• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mükemmelliyetçilik :(

Demekki sevmedin.
Sevince görmüyorsun.

Mesela ben...
Spor manyağı... yağlı vucutdan kusan... şişman erkeğin yanindan gecmeyen ve güzel bir cilt icin tavuk kakasi yüzüne süren kadin şuanda 30 kilo fazlası olan sedef hastası bir adamla nişanlıyım.

Sevdim... göbeğine yavşiyorum... hatda minik bebişim diye seviyorum...

Sevince kusur görmüyor insan

Hahaha yeşilin tonundan elemek iyiymiş:KK45: Bana görüştüğüm bir PDR ci demişti mükemmelliyetçilik sorunun var diye. Özel olmazsa şimdi eşinize bakışınız nasıl aynı tshirti eşiniz giyse soğur muydunuz? Sorumu mazur görün benim gibi çok kişi varmış burada:oops:
Bana da bir pdr'ci tshirtinin yesilinin tonundan eledigim elemanla birbirimizden cok hoslandigimizi soylemisti. Abv. Bence kimse oyle bir yesil giymemeli... Neyse. Baska yesil tonlarinda giysi almak istiyorum esime ama o yesilin hic bir tonunu israrla giymiyor. Benden daha mukemmeliyetci heralde o. :KK45:

Demekki sevmedin.
Sevince görmüyorsun.

Mesela ben...
Spor manyağı... yağlı vucutdan kusan... şişman erkeğin yanindan gecmeyen ve güzel bir cilt icin tavuk kakasi yüzüne süren kadin şuanda 30 kilo fazlası olan sedef hastası bir adamla nişanlıyım.

Sevdim... göbeğine yavşiyorum... hatda minik bebişim diye seviyorum...

Sevince kusur görmüyor insan
Çok tatlısınız:KK200: Nişanlım sedef hastası deyince sempati duydum size, ben de sedef hastasıyım, ne güzel insansınız. Demek ki sevmem gerekiyormuş:KK51:

Bana da bir pdr'ci tshirtinin yesilinin tonundan eledigim elemanla birbirimizden cok hoslandigimizi soylemisti. Abv. Bence kimse oyle bir yesil giymemeli... Neyse. Baska yesil tonlarinda giysi almak istiyorum esime ama o yesilin hic bir tonunu israrla giymiyor. Benden daha mukemmeliyetci heralde o. :KK45:
Nasıl yeşilmiş o ya hayal edemedim:KK53: Kafamda canlandıramıyorum da bir renk ne kadar çirkin olabilir:KK45:

Sonra birisi çıkar karşınıza,aşık olursunuz.Kimseleri beğenmezken Allah'ın sopası yok,sürünürsünüz.Misal ben:KK24:
Aşık oldum daha önce hakkaten insan kör oluyor:oops: Ama eşim konusunda ne yapacağım 50 yıl aşık kalamam ya. Aşk geçince ne yapacağım onu düşünüyorum işte:KK51:

Çok tatlısınız:KK200: Nişanlım sedef hastası deyince sempati duydum size, ben de sedef hastasıyım, ne güzel insansınız. Demek ki sevmem gerekiyormuş:KK51:

Hic takma... Sevince hic görmüyor insan.
Benim nişanlım şuanda atak geçiriyor. Yanı vücudunun 100 de 90 ni kapli.

Kar yağdı diye sakalaşiyoruz... :)

Selam hanımlar,
Sizlere çocukluğumdan beri var olan rahatsız olduğum bir konudan bahsetmek istiyorum. Aşırı mükemmelliyetçilik! :mad:
Daha önce görüştüğüm birinden örnek vereyim, çocukla iyi anlaşıyoruz, iyi biri. Bir gün çiğköfte yoğurması gerektiğinden ama şu an tırnak makasına ihtiyacı olduğundan bahsetmişti. Ben tabi bunu duyunca etraf kuzey kutbu oldu. Vay efendim tırnaklı mıymış? :KK53:Soğuduğum sebebe bakar mısınız? Hatırladıkça kendime sinir olurum, şu an yazarken bile kendime sinirlendim :işsiz:

Bir tanesi bir an konuşurken şiveyle ''biliyon mu'' dedi. Şivesi olduğunu biliyordum da bu iki kelime bana o kadar battı ki ortalık buz oldu. Halbuki şivenin hası bende, bir konuşsam dank diye nereli olduğumu anlarsınız. Çocuk da memleketlim zaten, şiveyse benim şivemden. Ben kim oluyorum, kendimi ne sanıyorum?

İnsanlar işinden, eğitiminden, kültür farkından, dinden gibi önemli şeylerden karşısındakini eler. Benim elediğim soğuduğum şeye bakar mısınız?:sinirli: Yok kendimi de ikna edemiyorum.

Kendim de güzeller güzeli piremses değilim ha, arayan bin tane kusurumu bulur. Ama karşımdaki
mükemmel olacak mantığa gel.:silah:

Sonra Allah cezamı verdi, birine aşık oldum ve reddedildim. Onun hiçbir şeyinden soğuyamadım. Halbuki asıl onun soğuyacak bir sürü özelliği vardı. Her hafta kız değiştirmesinden bile soğuyamadım.
Ama hala bendeki kafa aynı. Hiç kimseleri beğenemiyorum. Mutlu çiftlere bakıyorum, ne güzel diyorum. Sonra kendime şu soruyu yöneltiyorum. ''Tutsak, sen kadının yerinde olsan bu adamla beraber olur muydun?'' Cevabım ''haayııır, aslaaaa'' oluyor. Niye adamın nesi var, hiç bir şeyi yok gayet normal insan.
Sinir oluyorum kendime sinirrr:kızgın:
İlerde hayatımdaki insanın tabi ki kusurları olacak her insan gibi, benim gibi. Ki soğuduğum şeyler kusur da değil. Hadi o reddedildiğim adam gibi aşık olarak evleneyim. E evlilikte aşk kaç yıl sürecek? Bitince yerini saygı sevgiye bırakınca ne yapacağım?
Ben böyle yaparak mutsuz olurum ama.
Ego var ama sıradan bir insanım. Ayrıcalıklı bir özelliğim yok. Her insan gibi kusurlarım var.
Sadece daha önce görüştüğüm erkekler üzerinden örneklendim. Hayatımın her alanında var bu. Çok rahatsızım. Aranızda benim gibi olan ya da çözüm önerininiz var mı?
Not: Kendimi yeterince eleştiriyorum , kendime sinirleniyorum ama aşamıyorum. Sizden ricam eleştirmeyin ben zaten rahatsızım bu durumdan, fikir verin kurtulayım şu saçmalığımdan

Sizinki mükemmelliyetçilik değil müşkülpesentlik. Arada minik bir fark var.
Beklentileri düşürmek belki işe yarayabilir.
Benim de zaman zaman taktığım şeyler oluyor ve çoğu da saçma. Huy bu sanırım.

Aşık oldum daha önce hakkaten insan kör oluyor:oops: Ama eşim konusunda ne yapacağım 50 yıl aşık kalamam ya. Aşk geçince ne yapacağım onu düşünüyorum işte:KK51:
Herkesin aski gecmiyor. Birbirine hala asik yasli ciftler var. Biraz kismet tabi bu isler.

Arkadaşlar bende pdr okuyirum son sinifim bu mukemmeliyetcilik değil çünkü öyle bir adam yok. Aşık olduğumuz bize mükemmel zaten. O yüzden ya aşkı bekleyeceğiz ya da katlanicaz birine bilmiyorum

Sizinki mükemmelliyetçilik değil müşkülpesentlik. Arada minik bir fark var.
Beklentileri düşürmek belki işe yarayabilir.
Benim de zaman zaman taktığım şeyler oluyor ve çoğu da saçma. Huy bu sanırım.
Müşkülpesentlik ne demek diye merak edip araştırdım, evet ilişki konusunda olabilir. Ama hayatımın diğer alanlarında da böyleyim :(

İşte bunlar hep hollywood affects, yalnız değilsiniz. Erkek konusundaki mükemmelliyetciliginizi tamamen buna bağlıyorum ve eger gercekten birinden hoşlanırsanız bu sorunun ortadan kalkacagini düşünüyorum.(daha once asik oldugunuzda ortadan kalkmis mesela)
Hayatimin her alaninda var demissiniz. Ben de inanilmaz mukemmelliyetci bir insan-dim. Psikologum sayesinde bunun beni ne kadar yiprattigini ne kadar yordugunu gördüğümde kendime inanamadim. Biraz dusunurseniz bu erkek konusunda oldugu gibi ben nerelerde ne mukemmelliyetcilik yapıyorum diye eminim siz de göreceksiniz kendinizi ne denli yordugunuzu. Eger inancli biriyseniz de yaratilisa cok aykiri ve dinen hos kabul edilmeyen bir durum mukemmelliyetcilik.

İşte bunlar hep hollywood affects, yalnız değilsiniz. Erkek konusundaki mükemmelliyetciliginizi tamamen buna bağlıyorum ve eger gercekten birinden hoşlanırsanız bu sorunun ortadan kalkacagini düşünüyorum.(daha once asik oldugunuzda ortadan kalkmis mesela)
Hayatimin her alaninda var demissiniz. Ben de inanilmaz mukemmelliyetci bir insan-dim. Psikologum sayesinde bunun beni ne kadar yiprattigini ne kadar yordugunu gördüğümde kendime inanamadim. Biraz dusunurseniz bu erkek konusunda oldugu gibi ben nerelerde ne mukemmelliyetcilik yapıyorum diye eminim siz de göreceksiniz kendinizi ne denli yordugunuzu. Eger inancli biriyseniz de yaratilisa cok aykiri ve dinen hos kabul edilmeyen bir durum mukemmelliyetcilik.
Kesinlikle beni o kadar yoruyor o kadar yıpratıyor ki.. Mesela insanların 1 günde hazırladığı raporu ben 1 haftada hazırlıyorum. Neden, çünkü benimki mükemmel ve kusursuz olmak zorunda. Her şeyim mükemmel olmak zorunda. Gerçekten çok zor. Ben de mi psikoloğa gitmeliyim sizce? Evet inançlı biriyim ve bu durumun aykırı olduğunu da biliyorum

Kesinlikle beni o kadar yoruyor o kadar yıpratıyor ki.. Mesela insanların 1 günde hazırladığı raporu ben 1 haftada hazırlıyorum. Neden, çünkü benimki mükemmel ve kusursuz olmak zorunda. Her şeyim mükemmel olmak zorunda. Gerçekten çok zor. Ben de mi psikoloğa gitmeliyim sizce? Evet inançlı biriyim ve bu durumun aykırı olduğunu da biliyorum

Sizi cok iyi anlıyorum aslinda kimsenin umrunda olmayacak detaylara sirf kusursuz olsun diye takilip saatler harciyosunuz, o rapor 1 haftada hazirlaniyo ama isin aci tarafi yine istediginiz kadar mukemmel olmuyo degil mi ? Ben psikologa sadece mukemmelliyetcilik yuzunden gitmemistim ama psikolog bu konuya da parmak basti ve asil gittigim sebeplere bir çözüm olmazken beni en cok bu konuda rahatlatti daha dogrusu farkindalik sagladi. Artik arkadaslik iliskilerimi bile mukemmelliyetcilik uzerine kurdugumu gördüm. Bence giderseniz kesin faydasini gorursunuz bir rahatlama kesinlikle oluyo.

Evet ben de senin gibiyim dediklerine aynen katılıyorum hatta burcum da lanet olsun ki aslan. Önceden burcuma bayılırdım ama artık bana zarar verdiğini anladığımdan beri aslan burcu olmaktan mutlu değilim. Ben mükemmel değilim biliyorum ama hep şey var 'istesem yaparım, çok istesem etkilerim o çocuğu, istesem ondan daha iyi yaparım, bir ortamda en güzel en iyi ben olmalıyım' vs. vs. Örnekler çoğalır gider. Kendimi törpülemek istiyorum inşallah düzelirim :(

Selam hanımlar,
Sizlere çocukluğumdan beri var olan rahatsız olduğum bir konudan bahsetmek istiyorum. Aşırı mükemmelliyetçilik! :mad:
Daha önce görüştüğüm birinden örnek vereyim, çocukla iyi anlaşıyoruz, iyi biri. Bir gün çiğköfte yoğurması gerektiğinden ama şu an tırnak makasına ihtiyacı olduğundan bahsetmişti. Ben tabi bunu duyunca etraf kuzey kutbu oldu. Vay efendim tırnaklı mıymış? :KK53:Soğuduğum sebebe bakar mısınız? Hatırladıkça kendime sinir olurum, şu an yazarken bile kendime sinirlendim :işsiz:

Bir tanesi bir an konuşurken şiveyle ''biliyon mu'' dedi. Şivesi olduğunu biliyordum da bu iki kelime bana o kadar battı ki ortalık buz oldu. Halbuki şivenin hası bende, bir konuşsam dank diye nereli olduğumu anlarsınız. Çocuk da memleketlim zaten, şiveyse benim şivemden. Ben kim oluyorum, kendimi ne sanıyorum?

İnsanlar işinden, eğitiminden, kültür farkından, dinden gibi önemli şeylerden karşısındakini eler. Benim elediğim soğuduğum şeye bakar mısınız?:sinirli: Yok kendimi de ikna edemiyorum.

Kendim de güzeller güzeli piremses değilim ha, arayan bin tane kusurumu bulur. Ama karşımdaki
mükemmel olacak mantığa gel.:silah:

Sonra Allah cezamı verdi, birine aşık oldum ve reddedildim. Onun hiçbir şeyinden soğuyamadım. Halbuki asıl onun soğuyacak bir sürü özelliği vardı. Her hafta kız değiştirmesinden bile soğuyamadım.
Ama hala bendeki kafa aynı. Hiç kimseleri beğenemiyorum. Mutlu çiftlere bakıyorum, ne güzel diyorum. Sonra kendime şu soruyu yöneltiyorum. ''Tutsak, sen kadının yerinde olsan bu adamla beraber olur muydun?'' Cevabım ''haayııır, aslaaaa'' oluyor. Niye adamın nesi var, hiç bir şeyi yok gayet normal insan.
Sinir oluyorum kendime sinirrr:kızgın:
İlerde hayatımdaki insanın tabi ki kusurları olacak her insan gibi, benim gibi. Ki soğuduğum şeyler kusur da değil. Hadi o reddedildiğim adam gibi aşık olarak evleneyim. E evlilikte aşk kaç yıl sürecek? Bitince yerini saygı sevgiye bırakınca ne yapacağım?
Ben böyle yaparak mutsuz olurum ama.
Ego var ama sıradan bir insanım. Ayrıcalıklı bir özelliğim yok. Her insan gibi kusurlarım var.
Sadece daha önce görüştüğüm erkekler üzerinden örneklendim. Hayatımın her alanında var bu. Çok rahatsızım. Aranızda benim gibi olan ya da çözüm önerininiz var mı?
Not: Kendimi yeterince eleştiriyorum , kendime sinirleniyorum ama aşamıyorum. Sizden ricam eleştirmeyin ben zaten rahatsızım bu durumdan, fikir verin kurtulayım şu saçmalığımdan
Sadece erkekler konusundami mukemmelliyetcisiniz :))
Mukemmelliyetcilik dedinizmi herseyi kapsar temizlik hijyen marifet akliniza gelebilecek hersey...

Evet ben de senin gibiyim dediklerine aynen katılıyorum hatta burcum da lanet olsun ki aslan. Önceden burcuma bayılırdım ama artık bana zarar verdiğini anladığımdan beri aslan burcu olmaktan mutlu değilim. Ben mükemmel değilim biliyorum ama hep şey var 'istesem yaparım, çok istesem etkilerim o çocuğu, istesem ondan daha iyi yaparım, bir ortamda en güzel en iyi ben olmalıyım' vs. vs. Örnekler çoğalır gider. Kendimi törpülemek istiyorum inşallah düzelirim :KK43:
Ben mntcrens mntcrens in dediği gibi pskiloğa gideceğim. Cidden çok rahatsız oluyorum hayatı kendi kendime zindan ediyorum.. Ortamda en iyi giyinmiş ben olmalıyım en güzel ben ben ben.... Sonu kesilmiyor cidden ve evet aslan burcunun özelliği bu

Konuyu ben açmış gibi takip ediyorum. En sevmediğiniz huyunuz ne deseniz kesinlikle bu. Karşıma bir sürü insan çıkıyor sırf bu huyum yüzünden daha tanımadan eliyorum, bende çok ama çok kızıyorum bu huyuma ama ne yapsam çözemedim. İnsanlara tepkimi de anında gösteririm hiç saklayamam, karşımdaki insan bana bir hata yaptığı zaman da anında siliyorum, kimse benden değerli değil diye düşünüyorum ama kimse hatasız değil cidden bu huyumdan hiç memnun değilim.

Sırf ilişkilerde de değil ki, bir iş yapacağım mesela 10 kere kontrol ediyorum, başkalarının yaptığı zamandan 5 kat fazla zaman harcıyorum. Her şeyi mükemmel yapmam lazım, yapamadığım zamanlarda kendimi sevmiyorum, resmen kendimi sevmeyerek kendimi cezalandırıyorum. Sürekli kişisel gelişim kitapları okurum, kendime telkinler veririm, her şeyi mükemmel yapamazsın kendini kabullen diye ama yine bir işi istediğim gibi yapamazsam aynı şeyleri yaşıyorum, maalesef bu huyuma bir çözüm bulamadım.

Back
X