karar verilmiştir : yenge demeye devam etmeli
konu kapanmıştır
aralarında 6 yaş varsa ve küçük eltinin 20 li yaşlarında olduğunu varsayarsak.. mesela 22 diyecem ben + 6 etti sana 28. demek ki büyük elti 30 a merdiven dayadı diye yaşını biraz sorun etmeye başladı. darılmaca yok ama ben düşündüğümü söylerim :44:
yok canım, karar verilmedi bence
Kırsallıkla ne ilgisi varmıs bunun yahu?:44:
Ben trakyalıyım baba tarafım bulgaristan, annem selanik kökenlidir.
Bizde de yenge denir büyük olanlara..
aman arkadaşlar ya nederse desin....
önemli değil... ben olsam takmam hatta içinden nasıl geliyosa öyle hitap et derim....
konu sahibi gibi yeni geline bana yenge deme dersen (kötü niyeti yok)
bu tarz insanlarda inadına da demezler....
he hoş demezse demesin saygılı olsunda abla,yenge, seda hepsi uyar bana....
eşimin 2 tane erkek kardeşi var benle araları bir iki yaş. ikisine de bana yenge dememelerini söylemiştim evlendikten sonra yenge demiyorlar. şimdi bi tanesi yarın evleniyor
nişanlısı bana yenge diyor. bu arada yenge dememelerini istememin nedeni anneme yenge diyenlerin (amcalarım vs) hep kazık atmış olmaları. kaynıma nişanlısının bana yenge dememesini söylemesini rica ettim ama cevap benm onun yengesi olduğum ve kız inatla yenge demeye devam ediyor. TDK sözlüğe baksınlar. eltiye yenge denmez ama hadi tutki dendi sonuçta ben rica ediyorum bana nasıl hitap edileceğine de mi karışamam.
basit bir sorun belki başkalrına göre ama ailye yeni gelecek bir insan en azından kendini sevdiremye çalışır di mi. tam tersi sen ne dersen de nadım inat. daha şimdiden
ya canım itiraf ediyorum kırsal lafını ben dedimde. sizin kırsaldan anladığınız nedir acaba yani bildiğim kadarıyla ve gidip gördüğüm kadarıyla bulgaristanın çoğu kırsal kesimde yaşıyor birsürü köyü var özellikle köylerde birçok soydaşımız var bgde. selanikte öyle keza. diğer arkadaşlarda bizim karadenizli var egeli var işte şuralı var gibi şeyler söylemiş. ben köy hayatında mı deniyor demek istedim. yoksa bu saydığınız yerler bildiğim kadarıyla tamamen metropolden oluşmuyor sanırım. herneyse ben aslında bu eltiye yenge deme şeklini sadece yaşlılarda gördüm. o yüzden gençlerin demesine şaşırdım bunu belirttim. ama sedanın yeni geline sırf böyle yetiştirilmiş diye yenge demekte ısrar ediyor diye gıcık gitmesine daha şimdiden cephe almasına karşıyım o ayrı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?