- 28 Mart 2017
- 16.592
- 67.936
- 598
- Konu Sahibi kurk mantolu madonna
-
kendini cok kaptırmadan bekle ve gör.Herkese merhabalar,
Şu aralar gerginliğin dibini yaşıyorum. Sureci anlatayim.
Şuan ben son sınıf mühendislik öğrencisiyim, ders cakismasi yüzünden bir senem alamadığım bir dersten uzamıştı. Ben de boş durmamak adına bu dönemde bir iki vasıfsız işe girdim, çalıştım. Şimdi de bir çağrı merkezindeyim. Kendi meslegimle ilgili cok iş aradım mezuniyetimi iviri ziviri bahane ettiler olmadı. Ben de mayısa kadar iş aramayı askıya almıştım. Üç gün önce telime bir mesaj geldi iskurdan. Bir firmanın iş ilaniydi ve benim bölümümle ilgili. Once firmayi arastirdim, benim ilgi alanim ve calisma alanimla cok alakaliydi. Hemen tele sarıldım oradaki irtibat noyu aradım açmadilar. Mesaj yazdım, irtibat kurabilcegim bir no verdiler. Aradım ve benim birkac bilgimi aldıktan sonra mülakata davet edildim. Mezuniyet durumumu söyledigimde ise, görüşme sağlansın yardımcı olunur dedi görüştüğüm ik'cı hanım.
Sonraki gün görüşmeye gittim. Görüşme ilk ik'cı hanım ile oldu, baya guleryuzluydu onunla görüşme olumlu geçti. Son olarak bitirme projemi CV me yazmam cok dikkatini çekmişti, projem De bu firmanın üretimiyle ilintili bu arada aldığım dersler vs bunu da dile getirdim. "Bak bu ayrıntı seni on adaydan öne mi geçirdi ne öyle birşey dedi." Ayrıca mezuniyet durumumu telefonda soylememle ilgili bir uyarıda bulundu birdaha yapma fırsatları kacirirsin gibisinden birşey söyledi. Sonra üretimi gezdirdi tüm adaylara gezdiriliyormus. Dışardan bir göz olarak yorum alabilmek ve tanıtma amaçlı. Ben gitmeden zaten firma hakkında araştırma yapmıştım. Tak tak ne sordularsa söyledim.
Sonra tekrar yukarı çıktık ofise. Bu sefer CV ile içeri gitti bir beş dakika falan. Bir adam geldi irtibat nosu olan kişi, sanırım üretimden. Bu sefer de onla mülakat gerçekleştirdik. Ailemle ilgili okul meslek vs baya bir soru sordu. İngilizcem cok iyi seviyede CV ye de öyle yazmıştim, "ingilizcen çok iyi öyle mı diye sordu". Evet öyledir dedim egitim aldigim kurumu soyledim guveniyorum dedim onayladim.Yapacağım isi getirdigi sorumlulukları anlatti. Öyle bir konuştu kı ulan dedim ilk günden ilk görüşmeden ise mı aldılar diyeo gittiğim bir dersin hangi gün hangi saat olduğunu sordular ve ne kadar surecegini. Ben de sadece bir ay kaldı, okul bitiyor zaten dedim gulumsedim. yaklaşık bir saat on dakika civarı sürdü. Sonrasında "ayağınıza saglik, düşünmek için müsade istiyoruz, pazartesi olumlu ya da olumsuz bir cevap için aranacaksiniz, olumlu olursa zaten neler yapmanız gerektiği herşey anlatılacak" sonrasında pekala öyleyse görüşmek üzere deyip gulumsedim ve el sıkışıp ofisi terkettim.
Sonrasında kafamı düşünceler sarmaya başladı. Görüşme genel itibariyle çok çok olumluydu. Ama sonrası ya benden daha etkileyici daha kalifiye biri gelmişse? Ya okuldan mezuniyetten elerlerse, ya da başka bir nedenden dolayı elerler mı diye çok düşündüm. Olumlu düşünmeye çalışıyorum ama bir yandan da çok gerginim.
Hanımlar yorumlarınızı bekliyorum. Sizce bu süreci nasıl atlatabilirim stres yapmadan, aynı şeyleri yaşayanlar varsa dinlemek isterim.
Ya inşallah bir senedir böyle surumcede kalmaktan yoruldum.. mezun olmamami bu kadar sorun etcekseler de baştan söyleyebilirlerdi ama. Onun dışında bir de işle ilgili pozitiflik olduğunu hissetmiştim. Ama nedense görüşmenin sonunda aramayacaklarini düşündüm. Neyse bilmiyorum ya. Saçma sapan işlerde iki kuruş kazancam diye emek vermekten yoruldum. İşimi yapmak istiyorum o gun De o kadar belli etmiştim kı o azmi hevesi.. ve suan sinirden oturup ağladımzaten görüşmeye gelen taraf bir saygısızlık vs yapmadıkça bütün görüşmeler olumlu geçer ki. kimse görüşmeye geleni dövmekten beter etmez. kibarlığı elden bırakmaz. siz işin yeterliliklerine sahipsiniz zaten. tek eksiniz ders programınız. şimdi o ders haftada 1 gün 3 saat olsa bunun 1 er saatte git geli var 5 saat yoksunuz demek her haftada 1 gün. 1 2 ay bile olsa idare etmek istememiş olabilir firma. sıkmayın canınızı. daha iyi kapılar açılır inşallah.
Kaptırdım çünkü ciddi anlamda olumlu idi görüşme. Aramadilar ama.kendini cok kaptırmadan bekle ve gör.
ağlama yahu. herşey bitmiş değil neticede. sana pazartesi olumlu yada olumsuz ararız demişler. neticede olumsuz bir cevapta yok. ik cılar böyledir yarın ararım der 2 hafta sonra arar. ha baktın olmadı burası zaten 2 ayın kalmış. diplomayı alınca daha rahat olur senin için herşey. sıkma canını bu kadar..Ya inşallah bir senedir böyle surumcede kalmaktan yoruldum.. mezun olmamami bu kadar sorun etcekseler de baştan söyleyebilirlerdi ama. Onun dışında bir de işle ilgili pozitiflik olduğunu hissetmiştim. Ama nedense görüşmenin sonunda aramayacaklarini düşündüm. Neyse bilmiyorum ya. Saçma sapan işlerde iki kuruş kazancam diye emek vermekten yoruldum. İşimi yapmak istiyorum o gun De o kadar belli etmiştim kı o azmi hevesi.. ve suan sinirden oturup ağladım
O kadar sinirliyim kı zaten bir senedir bir dersi bekliyorum. Dersi çakisma olduğu için alamadım. Şimdi o dersi alıyorum . Kaç kez kaç tane hocaya gittim onlar da bulursun dediler mezun olmadan ama onlardan da ses çıkmadı. Nihayet iş bulcam hem de kendim derken böyle olması sinirimi bozuyor. Çoğu arkadaşım is güç sahibi oldu Allah daha da çok versin. Ama bu kadar çabaladim sabır sabır yeter artık boşa mı okudum diyorum.ağlama yahu. herşey bitmiş değil neticede. sana pazartesi olumlu yada olumsuz ararız demişler. neticede olumsuz bir cevapta yok. ik cılar böyledir yarın ararım der 2 hafta sonra arar. ha baktın olmadı burası zaten 2 ayın kalmış. diplomayı alınca daha rahat olur senin için herşey. sıkma canını bu kadar..
Ben De düşündüm bunu. Daha telde dedim bakın mezun değilim böyle böyle yardımcı olunur dedi üstüne görüşmeye davet edildim gittim. Olumluydu yani ya sanirim karar vermediler ya da olumsuzbence mezuniyetiniz olmadığı için elenebilirsiniz taze bir ik'cı olarak fikrim bu yönde.
işkurun felsefesi genelde fazla bekleyen adayları önce yerleştirmektir...
Ama ama bir senedir bekliyorum zaten. İşe de ihtiyacım var mesleğimi De yapmak istiyorum. Ya cevremdeki kişilerin yüzde doksani iş buldu, üstüne mezun olmadan bulan da var. Çok yordu bu iş konusu beni. Sabırsız olduğum da doğrudurkız dur daha bu ne acele bu ne telaş. daha okul bitmemiş diploma almamışsın sanki yıllardır iş arıyor a bulamamış gibi psikolojini yıpratma. daha yolun çoook başındasın. zamanla her şey olur. hem hemen çalışıp ne yapacaksın yahu okul bitsin birkaç ay kendine ayır. nefes al dinlen gez dolaş. bu günler geri gelmiyor. kesin bilgi :)
O kadar sıkıldım kı su durumdan artık bu sorumlulugu almak istiyorum 24 yaşındayım bu aradavalla şuan tahminimce 22 23 yaşındasın. bu demektir ki iş hayatına başlayınca 24 25 sene zaten çalışacaksın. acele etme. bir ömür var önünde çalışmak için çalışmaya başlayınca dur ben 5 sene ara vereyim gezeyim tozayım diyemiyorsun hep bir sorumluluğun oluyor.
aramadılar diye üzülme. ben yıllar önce bir yerle grştüm. aramadılar. 1 sene sonra geri aradılarKaptırdım çünkü ciddi anlamda olumlu idi görüşme. Aramadilar ama.
aramadılar diye üzülme. ben yıllar önce bir yerle grştüm. aramadılar. 1 sene sonra geri aradılarben hafızamdan silmişim... siz dalga mı geciyorsunuz diye cıkışmıştım... :) arayabilirler... az daha bekle..
Arkadaşımı da üç ay sonra aradılar. Ama bana pazartesi denilince işte o gune fixledim kendimi. Kesin bunlar beni mezun olunca ararlararamadılar diye üzülme. ben yıllar önce bir yerle grştüm. aramadılar. 1 sene sonra geri aradılarben hafızamdan silmişim... siz dalga mı geciyorsunuz diye cıkışmıştım... :) arayabilirler... az daha bekle..
Arkadaşımı da üç ay sonra aradılar. Ama bana pazartesi denilince işte o gune fixledim kendimi. Kesin bunlar beni mezun olunca ararlar
Beni 8 ay sonra biryerden aradılar dıbeni de nerdeyse bi ay sonra aramışlardır. olabiliyolar yani işe alım süreci gecikebiliyor. çok bel bağlama ama enseyi de karartma.
Ya resmen bir senedir iş arıyorum yani hem mezun gibiyim hem öğrenci gibi ne olduğum belli değil. Tabi bu arada çoğu arkadaş da iş buldu.Millet mezun değilim diye beni tinlamiyor ingilizcen iyi değil vs. İngilizceyi hallettim biraz gerilemişti biraz eğitimli şuan cidden iyi seviyede. Madem öyle keşke bana şu tarih demeselerdi de ben De sazan gibi bugünü beklemeseydim.Çok yüksek ihtimale. Çok erken bir tarih verilmiş üstelik. 1 ay kadar varsa bitimine 1 ay sonra arayabilirler. Bence dert edecek bir şey yok. Mezun olunca daha rahat daha özgüvenle gidersin görüşmelere.
Öyle olması lazımmış valla. Kesin buradan umidi keserim o zaman ararlar.beni de nerdeyse bi ay sonra aramışlardır. olabiliyolar yani işe alım süreci gecikebiliyor. çok bel bağlama ama enseyi de karartma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?