al benden de o kadar... bu nedir ya biz okuduk mühendis olduk diye bunlar da bu afra tafra.. aynını ben de yaşadım ama benim ki küfür etmekten ziyade ezmeye çalışuyordu.. Allah kolaylık versin hepimize. emeğe saygıları yok, nefret etmek için bi amaçları da yok ya neyse işte. ben burda baya çemkirdim baktılar ben sivriyim işimi de iyi yapıyorum şuan ses çıkmıyor :)Merhabalar,
Özel sektörde, çok büyük bir fabrika da çalışıyorum. Aynı birimde 4 yıldır beraber çalıştığım kadın sürekli olarak bana laf sokuyor. Ben 10 kişilik ekibi olan bu ofisteki tek mühendisim. Bu kadında 2 yıllık mezun benden 6 yaş büyük. Ben ise mütevazi bir insanım kimseye bir zararım olmaz işimde gücümdeyim. Ama benim orda olmamı en başından beri hazmedemiyor. Göndermek için ne oyunlar oynadı, yalanlar söyledi, iftiralar attı, ayağımı kaydırmaya çalıştı, psikolojimi bozdu(ilk zamanlar toydum) ama başaramadı. Diğer birimlerdeki mühendis arkadaşlara da demediğini bırakmıyor. Artık iyice ağzını bozmaya başladı. Küfürler ediyor. Bir yandan da bana laflar dokunduruyor. Şimdi de başka arkadaşları doldurmaya başladı. Bunlar ne işe yarıyor ki, mühendis alacaklarına lise mezunu alsınlar, 2 yıllık mezun alsınlar, onların yaptığı işi onlarda yapar, bunlara ne gerek var ki, yok k.çımın kenarı, yok g.tümün boku diye konuşuyor sürekli. Müdürler alsın bütün mühendislerini g.tlerine soksun dedi az önce. Ben duyuyorum ama sesimi çıkarmıyorum. Çünkü çok tehlikeli bir kadın.
Zamanında da müdürüme bahsetmiştim bu kadının tavırlarından. Kimsenin ona birşey dediği yok ama acayip bir hırs ve nefret var kadın da mühendislere karşı. Çok kötü kalpli kötü bir insan. Ortalığa fesatlık yayan cinslerden.
İnsanları kandırabilecek dili de olduğundan dışlama politikası uyguluyorlar birde bana. 4 yıldır kabullenemediler gitti beni.
Bir de yanımda oturduğu için görüyorum bomboş duruyor akşama kadar telefonla oynuyor ama etrafa çok işi varmış gibi lanse ediyor. Hiç vaktim yok hiç vaktim yok diye ortalarda dolanıyor. Ben burda bu kadınla napacam bilmiyorum.
Yok canım gayet girişken biriyim ama saygılıyım da. Samimi de olurum seviyemi korumasını bilirim insanlarla. Bunların hepsi aynı memleketli. Bir ben buralı değilim. Dışardan geldim bu şehre. Bunlarda da acayip bir memleketçilik var. Yere göğe sığdıramıyorlar. Ben buralı olmadığım için sürekli ordan da vurmaya çalışıyorlar. Bu öbürü de gaz verdi mi bunlara ben kalıyorum öyle. İnsanlar benimle ilgilenip muhabbet ettiği sırada ordan atlıyor ya bizim şu mahallede şu olmuş, baksana şu senin arkadaşın mı, şu sizin köyden miydi, haftasonu nereye gitsem ya da işte size bizim meşhur bilmemnemizden getirim, bizim buralar falan filan diye atlıyor bölüyor. Benle aynı zamanda işe giren bir mühendis bayan arkadaş daha vardı. O da buralı değildi. Kızı yediler. Şimdi sıra bende sanıyorlar ama sert kayaya çarptılar çünkü sayelerinde çok güçlü bir duruşum oldu. İçten içe gülüyorum onlara.Biraz kendinizi de sorgulayın derin.
4 yıldır size alışamadılarsa tek suçlusu bu kadın olamaz. Çok mu pasifsiniz? Yani kusura bakmayın ama ben de daha eğitimli ve verimli olup sırf pısırıklığından meydanı böyle kişilere bırakanlara da kızıyorum
Not; mühendisim, mühendisleri değil ama kadın mühendisleri kabullendirme konusunda ben de çok mobinge maruz kaldım.
Yok canım gayet girişken biriyim ama saygılıyım da. Samimi de olurum seviyemi korumasını bilirim insanlarla. Bunların hepsi aynı memleketli. Bir ben buralı değilim. Dışardan geldim bu şehre. Bunlarda da acayip bir memleketçilik var. Yere göğe sığdıramıyorlar. Ben buralı olmadığım için sürekli ordan da vurmaya çalışıyorlar. Bu öbürü de gaz verdi mi bunlara ben kalıyorum öyle. İnsanlar benimle ilgilenip muhabbet ettiği sırada ordan atlıyor ya bizim şu mahallede şu olmuş, baksana şu senin arkadaşın mı, şu sizin köyden miydi, haftasonu nereye gitsem ya da işte size bizim meşhur bilmemnemizden getirim, bizim buralar falan filan diye atlıyor bölüyor. Benle aynı zamanda işe giren bir mühendis bayan arkadaş daha vardı. O da buralı değildi. Kızı yediler. Şimdi sıra bende sanıyorlar ama sert kayaya çarptılar çünkü sayelerinde çok güçlü bir duruşum oldu. İçten içe gülüyorum onlara.
Bir arkadaşım tekniker ve bir gün " bütün işi biz yapıyoruz hiçbir iş yapmıyorlar bizden fazla maaş alıyorlar." demişti. Ben kızdım o zaman çok normal senin iki katın puanla üniversiteye giriyor o insanlar diye. Maalesef çekememezlik her yerde. Ben müh. değilim bu arada .Ben de kamu kurumunda mühendisim sırf mühendis olduğum için aynı işi yapsam dahi normal memurdan bir hayli farkla maaş alıyorum.kamu özel farketmiyor genel olarak mühendislere garez var bizim işyerinde de öyle hazımsızlık taş atma var kimse kaldıramıyor bu durumu 25 yaşındaki mühendisin 20 yıllık memurdan fazla kazanmasını belki de. maaş da değil olarak mühendislere bu kin bu öfke nedir anlaamıyorum. öss de hırs yapıp kazansalardı onlar da o zmn ben de ne çok doluymuşum bu konuda:) Allah sabır versin
bunu sadece siz mi görüyorsunuz patronlarınız görmüyor mu kolayı var açın telefonu bütün gün ses kaydı yapsın çıkın siz odadan rahat rahat konuşsun sonra götürün kayıtları patronunuza verin 4 yıldır bu süreç her gün böyle efendim diye.Merhabalar,
Özel sektörde, çok büyük bir fabrika da çalışıyorum. Aynı birimde 4 yıldır beraber çalıştığım kadın sürekli olarak bana laf sokuyor. Ben 10 kişilik ekibi olan bu ofisteki tek mühendisim. Bu kadında 2 yıllık mezun benden 6 yaş büyük. Ben ise mütevazi bir insanım kimseye bir zararım olmaz işimde gücümdeyim. Ama benim orda olmamı en başından beri hazmedemiyor. Göndermek için ne oyunlar oynadı, yalanlar söyledi, iftiralar attı, ayağımı kaydırmaya çalıştı, psikolojimi bozdu(ilk zamanlar toydum) ama başaramadı. Diğer birimlerdeki mühendis arkadaşlara da demediğini bırakmıyor. Artık iyice ağzını bozmaya başladı. Küfürler ediyor. Bir yandan da bana laflar dokunduruyor. Şimdi de başka arkadaşları doldurmaya başladı. Bunlar ne işe yarıyor ki, mühendis alacaklarına lise mezunu alsınlar, 2 yıllık mezun alsınlar, onların yaptığı işi onlarda yapar, bunlara ne gerek var ki, yok k.çımın kenarı, yok g.tümün boku diye konuşuyor sürekli. Müdürler alsın bütün mühendislerini g.tlerine soksun dedi az önce. Ben duyuyorum ama sesimi çıkarmıyorum. Çünkü çok tehlikeli bir kadın.
Zamanında da müdürüme bahsetmiştim bu kadının tavırlarından. Kimsenin ona birşey dediği yok ama acayip bir hırs ve nefret var kadın da mühendislere karşı. Çok kötü kalpli kötü bir insan. Ortalığa fesatlık yayan cinslerden.
İnsanları kandırabilecek dili de olduğundan dışlama politikası uyguluyorlar birde bana. 4 yıldır kabullenemediler gitti beni.
Bir de yanımda oturduğu için görüyorum bomboş duruyor akşama kadar telefonla oynuyor ama etrafa çok işi varmış gibi lanse ediyor. Hiç vaktim yok hiç vaktim yok diye ortalarda dolanıyor. Ben burda bu kadınla napacam bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?