Muhammed Dilber Hasta Yorumları (Burun Estetiği)

Ben kendisine revizyon olucam yani tam revizyon da denemez önceki doktorum burnu açmış kapamış sadece nerdeyse. henüz ameliyatımı olmadım daha da aylar var bilemiyorum nasıl bir burnum olacak güzel olacak mı belki olmayacak ama ne olursa olsun muhammet beyin kişilik olarak son derece mütevazi yardımsever ve cana yakın oldugunu söyleyebilirim. biz kendisine hayran kaldık ve çok sevdik. ameliyatımı da kendisinden baska kimseye olamam gibi hissediyorum.

Aklımda hep doğru mu yapıyorum düşünceleri vardı. Ön profilden güzel, yan profilden ise kötü bir burnum vardı. Ya ameliyat sonrası daha kötü bir burnum olursa diye diye akşama kadar kara kara düşündüm.. Öğleden sonra bi ara lavaboya gitmiştim. Samimi olduğum, şirketin üst düzey yöneticilerinden bir bayanla konuştuk o sırada. Aman hiç gerek yok, burnun senin karakteristik özelliğini yansıtıyor diye diye kafamı allak bullak etti. Çok kızdım içten içe tabi. Hayır, diğer gün ameliyata girecek insana böyle şeyler söylenir mi yahu! Akşama doğru bir kahve molası verdim kendime ve düşündüm uzun uzun..

7 senedir burun ameliyatı olacağım diye araştırma yapıyorum, olmazsam bitmeyecek bu; rahatlayamayacağım.. Başarılı bir doktor neden senin burnunu daha kötü yapsın diye diye sonuçta kendimi ikna ettim.. Akşam da gerçekten çok rahattım. Ilık bir duş aldım, çantamı hazırladım ve uyudum. Ameliyat günü sabah 6 da uyandım. Herkesi de uyandırdım.Çok heyecanlı da değildim, içimdeki tek korku damar yolu açılırken gelecek bayılma korkusuydu ilginçtir :) Herkesin derdi başka..

Ameliyatın ilk günü hastanede kalıcaktım, üşürüm filan diye de çantamı ona göre hazırladım. Tavsiyem düğmeli rahat bir kıyafet götürmeniz. Bu arada gece yanımda hemşire olan kuzenim kalıcaktı, onunda verdiği güvenle sabah hastaneye doğru yola çıktık. Trafik de yok sabahın köründe çıkınca. 7:30 da Ethica hastanesine geldik. Selin hemşireyi aradım, biz geldik diye. Acildeki kızlara söyle dedi. Şimdilik Selin hanım' ı ameliyattan önce ve sonra, bir de tamponumu aldırmaya gittiğimde gördüm; tatlı bir kız. Siz odaya yerleşince herşeyinizle hastanedeki hemşireler ilgileniyor. Mesela ben Selin hemşire ilgilenir diye düşünmüştüm; meğer öyle değilmiş :)

Neyse odamız hazırlandı, çıktık. Oda temiz, sıcak ve güzeldi. Ameliyattan çıkınca üşürüm diye düşünüp, çantamı kalın üst alt, çorap vs. ile doldurmuştum; hiç gereği yokmuş :) Sonra birden hemşireler geldi, damar yolu açıp kanımı almak için. Her şey çok hızlı gelişiyordu! Sert mizaçlı kapalı bir hemşire tuttu bileğimi, babamla ben hemen dedik tabi tansiyonu düşebilir diye. Haberi olsun kadının diye düşünürken; kadın ameliyat olucaksın, farkındasın dimi dedi.. Girdik bir alamete diye düşünmedim değil Derin bir nefes alırken kadın çoktan damar yolumu açmıştı. Biraz fazla kastığım için kan gelmiyordu. Rahatla tatlım diye diye rahatladım, 3 tüp kanım alındı. Sonuçlar 2 saate çıkar dendi. Beklemeye koyulduk. Bu arada ben de üşüyen bir insanım, kan değerlerim düşük çıkabilir diye de düşünüyorum.. O 2 saat geçmedi resmen; tahlillerim de 1 çıkamadı yani..

Bu arada ameliyatım öğlen 12 de olucak. Saat 8 de verdim kanımı. Kan değerlerimi bekliyoruz, saat 10:30 olmuş ama kimse gelmiyor. Bu süre zarfında anestezi uzmanı geldi, alkol sigara kullanıyor musun tarzı sorular sordu gitti. Bu arada şunu da söylemem lazım: Bu grupta 1. sayfadan beri 1420 sayfayı okumuşum; anestezi ekibi çok keyifli diyen mi dersiniz, hemşireler çok tatlı diyen mi .. Bana mı denk gelmediler, nerde bu ekip diye düşünmedim değil .. herkes gayet de ciddiydi.
Bu arada kuzenimi yolladım sor artık nerde kaldı benim tahlil sonuçlarım diye. Meğer çıkmış, kan değerlerim iyiymiş, ameliyata alınacakmışım. Sordurmasam öğrenemeyeceğim, aklıma gelmeyen kalmamıştı Zaten hemen 1 gün öncesinde yeni bir dizi başlamıştı doktorlar tarzında ediz hun filan oynuyor, onu izlemiştik. Dizide adamın kan değerlerinde Hepatit B' si pozitif çıkıyordu meğer karısına hastanede Aids' li bir adamın kanını vermişler filan.. neyse saçmaladım işte kan değerlerini beklerken aman allah korusun..

Sonra Selin hanım geldi, ameliyatla ilgili konuştu. Parayı da nakit olarak burada veriyoruz. Teker teker sayıyor. Benimkini yanlış saymıştı önce, içimden geçti yoksa yanlış mı saydım, eksik mi getirdim filan diye
12 de gireceğim için rahatım, daha 1 buçuk saatim filan var diye düşünürken Selin hanım' a telefon geldi. Sabah girecek arkadaş ameliyata geç mi gelmiş öyle bişey seni alıyoruz şimdi dediler.O sırada Muhammet Bey geldi, beni de bir heyecan bastı sormayın

Muhammet Beyle ameliyat öncesi son 1 kez konuştuk. Sordum şimdi nasıl bir burun yapıcaksınız diye; normalde görüşmemizde söylediği şeyleri söyledi bir de ek olarak burnun uzun olduğu için onu kısaltıcaz dedi. Haydaaa buna hazır değildim ben Halbuki adam doğruyu yapıyor, kemeri alıyor da upuzun kalır mı hiç öyle.. Beni ufak bir telaş daha sardı o sırada ama ok hocam doğal, yüzüme giden, tatlı bir burnum olsun; size güveniyorum dedim. Attım topu doktora :) Sonra sedye geldi, meraklı bakışlar içinde asansöre bindim. Babam ve kuzenime elimi sallayıp görüşürüz dedim. İlk fotom da orada çekildi babam tarafından :) Asansör de sakinleştirici yaptılar. Ameliyathaneye girdik, narkozu verdiler ve uyudum. Muhammet Bey nefes al diyordu bana, öyle uyandım.. Ameliyat olmuş, bitmiş..

Bu arada narkozu çok seven arkadaşlar olduğunu hatırlıyorum iletilerden, bir kez daha alırım filan diyen Tamam korkulacak hiçbirşey yokmuş da narkozu sevmedim ben. Uyanınca sersem gibi hissettim. Hiç öyle komik bişeyler de konuşmamışım Heralde bünyeye göre değişiyor etkisi .. Sonra yukarı odama çıkardılar. Sıfır şişlik, sıfır morluk. Babamlar ameliyattan çıktığıma şaşırmışlar hatta. Tertemiz, sadece burnumda alçıyla asansörden çıkıvermişim.

İlk gün hastanede kaldım, hemşireler ameliyattan sonra ve sabah 6 gibi gelip ağrı kesici ve antibiyotik vuruyor.

Hiç ağrı sızı hissetmedim. Hatta çok rahattım, bizimkiler üstüme titriyor. Gelen aramalar, mesajlar, çiçekler.. Her ay ameliyat olayım böyle diyesiniz gelebilir Çok sevmiştim ilk günü ben :)

Yemeğim de geldi sonra: çorba, püre, kompostu, tatlı. Bi güzel yedim.. Bir de nedense ben yerken, yemeklerin tadını alıyordum, hiç sorun yaşamadım o yönden. Ayrıca ameliyattan hemen sonra gelen bulantı da bende olmadı. Sanıyorum bulantı ameliyattan önce yemek yememizle alakalı. Ben en son gece 12:30 da su içip uyumuştum. Sabah 11 ' e doğru ameliyata alındım. Kesinlikle bulantı olmadı. Bir de ameliyat sırasında boğaza takılan tüp, ameliyattan sonra ağrı yapabiliyormuş. Bu da olmadı bende çok şükür..

Beni en çok rahatsız eden sürekli buz uygulamamız gerektiği idi. İlk 2 gün belli aralıklarla buz uygulanmalı arkadaşlar, önemli! Sonraki gün eve geçtik. 2. ve 3. gün gözkapaklarım çook şişmişti hatta 3. gün açamayacak durumdaydı. Morluk, ağrı, sızı yoktu ama bu şişliği hiç sevmemiştim. Bir de burun kaşınıyor, tamponlar da hapşırık yapıyor.. Bu 3 ü bir an önce bitmeliydi! En zor günler 2. ve 3. günler..Neyseki kışın, gündüzler kısa. Hemencik geçiverdiler.. 4. gün yavaş yavaş şişlerim inmeye başladı. Gözlerim altı sarardı. Komiktim ya aslında

5. gün doktor tampon ve alçımı almam için çağırmıştı. Bu arada 4. gün şişler iniyor, kaşıntı ve hapşırık arada geliyor, ama bir de burun içi doluyor. Resmen 4. gün gece burnumdan hiç nefes alamadım; çok çok rahatsız etti..
5. gün tampon ve alçım alınınca bir rahatladım, anlatamam.. Yine burnunuz doluyor, ama en azından o ağırlık, hapşırık gidiyor. Burnunuzdan nefes alabiliyorsunuz. Ne güzel bişeymiş meğer burundan nefes almak..

5. gün de başıma bir sürü şey geliyor aslında.. şanssızlık filan diyorum, geçiyorum o kısmı. Bantlar yapıştırılıyor 10. gün dikişlerle birlikte geri alınmak üzere.

25 mesajımı saçma şeyler yazarak doldurmayayım, yaşadıklarımın hemen hemen aynısını siz de yaşayacaksınız diye onları anlatarak doldurmaya çalıştım ama hala dolmadı :)

Bugün 7. günümdeyim, tam 1 hafta oldu. Burnumu bantlardan pek anlayamıyorum, ama doğal bir burun da olduğu belli. Yüzüm şiş maalesef, doktor cmt gününe kadar ( 3 gün daha) şişler tamamen geçer dedi. Sabırlıyız, beklemedeyiz ^^

Bir de benim burnumda aks eğriliği vardı, sola doğru çok olmasa da yamuktu. Bu eğriliğin geçme olasılığı, hangi doktora gidersem gideyim %80 ihtimalmiş. Bunu doktor, ameliyat öncesi görüşmenizde söylüyor; ona göre yani diyor kısaca :) Kıkırdak hafızası diye birşey varmış, o yüzden eğrilik ameliyattan sonrasında tekrar eski yerine kayabilirmiş az da olsa. Benimki ameliyatta dümdüz olmuş. O yüzden % 80 lik kısma girmişim; ama 2. ayda da hatırlayabilirmiş eski yerini.
Hatırlama oranı eskiden % 20 ihtimalken şimdi % 2-3 lerde. İnşallah hatırlamaz diye dua ediyorum kızlar, alzheimer olasın inşallah kıkırdak

Amma yazmışım :) Aklınızda herhangi bir sorunuz olursa sorabilirsiniz kızlar..

Cok gecmis olsun arkadasim sanki senle o gunu yasamis gibi oldum. Ayrintili anlattigin icin tsk .bende 25 aralikta senin bu yasadiklarini yasayacagim allah kismet ederse sana cok cok gecmisler olsun insallah istedigin buruna kavusursun su anda kac gun oldu ameliyat olali ve o sislikler morluklar ne zaman gecmeye basliyo cevaplarsan sevinirim

burkim çok teşekkür ederim.

Ameliyat olalı tam 7 gün oluyor, geçen Perşembe günü oldum. Ben de morluk olmadı, ama şişlik hala devam ediyor. Doktor 3-4 güne yüzümdeki şişlerin ineceğini söyledi. Bir de bünyeye, deri yapısına vs. göre değişiyor diye düşünüyorum bu süre.

Sabah baktım aynaya, yanaklarım tombik tombik olmuş ki dün bu kadar değildi. Geçeceği anı sabırsızlıkla bekliyorum..

İnşallah hepimiz istediğimiz burna kavuşuruz, sabır gerektiriyor gerçekten de bu süreç..

NOT : Bu grupta yazılanları sadece okuyordum, okurken de kendi kendime, ameliyat olduktan sonra her şeyi detaylı detaylı anlatacağım demiştim. Bir de zaten hemen hemen aynı şeyleri yaşayacağız, önceden bilin sonra sürpriz olmasın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…