müstakbel eltim

bence de siz onun yengesi değil, eltisi olduğunuz için ya seda abla demeli ya da siz ne isterseniz onu. eğer o tarafta bir alışkanlıksa, yenge de diyebilir tabi sonuçta türkyiede alışıldık bir hitap şeklidir yenge. ama siz istemediğinizi söylemenize rağmen devam ediyorsa o da saçma yani :) benim bambaşka bir şey geldi aklıma yenge demekte diretmesinde, hani acaba ben ailedenim, eşini de abim kadar seviyorum, evin gelini değil kızıyım muhabbeti mi diyeceğim; ama o evin kızı da, siz mi gelinsiniz yani :) amaan boşverin dediğiniz gibi o bu kadar düşünmüyordur üstünde, eğer çok rahatsız oluyorsanız bir daha yenge dediğinde seda abla de canım, öylesi daha samimi(!) de, o zaman da yenge demeye devam ederse, trip atmaya hakkınız olur :)))

görümceye abla, eltiye yenge denir. hem birak desin ne var.isminle hitap etse bu sefer de saygisiz diyceksin.

onun görgüsüne göre saygıdan diyor olabilir.nasıl bizi değiştirmelerine izin vermiyorsak siz de onu öyle kabul edin.Size küfür etmedikçe sorun yok.bu bir hitap şeklidir.pazarcılar da yenge diyor dünyadaki herkesi değiştirecek değiliz ya. sonra kendini yer bitirirsin mazallah....

Son düzenleme:
bizdede yenge demiyolar abla derler büyüğe küçüge isim verirler samimiyetsizlikmiş onlara göre yenge demek nişanlım ben niye kardeşimin karısına yenge diyim isim veririm amcamın karısıyla kardeşimin karısıyla samimiyetim birmi dedi kaynımında büyüğü bana isim verir küçüğü abla der ama amcalarının karılarına yenge diyolar herkes farklı işte bende yenge demelerini isterdim mesela daha bi sahiplenme gibi geliyo bana bazılarınada mesafeyi ifade ediyo bildiği gibi yapsın banada babannesi dedi bana babaanne deme kızım ....anne de diye öyle demeye çelışıyorum arada kaçıyo ağzımdan ama yapacak bişe yok inat değil ağız alışkanlığı benimki bide alışkın değlim öyle hitap etmeye

ne var yahu bunda.. amcamın eşleride anneme yenge der.. eğer eltinizin başka bi saygısızlığı yoksa dert edilcek bi durum değilki:26:

siz kayınbiraderinizin yengesi oldugunuz için dolayısıyla eltinizin de yengesi oluyorsunuz. benim eltim benden küçük olmasaydı belki ben de yenge derdim çünkü nişanlım yenge diye hitab ediyor abisinin eşine o da tamamen saygıdan. he ama siz hoşnutsuzlugunuzu dile getirdiğiniz halde bunu yapması da hoş değil tabiki, kaynınızla haber yollamak yerine alın karşınıza konusun yenge kelimesini sevmiyorum diyin bence işe yarar

Büyük eltiye yenge denmeyeceğini ilk defa burda duydum bir arkadaş kırsal sesimde geçerli herhalde dedi ama ben Bursalıyım burda büyük eltilere yenge denir eşim doğulu ordada yenge denir,karadenizli elti komşularım var onlarda yenge diyor görümcem egeliyle evli eltisine yenge diyor ben bu eltiye hangi yerlerde abla deniyor anlamadım.Bende tam tersi eltim yenge demediği için kızıyorum yaşça benden küçük adımla hitabediyor abla desede terciğimdi. (gerçi onunki beni saymadığını belli etmek için )

şu ana kadar yenge kelimesinden hoşlanmayan insanlar kendilerini yaşlı hissettikleri için öyle dedirtmezler. abla yaş olarak daha yakınmış gibi hissettirir insana.
ama bu genel olarak.. seda için demiyorum yani.

bir derdim var eltim bana yenge dedi allah başka dert vermesin.
çok yaşa vallahi çok güldürdün beni.....

bende ilk defa burda duyuyorum eltiye abla dendiğini.
ben batılıyım ve küçük elti nüyük eltiye yenge der, eşim karadenizli ve onlardada öyle. bursada, izmirde akrabalarımız var onlarda öyle diyolar, anlamadım ben yani.

allah allh küçük bir dertmi sende canım. üstüne şarkı bile yazılır. hatta bir benzeri var bknz. "sevdiğim kız bana abi deyince"

offfffffffff v çok büyükmüş ya......

aralarında 6 yaş varsa ve küçük eltinin 20 li yaşlarında olduğunu varsayarsak.. mesela 22 diyecem ben + 6 etti sana 28. demek ki büyük elti 30 a merdiven dayadı diye yaşını biraz sorun etmeye başladı. darılmaca yok ama ben düşündüğümü söylerim :44:

Kırsallıkla ne ilgisi varmıs bunun yahu?:44:
Ben trakyalıyım baba tarafım bulgaristan, annem selanik kökenlidir.
Bizde de yenge denir büyük olanlara..

Eşimin kardeşi bana yenge demiyordu evlendiğimizde önceden abla dediği için. Zorla alıştırdım çocuğa Çoook hoşuma gidiyo o bana yenge deyince Söyle yengeeeem diyorum. Zaten bi tek o diyo

karar verilmiştir : yenge demeye devam etmeli
konu kapanmıştır

Eşimin kardeşi bana yenge demiyordu evlendiğimizde önceden abla dediği için. Zorla alıştırdım çocuğa Çoook hoşuma gidiyo o bana yenge deyince Söyle yengeeeem diyorum. Zaten bi tek o diyo

haha aynen sadece kaynım yenge diyo, o da bana gıcık olunca, yoksa normalde abla der

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…