• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mühendislikten güzellik uzmanlığına

Hedef kadın müşteriler

Erkek istemiyor

Kalıcı oje , saç , makyaj falan düşünüyor
Kuafor salonu yani bi nevi, bunlar yetenek isi bence, kursa gitti diye kuafor olama,z bu yaztan sonra, köfteci şükrü acsin, bizim koaeye kim ns actiysa batti, kofteci yusuf geldi, millet kuyrukta, anlamiyorum ne buluyolar, tadi bana kotü geliyo

Kuafor salonu yani bi nevi, bunlar yetenek isi bence, kursa gitti diye kuafor olama,z bu yaztan sonra, köfteci şükrü acsin, bizim koaeye kim ns actiysa batti, kofteci yusuf geldi, millet kuyrukta, anlamiyorum ne buluyolar, tadi bana kotü geliyo
Diğer restaurantlara göre uygun fiyatlı geliyor bence tek sebebi o

Ucuz diye tuttu o

Bende beğenmiyorum orayı

Kursa gidip öğrenecek
Sonra 6 ay çalışacak
Sonra açacak galiba
Napacak manikür mü yapacak😐 kuaförlük yapabilmesi icin cok kucuk yasta çirak olarak baslamasi lazimdi, zaten anladigim baskalarini calistirmak istiyo ama işi bilmemek elemana mecburiyet demek, yaz sezonunda cogu manikurcu, kuafor basar istifayi guneye otellere vs calismaya gider, annemin vardi guzellik salonu, baş ustasi gece icip sizdigi icin gelin kaldi salonda, kadin kalp krizi geciriyodu, en sonunda basa cikamadi elemanlarla kapadi gitti

Ay burda yazilmisi varmis, 2 saat ne kastim yazicam diye 😂
Ben pandemi öncesi düşünmüştüm beni bu lafla vazgeçirdiler. Nitekim doğru.
Öncesinde hiçbir bilgi ve becerimin bulunmadığı alan.
Başkasına bel bağlayıp onların okurlarıyla hareket edeceksin.
Yürütmek çok zor

Merhaba arkadaşlar

Benim bir kuzenim var ( erkek ) , inşaat mühendisi.
Artık özelde çalışmaktan bıktığını , inşaat sektörünün bu ülkede kar etmediğini düşünüyor.
Elindeki biraz birikimle güzellik uzmanlığı kursuna gidip sonrasında yer açmak istiyor.

Annesi de yani teyzem parayı batırırsın, boşver , sen yapamazsın diyor.

Bana danıştı konuyla ilgili hiç bir bilgim yok ama kuzenimi severim ve zarar görsün istemem.

İçinizde bu işi yapan var mı ya da tavsiye ederim diyen bilgisi olan vs paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler şimdiden 😊
Herseye hazırlıklı olması gerekır .Batarsada hazırlıklı olması gerekır .O para var mı ?

Aynı düşüncelerle lisans mezunu bir akrabam kendi mesleğinde iş bulamayınca kursa gitti, kredi çekip çok büyük beklentilerle, üstelik ortada pandemi filan da yokken güzellik merkezi açtı. Epilasyon, ağda ve makyajı bizzat kendisi yaptığı halde cihaz ve malzemelerin fiyat yüksekliği,dükkan kiralarının, vergilerin, bina giderlerinin yüksekliği nedeniyle kısa sürede çalışanların ücretini ödeyemez hale geldi. Apar topar kapatıp yıllarca da borç ödemek zorunda kaldılar
Şimdi orda burda, başkalarının yanında epilasyona devam ediyor kendi cihazıyla. Para kazanıyor ama öyle tek başına ev geçindirecek gibi değil. Ve şimdiki aklım olsa hiç dükkan açmaz, aynen bu şekilde yapardım bu işi ille de yapacaksam diyor

Hesaplarına ve piyasa sorgulamasına göre ihya olacaklardı ama maalesef uygulamada çok büyük yıkım ve borç edinimi oldu.

Evet aynen öyle olur kapandılar kimse gitmedi ne kuaföre ne de güzellik salonlarına. Şimdilerde de giden az. Çünkü insanlar market kira benzin okul masrafına zor yetişiyor. Kimsenin aklına fön çektirmek cilt bakımı yaptırmak lazere gitmek gelmiyor. Çok az sayıda şanslı azınlık gidiyor onlarda lüks tanınmış merkezleri tercih ediyor
Lokasyon ve yapılan işlemler mi etkili acaba? Pendik merkezde apartmanımızda lüks konseptli estetik/güzellik kliniği var. ( Gerçi yerleri kira değil, 2 daireyi satın alıp yaptılar…) Evet pandemide kapandılar ama açıldığı gibi de kadınlar birbirini eziyor. Doktor uygulamalı botox, dolgu, fransız askı vb işlemler ile saç ekimi, lazer epilasyon, cilt bakımı türevi medikal işlemler yapıyorlar. İşleri kısa sürede toparlandı…

Napacak manikür mü yapacak😐 kuaförlük yapabilmesi icin cok kucuk yasta çirak olarak baslamasi lazimdi, zaten anladigim baskalarini calistirmak istiyo ama işi bilmemek elemana mecburiyet demek, yaz sezonunda cogu manikurcu, kuafor basar istifayi guneye otellere vs calismaya gider, annemin vardi guzellik salonu, baş ustasi gece icip sizdigi icin gelin kaldi salonda, kadin kalp krizi geciriyodu, en sonunda basa cikamadi elemanlarla kapadi gitti
Geçmiş olsun

Şu an bu yazdıklarınızı dedim

Şimdi de yurtdışına gidip garson mu olsam diyor

Aynı düşüncelerle lisans mezunu bir akrabam kendi mesleğinde iş bulamayınca kursa gitti, kredi çekip çok büyük beklentilerle, üstelik ortada pandemi filan da yokken güzellik merkezi açtı. Epilasyon, ağda ve makyajı bizzat kendisi yaptığı halde cihaz ve malzemelerin fiyat yüksekliği,dükkan kiralarının, vergilerin, bina giderlerinin yüksekliği nedeniyle kısa sürede çalışanların ücretini ödeyemez hale geldi. Apar topar kapatıp yıllarca da borç ödemek zorunda kaldılar
Şimdi orda burda, başkalarının yanında epilasyona devam ediyor kendi cihazıyla. Para kazanıyor ama öyle tek başına ev geçindirecek gibi değil. Ve şimdiki aklım olsa hiç dükkan açmaz, aynen bu şekilde yapardım bu işi ille de yapacaksam diyor

Hesaplarına ve piyasa sorgulamasına göre ihya olacaklardı ama maalesef uygulamada çok büyük yıkım ve borç edinimi oldu.
Evet kesinlikle öyle

Bu ülkede insanlar okuduğu bölümde iş bulamayınca herseye kanaat getirir oldular

Lokasyon ve yapılan işlemler mi etkili acaba? Pendik merkezde apartmanımızda lüks konseptli estetik/güzellik kliniği var. ( Gerçi yerleri kira değil, 2 daireyi satın alıp yaptılar…) Evet pandemide kapandılar ama açıldığı gibi de kadınlar birbirini eziyor. Doktor uygulamalı botox, dolgu, fransız askı vb işlemler ile saç ekimi, lazer epilasyon, cilt bakımı türevi medikal işlemler yapıyorlar. İşleri kısa sürede toparlandı…
Orada doktor var pahalı cihazlar ve estetik uygulamalar var. Ben sıradan lazer yapan cilt bakımı tırnak kirpik takan yerlerin para kazanamadığını söylemiştim 😃

Back
X