heycandan mazur görün benı
mandışım tabıkı bende o yöndeyım zaten anneme babamada kızıyorum ama dyanamıyorlar
ben evlat için ne ev nede araba almak için kenımı yıpratr çalışırım
ben nasıl kazandıysam o da kazansınkı kıymet bılsın derım ve evı varken evladını düşünüp ev alanların yanlış yaptığına ınanırım
sonrabıde bu işin mırası varannem babam öle hata yaptılar cunku ordan bılıyomm
kızlar her biri çok doğru tespitler hangisi alıntı edem, dedim toplu yazayım, ama mandişin bu son yorumu çok doğru kesinlikle aynı fikirdeyim.
ve böcüşüm inan çok sevindim kendiniz için olduğuna borçlarınızın, ben bir an hani birine kefil falan mı oldunuz diye düşündüm, e tabii genç yaşta kenarda birikim olmadan hayat kurmuşsunuz böcüşüm. sen hep bu işte olaydın zaten çabucak biterdi, o eski patronlarının bi yerlerinden çıkar hakkını yedikleri, kimsenin hakkı kimsede kalmıyor.
o kendi beş kuruş kazanmadan, harcamadan atıp tutanlara karşı filtrelerim iyi çalışıyo allahtan, üniversite 1 den beri çalışıyorum, ta öğrencilik yıllarında ne laflarla karşılaştım, üstelik hocalardan bile ne anlayışsızlar vardı, ha az gözyaşı dökmedim o zamanlar, nasıl ağrıma giderdi, ama işte zaman bu hale getiriyor insanı, çok şükür okul bitti hemen işe girdim, çok fedakarlık ettim ama bu senelere kadar geldim. öğrenciyken yaptığım işler hep tecrübe oldu bu patrona katlanmayı da o zamanki tecrübelerden aldığım derslerle başardım. ha artık bıça kemiğe dayandı orası ayrı:))))
mandişim, böcüşüm, ah o lafların benzeri de araç arıyorum ya, ne alacaksın, ne kadarlık, aa o kadar var mı sende, nası biriktirdin???? pardon da, bunca yıl eşek gibi çalışıp, işler kötüyken alışveriş, eğlenceye para harcamayan, hep hesabını bilen, kredi kartı kullanmayan kim? sanki onlar gibi yaşadım bunca sene, cebimde para yokken annemin, arkadaşımın kredi kartından çektirip eğelnceye gittim sanki şimdiböyle garip tepkiler? ha artık, yani sağlık sorunlarım iyice arttığından beri ve kenarımda güvenecek param olduğundan beri çok takmıyorum, iş kötüyse de eskisi kadar sıkmıyorum kendimi ama çocukluktan alışkanlık hep kontrollüyümdür. e bunlara karşın şimdi sanki hiç umulmadık bi şey gibi ne bu tepkiler? ha bir de ben hiçbir zaman param yok dememişimdir, ağzımdan öyle bi cümle çıkmamıştır. işler kötü bu ara derdim, istersen biz verelim, ne alaka, bankadan çekerim yani, e varsa niye gelmiyon, e zaten cepten yiyorum, o kadar para ayıramayacağım bir akşam için diye konuşmalar çok geçmiştir ama
velhasıl, anlamazlar, işlerine de gelmez. mandişin dediği gibi insanın geliri kadar gideri de olur, sonuçta o gelir kendi kendine gelmiyor, durduk yere para vermiyor kimse, insan o yorgunlukla, bedenen ve zihnen- kendine teşekkür olarak ya da işte mecburiyetten daha çok harcayabiliyor. aksi takdirde ne iş yapasımız gelir ne de birilerini pataklamadan ofislerde durabiliriz, di mi ama:)))
böcüşüm, bir kere olmuş diyelim eşinin ailesi için sen içine sinen düğününü yapmışsın ya, gerisi tınnn. zamanla para kazanıp alacağına, başltan sahip oldun istediklerine zamanla ödüyorsun ev kredisi gibi diyelim di mi ama:)))
pek söz etmek istemesem de yazdıklarınızı okuyunca o beş kuruş harcamayan, ahh dedim benim boşandığım eş de böyleydi işte, az param gitmedi ya ne diyeyim yaşanmış yaşanmış, bugünüme şükürler olsun, çalıştım kazandım yeniden, onu da suçlayamam çok gençtik, cahillik zamanlarıydı bir erkek için. ama tabii bünyesi müsaitti sanırım biraz yeme olayına:)) neyse kapatayım, allah benim gibi birini çıkardı sonunda karşıma, çok şükür.
mandiş sevdim cevabını, zenginim oh sefam olsun demek lazım doğru aslında:))) öyle diyenlere. böcüşüm yengene ne diyeyim bilemedim ama lütfen kapısız kalsın bir süre
bir de böcüşüm anlıyorum sen seviyorsun takıydı şuydu buydu, ha bu arada yaşla öğrendiğim şeylerden biri de benim için gereksiz olan bir şey diğeri için önemli olabilir, önemli olan insanların onları mutlu edecek şeylere sahip olmasıdır. mandişle ev dekorasyonunda çok lafını ettikti gönlümüzüe göreşeyler en önemlisi diye. demem o ki, eskiden aman düğünle, takıyla ne işiniz var salla gitsin diyebilirdim, ama artık demem çünkü o seni mutlu etmiş, iyi ki yapmışsın. şu anda da seni mutlu eden yine başka şeyler var hayatında kangam, onları düşün ve o kadınların bunları tatmadıklarını unutma. hayatları evde geçiyor, ya da konu komşuda, bir iş becerme, patrondan övgü alma, kitap okuma, evine para götürme vb... bunları unutma! kaçı kocasıyla maç keyfi etmiştir?:))) onların da tabii farklı mutlu oldukları yönleri vardır ama anladın demek istediğimi, takı, kıyafet geçici şeyler, 2-3 sene sonra bakarsın sende olur çeşit çeşit, onlarda olur, olmaz.
allah bize sağlık, güç versin borç, ödeme vız gelir, tırıs gider. ha ev işi için güç vermese de olur
imza: yasemin yorgun:)))
okudum ama bugn kendımde pek değilm heycandan mazur görün benı
mandışım tabıkı bende o yöndeyım zaten anneme babamada kızıyorum ama dyanamıyorlar
ben evlat için ne ev nede araba almak için kenımı yıpratr çalışırım
ben nasıl kazandıysam o da kazansınkı kıymet bılsın derım ve evı varken evladını düşünüp ev alanların yanlış yaptığına ınanırım
sonrabıde bu işin mırası varannem babam öle hata yaptılar cunku ordan bılıyomm
gitmedinmi daha böcük durum nedir gelmişmi bebek
yok daha deıl kanama başlamış
ızın alamadım daha yaaa
aileden miras kalıpta Allah razı olsun diyende pek yok sanırım hep eleştirirler şunuda yapsaydı şunu da şöyle yapsaydı filan ula sen çalış daha iyisini yap hazır malı bulmuşsun birde laf ediyorsun
evet ya hep ole oluyo insanlar hayır dua edeceklerine laf ediyolar.
aileden miras kalıpta Allah razı olsun diyende pek yok sanırım hep eleştirirler şunuda yapsaydı şunu da şöyle yapsaydı filan ula sen çalış daha iyisini yap hazır malı bulmuşsun birde laf ediyorsun
patron mu yok yoksa müsaitmi olamadı sms at böcük nasıl duruyorsun bir ay sonra ablam doğum yapcak bana doğduktan sonra söyleyin diyorum
selam
böcük vardır her şerde bir hayır bak patron vesile olmuş ama sonuçta yine senin için iyi olmuş
ayy şimdi çok çirkindir ela bebek bir kaç gün sonra dünya güzeli olur sende ozaman görürsün
sağ salim gelmişya gerisi boş valla darısı benim ablamın başına
günaydın cnm
ayy valla içine doğdu benımpatronunun herhalde
yok ablası cırkın değilbende cırkın derdım ılk doğunca ama resımlerını yolladılar melek gıbı bembeyaz
senın ablanın ne zaman cnm
çıktılarmı hastaneden kim var yanında ablanın kim bakıyor diğeriv kıskanmışmı
bizimkine bir ay var aralık sonu gibi sanırım bende alışkanlık yaptı bol mikatrada yiyen var bende
kangam yok bayadır nerelerde :26:acepp
kanga gene ım tatıle cıktın yosamm
neyse ugun ben yalnızım kımseler olmaz
ne tatili böcüşüm, ah allah mı söyletiyor:))) bu ara fena angarya işler mevcut, kolum kanadım kalkmıyor eve vardığımda. neyse sağlık olsun diyelim napalım.
gözünüz aydın kangam gelmiş minik ela! sağlıklı, uzun bir ömrü olsun !
bak patronun yine hayırlı bir duruma vesile olmuş tavığım nerminim adama çemkirme:)))
ben çıkıcam birazdan mama yiyip, herkese iyi hafta sonları!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?