mürşidi kamil

Baya işimiz var o zaman

Birisi sevgiline Maraşlı birisiyle tanışacaksın diyor
O da seninle tanışıyor Sen de Maraşlisın yani sizin çok mübarek bir ilişkiniz var bunu mu duymak istiyorsun anlamadı ki kimse

Islam dini Allah ve kul arasina kimsenin girnemesi icin dizayn edilmis bir dindir. Ama bir bakiyorsunuz hristiyanlarin gunah cikaran papazlarina laf soylerken tovbe alan seyhlere mursidlere falan gidiyorsunuz. Yapmayin...

Bir de fal bakmak muneccimlik yapmak dinimizde yasak. O kisi degil mursidigini, muslumanligini sorgulayin asil. Duzgun bi insan olsa gelecekten haber vermez.

Birisi sevgiline Maraşlı birisiyle tanışacaksın diyor
O da seninle tanışıyor Sen de Maraşlisın yani sizin çok mübarek bir ilişkiniz var bunu mu duymak istiyorsun anlamadı ki kimse
Hayır bunu duymak değil doğru olabilirmi diye

Mürşit: Irşad eden, rüşt sahibi kılan, yani kişiyi olgunluğa eristiren.
Kamil: mükemmel demek.
ikisi bir tamlama. mükemmel mürşit.
günümüz dilinde kişinin kendini gerceklestirmesine yardım eden kisi demek.
ama erkek arkadasinizin mürşid-ı kamil dediği kişi öyle biri değil. yalancı bir kere. ikincisi geleceği Allah'tan başkasının bilemeyeceğini inanmayan. insanları kandıran biri. Üzgünüm şöyle insanlara artık prim verilmese. din üzerinden istismar yapilmasa

Dün 'cariye i bilmem ne'' diye bir konu vardı bugün de ''mürşid i kamil'' ben arapça bilmiyorum. Türkçe yazsanız başlıkları?

Hoca tanışacaksın demiş ne diyelim biz şimdi? Bravo bilmiş mi diyelim, yoksa ben böyle şeylere inanmadığım için salla hacıyı hocayı yaşamına bak mı diyeyim? İkincisini desem verdiğim aklı benimseyecek misin?

Diyelim o an öyle görmüş söylemiş..bu neyi değiştirir? anlaşamazsanız, "ama ben o maraşlı kızım beni bırakamazsın mı" diyeceksin?!

Hayır bunu duymak değil doğru olabilirmi diye
erkek arkadaşın yalancı birisi değilse Doğru söylüyordur

Benim arkadaşım da evleneceği kişiyi birebir rüyasında görmüş tanışmadan önce

olabilir yani yalan söyleyip söylemediğini biz bilemeyiz ya da kim Allah'ın yakın Kulu kim uzak Kulu bunu da bilemeyiz

Mür
Mürşidi kamil olan asla bu tür işler yapmaz, böyle abuk sabuk da gelecekten haber vermez çünkü olmamış olanı ancak Allah bilir. Mürşidi kamil kendi hak yoluna girip başkaları da girsin diye çalışana denir. Sizin ki ya tesadüf olmuş, ya sevgilin yalan söylüyor ya da o kadar inanmış ki sevgilin buna istemsiz olarak maraşlı biriyle yani seninle birlikte olmuş. Böyle bir kuram var. Birine sen 30 yaşında evleneceksin dersen ve o da sana inanırsa zaten elinde olmadan 30 yaşında evlenmek için herşeyi yapar.

Tamam adam mürşidi kamil, sizi de bilmiş tanışmışsınız problem ne madem ?

Yoksa mürşidi kamil hoca sizden ayrılıp Antepli biriyle mi evlenecek dedi

medyum memiş gibi bişey heralde. bu tip safsatalara inanmayın artık

Sen çekil aradan bence ..diğer maraslilarin önü açılsın :)

öyle her sakallıyı hoca sanma .. duyduğum kadarıyla onlar ön görüşme olmadan uygun görülen kişiyle direkt evleniyor .. evlendiği kişiyı nikahtan sonra görüyor ..yanlış anlamadıysam bu adam seninle iletişim kurup bir de kendini anlatmış ..saçma !

Çevremde böyle insanlar yok ! Herseyin fazlasına karşıyım ..bence sen de iyi düşün ..

16 yaşındayken tatildeyim..birine seslendim sonra bunu duyan bir çocuk yanıma geldi ve "aa siz yabancı değil misiniz sizi öyle sanıyordum yabancılara benziyorsunuz" deyip muhabbet kurmaya çalışmıştı..bende ergen halimle mutlu olmuştum tabii..taa ki başka bir kıza birebir aynı cümleleri kurduğunu duyana kadar..buda böyle bir anımdır :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…