• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mükemmelliyetçilik :(

nutmeg

Never give up!
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2017
1.198
3.060
53
Selam hanımlar,
Sizlere çocukluğumdan beri var olan rahatsız olduğum bir konudan bahsetmek istiyorum. Aşırı mükemmelliyetçilik! :mad:
Daha önce görüştüğüm birinden örnek vereyim, çocukla iyi anlaşıyoruz, iyi biri. Bir gün çiğköfte yoğurması gerektiğinden ama şu an tırnak makasına ihtiyacı olduğundan bahsetmişti. Ben tabi bunu duyunca etraf kuzey kutbu oldu. Vay efendim tırnaklı mıymış? :KK53:Soğuduğum sebebe bakar mısınız? Hatırladıkça kendime sinir olurum, şu an yazarken bile kendime sinirlendim :işsiz:

Bir tanesi bir an konuşurken şiveyle ''biliyon mu'' dedi. Şivesi olduğunu biliyordum da bu iki kelime bana o kadar battı ki ortalık buz oldu. Halbuki şivenin hası bende, bir konuşsam dank diye nereli olduğumu anlarsınız. Çocuk da memleketlim zaten, şiveyse benim şivemden. Ben kim oluyorum, kendimi ne sanıyorum?

İnsanlar işinden, eğitiminden, kültür farkından, dinden gibi önemli şeylerden karşısındakini eler. Benim elediğim soğuduğum şeye bakar mısınız?:sinirli: Yok kendimi de ikna edemiyorum.

Kendim de güzeller güzeli piremses değilim ha, arayan bin tane kusurumu bulur. Ama karşımdaki
mükemmel olacak mantığa gel.:silah:

Sonra Allah cezamı verdi, birine aşık oldum ve reddedildim. Onun hiçbir şeyinden soğuyamadım. Halbuki asıl onun soğuyacak bir sürü özelliği vardı. Her hafta kız değiştirmesinden bile soğuyamadım.
Ama hala bendeki kafa aynı. Hiç kimseleri beğenemiyorum. Mutlu çiftlere bakıyorum, ne güzel diyorum. Sonra kendime şu soruyu yöneltiyorum. ''Tutsak, sen kadının yerinde olsan bu adamla beraber olur muydun?'' Cevabım ''haayııır, aslaaaa'' oluyor. Niye adamın nesi var, hiç bir şeyi yok gayet normal insan.
Sinir oluyorum kendime sinirrr:kızgın:
İlerde hayatımdaki insanın tabi ki kusurları olacak her insan gibi, benim gibi. Ki soğuduğum şeyler kusur da değil. Hadi o reddedildiğim adam gibi aşık olarak evleneyim. E evlilikte aşk kaç yıl sürecek? Bitince yerini saygı sevgiye bırakınca ne yapacağım?
Ben böyle yaparak mutsuz olurum ama.
Ego var ama sıradan bir insanım. Ayrıcalıklı bir özelliğim yok. Her insan gibi kusurlarım var.
Sadece daha önce görüştüğüm erkekler üzerinden örneklendim. Hayatımın her alanında var bu. Çok rahatsızım. Aranızda benim gibi olan ya da çözüm önerininiz var mı?
Not: Kendimi yeterince eleştiriyorum , kendime sinirleniyorum ama aşamıyorum. Sizden ricam eleştirmeyin ben zaten rahatsızım bu durumdan, fikir verin kurtulayım şu saçmalığımdan

Haha adam çiğ köfte yoğuracak diye mi soğudun tırnağı uzun mu diye? :D
Biliyüün müüü tarzı Adana şivesi var benim bildiğim :D

Kendi eksilerine daha fazla odaklan karşındakini görmezsin
Merhaba, kendi eksiklerime odaklıyım. Ama kendimi ikna edemiyorum soğuyuveriyorum. Kendi olumsuz özelliklerime kendime hatırlatıp duruyorum. Ki soğuduğum sebepler kusur değil ki. Napsam bilmiyorum:bicak:

Merhaba, kendi eksiklerime odaklıyım. Ama kendimi ikna edemiyorum soğuyuveriyorum. Kendi olumsuz özelliklerime kendime hatırlatıp duruyorum. Ki soğuduğum sebepler kusur değil ki. Napsam bilmiyorum:bicak:
Karşında ki kişi ilgini gerçekten çekmemiştir beğendiğin birinden kolay kolay soğumzsın

Aşık olduğunuzda yukarıda yazdığınız özelliklere gözlerinizde kalplerle bakarsınız..bu mükemmelliyetçilik değil, sadece yeterince karşıdakinden etkilenmeme yüzünden..en kısa zamanda :KK200: sizi bulsun inşallah :)

Aşık olduğunuzda yukarıda yazdığınız özelliklere gözlerinizde kalplerle bakarsınız..bu mükemmelliyetçilik değil, sadece yeterince karşıdakinden etkilenmeme yüzünden..en kısa zamanda :KK200: sizi bulsun inşallah :)
Reddedildiğim adamın bin beter hareketleri vardı, bayılırdım. Ama diğer insanların normal konuşmasından bile soğuyorum. Allah bana akıl versin:110: Aminnn çok teşekkür ederimm:KK200:

ya ben de insanları çok irdelemem ama bazı şeyler vardır ki direk o insanı gözümde sıfırlar,
kötü kokması, bilmediği konuda cahil cahil konuşması, avam kültürü övücü ifadeler kullanması, cinsiyetçilik yapması vs vs
sizin de öyle mi acaba?

Mükemmelliyetçilik değil bu. Kimseyi beğenemiyorsunuz. Aşık olmamız gerekiyor demek. Hayatınızın diğer alanlarında durum ne?

Mükemmelliyetçilik = ben. En basitinden efsane bi insan bile olsa mesaj yazarken canım yazmak yerine cnm yazıyorsa bitmiştir. Evet saçma ama yapacak bi şey yok. Ben bi çözümünü bulamadım en azından. Bulan varsa söylesin...

ya ben de insanları çok irdelemem ama bazı şeyler vardır ki direk o insanı gözümde sıfırlar,
kötü kokması, bilmediği konuda cahil cahil konuşması, avam kültürü övücü ifadeler kullanması, cinsiyetçilik yapması vs vs
sizin de öyle mi acaba?
Hah biraz da öyle. Tek bir cümle kendisini sıfırlamama yetiyor :(

Mükemmelliyetçilik değil bu. Kimseyi beğenemiyorsunuz. Aşık olmamız gerekiyor demek. Hayatınızın diğer alanlarında durum ne?
Diğer alanlarda da benzer durumdayım. Mesela kız arkadaşlarımdan bana hata yapan olursa affedemiyorum, kaç yılın hatrı var demiyorum siliveriyorum :(

Mükemmelliyetçilik = ben. En basitinden efsane bi insan bile olsa mesaj yazarken canım yazmak yerine cnm yazıyorsa bitmiştir. Evet saçma ama yapacak bi şey yok. Ben bi çözümünü bulamadım en azından. Bulan varsa söylesin...
Benim gibisiniz siz de... Keşke çözüm bulsak cidden rahatsız edici

Bende bir kere asik oldum ve ondan sonra en ufak sebepten dolayı adamlardan uzaklaştım kimseyi yanima yaklastirmiyorum bence asıl sorun o huylandigumiz adamlardan cidden hoslanamamamiz yani asik değiliz o yüzden en ufak hareketleri batıyor. Ha bi daha asik olur muyuz o ayrı mesele. Bende isterim birinden hoslanayim diğer kızlar gibi tamam diyeyim ama gozum kör olmadan resmen beğenmiyorum kimseyi

Diğer alanlarda da benzer durumdayım. Mesela kız arkadaşlarımdan bana hata yapan olursa affedemiyorum, kaç yılın hatrı var demiyorum siliveriyorum :KK43:

sanırım tek başına kalmaya alışman gerekecek, aslında sen de biliyorsun hatasız insan yok senin de hataların var ama yapı meselesi herhale, sanırım yaşın genç, insanları silmek hemen soğuyup vazgeçmek yerine ilişkilerini rölantiye almaya çalış, daha mantıklı, basit bişeyden soğuduğun gibi basit bişeyden tekrar ısınabilirsin belki de
ya da duyarsızlaşma yöntemini dene, seni tiksindiren insanlarla inadına beraber takıl, o çiğköfteyi ye mesela:)

Back
X