bu konuda yalnız değilsin, mühendislik dışında bazı kamu kurumları da 'bazı sebeplerden ötürü' kadın çalışan almamaya gayret ediyor A grubu memurluğunda. bazı kurumlar mahkemelik olmuştu yanlış hatırlamıyorsam bu yüzden...iş ilanında belirtselermiş o zaman özellikle erkek çalışan diye, seni umutlandırıp mülakate getirtmenin ne anlamı var.seninki farklı sebepten olmamış ama çok saçma gerçekten, bu tip şeyler bizim ülkemizde oluyor heralde. yurtdışında kadınlar kamyonculuk, inşaat,vs.dahil her işi yapıyor. bizdeki bu ayrımı anlamıyorum , kadına güvensizlik resmen.
Sizin adiniza üzüldüm birde mülakata girmissiniz, onun yerine bastan eleselerdi ne olurdu ki ? Kadinlarin egitim düzeyinin artmasi bir cok erkegi rahatsiz ediyor gibi... Ben kadinlarin daha basarili olacagina eminim.. Yanliz bir cok isyeri hanimlarin cocuk vs gibi durumlarindan erkekleri tercih ediyorlar...Bu yaptiginiz isle alakali degil her sektörde malesef böyle..
Ilk dersimde bir cerrah demisti ki , bir bayan olarak asla cerrahi bölümü secmeyin, kadinlarin özel günleri oldugu icin her zaman ayni psikoloji de degiller demisti...
Bizim fakultede 500 kisiden sadece 350 si bayandi yani böyle devam etmesi de güzel... Yeni rektörümüzde bir bayandi.. Bu rektör bayanlara öncelik taniyordu.. Hatta törende bunu dile getirdi..
off mulkata çağırıp herşeyde anlaşıp sonra da olumsuz diye aramaları ...Bu yüzden korkuyorum başvuru yapmaya ..Ne isterler acaba..Bizim meslektede çok bayan var ..Geçenlerde çok bayan aldık erkek arıyoruz demişler(((
İşin aslı torpil galiba birazda mülakat varmış gibi gösterip bahaneler çıkartıp baştan belli olanı almak galiba...
Bir büeyüğüm anlatıyor bir işyerine mülakata gitmiş ,biriyle sadece sohbet etmişler ,o kişiye metin vermişler ingilizceden türkçeye çevirsin diye adalet nerde diğerine niye vermemiş ve o kişiyi işe almışlar
Bu konularda bend eçok mağdurum isyanlardayım artık ...
Madem bayan almayacaktın niye çağırıyorsun umut veriyorsun.
Bi iş görüşmemdede gece nöbeti gibi bişey vardı ..biz zaten erkek istiyoduk diyo ismimde öyle karma bir isim değil ..umutlarımı kırıyor(
ben ağladım be kelebekim çok canım sıkıldı bugün kızım bile anne sen niye hep evdesin herkesin annesi çalışıyor dedi çok koydu yaaa inanın artık bunaldım küçük bir şehirde oturmanında dezavantajı var iş yok güç yok eşime de patladım ben başarılı bir öğrenciydim yüksek lisansı kazandım babamla eşim bir olup izin vermediler o zaman nişanlıydım bu sene alese girdim kazandım ama başvurumu yapmadı eşim bende o ara babamlardaydım orda takip edemedim eşime söyledim tamam dedi unutmuş offf yaaa ben evde çürüyüp gitmeye mahkumum
Benede işsizlik sürecinde isyanlardayım ..Mülakatlardan sonra çok ağladım..Ama herşeyde bir hayır var galiba .Nasip işi..Herkesin rıskı varmış...Kızınızda çoçuk iste arkasına döner aklına bile gelmez ....Herkes annesi evde olsun ister.En güzel analrını kaçırmıyorsunuz hem.
Umutsuzluğa kapılmayın sizi çok iyi anlıyorum ...Nasıl dik durcaz yoksa ...Bir kapı açılacak mutlaka bize de alzen :))
nolur kendinizi yıpratmayın ales başvuruları dün başladı, elinizde zaten hazır puanınız varsa sınavsız zaten başvurursunuz yada kasımdaki sınava girersiniz ertelemeyin planlarınızı
sizin çocuk da bir alemmiş.herkes "anneee işe gitmeeee"der sizin ki tam tersi.boşver be kuzum olmuyorsa vardır belki bunda da bir hikmet,bilemezsin ki.hayatın "neden işsizim"diye hayıflanarak geçmesin.hayatını yaşa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?