mültecilere çok üzülüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok artık.
Şeylerine altın tozu dökeceklerine beyinlerine biraz zeka tozu döktürselermiş.
En azından bu durumda olmazlardı.
 
Yanlış anlamayın mesleğinize saygım sonsuz benden iyi biliyorsunuzdur. Ama benim okuduğum kadarıyla kızılaykart türkiye tarafindan mültecilere 120 tllik market alışverişi veriyormuş. Belli bir çocuk sayısı üstüne de devlet yardım veriyormuş. Bir de üniversitelilere gene 120 tl gibi bir burs. 250 tl yardimdan ne olacak diyoruz ama sayı çoğaldıkca bunlar ciddi rakamlar demek olmuyor mu ?
Bence asıl sorun devletin abnin desteğine güvenip kapılarını açması. Destek gelmediğinde kapılar kapanmalıydı. Yani ülkede 200bin suriyeli olsaydı herkes onlar mültecidir vatanları yok diye el üstünde tutardı. İş verirdi,ekmek verirdi,paylaşırdı Türk halkı. Ama şu an kayıtlı 3 milyon bunun 1.5 milyonu ise çocuk. Zaten vasıflı olanları, meslek sahibi olanları beyin göcüyle iyi yerlere gitti. Bize kalanlar bunlar. Buna tepki gösteriyoruz. Mesela afgan o kadar görmüyoruz tanidiklarımız da vasıfsız değil onlara önyargı olmuyor bunun için.
 
Pamukannesi83 senin yakınen gözlemlediğin Suriyeli var mı orda?
Benim gördüklerim gerçekten başıboş, vasıfsız ve bir vasıf edinme isteğinden de çok uzak(en basiti dil öğrenme,iş edinme), faydasız insanlardı.
Şu anki duruma gerçekten üzülüyorum o farklı ama ben Almanya’nın kesinlikle bu akını ne kabul edeceğini ne de kaldırabileceğini sanmıyorum. Şu halde bile kiralık ev bulunamıyor mülteci sorunu sebebiyle.
Hatta hiç gördün mü bilmiyorum, birçok bilboardlarda vardı “ülkesine geri dönmek isteyen mültecilere bir miktar nakdi yardım yapılacağı”
 
Ülkede ki düzensizlik ve kendi fikrimce mültecilere dayanık bir temel sistem olmadığından yanlış giden ne varsa onların üzerine atılıyor ve söylenmesi çok ağır olan yorumlar yapılıyor. Ne yazık ki. Daha az önce sosyal medyada bir paylaşım gördüm, arkadaş bir tane normal yorum olmaz mı. Hayır yok. Tamam sev demiyorum, benide düşündüren konular var, fakat her yorum nefret kusar mı ya. Yurt dışında yaşıyorum (avrupada) ve mülteci kampında çalışıyorum. Türkiyeden geçmiş Suriyeli gençler var bir sürü. Hiç biri Türkiye için kötü birşey demezken Türkiye onlara kan kusuyor. Çevremde iş yerimden bahsedemiyorum konu hemen tartışmaya geçiyor, çünkü ne yazık ki Suriyelileri sevmek veya olumlu bir söz demek yasak.
 
Reactions: 000
Ben de tam üzüleceğim, buradaki bilmem kaçıncı mülkünü alan zengin Suriyeliler aklıma geliyor. Aynı kaderi paylaşıyorsun, yardım et dimi, yok. Ben o durumda olsam kendi soydaşlarıma yardım ederdim. Şuan tatil bölgelerinde en iyi yerleri satın almış durumdalar. İkinci olarak biz karı koca çalışıyoruz, ikinci çocuğu bile yapamıyoruz. Onlarda herkesin elinde üç beş çocuk Onlar kendilerine o kadar üzülmüyor, bize ne oluyorsa.

Artı olarak sahillerde oturup kadınları keseceklerine vatanlarında mücadele etselerdi. Bu seçim kendilerinin, bizim değil. Kaç yıldır buradalar, ilk fırsatta Avrupa'ya gittiler hem de buraya laf söyleyerek. Kıymet bilseler eyvallah ama nankörün de dibiler.

Evet bu yazı hunharca genelleme içerir...

Şunu da ekliyim, şehitlerimizin olduğu gün üst kattaki Suriyeliler gır gır şamata ohh... Yukarı çıkıp rezalet çıkaracaktım da oğlumu bırakacak kimse yoktu. Ha bir de kesin ben suçlu çıkardım din kardeşlerimize kimse dokunamaz... Bizim evlatlarımız ölüyor onlar dünya.... minare.... olayı...
 
Türkiye'de insanların Suriyelilere karşı iyi niyetli yaklaşımın azalmasında en büyük etkenlerden biri çok çok fazla doğurmaları. Ya ben çocukları olmasını tuhaf karşılaşmıyorum ama çok fazla çocukları var. Yardım eden insanların da bir yerden sonra gözüne batıyor. Mültecilerle çalışıyorsanız belki biliyorsunuzdur cidden kendileri için cehennem diye tabir ettiğiniz bu ülkede yaşarken neden sürekli çocuk dünyaya getiriyorlar?
 
Katiliyorum kesinlikle,bugun f.... bazi yorumlar gordum "nankorler,yedikleri ekmek haram olsun vs."yorumlar ekmek yiyorlarsa da zikkim edilerek yiyorlar gariban olanlari ozellikle.Somuruluyorlar, bircok isyeri asgari ucretin cok altinda deyim yerindeyse kopek gibi calistirark somuruyor,okullarda akran zorbaligi var,irk ayrimi kucucuk cocuklara bile asilanmis.Guney doguda yasli adamlar,cocuk yastaki suriyeli kizlarla evlendiriliyor,aileleri sessiz "en azindan barinicagi dami olur "mantelitesi var.Kocasi olmayan kadinlara kotu gozle bakiliyor.Avrupada ozellikle iskandinav ulkelrinde kucuk kizlarin okullarda kacirilip genelevler de calistigi soyleniyor.Bir donem bazi gazeticiler olaylari ortaya cikarmaya calissalarda medya ve devlet tarafinda gizlendi.Mazlumun canini ,zalimler tarafindan ne kadar da ucuz olmasi be bileyim nefesimi kesiyor,dusununce agliyorum.Siz boyle olaylara birebir taniklik edip ,nasil ayakta kalabiliyorsunuz?Allah yardimciniz olsun,biraz icinde vicdani olan katlanamaz gorduklerine.
 
34 sehidin verildigi bir ulkeden kakara kikiri gule oynaya,halay cekerek gitmek tam da kufur edilesi biseydir. Kimse vah niye gidiyorlar demiyor. Allahin cezalari neden halay cekerek gidiyorlar diyor. Bizim sehidimiz var. Onlara senelerdir kucak acan guzel ulkemin 34 tane vatan evladi sehit dustu. Biz gunlerdir ne yerdeyiz ne gokte. Idlipteki yakinlarimizdan haber alamadigimiz her dakika olup diriliyoruz.
Bugun esimin kardesine attigi su msji aynen yaziyorum size.
"Gardasim nokta dahi olsa yaz. Nolur bizi habersiz birakma. Aklimiz oyle sende. Kafayi yiyecek gibi oluyorum. Kendini dikkat et yigidim"
Bakin biz bu msji atacak kadar korkuyoruz. Deliriyoruz adeta. Yuregimiz agzimizda beklerken o it surusunun naralar atarak gule oynaya siniri gecmesi adiliktir. Tam da agiz dolusu kufur edilmelidir.
Uremekten baska bir bilmeyen , pislik adamlar. Gidisleri olsun donusleri olmasin insallah.
Cocuklara uzuluyorm o apayri bir mevzu. Ancak icimden kadinlara ve adamlara uzulmek gelmiyor. Ne yasarlarsa yasasinlar umrumda degil su saatten sonra. Vicdanimi bu konuda kaybettim ben 3 gun once.
Biz boyle bir savas durumunda olsak evde sevisecek adam bulamayiz hepsi cephede olur. Ama bunlar masallah cadirlarda bile hallediyorlar islerini.
 
gerçekten iskandinav ülkelerinde böyle bir şeyler yaşandı mı? Kanım dondu okurken..
 
Zerre üzülmüyorum.Uzulenleri de anlayamiyorum.

Ben askerime üzülürüm,babasız kalmış yavrulara üzülürüm,gökyüzüne bakarak baba diyen babasını hiç görememiş o evlada üzülürüm,"hani yaralı diyodun komutan" diye feryat eden babaya,"ben size böyle mi teslim ettim" diyen anneye,"ben sana hiç sarilamadim beni cennetinde bekle" diye kahrolan o kadına üzülürüm.

Ben kendime üzülürüm kocamın eve gelip gelemiyecegenin garantisi olmadığı için.3 yaşındaki oğluma üzülürüm uykusundan "baba ise gitti" diye uyandığı için.

O şahsiyetlere uzulemem.Hep dedim vatanına sahip çıkmayandan ne hayır beklersin.Ne kadınlara ne erkeklere ne çocuklara ne yaşlılara üzülüyorum.Gelip burada bizi sömüreceklerine ülkelerine sahip çıkıp serefleriyle olselerdi. Bizim askerimiz onların sahip çıkamadığı vatana sahip çıkmaya çalışırken şehit oluyor,gazı oluyor.Hicbirsey olmasa bile aylarca evinden uzak kalıyor.Cocugunun buyudugunu göremiyor.Suriyelilerden nefret ediyorum.İrkciliksa evet ben ırkçıyım ! Eğer ülkemde savaş çıkar ve ben kaçarsam banada kötü davransinlar.
 


Ben genc bir Suriyeli doktoru tanıyorum. Cok iyi bir genç. Uzmanlığıni bitirdikten sonra dönmek istiyor. Cünkü ailesi hala orda ve orda çalışmak istiyor. Bir kac iyi mülteci ve mülteci aile tanıdım.. Aralarında kötüden çok iyiler vardi. Ama haberlerdede devamli suç işleyen mülteciler çıktığı için onlari kimse görmüyor bile. Almanlar 2015 de gibi bir mülteci akıma daha çok sag partilere oy vererek karşılık verir. Mültecilere çoğu zaman çok kötü evler verildi. Ev kitligi yapılma şeklinden dolayi var. Yeni yapılan evler veya tadilat gören evleri cok pahalı kıraliyorlar genelde.
 
Helal olsun sonuna kadar. En sonunda birisi yüreklice çıkıp söyledi. Burda acıyoruz diyenlerin tuzu şimdilik kuru. Sanmıyorum ki kelle koltukta bekledikleri yok tabi. Yada Allah göstermesin şehit acısını yaşadıklarını.
 
İnsani boyutunu bir kenara bırakıyorum, çünkü bu tartışılmaya bile açılmayacak bir konu ve biz giderek insanlığımızı kaybediyoruz. Kimse kimseyi bedavadan beslemedi. Fonların sırf bu iş için ne kadar para aktardığı, hükümetlerin maddi desteklerii keşke şeffaf bir şekilde halka gösterilse de insanlar artık sanki evlerinde mülteci besliyormuş gibi konuşmaları bıraksa. Onların ülkelerinin bu hale gelmesinde ki payımızı da görsek. Ama biz her zaman gücümüzün yettiğini eziyet ederiz. Tabiatımız bu.
 
Bakış açısına göre değişiyor.
Vatansız kalmak evet çok kötü. Ama Avrupa’ya gitmek için can atıyorlar. Kendi tercihleri aslında.
Bende onu yazacaktım
Savaştan kaçıyorlar ülkemize sığındılar yerleri yurtları yok deniliyor
Yunanistanda mı arıyorlar yurtlarını?
Burada da mı bomba altında kalmışlardı hadi Suriyeden bu nedenle kaçtılar
 
suriyeliler icin görev icabı anavatanını terkedip evine ekmek girsin diye suriyede sehit düsen yüzlerce gencecik askerlerimizin ailelerine üzülüyorum...
Keske sınır dısına kacıp evlatlarına(sehitlerine) kavusabilme lüksleri olsabilseydi...
İcim yanıyor.
 
ayynen öyle.yalnızca sürekli doğurup durdukları el kadar bebeklere üzülüyorum.bir de oynaya oynaya oh ohh avrupaya gidiyoruz diye buraya hakaret ede ede gidenleri varya hele kapıdan döndürseler bile buraya geri sokmamaları lazım buraya.
bizim evlatlarımız orda şehit olsun onların bir de bu tavırlarına bak.Vatanını korumayan adamdan bir halt olmaz zaten.çocuklar, yaşlılar ,kadınlara sahip çıkılıp dipçik gibi ama sağda solda olay çıkartan erkeklerini kendi vatanlarını savunmaya yollıycaklardı esas en başta daha.
 
Ates dustugu yeri yakiyor. Ne yasadigimizi biz biliyoruz. Rabbim bir kotu haber daha duyurmasin milletime. Kaynim idlipe gittigi gunden beri benim esimin gozune uyku girmiyor. Kendisi polis. Insani olmayan sartlarda calisiyor. Eve geliyor ve gel gor ki dinlenemiyor. Akli kardesinde cunku. Kaynimin esi daha 2 ay oldu nikah kiyali. Dugunlerini yapamadik daha. O kizin her gun ne hallerde oldugunu biz biliyoruz. 3 gundur bi esime bi eltime moral vermeye calisiyorum. Yoruldum. Soylediklerimin hicbir etkisi yok. Korku yine ayni korku.
Kimse kusura bakmasin da hal boyleyken 34 tane canimiz gitmisken gule oynaya gidilmeyi bu millet haketmedi. Aciya saygilari olsaydi biraz. Biraz onurlu dursalardi.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…