Muhafazakar ailelerde evlilik öncesi görüşme sıkıntısı

• Konu Sahibi Konu Sahibi elusns
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

elusns

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2025
25
8
1
25
Ailem kendi istedikleri biriyle görücü usulü görüşmemi istediler.biz de anlaştık güzel gidiyor.ama o il dışında ve ayda bir defa gelebiliyor.o geldiğindeyse sadece bir defa görüşmeme izin veriyorlar neymiş karşı taraf hakkımda ileri geri konuşurmuşmuş.kavga etmekten bıktım artık onlarla bu konuda.
oysaki onun ailesi o geldiğinde benimle fazla görüşmediğinde ona kızıyorlar, ilgi göster vs diyorlar.
Ayda bir gördüğüm insanla evlenmemi istiyor resmen ailem.sanki elli sene öncesindeyiz.
çözüm olarak görüştüğüm kişiye durumu anlatsam, ondan ailesine haber vermeden görüşmeyi teklif etsem bunu yanlış anlar mı sizce

Daha sık görüşün ama baş başa kalmayın mesela. Yani ailenizi değiştiremezsiniz ama dinde olan ve sizin de doğal hakkınız olan alternatifleri teklif edin. Buluşmalarınıza sizi görecek ama duyamayacak mesafede biri eşlik edebilir. Bu şekilde sık sık görüşebilirsiniz. Yoksa nasıl tanıyacaksınız birbirinizi?
Böyle olmaz çünkü, din bu değil. Yeterince tanımadan evlenmeyi din sanmasınlar.

Ailem kendi istedikleri biriyle görücü usulü görüşmemi istediler.biz de anlaştık güzel gidiyor.ama o il dışında ve ayda bir defa gelebiliyor.o geldiğindeyse sadece bir defa görüşmeme izin veriyorlar neymiş karşı taraf hakkımda ileri geri konuşurmuşmuş.kavga etmekten bıktım artık onlarla bu konuda.
oysaki onun ailesi o geldiğinde benimle fazla görüşmediğinde ona kızıyorlar, ilgi göster vs diyorlar.
Ayda bir gördüğüm insanla evlenmemi istiyor resmen ailem.sanki elli sene öncesindeyiz.
çözüm olarak görüştüğüm kişiye durumu anlatsam, ondan ailesine haber vermeden görüşmeyi teklif etsem bunu yanlış anlar mı sizce
Görücü usulü evlilikler hep böyle olur bunu bilmemeniz 🥹🥹 Şaşırmadım yani böyle oluyor genelde hele ki muhafazakar ailedeyseniz hiç şaşırmayın

Siz çalışıyor musunuz ekonomik özgürlüğünğz var mı
Yaşınız kaç

İnsanlar konuşa konuşa demişler,buraya yazdığınız gibi onada anlatın işte,ailem dar görüşlü,elalem ne der sıkıntıları var ama ben seni tanımadan böyle bir karar veremem diyebilirsiniz,neden yanlış anlasın artı yanlış anlasa ne olacak neyi yanlış anlayacak ayda bir değilde 3 görüşseniz vaaayyy be ayda üç kez görüştük demekki buuuu flnmı diyecek olurmu hiç öyle şey,elin kızları neler yapıyor 10 kişiyle aynı anda görüşüp adam seçiyorlar bu söylediğiniz çok masum bile,sizden yaşça büyük biri olarak şu tavsiyeyi vereyim size bunu hiç unutmayın,konuşun aklınıza takılanı sorun,hoşunuza gitmeyeni söyleyin,istemezseniz söyleyin,rahatsız olursanız söyleyin,konuşmaktan korkmayın kendinizi özgürce ifade edin edinki karşınızdakiyle çatışmalarınız varsa en başından belli olsun,böyle ilişkilerle dolu etraf susa susa birşey çözülmez,aklınıza takılan ne varsa o dk sorun bu sizin en büyük özgürlüğünüz.

böyle bir ailede büyümediğim için üstten konuşmak istemiyorum da büyük bir saçmalık ailenizin isteği. ama karşı tarafa gizlice görüşelim demek de saçmalık olur. karşı tarafın ailesi devreye girip ailenizi yumuşatır belki.

ha ben olsam aileme çoktan postayı koymuştum o ayrı.

böyle bir ailede büyümediğim için üstten konuşmak istemiyorum da büyük bir saçmalık ailenizin isteği. ama karşı tarafa gizlice görüşelim demek de saçmalık olur. karşı tarafın ailesi devreye girip ailenizi yumuşatır belki.

ha ben olsam aileme çoktan postayı koymuştum o ayrı.
Düşünün ki hayatınızda kimseyle bir şey yaşamıyorsunuz. Karşı taraf belki ne cevizler kırdı.. Bu iki insan aynı evde aynı yatak. Ay bi de sorun çıktığını düşün. Evlendin de... amaannn

İyide adama da açıklama yapma ailene de .dışarı çıktığında görüş gel .herkese haber vercem diye niye uğraşıyorsun anlamadım.

İyide adama da açıklama yapma ailene de .dışarı çıktığında görüş gel .herkese haber vercem diye niye uğraşıyorsun anlamadım.
O görüştüğümüzü ailesene söylerken ben söylemesem, sonra anlaşılsa sıkıntı olur çünkü aileler tanıştı, arada telefonla görüşüyolar

benzer bir durum abimin esiyle yasanmıştı. kızın ailesi istemiyordu evlenmeden yalnız görülmelerini ama kız da başbaşa kalmadan tam tanıyamayacağını düsünüyordu. abim durumu bizim aileye anlattı ve kızla görüşmeye gitti belli aralıklarla ama kızın ailesi bilmiyordu abimin gittiğini kfkfk ailem de söylemiyordu. evlendiler bu arada kdkd

O görüştüğümüzü ailesene söylerken ben söylemesem, sonra anlaşılsa sıkıntı olur çünkü aileler tanıştı, arada telefonla görüşüyolar
Erkek kişisi seni begendiyse bunlar problem olmaz.biraz cesur ol.hayatinin kalanını doğrudan ilgilendiren bir olay.gerekirse çocuğa anlat zaten olumsuz karsialr seninle ilgili farklı şeyler düşünürse yanlış kişidir demek.
Heleki ailesine anlatırsa yemeyip içmeyip arkana bakmadan kaç.ailesinin onayı olmadan adım atan erkekten fayda gelmez.gorucu usulü gorusurken dikkat etmen gereken en önemli unsur bu bence.annesi istiyor diye mi seninle evleniyor yoksa kendi kararımı ?
İki gün sonra annesi istiyordiye seni de bosayabilir

Haklı tarafınız çok ama adamı arayıp gizli görüşme talep etmek, karşıda nasıl bir dalgalanma yaratır bilemezsiniz .Ayda 1 kere görüşerek emin olamazsınız,aşk ta yok ortada, aileden birileri olsun yanınızda öyle daha sık görüşün aile tarzınıza göre tek seçenek bu gibi duruyor.Hakkınızda hayırlısı....

Ben de dindar bir insanım. Ve bildiğim kadarıyla evlilik amacıyla görüşme günah değil. Kalabalık bir ortamda buluşup görüşürseniz hiçbir sorun olmaz. Ailelerin bunu sorun etmesini anlayamıyorum ya. Görüştüğünüz kişi bir de uzak mesafe.

Dini hassasiyetleri olan bir ailenin hassasiyetleri olan bir kızı olarak eşimle kuzenim araciligiyla tanıştık. Gayet ilk görüşmeden beri hep basbasaydik gezdik dolaştık hatta şehirdisina da çıktık düğünden önce, eşimi babam gönderdi yanıma da. Çok şükür on gorulu, sabit fikirli olmayan bir ailem vardı... Bence siz de annenize siz izin verseniz de vermeseniz de ben böyle uygun gördüğüm için görüşeceğim. Sizden gizli onun ailesinin haberi olarak sizi salak yerine koyacağım bir ilişki içinde olmak istemiyorum. O yüzden laf etmeyi bırakın diyebilirsin. Ben erkek ailesinin bilip kız ailesinin salak yerine konulduğu hiç bir ilişkiyi uygun bulmuyorum. Sonra sizin salak yerine koyduğunuz ailenizi onlar baş tacı etmeyecektir

Diğer konularına baktım da görücü ve evlilik işlerini çok kafaya takmışsın gibi duruyor.

İş güç bulmadan evlenirsen şu an yalan yanlış ailenin kurallarına göre yaşıyorsun, evlenince de kocanın kurallarına göre yaşayacaksın.
İşler ters giderse anne baban bu akılla boşanırken vs de zorluk çıkarır.

Bunu kendine neden yapıyorsun? Önceliğin atanmak olmalı, ondan sonrasında da doğru düzgün tanıyarak evleneceğin insana kendin karar vermelisin.

İyice tanımadan asla evlenme. Ailen anlayış göstermiyorsa da gizli görüş öyle üç beş kere görmeyle evlilik mi olur? Karşındaki adam zaten yanlış anlayacak bir tipse hiç bulaşma sinir olurum öylelerine

Diğer konularına baktım da görücü ve evlilik işlerini çok kafaya takmışsın gibi duruyor.

İş güç bulmadan evlenirsen şu an yalan yanlış ailenin kurallarına göre yaşıyorsun, evlenince de kocanın kurallarına göre yaşayacaksın.
İşler ters giderse anne baban bu akılla boşanırken vs de zorluk çıkarır.

Bunu kendine neden yapıyorsun? Önceliğin atanmak olmalı, ondan sonrasında da doğru düzgün tanıyarak evleneceğin insana kendin karar vermelisin.
Onları kapatmanın bir yolu var mı abla .ss çünkü gerçekten çoğu halloldu sıkıntı yok artık

Back
X