mültecilere çok üzülüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen öyle. Ama onlar delikanlılıklarını anca çocuk yaparken kullanıyorlar ! Ve o şimdi bizim kıyamadığımız bebeler ilerde bize büyüük dert olacak.

Benim için tam bir vicdan muhasebesi. Neye üzüleceğimi ve neye üzülmeyeceğimi şaşırdım tam olarak günlerdir.

Evet mülteci politikası çok yanlış ülkemizde. Çok sıkıntısını çektik, özellikle yaşadığım yerde o kadar yabancı uyruklu insan var ki, bazen kendimi yabancı hissediyorum doğduğum şehre.

Bir taraftan bakıyorum çoluk, çocuk minicik bebekler aç sefil oluyor çok üzülüyorum. Sonuçta minicik bebeklerin tercihi değil.

Bir taraftan anne-babalarına kızıyorum çocuğun varken minicik nasıl risk alıp macera ararsın diye, bir taraftan ülkemizden gitmelerini gerçekten istiyorum.

Ortadoğu kültürü gerçekten bizimle bağdaşmıyor. Asla ırkçılık vesaire değil bu, bağdaşmıyor maalesef çok büyük bir kültür farkı var ve biz kendi özümüzü yitireceğiz bu gidişle.

Savaş mağduru insanlar için çok üzgünüm fakat kendi çocuklarımızı, ülkemizin geleceğini de düşünmek zorundayız.

gerçekten iskandinav ülkelerinde böyle bir şeyler yaşandı mı? Kanım dondu okurken..
Dedigim gibi bir iki yerli gazeteci kacirilan cocuklarla ilgilenip arastirmaya basliyor,isin ilginc tarafi cogunluk multeci cocuklar ve orta okul donemi cocuklari bunlar.Sonrasin da bakiyorlarki "bakirelikleri" parali adamlarada satiliyor. internette biraz arastirin,bbc,cnn gibi global bir cok haber kaynaklarindan okursunuz.2017 de ozellikle 63000 kusur cocuk multeci avrupa ulkelerine giris yapiyor ve 10000 kusuru kayip ve bu oynanmis rakamlar isin net rakami saklaniyor.

Bizim vicdanımızdan bahsetmek anlaşılan size kolay geliyor. Siz daha neyin ne oldugunun farkinda olmadan. Kalkmıs birde gulumseyerek laf atiyorsunuz. Hala saygimi bozmuyorsam. Ailemden gordugum saygidandir.

İzlemenizi tavsiye ederim.

Allah çoluğun çocuğun yardımcısı olsun., içim yanıyor görüntülere.

Alınan maddi desteklerden bahsedilmiş .... onlar alınmasaydı o zaman .... o alınan destekler milyonlarca insanı beslemeye yetmiyor demek ki ...
yahu maddi destek geliyo da hadi o maddi destek %100 kullanıldı o amaç için, her gelen ailede ortalama 10 çocuk ve durmadan ürüyolar.Bi tek evlere yerleştirmekle , yemek vermekle bitiyo mu masraf? Bizim kendi insanımız parasızlıktan borçtan kendini öldürüyo artık , zaten biz kendimizi doğrultamadık ki daha.

Eskiden sağlık, huzur için dua eder dilek dilerdim, artık en büyük dileklerimden biri savaş çıkmaması, ülkemizde savaş görmeden yaşamak. Çok zor yaşananlar, ben empati yapmaya çalışıyorum ama yapamıyorum. Çok çok zor.

Cidden aşırı bir bilinçsizlik, aşırı bir bencillik var bu konuda.
Daha yeni "for sama" isimli bir belgesel-film izledim suriye iç savaşını anlatan. Gerçek görüntüler tamamen, doktor ve gazeteci bir çift yaşadıklarını anlatıyorlar, ikisi de üniversite mezunu, halepteler, savaşıyorlar, kaçmayı dahi düşünmüyorlar ama o arada 2 çocuk yapıyorlar kuşatma altında. Yani anlamak imkansız, bu insanlar neye güvenerek nasıl bu kadar çocuk doğuruyorlar hayret ediyorum. Bu da bir kültür farklılığı işte.

Bugün bu haldeki suriyelilerin sorumlusu gene avrupa turkiye ve diğer kapitalist devletlerdir
Tek şey suriyenin zenginliği ve stratejik önemidir
Kimse kimseyi korumuyor
Hükümetin suriyeli seviciliğide hepsi numara
Suriyeli bugün alenen bir silah olarak kullanılıyor
Suriyede ölen gençlerimizde hükümetin saçma politikalarının sonucudur
Dün ırakta olduğu gibi
Kimse vatan millet sakarya demesin
Irakta da beka surunu dedi bilmem şu dedi bu dedi onca genç öldü askerin başına çuval geçirildi
Sonuç mu bugün türkiyenin kuzey ırakla büyük bir ticari hacmi var
Suriyede de türkeye pay talep ediyor
Kim ölmüş kim mağdur olmuş pekte umurlarında değil
Sadece kendilerine yönelik algı iyi olsun halka suna bilecekleri yem olsun yeter

İleride burada iç savaş çıktığında , çocuklarımızın okul yolunda önleri kesildiğinde gasp tecavüz arttığında bu başlıkta acıyorum diyenler ne düşünecek acaba ...
bu arada yine başka bir arkadaş ben de göçmenim yazmış ; sanırım Bulgaristan göçmeni , bunu lütfen onunla karıştırmasın , Bulgaristan göçmenleri %95 çalışkan onurlu gururlu edepli insanlardı .... bütün tanıdıklarım hep mesleklerinde iyi bir yere geldiler , çöpçü de olsalar işlerini layığıyla yaptılar .... böyle yan gelip yatıp 10ar çocuk doğurup sırtımıza binmediler .... ben mülteciliğe sığınmacılığa karşı degilim , 3 milyonun 80 milyonun sırtına binmesine karşıyım .... maddi manevi sömürülmeye karşıyım ....

Türkiye Suriyede kendi sınırını savunmak için bulunuyor Suriyelileri korumak için değil. Savaş yıllardır var, Türkiye Suriyeye gireli daha ne kadar oldu. Bu tespiti yapabilmek için deha olmaya gerek yok.

Ben suriyelilerin tipleri yüzünden bu kadar aşağılandığını düşünüyorum. Gelenler ukraynalı olsaydı şu muamelenin yüzde 20’sini anca görürlerdi ülkemizde. Yunanistan için bir şey diyemeyeceğim. Binlerce ne olduğu belirsiz vatandaşı hadi buyrun gelin diyip almamaları çok normal. Yaptıkları muamele kötü ancak o kadar kişiyle baş etmek de zor.

Hıc ama hıc üzülmüyorum
Defolup gıtsınler
Hayatımızı alt ust ettıler
Resmen
Savaşma sevış kafasıyla habıre ürüyolar
Hele bızım ıcımız jan aglarken
Gule soyleye sarkılarla sınıra gıdıyolar ya he defolsunlar o ayrı ama vibıraz saygı
Yunan az bıle yaptı
Inlh en kısa zamanda ülkemizden temızlenırler

kalpsiz de degilim ruhsuzda. ama hic uzulmuyorum herseyden once onlarin verdigimiz 36 sehide sevindigini goruyorum cunku. oh ortalik karisti da avrupa kapilari acildi diye... iclerinde insanligin kirintisi olsaydi ulkede 36 tane ocaga ates dustugunde gule oynaya girgir samata yapa yapa sinir kapilarina gitmezlerdi. uzulmuyorlarsa bile azicik saygi duysaydilar keske acimiza.

hepsi daha rahat bir yasam surmek umuduyla avrupaya gitmek icin dokuldu yollara, keske cikani tekrar geri almasalar...

ulkemin misafirperverligini bilmeyen yok, sonsuz tavizle yasiyorlar geldiklerinden beri. hala memnunsuz ulkemden sikayet ediyorlar. biri cikmis "cok suriyeli var cok , is bulamiyoruz. hayat sartlari cok zor burda, 20 lira olmus bir paket sigara" diyor. kendileri bile cok suriyeli vsr burda diye sikayet ediyorlar dusunun. gencine ulkesini korumadigi icin kizginim yaslisina gencleri duzgun yetistirmedikleri icin kizginim kadinlara hepsinden cok kizginim.

cocuklar, bak o cocuklara kiyamiyorum gercekten. nereye goturursen oraya gidiyorlar, yazikcocuklsrini da kendi sacmaliklarindan telef ediyorlar

Anne babalara gençlere acımıyorum.
Uçkuruna sahip olamayan anne babası yüzünden ordan oraya sürüklenmek zorunda kalan bebeklere acıyorum.ama 14-15 yaşına geldiklerinde o bebeklerede acımıyor olacağım.
Hani üzülenler varya , madem 1 aile 1 ailedir , alın yanınıza yardımcı olum destek olun.güvenebilir misiniz? Asla güvenemezsiniz.
Güvenmediğiniz birine acımanızda anlamsız olur zaten.
Ülkemize miktoptan başka bişey getirmediler.
Devlet kendi fakir fukarasına yardım etmiyo , suriyeliler benden iyi yaşadılar.
Birde nankörlerki...
Birebir şahit oldugum birsürü şey gördüm duydum.
Keşke gerçekten defolup gitseler.

Yaza yaza doyamadım ama çok öfkeliyim sürekli doğurup kendi sefil hayatlarına bir can, iki can daha ekledikleri için.

Bombaların, ölümün, kanın içine doğuyorlar, en iyi durumdakileri mülteci, göçmen, sığınmacı

Hayatlarında çikolata, cips nedir görmemişler belki, sağlıklı beslenmeyi bırakın süt dahi içemediklerine eminim çoğunun Suriyedeyken.

Onları böyle bir dünyaya getirip sefil etmeye ne hakları var? Daha kendi yerin yurdun yokken sürekli doğurmak neden?

Ben bazen kızıma istediğim birşeyi alamadığımda çok üzülüyorum, içim parçalanıyor. Zaruri ihtiyaçlarını giderdiğimiz halde neden daha iyi şartlar veremiyoruz diye suçluyoruz kendimizi. Bu insanlarda hiç mi vicdan, akıl yok yahu?

Türkiye'den gitmelerini istiyorum ben de ama kendimi onların yerine koyuyorum. Küçücük bebeği varken neden risk alır insan? Yunanistan'ın kapıda davul zurnayla karşılamayacağı belli değil mi zaten? Burada az veya çok bana kucak açmışlar, çalışıp işime gücüme bakayım, çocuğumun boğazına 2 lokma ekmek girsin demez mi insan?

O gaz bombalarının içine, buz gibi havada hangi akla hizmeten sokarsın çocuğunu? Bu kadar cesaretin vardı da ülkende niye kalmadın o zaman diye soruyorum ben de kendi kendime.

Gece gece bana dert oldu yahu, çok üzgünüm, çok sinirliyim.

"For Sama" belgesel-filmini izlemeyin arkadaşlar, hele de çoluk çocuk sahibi insanlar, etkilenecek olanlar izlemesin. Kendime gelemiyorum

Asgari ücretin altında sigortasız çalıştırılan mülteciler, 10 paralık evlere 50 lira vermek zorunda kalan mülteciler, çocuk yaştaki kızlarını ikinci eş alan yurdum insanı... Geçenlerde bir mülteci iş kazasında öldü, patronu yol kenarına attı, kimse de çıkıp peşine düşmedi adamın. Çok sonra çıktı ortaya. Bu insanlar sahipsiz ve kayıtsız sömürüldükleri ülkede kalmak zorunda değiller. Keşke gidebilseler. Fırsat olsa hepimiz gitmek isteriz öyle yaşanmaz oldu bu ülke... 36 şehidimizin sorumlusu bu insanlar değil. Rusya ben vurdum diyor biz hala yok ya sen vurmamışsındır, gel sarılalım diyoruz. Irkçıyız ve bunu kabul etmiyoruz. Fakirliğimizin, işsizliğimizin, adaletsiz düzenimizin sorumlusu bu insanlar değil.

Ya bazen unutuluyor: O insanların da bizim gibi bir hayatı vardı savaştan önce iyi kötü. Ben Suriyeli bir aile ile tanıştım. Babanın tavuk çiftliği vardı savaştan önce. "yuvarlanıp gidiyorduk, evimiz, çiftliğimiz vardi" dedi. Iki görme engelli kızı var. Adam Suriyede her sabah iki kızı ellerinden tutup okula götürürdü. Almanyaya geldikten sonra yine her sabah kızlarını ellerinden tutup okula götürüyor. Ama şimdi rutubetli icinde nerdeyse hicbirsey olmayan bir evde 7 kişi oturuyorlar. Ama adam şükrediyor. "kızlarım okuyor" diye seviniyor. Evde ikram edecek birsey yoktu, ama yinede cay getirdiler. Bilmiyorum insanların kızgınlığıni, korkularını, kinini de anlıyorum bu günlerde. Ama bir çocuğunun bizden hiçbir farkı yoktu zamanında. Allah kimseyi savaşın ortasına düşürmesin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…