Muhabbetimiz SEL Olsun Aksın :)

sipidi tartışma yapmak yerine alttan alsan daha iyi olmazmıydı düzelincede sen çemkirirdin o alttan alırdı

düzelcek bişey yok canım her defasında zaten alttan alıyorum geçen pazarda aynı muh. oldu gitti saay 9 da yattı. msj attım ertesi gün d. günü diye de uzatmadım.
düzelince çemkirmek mi öyle olduğu anda yine aynı tribe geçiyor zaten...

size bişi danışmak ıstıyorummm

buyur

yok cnm bellı değil ama sanırım izinli günü yok hem yoğun hemde sefer sayısı kadar para alcakya çalışsın aradakı zararları kapatsındıomm:)gerçı kalırsada gt demem cnmm

ayy yazık yaa annelık ne zor demı cnm analarımız

haav değişklığımı yaşıo senınkı nedır:)

anladım cnm sanırım orası m.kemal atakentte oranla daha uygundru dedığım gıbı ben bızım evın oralardan bahsedıom hele karşı caddemız hep duplex 300 500 bn tlaman aman nerde olursa hayrlısı olsun ne dıyelım

kafama cok takılıyoo cok erken belkıde daha ama ben cocuk olunca napcam bılemıyorum bununla ılgılı fikir almak ıstıyorum sızden

şimdık önümde ıkı seçenek var
ya karşıya taşıncam yada burda kalcamm
ama ıkısıda şuan öle kafamı karıştırıyorkı
şöleekı

şimdık bılıyonus benım işim cok ıyı ve hakketten 1 yılda cok ıyı bırıkım yaptımmm 3 5 bın tl olsada eşim bılmeden yaptım patronunmda cok ıyı bılıyonus neyse
sorun şu
eğer ben işimi sevdığım için burda kalırsam cocuğum olunca nolcak dıye düşünüyorum
dıyelımkı hamıleyım mecbur işime yakınbı eve taşınmam gerekıyorkı süt ıznımde eve gıdıp gelebılem şimdıkı evım cok uzak çünkü
ve benım annem babam yazın köydeler yanı nısan gıbı gıderler
ve annem ben bakarım desede kımsenın evı gıbısı olmaz sağolsun gelır bakar kesınlıkle şüphem yok ama babamı onca yıldan sonra annemden ayırmakıstemem
adam 60 yaşında karşıda yıllardır komşuları camıye gıttığı dostları var sıkılmaz ama burda olmaz kımse olmaz sıkılır arkadaş yok bişi yok bıde damat evınde öldursen kalmaz kı annemde aslında cok karşı buna ama evladım der bakar bılıyorum
eğer dıyelımkı yazın benım annem baktı kışın kocemın annesı geldıkı onunla bırlıkte keısn görumcekte gelecek kımselerı yok ben bunu asla ama asla ıstemıyorum
3 boğaza bakmak zor ıken 5 boğaz olacağız kendıme bişi alsam görumceke almsam olmaz k valıdeye almasam olmaz bıde görumcek cok zıllı kesınlıkle başımızı belaya sokar
ve ben hıc ıstemıyorum onları

diğer seçenek karşıya taşınmam orda daha rahat olacağım kesın annem köye gtsede ablamlarla aynı mah.olcamkı ablam (elanın annesı)ben bakarım ne varkı dıo yengelerımde cok ıyıdır kesın bı bakan cıkar sorun olmaz
sorun şu
iş meselesı önemlı iş bulabılcek mıyım buldum ama ıdarelık mı olcak nasıl olcak bılmıyorumyaa öle kararsızımkı
bıde hanı ıstemem dıomya gercekten sevmıyorum ama haksızlıkta oluyoo üzülüyorum ama takmayım bananede dıyorummm

yok yok en ıyısı ben karşıya taşınam bı sıkıntı olur eşim olmayabılır yanımda sonra işte huzur yok dıyelım eve gtcem evdede huzur olmuycak cunku cocuğum için sevmedığım ınsanlrla bı yaşamak zorunda kalcam bu benı daha cok mutsuz eder
az kazanırım ama napam mutlu olurum dıyorumm
1 seneye kadar cocuk ıstıyorumdazamanı gelmış olur 4 yıl oluyo çunku olana kadar 5.yıl olur ancak kocemde 30 u coktan aşar dede demez hem bebemız
tabı bunu koceme hıc demedımm
şimdık yapak der

çalışşsın canım aradaki para farkını kapatsın

şu durumda senin yerinde olsam anneme yakın eve taşınmadan ve bir iş bulmadan çocuk yapmam..
bu tarafa gelirseniz eşinin işine yakın olacak sonuçta sende burada bir iş bulduğunda ikiniz içinde rahat olacak ikinizde yakın olacaksınız
bu durumda da hem ailene hem işine yakın olmuş olacaksın. ev almak zorunda değilsiniz bu tarafta iş görüşmelerine başla işini bul hemen kiraya geç...
gerekirse de 1/2 ay ne kadar ise süresi oradan buraya gel iş için. haftasonları taşınırsınız elbirliği ile hemen biter zaten..

iş bulmak çok zor değil ama ne kadar alırsın ne kadar verirler bilemem tabi araştırmak lazım..

diğer türlü işin zor ya bakıcı tutacaksın yada evde oturacaksın.

evt artık evin yükü onda olacak :)

iş konusunda sorun olmaz bulurumkı bulana kadar abımın yanında bıle çalışırım abım işyerı açtıda diğer yengem eşide onunla mesela yengeme 270 tl haftalık verıo süreklıde mesaı h sonları çalışıyolar baya ıy alıyo yengem ee bende ustayım o iş te banada hep gel dıo ıyı iş bulana kadar benı ıdare eder sadece ssk olmazonuda belkı yapar yenı açtı cunku tukkanı
sorun olmaz

ama işte burdan cıkışım yanar hamıle olmadan bı işe gırmem lazımkı doğumparasıda olsun ve benı ıdare etsn falan
bakalım kısmet ama taşıncammmm yaa amann

riske atmak lazım canım ya .. hamile olduğunda doğum parası verecekmi de ? yda ne kadar verecek. beklemeye değer mi bunları planlamak lazım

böcük bunca insan nasıl bakıyor çalışan her annenin annesi yada yakını yok ki sen şanslı bile sayılırsın annen var senden bileiyi bakar arkanda kalmaz gözün kaynanayı geç düşünme bile gel demesi kolay git demesi zordur herzaman annen de babanda azcık hasret çeksinler canım yılarca dip dibelermiş hasret özlem iyidir aşkları pekişir hem torun bu sana :)) bebk ele avuca gelince zaten bakıcı var kreş var bir çok imkan var

ama annenin yanında olmaya karar verrisen ki aslında en rahatı budur işini bir an önce taşıman lazım orada aynı imkanlarda iş bulabilecenmi hadi buldun bir iki ay sonra çıkıp ççıkmayacağın belli değil burada yıllardır çalışıyorsun neyin ne kimin ne olşduğunu biliyorsun yeni işe girer girmez bebiş olmaz önce işyerinde emin olmalısın kaldıki işe girer girmez doğum iznine çıkmakda meseledir diğer taraftanda bu işde garanti değil belki daha iyişartlar iş bulacaksın karşıda hdaha iyi maaşlarla belkişde biraz şşans işi gibi

doğru demişsin sipidi hem eşi için hem jendi için işe gidip gelmekte kolay olacak yere taşınması hemde annesini yanında olması

riske atmak lazım canım ya .. hamile olduğunda doğum parası verecekmi de ? yda ne kadar verecek. beklemeye değer mi bunları planlamak lazım

doğum parası dediğin ne doğum iznine çıktığında ssk nın ödediği rapor parası başka bilmiyorum ben hee senni patron hastene ücretinide öder bebişide düzer orası ayrı

doğum parası dediğin ne doğum iznine çıktığında ssk nın ödediği rapor parası başka bilmiyorum ben hee senni patron hastene ücretinide öder bebişide düzer orası ayrı

o ayrı başka işe girse de o paraı zaten alacak. hak ettiği maaşı vermiyor mu ? extra doğum yaptın diye para veriyorlar mı =?

o ayrı başka işe girse de o paraı zaten alacak. hak ettiği maaşı vermiyor mu ? extra doğum yaptın diye para veriyorlar mı =?

benim bildiğim hayır doğum izni olarak geçen 16 haftalık süre aslında rapor oluyor bunun 8 haftası doğum öncesi 8 haftası doğum sonra ama doktor son 3 haftaya kadar çalışır diye rapor verirse doğum öncesi 8 hafta olan çalışma süresi 3 haftaya düşer kalan beş haftada doğum sonrasına ertelenir bu durumda doğumdan sonra 8 hjafta değil 13 hafta izin yapmış olursun her ne yaparsan yap bu 16 hafta içinde hamile doğum yapmış çalışan kadın çalıştırılamaz bu onun kanuni zorunlu doğum iznidir bu sürede çalışmadığı günlerin parasını sgk lı ise belli gün prim ödeme şartlarıda var sanırım 90 günlük en az prim ödemesi olmalı işte çalışmadığı 16 haftanın parasını sgy işyerinin maaşını nekadardan gösterdiyse primlerini hangi ücretten ödüyorsa o oranlarda hesaplanarak direk ptt bank kanalıyla çalışan kadının tc sine yatırılır rapor bitimde bu izinin başladığını bittiğini ise doktor rapor yazar sgk ya çalışan kadın bildirir rapor süresi bitiminde toplam parası hesaba yatar bu arada işyeri ücret ödemez sosyal hak veriyorsa bu devlette olur yada büyük fabrikalarda özel şirketlerde pek olmaz onu yatırır sadece onun haricinde firma para vermez 16 haftanın sonun 6 aya kadar ücretsiz izin alma hakkı vardır ama bunu işyeri onay verirse kullanır

6 aylık ücretsiz izinde ne sgk ödenir ne maaş verilir benim bildiklerim bunlar farklı şeyler varsa yazın bende öğreneyim kızlar :)

BENİM bildiğim böyle extra bildiğim herhangi birşey yok. bu parayı da eskiden her ay ay başında gidip çeke biliyordun, ama şimdi öyle değil 4 ay geçtikten sonra işe başlayınca gidip alabiliyorsun

BENİM bildiğim böyle extra bildiğim herhangi birşey yok. bu parayı da eskiden her ay ay başında gidip çeke biliyordun, ama şimdi öyle değil 4 ay geçtikten sonra işe başlayınca gidip alabiliyorsun

evet sipidi hatta raporun süresi bittikten sonra sisteme giriyor sgk daki memur daha önceden sisteme giriş olmuyor buda demek oluyorki bir masada yüzlerce dosya var sırayla sisteme giriyor senin dosyan nerede Allah bilir en altlardada olabilir sisteme girer girmezde para yatmıyor muhasebeleşmesi filan en azından bir ay daha atıyor paranı alman geriye

birde doğum doğum yardımı adı altında tek seferde 90 tl filan veriyor sgk bunun içinde ayrıca evraklar düzenlenmen gerekiyor sırf prosedür

AYNEN öyle..
ben doğumdan sonra kendim bakmak istiyorum. patron çıkartır mı bilmiyorum. bizim işyerinde doğumdan sonra çalışan hiiç olmadı hepsi geldi o gün çıkartıldı.
ama benim yerime elemen bulamayacağı için ve uyuzluğua gel çalış diyebilirde hiç bilmiyorum..

patron milleti bellimi olur işi sipidi sen yined işini kimseye öğretme :)

yok kız ben çıkartsın istiyorum.. zaten oda tazminatımı da almak için yoksa umrumda bile olmaz çıkar giderim.

tazminat veriyormu sipidi bak bizimki devllet kurumu olmasına rağmen neler dönüyor emeklilik tazminatı bile tuz parası olarak yıllarca süründürürek veriliyor
bazen özele özeniyorum yaa :)
kaç yıllık elemansın sipidi tazminatın değer bişiymi

kafam karışık işte

mesela ben burda kalsammm kesınlıkle ınanıyorumkı patronum her türlü destek olur hatta arada işe gelsemde bana tam maaş verır
dıyelımkı bebem uyudu geldım iki iş ettım gıttım yada 2 gün geldım haftada gene verır ınanıyorum
doğum yapsam der odasını ben alım bunada ınanıyorum
cok ıyı bırı çunku
iş konusuna gelınce gerı gelmemı kesınlıkle ıster hem benım kadar bu işi beceen bulamaz hemde tecrubelı olan
benım yaptığım iş bıraz erkek işi nasıl dıycenız
ben yerı gelıo yağ değiştıryom merakımdan yerı gelıo parçalara bakıom ay tırnağım kırıldı cart curt yok bıde otomotıvden her bayan anlamıo malumve az buz iş etmıyorum
bakm araçları için ayrı program
hasarlı araçlar için ayrıkı bunlar kendı arasında sıgorta şitketlernde ayrı program şifre şu bu sonra parçaları tanımak cok önemlı ve referans blmek falan
onun dışında
trafık kasko poliçelerı onun dışında temızlık gıbı ve bunların dışında benı patron sevıo bende onu
ama ortada bı gercek varkı
ben burda çalışan ne çaycıyı ne şöforu nede ortağı sevıyorum
haydı şöforu çaycıyı salla ama ortak dıle kolay hergn atışıyoz gün gelır katlanamam belkı bılemımkı o olmasa gül bahçesı burası bana

ama bıde şu varkı aılem uzak
acep dıommm araba verır mı bana der mı karşıdan gel o da zor olur ama öle olursada ctesı çalışmam mesela
yaa aslında gün doğmadan neler doğur düşünmememde lazım
düşünmemde
dıyelımkı doğumda bana 2000 tl vercekler bu benım için cok ıyı bı para az değil yabanı atamaman öle karışıkkı kafam allak bullak ama dedığım gıbı ben burda hamış olurum doğumdan sonra cıkarım hemparamı alırım hemde taşıncaksamda
oturur patronumla konuşur bı çözüm bulmaya çalışır belkıde der bana al bu araba senın ctesı gelme erken cıkarsın trafğı kalmazsın yetrkı gel:)gelırım ama yoksa genede doğum paramı almış olcamdan taşınma masrafımda cıkmış olur dıom
taşındığımdada abımın yanında ıdare ederım
abım tükkan açtı dedım mı bılmım
diğer abımın karısı yengem yanı ve kendı karısı ıle çalışıo yengeme 300 tl haftalık verıo ve sureklı mesaı nerden baksanız haftalık 400 tl alıo banada yeter dıomm:)ıyı bı yer bulana kadar yetr şükür dıyorum ne dersınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…