• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mühendislikten güzellik uzmanlığına

İnstagramda takip ettiğim 2 kız güzellik salonlarını kapattı. Takipçileri 60 bin ve 100 bin civarında. Birinin adı aslıprenses diğeri Aybike yanar. Birinin güzellik merkezi nişantasındaydı, diğeri maltepe'de. Aybike bugün hikayelerinden neden kapadığını açıklamış. Kaybolmadan bakın isterseniz.
Benim gözlemlediğim bir kaç tane marka isim oldu. Onlar pastadan dilim alıyor. No name insanların bu sektörde tutunması zor gibi. Ciddi eğitim, bilgi gerektiren uygulamalar var.
Kesinlikle öyle

Bunu göstereceğim kuzene

Anladığım kadarıyla kuzeniniz belgeyi alıp iş yeri açacak. Yanında yine uzmanları çalıştıracak. Kendi işi yapmıcak. Bulunduğum yerde protez tırnak ve kalıcı ojeye aşırı bi talep var.İş yeri tutar tutmaz orası hiç belli olmaz. Ticaret sonuçta risk.
Yok iş yapacak kendi de
Belge alacak sonrasında iş yapacak

Her önüne gelen
Eğitimsiz cahil cühelelar salon açıp duruyor zaten, bende bu sektördeyim ama aylardır ter döküyorum bee eğitimlere gitmekten, cilt tiplerini dahi bilmeyen insanların bu sektörde olması suç
Nasıl işler ?

Merhabalar.

öncelikle şunu söyleyeyim eğer bu sektöre geçerse çok fazla rakibi olacak zira adım başı güzellik salonu var biliyorsunuz..

yani müşteriyi çekecek bir farkı olması lazım.

diğer bir mesele ise aslında invazif sayılan tüm işlemleri yalnızca doktorlar yapabilir.

IPL dışı lazeri doktor dışında birinin yapması yasak mesela, ama estetisyen başlığı altında çalışan binlerce insan bu uygulamayı yapıyor.

dermapendir, kimyasal peelingtir, hiçbirini doktor olmayan kişiler yapamaz.

evet şu an herkes yapıyor genelde ama şikayet edilirlerse , devlet ciddi yaptırım uyguluyor.

yani tüm bunları da düşünsün.

zaten lazer ve leke protokolünü çıkarınca pek de bir esprisi kalmıyor. Yani tutunması zor gibi gözüküyor 😕
O daha çok kaş tasarım ve kalıcı oje düşünüyor

Ama tek onlarla da tutunamaz ki

Anlamadigi bir isi yapacagina ve insanlari sakatlayacagina evet temizlik daha iyidir.. 😂onun yuzunu yakacak bunun sacini mahvetsin .. cocuk oyuncagi saniyor herif bu isleri ama cilt uzmanlari yillarca egitimini aliyor bu isin.. ve bu bahsettigin gibi insanlar mantar gibi turedi.. diplomasiz bir sekilde dukkan acmakla olmuyo bu isler
Orasına katılıyorum da

Temizlik dışında kazancı bol bir iş Öneriniz varsa beklerim 😂

kaşımızı kendimiz alıyoruz saçımızı kendimiz boyuyoruz peeling maske satın alıp evde uyguluyoruz aha bha hepsini hem de.evde kirpik lifting e kadar yapıyoruz.saçlarımın ucunu da fıs fıs açıcılarla açtımm.artık çoğu evde ıpl cihazı yüz bakım cihazı da var .virüs korkusundan ve ekonomik nedenlerden sanırım çoğu kadın benim gibi yapıyor
Kirpik lifting nasıl yapıyorsun?
Bende düşündüm ona gitmeyi de güzel yer arıyorum

Bende yaz başında gittim saç kestirmeye pandemiden beri gitmemiştim
Saçımı boyamayı teklif etti kabul etmedim diye
neden makyaj yapmıyormusum zaten gösterişli değil mişim (bu arada 172 boyunda 55 kiloyum)makyaj yapmamak kocaya saygısızlıkmış
yüzümde hafif çil var seviyorum onları krem yetiyor bi göz kalemi ve ruj seviyorum ben
sahneye çıkacak gibi makyajla dolaşamam ya
Yani özetle saç kesme işini de kaybetti daha da gitmem
Hep öyle diyorlar
Benim kardeşime de ( doğal sarışın )
Gel seni siyah saçlı yapalım diyordu 😂

Bende yaz başında gittim saç kestirmeye pandemiden beri gitmemiştim
Saçımı boyamayı teklif etti kabul etmedim diye
neden makyaj yapmıyormusum zaten gösterişli değil mişim (bu arada 172 boyunda 55 kiloyum)makyaj yapmamak kocaya saygısızlıkmış
yüzümde hafif çil var seviyorum onları krem yetiyor bi göz kalemi ve ruj seviyorum ben
sahneye çıkacak gibi makyajla dolaşamam ya
Yani özetle saç kesme işini de kaybetti daha da gitmem
hollywood ünlüleri kadınlar bile günlük hayatlarında parmak arası terlik fönsüz saç makyajsız dolanıyorlar.biz niye full makyaj gezelim?düzgün giyinmekle bir iki takıyla gayet şık ve fresh olabiliriz.saç boyamayı ve kesmeyi çok severler .sayelerinde hiç uzamazdı saçlarımm.

Virüsten ziyade ben zaten oldum olası evde kendim yapıyorum kişisel temizliğimi vs. Saçlarımı zaten hep kendim boyuyorum tek renk kullanırım, alengirli şeylerde bir kaç kez gittim sadece. Ama pandemide hiç gitmedim. Ev en güzeli bence. Ama artık saçlar bi makas istiyor, kendim de bir yere kadar :KK53:

Annem de kendi kesiyor pandemiye sebep, geçende bayağı kısa kesmiş sıcaktan sıkılıp. Tüm iş arkadaşları sormuş nerde yaptırdın diye :halay: Ben de çok beğendm çok modern bir kesim olmuş.

hollywood ünlüleri kadınlar bile günlük hayatlarında parmak arası terlik fönsüz saç makyajsız dolanıyorlar.biz niye full makyaj gezelim?düzgün giyinmekle bir iki takıyla gayet şık ve fresh olabiliriz.saç boyamayı ve kesmeyi çok severler .sayelerinde hiç uzamazdı saçlarımm.

Bence bu pandeminin getirilerinden biri oldu insanlar doğal saçlarıyla, ciltleriyle barıştı. Ben zaten sürekli fön yaptırmam kuaför çok iyi olsa da saçın canına okuyor, çok kurutuyor. Onun yerine saç yağıyla şekillendiririm, saçımın doğal şekli güzelce zaten. Boyamayı herkese teklif ediyorlar, gencecik saçında beyaz olmayan kızlar bile dertsiz başlarına bela alıyor, her gittiğimde bakım yapalım onu sürelim bunu sürelim diyorlar pfffffff. Kuaförü cidden azalttım mutluyum.

Bence bu pandeminin getirilerinden biri oldu insanlar doğal saçlarıyla, ciltleriyle barıştı. Ben zaten sürekli fön yaptırmam kuaför çok iyi olsa da saçın canına okuyor, çok kurutuyor. Onun yerine saç yağıyla şekillendiririm, saçımın doğal şekli güzelce zaten. Boyamayı herkese teklif ediyorlar, gencecik saçında beyaz olmayan kızlar bile dertsiz başlarına bela alıyor, her gittiğimde bakım yapalım onu sürelim bunu sürelim diyorlar pfffffff. Kuaförü cidden azalttım mutluyum.
onların tek seferde bakıma aldıkları ücretle 3 ay gidecek bakım ürünü alınabiliyor en iyisinden.aramızda kuaför ya da güzellik salonu sahibi varsa yolacaklar bizi miss.görmesinler yazdıklarımızı :KK45:

Kısacak saçıma iki sene önce düz boyamaya 300 aldı
Kaş bıyık güzel kesim hatrına gidiyordum
saçma sapan muhabbeti yüzünden onu da kaybetti

Back
X