• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mükemmeliyetçilik :(

Lonelypoet

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
2.196
1.573
53
41
Bıktım artık herşeyi kontrol etmeye çalışmaktan, en iyisini yapmaya çalışmaktan, nasıl kurtulurum nasıl???

Kaç kez denedim, psikolog vs olmadan nasıl becericem bunu :(

Bende de var o hastalık. Burcum boğa.
Fibromiyalji hastalığım da var: diger adı "mükemmelliyetci kadın hastaligi"
Erkeklerde de görülüyor ama en çok kadınlarda...
Çözüme gelince, 30undan sonra torpuleniyorsun

benim yükselenim başak.

ben de sen gibiydim.

sal gitsin diyenleri dinleme.

ben an geldi saldım gitti, her konuda çok özenliydim tüm aile arkadaş sevgili ilişkilerim saçım başım kaşım kilom dersim çalışmam vs.

bir saldım her şey oluruna gitsin diye, şu an hepsi tepetaklak ve umursamaz bir halde olmama rağmen bunların hepsi an geliyor beni çok mutsuz ediyor.

o kontrolü elinde tutmaya çalışırken yorulmandan daha çok üzüyor o ipleri elinden salıvermiş halin.

kontrolü bırakma, yapın böyleyse kontrolü bırakınca mutsuz olursun.

ha ne yap? stresini boşaltacak aktiviteler bul, ben salsada çok eğleniyordum, badminton çok eğlenceli, arkadaş gruplarında grup oyunları, avmlerdeki çocukların basket araba yarışı oyunları vs gibi stresini atabileceğin şeyler, ayrıca yoga ve meditasyon senin o kontrollü kafanın kısa süreler olsun boşalmasına ve bir şey düşünmeden rahatlamasına yarar.

bu da sana yeter.

sözümü dinle. ben sendim, benim gibi olma, şu an mutsuz olduğunu sanıyorsun ama inan tünelin ucu kötü bir yere çıkıyor :)))

Bıktım artık herşeyi kontrol etmeye çalışmaktan, en iyisini yapmaya çalışmaktan, nasıl kurtulurum nasıl???
İnternette İsnetus diye biri şöyle bişey yazmış çok hoşuma gitti:
"mükemmeliyetçilik bir şeytan ilkâsıdır. hemen yapmaya başla. önemli değil varsın kırık dökük olsun, zaman içinde ustalaştıkça daha iyisini yapmayı becerirsin."
Yani mükemmelliyetçilik pes etmene sebep olmasın anlamında
Hiç yapmamaktansa kırık dökük de olsa yapmaya başlamak daha iyi...

Bunun formülü olmaz, genelde yaratılış meselesidir.
Yahut yaşadıkların seni o umursamazlık noktasına getirir.

Herşeyin neden en iyisini yapmaya çalışıyorsunuz ki birilerinden takdir görmek mi istiyorsunuz

Ben de sizin gibiydim. Bir gün bir hocam eğer hayatın boyunca böyle olursan cok üzülürsün temali bir konuşma yaptı. Etkisinde mi kaldım bilmiyorum saldim çayıra mevlam kayira moduna geçiş yaptım.:halay:

Benim Başak,yükselenim koç

Hamileyken 3 saat emzik araştırması yapmıştım en iyisi en sağlıklısı hangisi anne yorumları vs,sonuç olarak oğlum ne emzik ve biberon aldı, hep bunu getiririm aklıma,fazla detaycı olma bazı şeyler kör topal olsun derim ama yok ille kitabına uygun simetrik net olacak

Benim Başak,yükselenim koç

Hamileyken 3 saat emzik araştırması yapmıştım en iyisi en sağlıklısı hangisi anne yorumları vs,sonuç olarak oğlum ne emzik ve biberon aldı, hep bunu getiririm aklıma,fazla detaycı olma bazı şeyler kör topal olsun derim ama yok ille kitabına uygun simetrik net olacak
Başaklık ömür törpüsü ya :D

Back
X