- 5 Ocak 2008
- 68.593
- 17
- 308
sipidi tartışma yapmak yerine alttan alsan daha iyi olmazmıydı düzelincede sen çemkirirdin o alttan alırdı
size bişi danışmak ıstıyorummm
çalışşsında biraz gitsin gelsin hangi gün izinli şimdibelli oldu mu ?
aynen öyle güzeldir mutlaka o hali hala gözümün önünde ya yatamıyor abartısız her 10 dk bir şekil değiştiriyor.
trip neye neden çözemedim...
ogün sizden çıktık minibüse bindik 10 dk sürmemiştir bile evin arası onlara uğramıştık. o zaman kiradaydı ev yeni bina kimse yoktu bile apartmanda.
şimdi satın aldıkları da 2 sokak ilerisinde dedi ama ben görmedim 1 yıllık binaymış yeni sayılır yine de
sen anenen yakın istiyorsun orada yarı fiyatına verselerde gönlün burada.
ev almak istediğinizde iyice araştırırsınız. hayırlısı neresi ise oluyor zaten ben hiç istemediğim evi aldım. ilk görüşte asla oturmam dediğim evi.
şimdi çokta mutluyum
yok cnm bellı değil ama sanırım izinli günü yok hem yoğun hemde sefer sayısı kadar para alcakya çalışsın aradakı zararları kapatsındıomm:)gerçı kalırsada gt demem cnmm
ayy yazık yaa annelık ne zor demı cnm analarımız
haav değişklığımı yaşıo senınkı nedır:)
anladım cnm sanırım orası m.kemal atakentte oranla daha uygundru dedığım gıbı ben bızım evın oralardan bahsedıom hele karşı caddemız hep duplex 300 500 bn tlaman aman nerde olursa hayrlısı olsun ne dıyelım
kafama cok takılıyoo cok erken belkıde daha ama ben cocuk olunca napcam bılemıyorum bununla ılgılı fikir almak ıstıyorum sızden
şimdık önümde ıkı seçenek var
ya karşıya taşıncam yada burda kalcamm
ama ıkısıda şuan öle kafamı karıştırıyorkı
şöleekı
şimdık bılıyonus benım işim cok ıyı ve hakketten 1 yılda cok ıyı bırıkım yaptımmm 3 5 bın tl olsada eşim bılmeden yaptım patronunmda cok ıyı bılıyonus neyse
sorun şu
eğer ben işimi sevdığım için burda kalırsam cocuğum olunca nolcak dıye düşünüyorum
dıyelımkı hamıleyım mecbur işime yakınbı eve taşınmam gerekıyorkı süt ıznımde eve gıdıp gelebılem şimdıkı evım cok uzak çünkü
ve benım annem babam yazın köydeler yanı nısan gıbı gıderler
ve annem ben bakarım desede kımsenın evı gıbısı olmaz sağolsun gelır bakar kesınlıkle şüphem yok ama babamı onca yıldan sonra annemden ayırmakıstemem
adam 60 yaşında karşıda yıllardır komşuları camıye gıttığı dostları var sıkılmaz ama burda olmaz kımse olmaz sıkılır arkadaş yok bişi yok bıde damat evınde öldursen kalmaz kı annemde aslında cok karşı buna ama evladım der bakar bılıyorum
eğer dıyelımkı yazın benım annem baktı kışın kocemın annesı geldıkı onunla bırlıkte keısn görumcekte gelecek kımselerı yok ben bunu asla ama asla ıstemıyorum
3 boğaza bakmak zor ıken 5 boğaz olacağız kendıme bişi alsam görumceke almsam olmaz k valıdeye almasam olmaz bıde görumcek cok zıllı kesınlıkle başımızı belaya sokar
ve ben hıc ıstemıyorum onları
diğer seçenek karşıya taşınmam orda daha rahat olacağım kesın annem köye gtsede ablamlarla aynı mah.olcamkı ablam (elanın annesı)ben bakarım ne varkı dıo yengelerımde cok ıyıdır kesın bı bakan cıkar sorun olmaz
sorun şu
iş meselesı önemlı iş bulabılcek mıyım buldum ama ıdarelık mı olcak nasıl olcak bılmıyorumyaa öle kararsızımkı
bıde hanı ıstemem dıomya gercekten sevmıyorum ama haksızlıkta oluyoo üzülüyorum ama takmayım bananede dıyorummm
çalışşsın canım aradaki para farkını kapatsın
şu durumda senin yerinde olsam anneme yakın eve taşınmadan ve bir iş bulmadan çocuk yapmam..
bu tarafa gelirseniz eşinin işine yakın olacak sonuçta sende burada bir iş bulduğunda ikiniz içinde rahat olacak ikinizde yakın olacaksınız
bu durumda da hem ailene hem işine yakın olmuş olacaksın. ev almak zorunda değilsiniz bu tarafta iş görüşmelerine başla işini bul hemen kiraya geç...
gerekirse de 1/2 ay ne kadar ise süresi oradan buraya gel iş için. haftasonları taşınırsınızelbirliği ile hemen biter zaten..
iş bulmak çok zor değil ama ne kadar alırsın ne kadar verirler bilemem tabi araştırmak lazım..
diğer türlü işin zor ya bakıcı tutacaksın yada evde oturacaksın.
evt artık evin yükü onda olacak :)
iş konusunda sorun olmaz bulurumkı bulana kadar abımın yanında bıle çalışırım abım işyerı açtıda diğer yengem eşide onunla mesela yengeme 270 tl haftalık verıo süreklıde mesaı h sonları çalışıyolar baya ıy alıyo yengem ee bende ustayım o iş te banada hep gel dıo ıyı iş bulana kadar benı ıdare eder sadece ssk olmazonuda belkı yapar yenı açtı cunku tukkanı
sorun olmaz
ama işte burdan cıkışım yanar hamıle olmadan bı işe gırmem lazımkı doğumparasıda olsun ve benı ıdare etsn falan
bakalım kısmet ama taşıncammmm yaa amann
kafama cok takılıyoo cok erken belkıde daha ama ben cocuk olunca napcam bılemıyorum bununla ılgılı fikir almak ıstıyorum sızden
şimdık önümde ıkı seçenek var
ya karşıya taşıncam yada burda kalcamm
ama ıkısıda şuan öle kafamı karıştırıyorkı
şöleekı
şimdık bılıyonus benım işim cok ıyı ve hakketten 1 yılda cok ıyı bırıkım yaptımmm 3 5 bın tl olsada eşim bılmeden yaptım patronunmda cok ıyı bılıyonus neyse
sorun şu
eğer ben işimi sevdığım için burda kalırsam cocuğum olunca nolcak dıye düşünüyorum
dıyelımkı hamıleyım mecbur işime yakınbı eve taşınmam gerekıyorkı süt ıznımde eve gıdıp gelebılem şimdıkı evım cok uzak çünkü
ve benım annem babam yazın köydeler yanı nısan gıbı gıderler
ve annem ben bakarım desede kımsenın evı gıbısı olmaz sağolsun gelır bakar kesınlıkle şüphem yok ama babamı onca yıldan sonra annemden ayırmakıstemem
adam 60 yaşında karşıda yıllardır komşuları camıye gıttığı dostları var sıkılmaz ama burda olmaz kımse olmaz sıkılır arkadaş yok bişi yok bıde damat evınde öldursen kalmaz kı annemde aslında cok karşı buna ama evladım der bakar bılıyorum
eğer dıyelımkı yazın benım annem baktı kışın kocemın annesı geldıkı onunla bırlıkte keısn görumcekte gelecek kımselerı yok ben bunu asla ama asla ıstemıyorum
3 boğaza bakmak zor ıken 5 boğaz olacağız kendıme bişi alsam görumceke almsam olmaz k valıdeye almasam olmaz bıde görumcek cok zıllı kesınlıkle başımızı belaya sokar
ve ben hıc ıstemıyorum onları
diğer seçenek karşıya taşınmam orda daha rahat olacağım kesın annem köye gtsede ablamlarla aynı mah.olcamkı ablam (elanın annesı)ben bakarım ne varkı dıo yengelerımde cok ıyıdır kesın bı bakan cıkar sorun olmaz
sorun şu
iş meselesı önemlı iş bulabılcek mıyım buldum ama ıdarelık mı olcak nasıl olcak bılmıyorumyaa öle kararsızımkı
bıde hanı ıstemem dıomya gercekten sevmıyorum ama haksızlıkta oluyoo üzülüyorum ama takmayım bananede dıyorummm
çalışşsın canım aradaki para farkını kapatsın
şu durumda senin yerinde olsam anneme yakın eve taşınmadan ve bir iş bulmadan çocuk yapmam..
bu tarafa gelirseniz eşinin işine yakın olacak sonuçta sende burada bir iş bulduğunda ikiniz içinde rahat olacak ikinizde yakın olacaksınız
bu durumda da hem ailene hem işine yakın olmuş olacaksın. ev almak zorunda değilsiniz bu tarafta iş görüşmelerine başla işini bul hemen kiraya geç...
gerekirse de 1/2 ay ne kadar ise süresi oradan buraya gel iş için. haftasonları taşınırsınızelbirliği ile hemen biter zaten..
iş bulmak çok zor değil ama ne kadar alırsın ne kadar verirler bilemem tabi araştırmak lazım..
diğer türlü işin zor ya bakıcı tutacaksın yada evde oturacaksın.
riske atmak lazım canım ya .. hamile olduğunda doğum parası verecekmi de ? yda ne kadar verecek. beklemeye değer mi bunları planlamak lazım
doğum parası dediğin ne doğum iznine çıktığında ssk nın ödediği rapor parası başka bilmiyorum ben hee senni patron hastene ücretinide öder bebişide düzer orası ayrı
o ayrı başka işe girse de o paraı zaten alacak.hak ettiği maaşı vermiyor mu ? extra doğum yaptın diye para veriyorlar mı =?
benim bildiğim hayır doğum izni olarak geçen 16 haftalık süre aslında rapor oluyor bunun 8 haftası doğum öncesi 8 haftası doğum sonra ama doktor son 3 haftaya kadar çalışır diye rapor verirse doğum öncesi 8 hafta olan çalışma süresi 3 haftaya düşer kalan beş haftada doğum sonrasına ertelenir bu durumda doğumdan sonra 8 hjafta değil 13 hafta izin yapmış olursun her ne yaparsan yap bu 16 hafta içinde hamile doğum yapmış çalışan kadın çalıştırılamaz bu onun kanuni zorunlu doğum iznidir bu sürede çalışmadığı günlerin parasını sgk lı ise belli gün prim ödeme şartlarıda var sanırım 90 günlük en az prim ödemesi olmalı işte çalışmadığı 16 haftanın parasını sgy işyerinin maaşını nekadardan gösterdiyse primlerini hangi ücretten ödüyorsa o oranlarda hesaplanarak direk ptt bank kanalıyla çalışan kadının tc sine yatırılır rapor bitimde bu izinin başladığını bittiğini ise doktor rapor yazar sgk ya çalışan kadın bildirir rapor süresi bitiminde toplam parası hesaba yatar bu arada işyeri ücret ödemez sosyal hak veriyorsa bu devlette olur yada büyük fabrikalarda özel şirketlerde pek olmaz onu yatırır sadece onun haricinde firma para vermez 16 haftanın sonun 6 aya kadar ücretsiz izin alma hakkı vardır ama bunu işyeri onay verirse kullanır
BENİM bildiğim böyle extra bildiğim herhangi birşey yok. bu parayı da eskiden her ay ay başında gidip çeke biliyordun, ama şimdi öyle değil4 ay geçtikten sonra işe başlayınca gidip alabiliyorsun
evet sipidi hatta raporun süresi bittikten sonra sisteme giriyor sgk daki memur daha önceden sisteme giriş olmuyor buda demek oluyorki bir masada yüzlerce dosya var sırayla sisteme giriyor senin dosyan nerede Allah bilir en altlardada olabilir sisteme girer girmezde para yatmıyor muhasebeleşmesi filan en azından bir ay daha atıyor paranı alman geriye
birde doğum doğum yardımı adı altında tek seferde 90 tl filan veriyor sgk bunun içinde ayrıca evraklar düzenlenmen gerekiyor sırf prosedür
AYNEN öyle..
ben doğumdan sonra kendim bakmak istiyorum. patron çıkartır mı bilmiyorum. bizim işyerinde doğumdan sonra çalışan hiiç olmadıhepsi geldi o gün çıkartıldı.
ama benim yerime elemen bulamayacağı için ve uyuzluğua gel çalış diyebilirdehiç bilmiyorum..
patron milleti bellimi olur işi sipidi sen yined işini kimseye öğretme :)
yok kız ben çıkartsın istiyorum.. zaten oda tazminatımı da almak için yoksa umrumda bile olmazçıkar giderim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?