Çok teşekkür ederimAksi bir anlaşma yoksa satış sonrası derhal boşaltmalı. Satıştan sonra oturduğu süre için ayrıca ecrimisil bedeli talep edebilirsiniz.
Bunun yasal bir yaptırımı olamaz.Yani bir insanı evinden çıkmasi için zorlayamazsiniz.Merhaba arkadaşlar
Bir ev satın alacağım, ancak içinde kiracı değil mülk sahibi oturuyor
Acilen taşınmam gerekli, kendisine 1 ay sonra çıkması halinde evi satın alacağımı ifade ettim, bulursak çıkarız minvalinde konuştu
Peki yasal olarak durum nedir, bilginiz var mı
1 ay sonra çıkmayıp aylarca beni oyalayabilir mi?
Ama ev benim olmuş olacakBunun yasal bir yaptırımı olamaz.Yani bir insanı evinden çıkmasi için zorlayamazsiniz.
Yani size evi bulursam çıkarim diyerek söz konusu durumu bir şarta baglamis.Aranizda hukuki geçerliliği olan yazılı bir belge de yok.Yani isterse ömür boyu çıkmaz.Satin almamissiniz,çıkarsa satın alacakmissiniz..
Öyle demiyorsunuz ama..Ev sahibi evden ayrılmasını bir şarta bağlamış.Satis yapmak gibi bir mecburiyeti de yok.Siz evi alırsanız yani taşınmazın tasarruf hakki size geçerse bu taşınmaz üzerinde hak ve söz sahibi olabilirsiniz.Suan evi almamissiniz.Ama ev benim olmuş olacak
Ve bir kira sözlemesi de yok mülk sahibi oturduğu için
Hayır ben aldıktan sonra, 1 ay sonrasına kadar çıkarsanız alayım dedim
Elbette satın almadığım ev için bir yaptırımdan söz etmedim
Evet ben sorumu aldıktan sonrası için sormuştumÖyle demiyorsunuz ama..Ev sahibi evden ayrılmasını bir şarta bağlamış.Satis yapmak gibi bir mecburiyeti de yok.Siz evi alırsanız yani taşınmazın tasarruf hakki size geçerse bu taşınmaz üzerinde hak ve söz sahibi olabilirsiniz.Suan evi almamissiniz.
Aldıktan sonra taraflar arasında tekrar bir kira sozlesmesi tesis edilir.Hukuken mevcut durum değişmiş oluyor.Yani statü olarak mülk sahibi iken kiracı oluyor.Cikmadigi zaman da evi bosaltmasini kanunen talep edebilirsiniz.Evet ben sorumu aldıktan sonrası için sormuştum
Aldıktan sonra aylarca bekletebilir mi diye
Teşekkür ederimAldıktan sonra taraflar arasında tekrar bir kira sozlesmesi tesis edilir.Hukuken mevcut durum değişmiş oluyor.Yani statü olarak mülk sahibi iken kiracı oluyor.Cikmadigi zamanda evi bosaltmasini kanunen talep edebilirsiniz.
Çok teşekkürlerEvi satın aldıktan sonra ev sahibine ihtar çekiyorsun oda bir ay içinde taşınmak zorunda oluyor
Herşeyi yasal yap al tapuyu Çek ihtarı ev bulamadım falan derse denizde mağdur ettiği için oturduğun yerdeki kiranı bile ödemek zorunda kalıyor işi bilmek çok önemliÇok teşekkürler
Evet hiç riske girmemMerhaba arkadaşlar
Acilen taşınmam gerekli, kendisine 1 ay sonra çıkması halinde evi satın alacağımı ifade ettim, bulursak çıkarız minvalinde konuştu
Mülk sahibini bilmem ama kiracıyı bile çıkarmak çok zor olduğu için ben olsam çıktığı zaman satınalırım o riske girmemMerhaba arkadaşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?