Mükemmeliyetci (zeki) kocam :(((

Ahahha , oncelikle su entel magandaya bayildim :)

Ben de yurtdisinda yuksek lisans yapiyorum, ben de akademik takiliyorum ve bu konuda ben de yorum yapayim dedim. Esinizin ne tip oldugunu %100 anladim, zira onlardan cevremde o kadar cok var ki...Yurtdisi gormus hocalardan bazilari da bu tipte, o yuzden soyleyeyim dedim.

Misal trafik tikanir, "Almanyada boyle mi sistem mukemmel isliyor, orda trafik yok" derler (madem bu kadar almanyaya hastasin git orda yasa kardesim, ama yapamazsin cunku kimse orda seni adam yerine koymuyor di mi? )

Sokaktan hafif topluca yasli bir teyze gecer, "Turk kadinlari kisa boylu, cirkin, spor yapmiyorlar, yaslaninca zaten kendilerini iyice saliyorlar". (he he. ikimiz ayni genetikten gelmiyoruz sanki, sen Brad Pitt sin di mi? Bunca Avrupa gezdin, ne yazik ki bir tek yabanci kadin yuz vermedi..simdi de gel Turk kadinlarina b.k at.)

Turk kizlari kezban(buna yorum dahi yapmam).

Ote yandan tabi ki hocalarimin hepsi boyle degildi, bu is tamamiyle KARAKTER isi. Mesela bir hocam, dunya capinda bir okuldan mezun ve cok zeki bir insandi, ayni zamanda felaket alcakgonullu, babacan ve fevkalade bir insandi. Yillarca baska bir ulkede yasamasina ragmen Turk kalmisti ve ici milletimize duydugu sevgiyle doluydu.

Baska bir tanidigim hocaysa bildigimiz hirtti, sizin kocanizdan da beter bir ukelaydi. Narsist, kompleksli ve mutlu olamayan bir adamdi. Bir gun sevgilisine "Sen hic kitap okumuyorsun, benim ciktigim kadin kitap okumali" diyerekten eline bir kitap tutusturmustu :))) Kiz da arkasina bakmadan kacmisti tabi :) Bu adami kimse sevmezdi.

Boyle iste, ukelalik yaparsa siz de sosyal ozurlu olmasindan dem vurun. Niye hic arkadasin yok deyin, seni kimse sevmiyor mu deyin...ve sonuclari bize de soyleyin:) Dinsizin hakkindan imansiz gelir derler, o ukelaysa siz daha beter olun.

Arkadasim o kadar guzel ozetlemissin ki tebrik ederim
Sonuncu ornek benim kocama cok uyuyooooo bu arada

Arkadasim ben esime neler diyom neler
Hepsinde kendindini hakli cikariyo ya ondan sonra pes
Senle(cokkkk afedersiniz) s..k yaristiram deyip susuyorum valla:36::36::36:

Niye senin arkadasin yok dedigim zamanda
Ben istemiyorum,
hoslanmiyorum muhabbetlerinden diyoooo:41::22::22:

Niye senin arkadasin yok dedigim zamanda
Ben istemiyorum,
hoslanmiyorum muhabbetlerinden diyoooo:41::22::22:

Burasi bastan asagi yalan bu kadarini soyleyeyim, size oyle diyordur ama sonra kendi kendine beni niye kimse sevmiyor diye dertleniyordur.

Eline kitap tutusturulan kiz arkasina bakmadan baska bir ulkeye degil, baska bir kitaya kacmisti. Cocugunuz yoksa ben size de aynisini oneririm , her seye kusur bulan, hicbir sey begenmeyen insanlarla cidden hayat gecmiyor. Ben o ikinci adamin muhabbetine 5 dk zor katlanirdim. Adamin ogrencisiydim, beni her gordugunde ya davranislarima ya konusmalarima kusur bulurdu. Ne desem duzeltmek icin atlardi, her seyin en dogrusunu ben biliyorum sen cahilsin havalarindaydi. Dedim ya ben o hocayla is geregi konusmam gerekse bile 5 dk zor katlanirdim, bu adamla oturup normal bir sohbet kim edebilir bilmiyorum, hele ki egitimi kendisinden az olan biriyse eyvahlar olsun :))) . Kendisini son gordugumde fena depresyondaydi, kendisini degistirmeye cabaliyordu. Sizinkinin sonu da bosluk ve depresyon olmaz umarim.

Siz boyle bir adamla yasarsaniz tabi hayattan sogursunuz, psikologa siz niye gittiniz ki, bence hicbir seyi begenmeyen kocaniz gitsin. Bu arada psikolog size ne dedi bunu merak ettim, ozel olmazsa soyler misiniz?

Burasi bastan asagi yalan bu kadarini soyleyeyim, size oyle diyordur ama sonra kendi kendine beni niye kimse sevmiyor diye dertleniyordur.

Eline kitap tutusturulan kiz arkasina bakmadan baska bir ulkeye degil, baska bir kitaya kacmisti. Cocugunuz yoksa ben size de aynisini oneririm , her seye kusur bulan, hicbir sey begenmeyen insanlarla cidden hayat gecmiyor. Ben o ikinci adamin muhabbetine 5 dk zor katlanirdim. Adamin ogrencisiydim, beni her gordugunde ya davranislarima ya konusmalarima kusur bulurdu. Ne desem duzeltmek icin atlardi, her seyin en dogrusunu ben biliyorum sen cahilsin havalarindaydi. Dedim ya ben o hocayla is geregi konusmam gerekse bile 5 dk zor katlanirdim, bu adamla oturup normal bir sohbet kim edebilir bilmiyorum, hele ki egitimi kendisinden az olan biriyse eyvahlar olsun :))) . Kendisini son gordugumde fena depresyondaydi, kendisini degistirmeye cabaliyordu. Sizinkinin sonu da bosluk ve depresyon olmaz umarim.

Siz boyle bir adamla yasarsaniz tabi hayattan sogursunuz, psikologa siz niye gittiniz ki, bence hicbir seyi begenmeyen kocaniz gitsin. Bu arada psikolog size ne dedi bunu merak ettim, ozel olmazsa soyler misiniz?

6 yildir zor bir hayat 1 kizim var
Bana daha once aklin nerdeydi demeyin cidden cocuk olmadan bosanmadigima
Deliler gibi pismanim
Simdi herkese gec cocuk yapin ve supheleriniz varsa cocuk olmadan bosanin diyorum

Dedigin gibi cocuk olduktan sonra beni hayattan bezdirdi
Sen ne bicim annesin ,cocuk oyle mi tutulur
Bakamayacagin cocugu nie dogurdun
Bir emzirmeyi beceremedin ( kizim emmedi)
Emmeme nedenide sutum gitmisti,
O kadar uzuyodu ki artik aglamaktan sut mut kalmadi

Psikologun ne dedigine gelirsem(ozel degil tabikide )

Sen kendini degersiz hissetme,sen mukemmel bir insansin ,teksin dunyada falan
Esin o sekilde bir insan...
Eger devam etmek istersen seni uzmesine musade etme ve bunlara takilma
Devam etmek istemezsen de sen bilirsin
Gibi konusmalar...

Onceki konulariniza baktim :

Benden baska evliliginde iletisimi 0 olan var mi?
Esim galiba isyerinden baska birine asik
Esim depresyonda
..vs. vs.

Bana kocaniz hayattan pek zevk almiyor gibi geldi, doyumsuzluk ve ne istedigini bilememe yasiyor, yani neyden mutlu olacagini bilemiyor. Mutluluk arayisinda ama ne yapacagini bilemiyor, once baska birinden hoslanmis, sonra bolca alisverise sarmis. Her gun yeni bir icat cikarip onun pesine takiliyor, sonra ondan bikinca ya baska bir seyle ugrasiyor ya da mutsuzluga geri donuyor.
Doyumsuz olmasinin pek cok sebebi olabilir , cevremdeki iyi egitimli (doktora mezunu) ve zeki insanlarin mutsuzluk nedenleri genelde soyle :(bunlar kendi soyledikleri + benim gozlemlerim)

1. Gercekten ortalama ustu zekiyse ve isinden gerekli hazzi almiyorsa mutsuz olur. Yaptigi isten tatmin olmuyorsa, isini heyecanli ve yaratici bulmuyorsa mutsuz olur.
2. Hayattan bunalmistir, hayat cok monotonsa beyni heyecan pesindeyse mutsuz olur.
3. Maddi durumu, kariyeri, ailesi , her seyi super olan bir buyugum vardi ve adam mutsuzdu. Cok hirsli ve mukemmeliyetci bir adamdi, surekli bir seyler elde etmek pesindeydi. Hayattaki her amacina ulasinca, mesleginde zirveye gelince, hayattan elde edecegi hicbir sey kalmayinca bunalim oldu cunku artik calismak ve savasmak icin bir amaci kalmamisti. Kendi dedigine gore hayatta bir amaci olmaliydi ve onun pesine gitmeliydi yoksa hayat anlamsiz geliyordu. Daha sonra psikolog ona soyle demis: Sen kendini sevmiyorsun, kendinle bas basa kalmaya katlanamiyorsun. Yapacak isin, beynini oyalayacak bir seyler olmadiginda beynin kendi kendini resmen yiyor. Yani surekli bir seyler yaratip onlarla kendini oyalama ihtiyacindaydi cunku bos kalinca kafasinin odagi kendine donuyor ve mutsuz oldugunu fark ediyordu.

Simdi siz esinize sen depresyondasin desen savunmaya gecer ve ne munasebet zirvalama der eminim. Birlikte aile tearpistine gitseniz? Mesela ben evliligimizden mutsuzum diyin ve beraber gidin, belki orda psikologa problemlerini acar?

benımde hafıza sorunum var,hıcbıseyı aklımda tutamıyorum
ama sen ögretmensın..
sonuc olarak bu bı alt yapı gerektıren bıse..
her ınsan herseyı aklında tutmak zorunda degıl,sende kendı ılgı alanına gıren seylerı önemsersın,bılırsın..
ayrıca kocan senı ezerek,kendını yuceltmeye calısıyor.sanırım komplekslı bı ınsan o

benım kocamda zekıdır,herseyı bılırım dıyenlerden..
ve aynen benım hafızamla cok dalga gecer..
amaaann bende gulup gecıyorum..
o benle dalga gecıyor dıye,tutup herseyı not alcak degılım:27:

Cildirmak uzereyimm
Birkac gun once annemlere gittim ablamlar geldi beraber bikac gun kaldik
Sonra bana gectik hepberaber
Esim formalite icabi bi hosgeldiniz dedi o kadar
Bizimle yemek yemiyo ( yesede 2 kelam etmiyo yemegini yiyor kalkip gidiyor)
Bende iceriye hazirliyorum
Sonra yatak odasina gecip orda tv segrediyo
Benimle hic konusmuyo
Hosgeldin demedi ( hicbir zaman demez zaten )
Sadece kizini seviyo
Ne cinsellik ne yaklasma hicbisey yok
Anlam veremiyorum
Sinirimden KUDURUYORUM
Annemlerede bisey belli edemiyorum:(((

Yazdiklarindan kocanin seni hic ciddiye almadigini dusunuyorum.

Madem bosanmamakta bu kadar kararlisin o zaman takmayacaksin davranislarini

Cunku bir insan seni ciddiye almiyorsa taktik yaramaz, aksine uzerine dustukce daha cok uzaklasir

Kocan oyle devam eder

seni böyle ezmeye çalışarak kendisindeki hangi eksikliği kapatmaya çalışıyor acaba hiç düşündün mü
ne zekiler gördük ne derece yapmışlar gördük
demek ki derece bile yapmış olsa kapatamadığı kompleksleri var
yazık
insaniyetin diploması olmuyor

Kizlar o kadar sinirliyim ki nasil baslayim nasil anlatiyim bilmiyorum
Onceki konularimda esimle iletisim kuramadigimizi falan anlatmistim
Once esimi anlatiyim,esim odtu mezunu odtuyede turkiye derecesi ile girmisti.
cok zeki hersey hakkinda bilgi sahibi ama hicte sosyal olmayan
herseyi cok ince ayrintisiyla dusunen,
dolayisiylada karsisindakindenden mukemmel olmasini bekleyen bir insan
Bende siradan bi universiteyi zar zor bitirip ogretmen oldum
Bu aksamki tartismamizda ;
Senin hafizanin o kadar iyi oldugunu dusunmuyorum,
Ben oyle ima etmis olsam bile senin bunu anlayabilecegini sanmiyorum dedi :((
Biseyide senden ögreniyim ,hafiza problemin oldugunu dusunuyorum dedi

Kabul ediyorum bazi seyleri unutabiliyorum cunku aklimda ondan cok sey var
Ama hazmademiyorum onun dedigi kadar bos bi insan degilim :((
NE YAPABİLİRİM !KENDİMİ VE HAFİZAMİ NASİL GELİSTİREBİLİRİM
Onun karsisinda ezik durumda olmaktan ,surekli mukemmel olmaya calismaktan YORULDUM :((
PAYLASMAK İSTEDİM

Allah Allah neden böyle yaparki.amacı ne. çalıştığı yerdeki kadınlarla mı karşılaştırıyor yoksa seni

Son düzenleme:
Cildirmak uzereyimm
Birkac gun once annemlere gittim ablamlar geldi beraber bikac gun kaldik
Sonra bana gectik hepberaber
Esim formalite icabi bi hosgeldiniz dedi o kadar
Bizimle yemek yemiyo ( yesede 2 kelam etmiyo yemegini yiyor kalkip gidiyor)
Bende iceriye hazirliyorum
Sonra yatak odasina gecip orda tv segrediyo
Benimle hic konusmuyo
Hosgeldin demedi ( hicbir zaman demez zaten )
Sadece kizini seviyo
Ne cinsellik ne yaklasma hicbisey yok
Anlam veremiyorum
Sinirimden KUDURUYORUM
Annemlerede bisey belli edemiyorum:(((

hayatım bu durumu annenle paylaşmayacaksın kimle paylaşacaksın. söyle akıl versinler sana. ve sen eşine sormuyormusun. niye böyle yapıyormuş. bunun odtü mezunu olmakla ilgisi yokki insanlıkla ilgisi var. ee bende eşimde odtü mezunu. ben işsizim devlete girmeye çalışıyorum. birde senin işin varmış ne zorun var ki ona. başka birisi mi varki acaba. birde odtü yü büyütmeyin gözünüzde inanamayacağınız kadar dandik bölüm var;

Son düzenleme:
hayatım bu durumu annenle paylaşmayacaksın kimle paylaşacaksın. söyle akıl versinler sana. ve sen eşine sormuyormusun. niye böyle yapıyormuş. bunun odtü mezunu olmakla ilgisi yokki insanlıkla ilgisi var. ee bende eşimde odtü mezunu. ben işsizim devlete girmeye çalışıyorum. birde senin işin varmış ne zorun var ki ona. başka birisi mi varki acaba. birde odtü yü büyütmeyin gözünüzde inanamayacağınız kadar dandik bölüm var;

çok özür dileyerek bişey yazmak ıstıyorum kocanızın cınsel tercıhıyle alakalı bır tuhaflık sezınledınız mı? kendı hem cinsleriyle bır ıletışim?
sizin bır aıle terapistine ıhtıyacınız var bırlıkte ayrı ayrıda piskologa! kı sızın ınanılmaz fazla kendınızı cok suclamısınız cok hor gormusunüz!
çocucgunuzu mutsuz bır ortamda yetıstırmek yerıne annesını ve babasını daha ıyı hatırlayacagı bır ortamda buyutmek en mantıklısı...eğitimlisiniz maasınız var ne olur sunu unutmayın aldıgınız ucretle 4 kısılık aıleyı gecındıren aıle reisleri var!luks yasamayın ama huzurunuz lüks olsun yapmayın kendınıze bunu...Eşinize gelınce kendı asosyal hayatında mutluluklar dıleyın ona...uzmeyın kendınızı bu kadar...

Konu sahibesi sizin icin samimi olarak uzuluyorum, zira kocaniz tipindeki insanlar cekilir dert degil. Inanin bana sizin hicbir garip/eksik/kotu/yetersiz yaniniz yok, kocaniz tipindeki insanlardan cevremde o kadar cok var ki..Etraflarini ezince kendilerini daha buyuk hissediyorlar ama inanin bana bizim okuldaki ogrenciler bile boyle hocalara pabuc birakmiyor, siz de birakmayin. Kocaniz kesinlikle bir uzmana gitmeli, yoksa size kafayi yeme yolu gorunur. Kocanizi psikologa ikna etmenin 2 yolu var:

1.si guzellikle. Pohpohlayin biraz, mesela : "Hayatim , toplumda senin kadar zeki insanlar genelde yalnizdir ve anlasilmaz. Diger insanlardan bu kadar farkli olmak cok zor bir sey olsa gerek, yukunu nasil tasiyorsun? Einstein, Tesla gibi insanlar hep topluma ayak uyduramamanin acisini cekmisler, sen de cekiyor musun?" (bunlarin hepsi adami pohpohlamak icin zirva tabi :)) ) Bu noktada size problemlerini anlatir belki, burda psikolog icin kanina girebilirsiniz.

2.si seve seve degilse s..e s..e demisler cok afedersiniz. Acikca soyleyin, ben artik sana katlanamiyorum, ya evlilik terapisti ya bosanma diyin. Niye bosanmak derse de rahatsiz oldugunuz seyleri tek tek yuzune vurun.

Bir de konuyu annenize acikca soyleyin bence, ona soylemeyip kime soyleyeceksiniz?

mükemmel olmaya çalışma herkes aynı zekaya aynı hafızaya sahip olacak diye bişey mi var
eşinin fiziksel kompleksleri var bence zekasıyla onları kapatmaya çalışıyo aklınca
seninde ona göre bir sürü artın vardır mutlaka

bir insan zeki olabilir,normaldir.
fakat bunun ahkamını kesmek ve Allah vergisi kendisinde olup başkasında olmayan özelliğiyle başkalarını küçümsemekte en büyük aptallıktır,
tüm o zekiliğini alır götürür.
benim eşimde çok zeki,üniversite sınavında derece yapmış,
hafızası çok kuvvetli.
ben dahil herkes biliyor fakat bir kere bile birinin başına kaktığını görmedim.
sen zekisin dedğimde bile yo yav ne zekisi der geçer.
ben zeki bir bayan değilim,ders vs çalışırken zor anlarım.
yani her insanın yaradılışı ve kabileyi farklıdır.
eşiniz zeki bile olsa şu tavırları onu yerin dibine sokar,
kimseden değer göremez.
ki görememişte,yalnız kalmış.
çünkü böyle insanlar yalnızlığa mahkumdur.
kılıflarıda hazırdır üstelik;
''ben çok zekiyim kolay kolay kimseyle anlaşamıyorum,beni kıskanıyorlar''
eşinizle konuşun diyeceğim ama bu huy sonuçta,değişir mi,değişse de ne kadar mümkün olur muallak...

bence konu başlığına bir el at canım zira esin mükemmelliyetçi olsaydı öyle ezik düşüncelere girmezdi. Kendimi geliştirecğim varsa bile sırf o öyle dedi diye geliştirmezdm herhalde. durumun için çok üzüldüm canım ama çok mükemmel ve zeki olsaydı bunu dile getirmezdi çünkü zeki insanların bunu dile getirmesine ihtiyacı yoktur onlar zaten zekdir ve herkes biliyordur

sizin eşiniz problemli bence benim abimde dereceli bir odtü lü başarılı bir mühendis eşide master yapmış ama abim çalışıp kendini yorma diyor benim eşim master yapmış başarılı biri ben lise mezunuyum eşim sen herşeyin iyisine layıksın der bana yani eşiniz ne kadar başarılı olursa olsun öyle konuşmaya hakkı yok en başından kararını verseydi ben şimdiki erkekleri anlayamıyorum eşlerini ya çalışmadıkları için ya stadüleri düşük diye ezmeye başladılar halbuki annelerimiz ne kadar mutluydu hiç bir şeyleri yoktu şimdi standartlar çoğaldıkça düşüncelere değişti farklı erkekler türedi kadını ezmek aşağılamak eskiden bu kadar yoktu eşler birbirine saygı duyardı erkekler eşimin ailesi her muhabbette kadın çalışacak iki maaş almak lazım kadın mutlumu mutsuzmu hastamı istiyormu işe gitmeyi bunu hiç düşünmek yok Allahtan eşim onlar gibi değil banada eşimin ailesi laf sokuyor zaman zaman kendimi çok kötü hiisediyorum..

odtuyu bitirmesi onu senden daha zekimi yapiyoki kendini siradan bi uni mezunuyum diye kucuk goruyosun esinde sirf buyuzden oyle goruyodur yada sana bu Bakis acisini asilamis sende basit bi uniden mezunum diyosun ben lise mezunuyum ve hicbizaman kendimi yetersiz hissetmedim nedemek ya insanlarin hafizasi yada kendini gelistirmesi iyi bi uniden mezun olmasindanmi geciyo bence tam tersi osana saygi duymali cunku onuda okutan bir ogretmen sen en Mukaddes gorevlerden birini yapiyosun hic kendini esinin karsisinda yetersiz gorme hatta Boyle bi imada bulununca senin gibi o odtude okuyanlarida ben hazirliyorum benim ogretmenligimle o unileri kazaniyolarda

Valla hemen hemen ayni durumlardayiz.benim esimde mühendis.bende normal borokul mezunuum.ögretmendim.neyse isimden ayrildim.simdi 4 senedir almanyadayiz.her neyse esim iki dili rahalikla konusan birisi.bunu övünmek icin anlatmiyorum benim olayima deginecegim.bende 4 senedir bir almancayi tam sokemedim.gerci fazlada yogunlasmadim.her neyse benim esimde bazen beni asaglar gibi konusur.benimde canim sikiliyor.benim esimde cok basarilidir.ama asosyaldir.ailesinden baska kimseyle görusmez.aslinda iyi bir insandir.ama bazen bende ezildigimi hissediyoorum.bu tarz konusmalar bizdede siklikl ageciyor.ayni senin gibi bende mükemmlel olmaya calismaktan yoruldum.cünkü sürekli elestiri,elesriri,elesirir.artik yoruldum.Aslinda ayrilacaktim ama bir kizim var..cok büyük kavgalarimizda yok.sadece bi sebepten bosanaiyorum.aslinda baska sebeplerimde var kalmak icin.Düsünüyorum acaba bu bosamak icin bir sebep midir?

Anlayacagin seni coook iyi anliyorum.

Valla hemen hemen ayni durumlardayiz.benim esimde mühendis.bende normal borokul mezunuum.ögretmendim.neyse isimden ayrildim.simdi 4 senedir almanyadayiz.her neyse esim iki dili rahalikla konusan birisi.bunu övünmek icin anlatmiyorum benim olayima deginecegim.bende 4 senedir bir almancayi tam sokemedim.gerci fazlada yogunlasmadim.her neyse benim esimde bazen beni asaglar gibi konusur.benimde canim sikiliyor.benim esimde cok basarilidir.ama asosyaldir.ailesinden baska kimseyle görusmez.aslinda iyi bir insandir.ama bazen bende ezildigimi hissediyoorum.bu tarz konusmalar bizdede siklikl ageciyor.ayni senin gibi bende mükemmlel olmaya calismaktan yoruldum.cünkü sürekli elestiri,elesriri,elesirir.artik yoruldum.Aslinda ayrilacaktim ama bir kizim var..cok büyük kavgalarimizda yok.sadece bi sebepten bosanaiyorum.aslinda baska sebeplerimde var kalmak icin.Düsünüyorum acaba bu bosamak icin bir sebep midir?

Anlayacagin seni coook iyi anliyorum.

Yani ben de şunu hiç mi hiç anlamıyorum, evlenirken gözü kör müymüş, öğretmen olduğunuzu bilmiyor muymuş? Beğenmiyorsa, az buluyorsa evlenmeseymiş.

Ben de Almanya da yaşıyorum, burda kimsesiz ve tutunacak dal olmadan yaşamanın nasıl olduğunu çok iyi biliyorum. O adam sizi beğenmez ama bırakıp giderseniz de öylece kimsesiz kalıverir..ama nerde kafası basmaz işte buna.

kesin bir terapiye gitmeyi onerin ve israr edin kendinizide hirpalamayin ezdirmeyin....ona diyin zeka kiytirik bir sinavda 4fizik 4matematik fazla cozmek degil....allah biraz İQVERMİS GERİSİNİ BOSVERMİS ....Ne olmus dort denklem senden fazla cozmusse bu onu senden ustun kilmaz

Back
X