Mükemmeliyetci (zeki) kocam :(((

kizimicin

Guru
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2011
113
5
318
Ankara
Kizlar o kadar sinirliyim ki nasil baslayim nasil anlatiyim bilmiyorum
Onceki konularimda esimle iletisim kuramadigimizi falan anlatmistim
Once esimi anlatiyim,esim odtu mezunu odtuyede turkiye derecesi ile girmisti.
cok zeki hersey hakkinda bilgi sahibi ama hicte sosyal olmayan
herseyi cok ince ayrintisiyla dusunen,
dolayisiylada karsisindakindenden mukemmel olmasini bekleyen bir insan
Bende siradan bi universiteyi zar zor bitirip ogretmen oldum
Bu aksamki tartismamizda ;
Senin hafizanin o kadar iyi oldugunu dusunmuyorum,
Ben oyle ima etmis olsam bile senin bunu anlayabilecegini sanmiyorum dedi (
Biseyide senden ögreniyim ,hafiza problemin oldugunu dusunuyorum dedi

Kabul ediyorum bazi seyleri unutabiliyorum cunku aklimda ondan cok sey var
Ama hazmademiyorum onun dedigi kadar bos bi insan degilim (
NE YAPABİLİRİM !KENDİMİ VE HAFİZAMİ NASİL GELİSTİREBİLİRİM
Onun karsisinda ezik durumda olmaktan ,surekli mukemmel olmaya calismaktan YORULDUM (
PAYLASMAK İSTEDİM

bence eşinizde bi aşağılık kompleksi var çünkü gerçekten zeki olan ve bunu hazmedebilen bi insan boyle şeylerle karşısındakini ezmeye çalışmaz. hele sevdiği insanı tam tersine kendisinin ondan zeki oldugunu bildiği halde sürekli onu yüceltir. ben şahsen boyle yaparım . kendi eksikliklerini sizin üzerinizde hakimiyet kurma çabasıyla ezme çabasıyla egolarını bastırma çalışıyo. yapılabilecek şeyse sizde onun baskılarıyla kendinizi ezik görmeyin . güçlü yeterli güzel bi kadın oldugunuzu hissttrrin . belkide oyle hissettrdiğiniz için sizinle boyle konuşma gereği duyuyordur. laflarına aldırmayın her daim kendinizden emin özgüvenli durun, boyun eğmeyin

Hafıza geliştirmek için setler kitaplar filan var, ama asıl eşinizin iletişim konusunda kendini geliştirmesi gerekiyor bence. Ne demek o öyle, bi şeyi de senden öğreniyim, imalarımı anlayamadığını düşünüyorum vs., muhtemelen siz alttan almaya alışık, alçakgönüllü bir insan olduğunuz için kendinde bir sorun olduğunu düşünmüyor. Ne hakkında yeni şeyler öğrenmeyi bekliyormuş ki sizden?

ne yani ODTU bitirdi diye her konuda senden üstün olacağını mı sanıyo
herşey ders çalışmakla olmuyo biri ona anlatsın bence
sinir olurum böyle tiplere başarılı biri olabilirsin iyi bi eğitimin olabilir ama bu başkalarını ezebileceğin anlamına gelmiyo özelliklede eşler arasında bu çok sinir bi durum

sende onun eksik yönlerini bulup dalga geç asosyalliğiyle dalga geç mesela

"İlk paragrafın "kocanın terbiyesizliğinin sebebi !
O çok zeki bende sıradan bir ünivesite mezunu bir öğretmenim..

İşte bu bakış açısı sizin içinizde oldukça adam sizi ezmekten zevk alacaktır.
Ben de olsam alırdım düşünsenize karşınızda kendini sizden aşağı gören bir hayat arkadaşınız var.

Benim eşimde senin eşin gibi yani eğitim durumu ve eğitim başarısı açısından.
Ben de senin gibi sıradan bir üniversiteden mezunum :)
Ama aramızda sizin gibi bir sohbetin iması bile olmadı şu güne kadar.

Herkesin hayatı yaşayış şekli farklı o kendini zeki sanan duygusal zekası sıfır olan eşinize..
"ben hayatı böyle zekamı kanıtlamadan sıradan insanlar gibi unutkanlık yaparak biraz umarsız yaşıyorum,memnun değilsen yallah "
derseniz kendine gelecektir.
Rica ederim bir kez olsun deneyin.

neden sen onun için uğraşıyorsun?
neden ezik oluyorsun ki?
madem sen eziksin, paryasın ya da daha aciz ne varsa öylesin de o niçin seninle evlenmiş?
bunu hiç sordun mu?
evli değilim ancak evliliğin bir rekabet ortamı olmadığını çok iyi biliyorum
bu savaş nedir? neyin mücadelesi ispatı bu?

eşine hiç sordun mu " neden benimle rekabet halindesin?" diye ?
sen olduğun kadarsın, ve kocanın da bu tarz hareketlerine maruz kalırsan ben olsam mevlananın sözüyle karşılık verirdim :
"Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakilerin anlayabileceği kadardır."
önemli olan asgari müşterekte buluşmak, savaşmak değil.

eşinin problemleri var belli .bir tanıdığım vardı kız hemşire kocası doktordu ..sürekli evde sen hemşiresin benden düşük statüdesin bilmem ne deyip deyip kızı bıktırdı .. zerre saygı göstermiyordu hayır yani sanki bilerek evlenmiyorlar ..kıza boşadı bunu sonra dayanamadı .. yani bu tip erkekler oluyor ... saçma sapan şeyler .. hayır madem dengin değil sana göre neden evleniyorsun zorla mı evlen diyolar ....

üzüldüm tanıdığınıza ve çok sinir oldum evlenirken bilmiyo mu karısının ne iş yaptığını
adamın iş arkadaşlarının eşleri doktor filansa kompleks yapmıştır kesin
karakter meselesi demek ki saygılı düzgün bi insan olsa böyle yapmazdı zaten

aslında erkekler çok takmaz böyle şeyleri diye biliyodum
kadınlar yüksek statüde olunca sorun oluyo ama çevremdeki çoğu erkek eşinden yüksek bi mevkide çok sorun yaşayan görmedim burayı okudukça evlilikten soğuyorum

benimki de böyleydi, ben ondan egitimliyim , ama kompleks yapıp herseyin iyisini bildigini sanan oydu.. ben doktorum benle antibiyotik tartısıyordu..
demekki neymiş okumakla, okumamakla olmuyor kompleks kişisel bişey

Son düzenleme:
ben eşiniz de pek bir zeka kırıntısı göremedim tam tersi aşağılık kompleksinin vermiş olduğu hezeyanları gördüm ve üzüldüm onun için..

her iyi üniversite bitiren çok zeki değildir,çalışmış ve kazanmıştır..ben o iyi dediğiniz ünv.telerden birinden mezunum ama hafızam sıfırdır..bugün okuduğumu yarın unutabilirim..eşim ise sizin deyiminizle sıradan bir ünv.te mezunu ama şu anda doktorasını yapmak üzere,başlayacak yakında..o yüzden önce kendinizi değersiz görmekten vaz geçin..

eşiniz sizi o kadar sindirmiş ki basit bir öğretmen olduğunuzu vurguluyorsunuz.en kutsal mesleği icra ediyorsunuz oysa ki.

kusura bakmayın ben eşiniz de hiç suç bulmadım,asıl suçlu kendinize değer vermeyip ezilmeyi seçtiğiniz için sizsiniz bence.

Son düzenleme:
Beni asagiladigi zamanlarda bende aynini ona yapiyorum ancak o zamn anliyo ama boylede evliligimden bisey anlamiyorum benim zevk aldiklarimdan o zevk almiyo onunkilerdende ben

Kendimi ezdirmeyle alakasi yok mumkun oldugunca dik durmaya calisiyorum ama sinirlerimi bozuyo en iyisini bilirim ben mukemmelim tavirlari

Bunu sadece bana dgl herkese yapiyo ayrica

Kendimi ezdirmeyle alakasi yok mumkun oldugunca dik durmaya calisiyorum ama sinirlerimi bozuyo en iyisini bilirim ben mukemmelim tavirlari

Bunu sadece bana dgl herkese yapiyo ayrica

belki de rahatsızdır,olabilir mi?

aşırı mükemmelliyetçilik de bir rahatsızlık belirtisi olabilir..belki de narsist kişilik bozukluğu vardır..anlattıklarınız sonucu böyle biri canlandı gözümde.

Nerde aşk,nerde sevgi-saygı kavramları...................
İstediği üniversiteyi bitirsin, isterse dünyanın en zeki,en akıllı,en doğa üstü varlığı olsun.Size saygı duymak zorunda..Sanırım bu da sizin elinizde..Elinizde yontulmamış bir odun var..Biraz vakit alacaktır ama çok umutsuz görmüyorum kendisini..Kolaylıklar...

hiç altta kalma kendini ispatlamaya da çalışma ben buyum gördün bildin evlendin daha fazla konuşup canımı sıkma de sustur canım yani ben yerinde olsam böyle yapardım çok da kafama takmazdım.benim kardeşim böyle çok mükemmeliyetçi biri kimseyi beğenmez ben şimdiden olmayan gelinimize acıyorum umarım dişli biri olur da kendini ezdirmez seni anlıyorum böyle erkeklerle yaşamak zordur Allah yardımcın olsun

eşinizin çocukluğuna inelim...
küçükken ezikti asosyaldi yine yakışıklı değildi olsa bile fakir ve parasız olduğundan kız arkdşlryla takılamadı. kmse umursmadı bunu. kalabalıklarda silikti farkedilmiyordu. ama hırslıydı bu eziklik zoruna gidiyordu. hırs yaptı zekilikten değil bişey olayım bnde diye hırslanmaktan çalıştı derece yaptı bişey oldum sandı etrafındakilerde yavaş yavaş farketti bunu.
hepten ne oldum delisi oldu odtüye gtti orada da pohpohladı öğrenciler brbrlerni biz odtülüyz zekiyiz on numarayız yeaaa dediler buda sinsi sinsi dinledi onları bilinçaltına yerleşti tbi zekiymişim ben yeaa dedi.
hayatta bişi oldukça daha da hırslandı bigün bni beğenmyenler göreck gnünü dedi daha çok okudu desinler ki herşeyi biliyor.
bu yönleri gelişti ama insanlığı geride kaldı o kısmında hırs yapacağı durumlar yoktu çnkü asosyaldi insan içinde bulunamayan ezikti insanlar içinde nasıl davranılır bilemedi gelişemedi.
şimdi onun bu söylediklerini çok görmeyin siz normaldr böyle brnden başka ne bklenr. takmayın kafanıza kndnz istediğnz şekilde geliştrn kndnzi onun için değil. onun yanında çok konuşmayın konuşmadan önce bi durun düşünün. açığını bulun bol bol ezikleyin onu. çocukluğuna inin o zmanları tanıyın ozmanlarıyla dalga geçin bn emnim ki yukarıda anlattığm gbidir.

Bence rahatsiz bunun farkindayim ama destek almayi asla kabul etmez cunku o en iyisini biliyo

Sozledigimde bide benle dalga gecer bosuna para mi vercez ne biliyolar ki (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…