- 5 Ocak 2008
- 68.593
- 17
- 308
he ne bilem nan, o işi zaten senin gibi planlı, randevulu tasvip etmediğimden aklıma gelmemiş nan, adam gelecek belki o ortam olmayacak, o işler doğaçlama olunca güzel benim gözümde
nan kızdırma beni hiç uğramıycam heeo kadar sayfayı tarıyoz ediyoz her mesajı nasıl okuyım
1000 tl ye 120 tl %12 zam daha neben sana 3,5 diyom yüzde, he bir de iş yoksa para yok zaten zam da bi işe yaramıyor
ne zammı ya şimdi zam olayına giriştiler mi ?
bizimkiler ancak 2013 ocakta başlarlar belirlemeye nisanda ancak toplu alırız ist. 3500 personelleri varmış sadece fabrikada düşünüyorum da yaptıkları zam hiç dokunmuyordur bile
kısmet ama 7 yıl birlikte olsan da evlilik bana göre apayayrı daha önce yaşamışşın sanırım. umarım bu kez doğru insandır ve doğru zamanda olur diyek madem öle..niyet güzel ise beklemeye değmez
böyle büyük markte girersen bak şansına bulursun belkim. başka nerede vardır bilemedim
artık planlı değil hacu bzımde
zaten 2 günde bı gelıyy bızde ıkı günde bı çekımlere gırıyorduk aslında aynı gene fark etmıyoo
çok ıyı doğaçMAÇ ederımm benım keyfım olsun yeter
bana gelınce mı tarama aklına gelıoo
ne cok demi
kiraya elektrık doğalgaza gelen zamı hıc demıon
ben hıc zam almadım ama kirama 100 tl zam geldı hatta 150 olcakk ona ne dıon kangamm
cnm ben geçen eylülde alcaktım patron dedıkı ocakta herkesle yapcemm bu arada herkese yapmdılar ve işten ayrılanlar oldu
şölekı ustabaşına yapmadılar onun çalışanına ustaya yaptılarsonra çırağa ustabaşıda bunu duyunca cıktı zaten huzurda yoktu ama cok haklı adam çunku 14 yıldır buranın elemanıydı şimdık tükkan açtı yan tarafımıza neysem
sonra dedım ocak nolcek bekle
ahada 1 yılı bıle geçtıde 2.ocak ayı gelıo
ehh bı zahmet düşünsün
aslında arada yaptıklarına yaptı
çaycıya 200 şöfore 300 çırağa 200 yaptı
bende avcumu yaladım onca şey yaptı ayıp ddım ama bugun bana öle dedı bu hafta dedığı gıbı verırse almam konuşurum
baktım anlaşamıyoruz
valla diğer ustanın yanına kaçarımm acımam
heh görmedinse özelden yazacaktım, yaşamayan kimse anlamayacağı için fazla detaya girmiyorum:) şu kadarını diyeyim insanın hayatta bazı limitleri var ben o istediği zaman kabul etseydim yıllar önce o küçük tartışmalar vb beni boşanmaya sürükleyebilirdi, çünkü haddinden fazla yıprandım zamanında
kangam kendini sağlama almadan dur hemen acele karar verme, malum eşin de dayıya güvendi sonra ne oldu, o usta işini bir yerleştirsin etsin sigortanı falan yapacak mı hemen bunları da konuşmak lazım ama keşke lafına güvenilse herkesin. he gerçi sen karşıya taşınacak oldun mu arada geçen süreyi idare edersin ustanın yanında belki o da var.
ama yanına asistan olayında ciddiler mi ki, sen fazla zam istemeyesin diye mi yapıyorlar anlamadım. hani güvenilse insanlara aslında iyi olur senin için ama senden işi öğrenirse sana gerek kalmaz, senin gibi beceremese de, hani sadece temizlik ortalık toplamaya alsalar tamam da, o ustanın yanına geçme ihtimalini falan düşünüp kendilerini sağlama almak için düşünüyor olabilirler mi bunu? sen akıllı atomsun öğretmezsin işini gibi geliyor ama sakin düşünmek lazım sanırım... çaycıya şoföre zam, of allahım bu adaletsizlikler her yerde:S ben de kaç sene yeni gelenlerden düşüğe çalıştım haberim yoktu safım ya ücret de sormam kimseye aah ahhh...
spidi, ben evlenmeye yanaşmadım ki senelerce, geçmişin izleri öyle bir kalmıştı ki derinlerden, onların gitmesi hiç hak etmediği halde nişanlımdan zaman zaman acısını çıkarmama bile vardı. hakkınıy ödeyemem onun allah biliyor, ama kendisi de bir gün lafını etmedi, tabii farkında olduğunu dile getirdi ama hep anlayışla karşıladı baştan biliyordu zaten... benim evlenmeye ikna olmam çok uzun sürdü şimdi mısırdan bir hala çıksa bugün evlenirim mesela
kangam zamanın şöyle bir önemi var hani derler ya, doğru kişi, doğru yerde, doğru zamanda vb.. diye... işte doğru kişiyi bulmuşsun ama doğru zaman değil o zaman işte allah sabrını veriyor birilerine sanırıminsanın hayatında evlilik vb düşünemediği dönemler de olur diyerek sözlerimi noktalıyorum efeeem
doğal maçben planlı yaşamayı sevmiyorum hep süprüz olacak
kangam onu demiyorum ki nan sadece sana mı geliyor zam ben tr de yaşamıyor muyum yav, diyorum ki zam olarak baktığında patron ooo iyi bile verdim diyebilir, sorun senin o kadar işe o kadar maaş alman yoksa git büyük firmalara bak onlar bile daha fazla oran vermiyor senin kökten maaş değişimine ihtiyacın var zaten. he patron yine diyebilir ki ekstra veriyorum ediyorum, sen iyi bi hesap tuttun mu girdiğinden beri ekstralarla iyi geliyor mu maaşın? ama ben olsam ekstralar yerine adam gibi her ay paramı biliyim isterdim sen de öyle istersin belki.
o zaman sana çift zam yapması falan lazım
bu ay yapacakmıymış peki ? ne düşünüyor acaba işn istediğini de verir.
sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş..
benim ve eşimin ortak 2 çift arkadaşımız vardı 5 yıl birlikte aynı evde yaşadılar geçen eylül ayında evlenmeye karar verdiler. ve evlenelim hemen ev alıp çocuk planları falan vardı..
bu sene duyduk ki evleri ayırmışlar boşanıyorlaçok zaman geçince sanıyoruz ki herşey düzelecek ama seninde bildiğin gibi nişanlılık dönemi ile evlilik dönemi hiç aynı olmıyor ( malesef )
erkekte kadın da ister istemez değişiyor
o zaman sana çift zam yapması falan lazım
bu ay yapacakmıymış peki ? ne düşünüyor acaba işn istediğini de verir.
sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş..
benim ve eşimin ortak 2 çift arkadaşımız vardı 5 yıl birlikte aynı evde yaşadılar geçen eylül ayında evlenmeye karar verdiler. ve evlenelim hemen ev alıp çocuk planları falan vardı..
bu sene duyduk ki evleri ayırmışlar boşanıyorlaçok zaman geçince sanıyoruz ki herşey düzelecek ama seninde bildiğin gibi nişanlılık dönemi ile evlilik dönemi hiç aynı olmıyor ( malesef )
erkekte kadın da ister istemez değişiyor
bu hatayı yapanlar genelde " o kadar emek verdim, ayrılamam " diye düşünenler ama ben bunu yaptım o konuda hiç endişem olmadı zamanında da:) bir de ben onu değiştiririm, düzeltirim diye yanlış bir düşünce tarzı. kimse kimseyi değiştiremez, tabii bu basit konular dışında. baız alışkanlıkları kazanabilir, bir şeylerde ders alabilir insanlar, ancak hayata dair konularda anlaşmazlıklar varsa kimse değişmez ve değişmemeli de bence. bir de işte ev alırız, çocuk yaparız, bazı insanlar bir yaştan sonra resmen hayat arkadaşı olarak değil de anne ya da baba adayı olarak bakıyor insanın yaradılışında da bu var ben de zamanında o hatayı yaptım sanırım düşünürken babalığını düşünürdüm tarihteki insanın ama hataydı anladım benim hayatımı beraber geçirmek istediğim insana ihtiyacım var onun da öyle...
ha bu arada 25 yıllık evliliklerin bitebildiğini gözümle gördüğüm için büyük aşk masalları vb inancım yok insan değişebilen (kendi kendine) bir varlık yıllarla birlikte beğeniler vb değişebilir ve insanlar ayrılabilir, önemli olan huzurlu beraberlik benim için ölümsüz aşk ömür boyu beraberlik bana fazla iddialı ve altı boş geliyor... dürüstçe birbirini sevdiği sürece birlikte olmalı insanlar
bahsettiğim kişiler hiç bunları düşünerek evlenmedi ve boşanmadı.
ama bu söylediklerinden malesef çok var etrafta kadınlar 30 a geldiğinde nedense anne olmam lazım korkusu ile kendilerine eş arıyorlar.
aman kim ne zaman hazır ise evliliğie o zaman evlensin canım..zamanı gelince herşey çorap gibi geliyor zaten. inşallah senin içinde öyle olur
olabilir tabii, herkesin hayatı farklı sonuçta ama insanların içine de biz bilemeyiz kimisi açıkça söyler kimisi içinde yaşar, kimisi evlenince farklı rollere bürünür, kimisi evlendiktens orna eşinin düzeleceğini umar:)))
esas olan bu zaten, insanların istediği zaman hayatıyla ilgili karar alması. evlenirsin çocuk ne zaman derler, 1. yi yaparsın 2. ne zaman derler, kimse kendi hayatına bakmaz, der de der:)))
kadınlarda da, erkeklerde de var o durum erkeklerde daha ileri yaşta tabii çocuğum olsun artık diye evleniyorlar.hiç samimi gelmiyor o zaman sevgi gösterileri. isterse 10 yıl çık evlenip 2 yıl sonra ayrılabilir insan ya da 25 sene sonra pat diye boşanma davasında bulabilir insanlar kendisini gözümle gördüğüm için bir sürü örneğini tamamen süpriz bir konu herkes için benim gözümdeo smileyleri nereden buldun hiç görmemiştim gelin damat
aşağıdaki smile bölümünden
ben çıkar artık size bol sohbetler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?