• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Muhafazakar Aile

Dini güzelce öğrettikten sonra tercih sana kalmış o karışamaz ki...Ne kadar yanlış anlıyo insanlar dini ya azıcık açıp peygamber efendimizin sözlerini okusalar...Mesela bahsettiğiniz kişi; Bana benzemekten en çok uzak olanınız, cimri, ağzı bozuk ve çirkin söz söyleyen kimsedir. Bu sözü biliyomu? Biliyoda hala devam mı ediyo insanlara çirkin söz söylemeye ?

herkes hakkında çirkin şeyler düşünebiliyor ve söylüyoda. benim mezun olduğum lise, son beş yılın mezunları arasından seçilerek toplam 30 kişiyi eğitim için 45 günlüğüne Almanyaya gönderen bir AB bursu buldu. bende haber aldım. başvurdum ve seçildim. düşünsenize almanya da gidiş dönüş yeme içme ulaşım konaklama eğitim hepsi ücretsiz tam 45 gün. cebimden beş kuruş çıkmadı kendi alışveriş vs. hariç...
bana gitmeden bir gün önce inanırmısınız, öğlen ezanından akşam okunana kadar hakaret etti.. bütün eski konular, aklına gelen herşey..
gidiyodu namazını kılıyodu!!!! tekrar gelip aşağılamalarına devam ediyodu. o sıra ben içimden dua okuyodum ne olur bitsin bu azap Allahım diye..
bana dedi ki biliyorum orda haram şeyler de yiyip içeceksin. sırf ilerde bigün birine ben almanyaya gidecektim ama beni göndermediler deme diye izin veriyorum gitmene. bu aşağılıkça bişey. ben evlenecek olsam isticeğim kızın böyle almanyaya gitmiş olduğunu öğrensem anında vazgeçerim.. ahlaksızlık vb. ne laflar ne hakaretler etti. en dokunanı bu oldu bunu yazdım. yoksa o laflar arasında hiç tanımadığı öğretmenlerimden tutunda kimlere varana kadar hakaret etti iftiralar attı.. dedim ya iki ezan okundu o hakaretleri sayarken bana. Allaha havale ediyorum.

herkes hakkında çirkin şeyler düşünebiliyor ve söylüyoda. benim mezun olduğum lise, son beş yılın mezunları arasından seçilerek toplam 30 kişiyi eğitim için 45 günlüğüne Almanyaya gönderen bir AB bursu buldu. bende haber aldım. başvurdum ve seçildim. düşünsenize almanya da gidiş dönüş yeme içme ulaşım konaklama eğitim hepsi ücretsiz tam 45 gün. cebimden beş kuruş çıkmadı kendi alışveriş vs. hariç...
bana gitmeden bir gün önce inanırmısınız, öğlen ezanından akşam okunana kadar hakaret etti.. bütün eski konular, aklına gelen herşey..
gidiyodu namazını kılıyodu!!!! tekrar gelip aşağılamalarına devam ediyodu. o sıra ben içimden dua okuyodum ne olur bitsin bu azap Allahım diye..
bana dedi ki biliyorum orda haram şeyler de yiyip içeceksin. sırf ilerde bigün birine ben almanyaya gidecektim ama beni göndermediler deme diye izin veriyorum gitmene. bu aşağılıkça bişey. ben evlenecek olsam isticeğim kızın böyle almanyaya gitmiş olduğunu öğrensem anında vazgeçerim.. ahlaksızlık vb. ne laflar ne hakaretler etti. en dokunanı bu oldu bunu yazdım. yoksa o laflar arasında hiç tanımadığı öğretmenlerimden tutunda kimlere varana kadar hakaret etti iftiralar attı.. dedim ya iki ezan okundu o hakaretleri sayarken bana. Allaha havale ediyorum.

O namazın ne geçerliliği var şimdi?Tabi ki Allah bilir ama bu kadar çirkin söz söyle sonrada namazını kıl.Gerçekten hasta olmalı bu adam:S Babanızmı oluyo? Bide söylediği şeyler hep hayal ürünü farkettiysen.Tek bir doğruluk payı yok yani belkide hakaret etmekten zevk alıyodur.

sürekli insanları kınar sürekli.. kınadığını başına gelmesinden hiç mi korkmaz :19:
bazen korkuyorum ona benzemekten.. öyle düşünmekten insanlar hakkında..
bazen dertleşiyorum ailemden başka biriyle, anlatıyorum bak görüyosun böyle böyle diye.
anlıyorum seni ama nası düzelsin bu yaştan sonra, annesi de onu öyle yetiştirmiş diyor.
ben farkındayım bu bir hastalık. hasta bi insan ancak herkesi eleştirir, din konusunda baskı yapar.

inanırmısın geçen bana diyor ki namaz kılıyomusun? aslında kılmıyorum ama evet kılıyorum dedim.
neden sordun?
ne demek neden. senin namazından bende sorumluyum. bana da hesap sorulacak diyor :19:

Bu bahsettiğin insan kim kendi annen mi?

O namazın ne geçerliliği var şimdi?Tabi ki Allah bilir ama bu kadar çirkin söz söyle sonrada namazını kıl.Gerçekten hasta olmalı bu adam:S Babanızmı oluyo? Bide söylediği şeyler hep hayal ürünü farkettiysen.Tek bir doğruluk payı yok yani belkide hakaret etmekten zevk alıyodur.

annemle babam ayrı, ben küçükken ayrıldılar. bu bahsettiğim kişi dayım. bize maddi olarak o bakıyor. manevi olarak da o zulm ediyor :19:

yorumunu yeni okudum babanmış. Senin adına çok üzüldüm allah sabırlar versin gerçektenten çok sabır gerekli. Seni anlıyorum bu kadar değil ama bende ailemin baskısından ve elalem ne der diye , başkaları ne der ne düşünür diye kısıtlanmaktan bıktım.Akşamları yada hafta sonu düzenlenen yemeklere, eğlencelere sırf akşam eve bırakırlarken biri görür ne düşünür diye izin vermiyorlar. Böyle saçma bir düşünce olamaz. :19:

Canim yazdiklarini tek tek okudum ve ailenin bu tutumunu MUHAFAZAKARLIK adi altinda gosteremezsin.Arkadasin biri muhafazakarligi aciklamis cokda guzel.

Cocuguna siki denetim vermek,disaridakileri o.... yapmak,okumayi desteklememek vs.. gibi artirilabilir sebepler muhafazakarlik degildir.

Babam "kizim artik buyudun basini ortsen" dedi ben de " baba lise bitsin o zaman " dedim anlayis gosterdi ki liseye giderken basimi aciyordum ailemle bir yere gittigimizde kapatiyordum ki bunu lise arkadaslarimda bilirdi.

Samimi oldugum arkadaslarimla gezer abartisiz gece yarisi eve gelirdik.

Esim beni parkin onunde alirdi konustugumuz zamanlar babam kizdi gelip evin onunden alsin dedi.

Bence muhafazakarligi tanimi disinda yerlere cekmeyin.

Baskicilik yapmak biseylere zorlanmak ,namazi dini one surmek cehalettir....

Bi soz vardir ya "kisinin fikri ne ise zikride odur"

Konu sahibi kardesime gelincede sen aileni ne icin kandiriyorsun?

Alkol alinca hayatinda degisen ne var?

Ailen ya duyarsa.... Ne kadar uzuleceklerini dusunsene... Ailenin sana olan guvenide zedelenecek....

yorumunu yeni okudum babanmış. Senin adına çok üzüldüm allah sabırlar versin gerçektenten çok sabır gerekli. Seni anlıyorum bu kadar değil ama bende ailemin baskısından ve elalem ne der diye , başkaları ne der ne düşünür diye kısıtlanmaktan bıktım.Akşamları yada hafta sonu düzenlenen yemeklere, eğlencelere sırf akşam eve bırakırlarken biri görür ne düşünür diye izin vermiyorlar. Böyle saçma bir düşünce olamaz. :19:

Dayın mı :50: bu kadar ne karışıyo ki sana Hay Allahım yaaa ne günlere kaldık:43:

17 yaşındayım ve muhafazakar bir ailem var. Arkadaş çevrem çok rahat ve serbest bazen alkol alıyorum tabi aileme söyleyemiyorum ama söyleyemediğim için de kendimi kötü hissediyorum. Arkadaşlarım çok iyiler ailem hepsini çok sever ama benim içim sıkılıyor aslında beni sıkan gizlemek de değil sanırım rahatlıklarını kıskanıyorum hiç bilmiyorum. Tam olarak bir sorun değil ama benim gibi olan var mı napıyorlar acaba?

Kendine uygun arkadaşlar bulsan iyi edersin.
Ayrıca arkadaşlarına uymak için içki içmek zorunda değilsin.
Seni manen rahatsız eden,üstelik bedenen zarar veren birşeyi yapmaman daha yerinde olur.
Sevmiyorum dersin,bana dokunuyor dersin,ne dersen dersin.
Kimse içki içmediği için dışlanmıyor,merak etme.

alkole karşı değilim fakat 17 yaşında bir insanın dışarıda içmesini uygun bulmuyorum

tek kadehte kafayı bulan yerlerde sürünen kusan kızlar hoş değil ve fırsatcılara malzeme olma ihtimali var

erkekleri kastettim yani faydalanma ihtimallerini söylüyorum.

lütfen 20li yaşlarında yap bunları ve güvendiğin insanlarla birlikte sınırını bilerek

Ne içkiye nede sigaraya hiç özenmedim halada hiç özenti duymuyorum.bunun adı özgürlükse benden uzak olsun ben bu halimle daha mutluyum.içki ve sigara içmek özgürlük değil bağımlılık .aileniz muhafazar bir aileyse bundan gurur duyman lazim rahatsızlık değil.ailenizi üzmeyin kendinizide güzel şeylere yönlendirin.özenti duyulacak okadar güzellikler varken neden vucüda zararlı ve günah olan şeye özeniyorsunuz.

İnsanlar nerde yararsız şey var gidip ona özeniyor içki içip gezen sigara içen rahat tiplere özeneceğine biraz üniversiteli insanlara özen, gelecek kaygısı duy ya da ne bilim planı yap. 17 yaşında neyin rahatlığı hadi ondan geçtim neden zararlı şeylerde ısrar etmek

canım alkol almak için yaşın gerçekten küçük. benim ailem muhafazakar değil ama doğru düzgün ilk içtiğim zaman ünivresitedeydim, onda bile oda arkadaşlarımızla dışarı çıkmadan kendi kendimize içmiştik. biraz daha büyümeyi bekle

gencecik kızlar içkileri su gibi içiyorlar dışarlarda bence yazık oluyor açıkçası gençliğinize...

nedense hep bu zararlı şeylere özeniyor gençliğimiz
aRkadaşlarından spor yapan veya resim müzik vs. ile uğraşan olsa özenirmiydin..
yaşın küçük bence büyüdüğünde de kullanma..gereksiz ve zararlı..

örneğiniz alkol olduğu için alkolden gideceğim. muhafazakar bir ailede yetişmedim. çok rahat bir çocukluk geçirdim, gençlik de öyle. ama annem alkol konusunda her daim "hayır" der. ve ona böyle bir şeyi anlatmak, mantık ile söylemek mümkün değildir. babam ise bunu hoş karşılar ve kendi bile ısmarladığı olur. gördüğünüz gibi bunun tamamen ailenizdeki kişilerin yapısıyla alakası var. muhafazakarlıkla bir alakası yok.

rahatlıklarını kıskandığınız insanlara gelince, onların rahatlığı da birçok şeyi ailelerinden gizli yapmalarından kaynaklanıyor olabilir. hiçbir ailenin içini ve ilişkilerini bilmemiz mümkün değil. ne yazık ki mantığımız uysa da uymasa da ailelerimize bir müddet, belli bir yaşa gelene kadar ayak uydurmak zorundayız. yetişkin bir birey olduğunuzda kendi hayatınızı ve doğrularınızı kendiniz bulursunuz.

17 yaşındayım ve muhafazakar bir ailem var. Arkadaş çevrem çok rahat ve serbest bazen alkol alıyorum tabi aileme söyleyemiyorum ama söyleyemediğim için de kendimi kötü hissediyorum. Arkadaşlarım çok iyiler ailem hepsini çok sever ama benim içim sıkılıyor aslında beni sıkan gizlemek de değil sanırım rahatlıklarını kıskanıyorum hiç bilmiyorum. Tam olarak bir sorun değil ama benim gibi olan var mı napıyorlar acaba?

Bu kadar küçük yaşta ne bu acele?
Ben şahsen sigara,alkol sağlığa zararlı olan herseye karşıyım!
Ailen öğrenmeden bıraksan senin için daha iyi olur. Öğrendikleri zaman eskisi gibi rahat olamazsın, bırakmazlar!

Karşı tarafın ailelerinin içini biliyormusun o arkadaşların bunları yaparken ailelerinin izin verdiğini aferim dediğini hiç sanmam hele bu yaşta. Acelen ne onlara özeniyorsun ne yapsa yapacakmısın sende popülermi olacaksın ? Bak ailenin kendi kuralları olabilir ama senin de bir hayatın var kendi kuralların yaşayış biçimin ama önce bir yaşını bekle şu an düşündüğün 20 yaşlarında farklı gelecek sana ve arkasında dururum diyorsan seçimlerimin yap zira kendine çok zarar verirsin ruhsal açıdan gel gitler yaşarsın.

Canim yazdiklarini tek tek okudum ve ailenin bu tutumunu MUHAFAZAKARLIK adi altinda gosteremezsin.Arkadasin biri muhafazakarligi aciklamis cokda guzel.

Cocuguna siki denetim vermek,disaridakileri o.... yapmak,okumayi desteklememek vs.. gibi artirilabilir sebepler muhafazakarlik degildir.

Babam "kizim artik buyudun basini ortsen" dedi ben de " baba lise bitsin o zaman " dedim anlayis gosterdi ki liseye giderken basimi aciyordum ailemle bir yere gittigimizde kapatiyordum ki bunu lise arkadaslarimda bilirdi.

Samimi oldugum arkadaslarimla gezer abartisiz gece yarisi eve gelirdik.

Esim beni parkin onunde alirdi konustugumuz zamanlar babam kizdi gelip evin onunden alsin dedi.

Bence muhafazakarligi tanimi disinda yerlere cekmeyin.

Baskicilik yapmak biseylere zorlanmak ,namazi dini one surmek cehalettir....

Bi soz vardir ya "kisinin fikri ne ise zikride odur"

Konu sahibi kardesime gelincede sen aileni ne icin kandiriyorsun?

Alkol alinca hayatinda degisen ne var?

Ailen ya duyarsa.... Ne kadar uzuleceklerini dusunsene... Ailenin sana olan guvenide zedelenecek....

ne kadar güzel, baban elbette sana başını öt büyüdün diyebilir. demeli de. dinimiz de bunu böyle söylüyor zaten. ama örtmessen de seni aşağılaması, hakaret etmesi hayatı zindan etmesi çok yanlış bişey.. bak mesela parkın önünde buluştuğunuzu anlayınca ne kadar güzel davranmış. inan benim parkın önünde görüştüğümü öğrense ağzımı burnumu kırar, beni hastanelik eder. abartmıyorum, yapacağını biliyorum..
bir insanı en güvende hissettiren ve tüm yanlışlardan koruyan tek şey ailesinin ona güvendiğini ve arkasında olduğunu bilmesidir aslında. malesef ben bunu yaşayamadım. ama çocuğuma yaşatmıcam inşallah.
bu arada konu sahibine gelecek olursak, ben de alkol almanı istemem canım. ha yaşın ilerler sen bunu istersin o zaman başka. ama ne gerek var bu yaşında sırf arkadaşların içiyor diye içmene. hayır iyi bişeyde değil ki bu. hani desen ki arkadaşlarımda şu var bende yok. tamam. ama alkolün gerçekten gereği yok. onu içince özgür de olmuyosun yani.. sadece kendine zarar vermiş oluyosun herşey bi yana. bence ailenden önce kendin için içme. en önce sana zararlı güzelim ..

Back
X