Muhammed Dilber Hasta Yorumları (Burun Estetiği)

Şu soruyu atlamışım. Morluk ve şişlikler 4. gün itibariyle geçmeye başlıyor. 4. gün morluk ve şişlikler yavaş yavaş inerken; burun tamamen doluyor. Ağızdan nefes alıyorsunuz. 5. gün de tampon ve alçı alınıyor. Tampon alınınca nefes konusunda rahatlıyorsun. Yani ilk 4 günü atlattıktan sonra, çoğu bitti azı kaldı diyebiliriz iyileşme süreci için

okurken bu kız benim yaşadıklarımı yazmış dedim :) çok güzel anlatmışsın :)
benim bi fark vardı o da tamponların çıkması çok acılıydı :) ama geriye kalan herşey aynı :)
dikişleri aldırmak da hiç acımıyor hiiç merak etme :)

5. günü hiç anlatmamayı tercih etmiştim aslında ama anlatayım başkasının da başına gelmesin.. Doktor beyle Selin hanım (hemşire) Pazartesi günü sabah 9 da ofise gel, tampon ve alçıyı alalım dediler. 10 da da ameliyatları varmış. Ben de karşıda oturuyorum, Pazartesi trafiğine kalmayalım diye babamla 6:30 da evden çıktık, 8 de ofise gelmiştik. Randevumuz da 9 da diye bekledik.Saat 8:50 gibi doktorun ofisine geldik, zili çalıyorum kimse açmıyor. Doktoru arıyorum, çalıyor bakmıyor. Hemşireyi aradım, açtı. Meğer ameliyattalarmış, saat 8: 30 da ameliyata girmişler. Selin hanım bana haber vermeyi unutmuş. Bize Ethica hastanesine gelin, burada alalım dediler. 10 da ameliyatları bitecekmiş. Biz de gittik, kahvaltı yaptık, ilaçlarımı aldım. 1 saat kadar daha bekledik. Hastanenin kafesinde beklerken doktorla hemşire hanım geldiler. Buradan aldığım ders: Randevumun olduğu günden 1 gün öncesi hemşireyi arayıp, randevu saatini netleştirmek. Herkese de tavsiyem bu şekilde aslında.. Doktor bey zaten çok yoğun, ama hemşiresinin daha özenli davranması gerektiğini düşündüm. İçimden de kızdım yaşadığım olaya.. Çünkü kolay değil, ağır grip geçiriyor gibiydim; burnumdan kesinlikle nefes alamıyordum bir de yaşadıklarıma bakın..

Doktor bey ve hemşireyle bir odaya girdik hastanede. Hemşire hızlı hızlı burnumu temizledi, bir yere yetişmesi gerekiyor gibiydi sanki.. Bi sakin ol diyecektim hani! Bu arada doktor bey, hemşireye her gün araması şeklinde bir ceza verdi randevu saatini haber vermediği için. Dün aramadı o da ayrı mesele :) Tamponumu çıkardı, acımadı. Tabi kan kurumuş, kabuklar da gelince azcık bişiler hissediyorsunuz ama acı demiyeyim ona. Ben de acır diye korkmuştum, beklediğim gibi olmadı çok şükür. Sonra alçıyı çıkardı. Alçıyı çıkarırken bir garip oldum. Yumuşak doku üzerinden sert bir şey alıyor hem de onu da hızlı hızlı çıkarıyor, bir yere yetişecek kesin!
Sonra bantları yapıştırmaya başladı. Bandı sertçe burnuma yapıştırmaya kalkınca, burnuma bastırınca o sırada benim tansiyon düştü. Yüzüm filan bembeyaz kesilmiş, terliyordum. 5 dk dinlendim, kolonya vs. derken kendime geliyor gibiyken, 2. bantı da aynı şekilde bastırarak yapıştırıyor; tansiyon yine düştü tabi. İçimden de dedim yani gidiyorum ben bu sefer tamam
Neyse sonra kendime geldim, doktor bey de babamla konuşuyor. Sakin konuşmaları beni de rahatladı, iyice kendime geldim. Selin hemşire de çıktı odadan o sırada. Doktor bey bantları yapıştırmaya başladı. Yumuşak yumuşak yapıştırıyor, öyle olması gerekti zaten. Hiçbir acı hissetmedim. Nihayet her şey tamamdı, hastaneden koşar adımlarla uzaklaştım :) Tampon çıktığı için de çok rahatlamıştım :) Deniz suyu da başladım artık. Bir sonraki doktor randevum haftaya pazartesi. Dikişler ve bantlar alınacak. Özellikle doktor beye aldıracağım hem de bir gün öncesinden randevu saatini teyit ettireceğim. :)

Doktor beni 3 durumda kesinlikle ara dedi. 1- Burnun şişerse, 2- Burnundan hiçbir şekilde nefes alamazsan, 3- Çok fazla kan gelirse. Şimdilik 3 durumla da karşılaşmadım çoook şükür.. Şu an sadece şişim, sabırla inmesini bekliyorum. Bugün 7. günüm, şişlerin inmesi için 3-4 gün verdi doktor.. Hadi bakalım :)

gecmis olsun herseyi negüzel detayli yazmissin :) umarim sorunsuz bir iyilesme süreci gecirirsin .Insallah istedigin gibi bir buruna kavusursun

Gecmis
Anlatıcak o kadar çok şey var ki, kelimeleri seçe seçe; kısa kısa anlatıyorum.. Bir blog açma zamanı gelmiş sanırım :)
Gecmis olsun arkadaşım ne guzel hem ayrintili hm esprili anlatmissin.en sorunlu gunleri atlatmissin darisi ameliyat olacak arkadaslarin ve benim basima diyorum.11 kasim gununu iple cekiyorum.insallah bende basarili bir operasyon geciririm de burada anlatma firsati bulurum.sevgiler

Nnewis çok teşekkür ederim, darısı başına :) Senin de ameliyat tarihin çok yaklaşmış ama korkacak da hiçbir şey yokmuş. Gereksiz yere ameliyattan önce kafama o kadar çok şey takmışım ki, şimdi bunları anlatırken gülüyorum.. Ameliyat öncesi dönemde seni rahatlatan ve destekleyen insanlarla konuşmanı tavsiye ederim. Bir de çok düşünmemek gerekiyor, doktor zaten başarılı. Ona güvenelim

Şimdi düşününce ameliyattan önceki dönemimi, komedi gibiymiş .. Regl olursam, grip olursam; hadi bunları geçtik ya kan değerlerim düşük çıkarsa; hatta ya hastaneden enfeksiyon kaparsam gibi milyonda bir gerçekleşecek şeylere kafama taktım :)
Siz siz olun, akışına bırakın. Korkulacak hiç birşey yok Tüm ameliyata girecek arkadaşlara ameliyat sonrası için bol sabır diliyorum, inşallah istediğimiz burunlara sahip olacağız

Haklısın canim.gün yaklastikca Beni heyecan basti dusundukce napicami bilemiyorum

Heyecanlanmak hakkımız, ama herşeyin olumlusunu düşünelim dimi :)

Bu arada nasıl bir burnun var, doktor bey nasıl bir şey çıkaracak ortaya, neler konuştunuz acaba ?

Bu arada nasıl bir burnun var, doktor bey nasıl bir şey çıkaracak ortaya, neler konuştunuz acaba ?
Foto yuklemeyi denedim ama telden olmadi canim.ince derili kemerli buyuk biraz etli dolgun degil ama.sonuc güzel olur dedi doktorum bakalim artik kismet.ama inanıyorum doktorumuza güvenim tam.senin foto yokmu cnm eklermisin bi bakalim.

Birde canim doktor beni yakindan gormedi yurt disinda oldugum icin gorusmeye gittigimde tm net söyleyecek.etli kalin derili dolgun vs degil benim burnum.ince derili..foto atmayi becerebilsem aticamda :d

Şu an şiş olduğum için fotoğraf çekmedim, şu şişler geçsin koyarım ben de.

Görüşmede doktor her şeyi net şekilde söyleyecektir. Geçmiş olsun şimdiden :)

Be

Muhammet beyin yaptığı burunlara yapay diyorsa bir insan o zaman estetiğin yakınından geçmicek. hiç elletmicek burnunu. adam daha napsın yüzle orantılı kalkık olmayan hem önden hem yandan güzel duran burunlar yapıyor, ben kendisini araştırmadan önce bu sitede "aa çok güzel olmus" dediğim burunlar hep muhammet beyin yaptıkları oluyordu. Adam benim akrabam değil bişey değil belki benim burnumu yapamicak daha ameliyat da olmadım kendisine, savunma olarak algılanmasın ama bazıları yapıldıgı 10 kmden belli olan burun görmemiş bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…