müstakbel eltim

bi tek banamı kayınım ve görümcem isimle hitap ediyor ya?

aman arkadaşlar ya nederse desin....

önemli değil... ben olsam takmam hatta içinden nasıl geliyosa öyle hitap et derim....

konu sahibi gibi yeni geline bana yenge deme dersen (kötü niyeti yok)

bu tarz insanlarda inadına da demezler....

he hoş demezse demesin saygılı olsunda abla,yenge, seda hepsi uyar bana....

Kırsallıkla ne ilgisi varmıs bunun yahu?:44:
Ben trakyalıyım baba tarafım bulgaristan, annem selanik kökenlidir.
Bizde de yenge denir büyük olanlara..

ya canım itiraf ediyorum kırsal lafını ben dedimde. sizin kırsaldan anladığınız nedir acaba yani bildiğim kadarıyla ve gidip gördüğüm kadarıyla bulgaristanın çoğu kırsal kesimde yaşıyor birsürü köyü var özellikle köylerde birçok soydaşımız var bgde. selanikte öyle keza. diğer arkadaşlarda bizim karadenizli var egeli var işte şuralı var gibi şeyler söylemiş. ben köy hayatında mı deniyor demek istedim. yoksa bu saydığınız yerler bildiğim kadarıyla tamamen metropolden oluşmuyor sanırım. herneyse ben aslında bu eltiye yenge deme şeklini sadece yaşlılarda gördüm. o yüzden gençlerin demesine şaşırdım bunu belirttim. ama sedanın yeni geline sırf böyle yetiştirilmiş diye yenge demekte ısrar ediyor diye gıcık gitmesine daha şimdiden cephe almasına karşıyım o ayrı.

bende onu diyorum işte, ne derse desin, ne önemi var, sonuçta küfür veya hakaret etmiyor ya?

ama öyle bi söyleniyoki burda sanki yenge küfürmüş gibi

ben küçük gelinim yırttım herkesi imminle hitap ediyo....

görümcem var 18 yaşında benden 4 yaş küçük oda defne der....

diğer bıcırıklarda öyle bana isimle hitap edilince daha samimi gibi geliyo nedense ...

ben seçimi onlara bıraktım.... zaten görünüşümde çok küçük ince biriyim on sekiz on dokuz gösteriyorum

o yüzdenmi bilmem ama abla demedi kimse bana ya kardeşimde demez.... 2 yaş küçük benden...

demesinler hiç sorun yapmam sana saygılı mı ben sadece buna bakarım....

ben şöylede düşünüyorum ama beni takmayın

düşünükü küçük eltiyle büyük elti dışarda bi yerdeler. küçük elti uzakta olan büyük eltiye sesleniyor : ablaaaaaaaaaaa ablaaa diye.. etrafındakiler abla kardeş zannederler
ama yengeee diye seslense, herkes en azından birtanesinin evli olduğundan emin olur ve sapıklar yanaşmaz :86:

belliiiki bu dertten bşkaaa derdin yok kendine sorun arıorsunnnn....ne var yanii deniorsaaa incilerinmi döküülüorr bi yerinmi eksiliorrrr yaniii.....annene kazık atmalarının yenge olmasıylaa ilgisi neee....tamamen insanlıkla ilgisiii..........

çünkü sonuçta yenge sadece evli bayanlara denir
hiç bekara yenge dendiğini duymadım :44:

bence kötü niyetle demiyordur o şekilde görmüştür ailesinden bende 9 aylık evliyim ve nişanlıyken yenge diyordum eltime şuan abla diyorum çünkü nişanlılık dönemi alışmaya çalışıyorsun ne diyecegini bilemiyor sun eltimle biz kız kardeş gibiyiz.bence bukadar tepki gösterme
odazamanla alışcak herşeye

9. sayfa lanetli galiba, o sayfayı açamıyorum, elti laneti

Bizde de elti,eşinin yengesine yenge der eğer yaşça büyükse
Bence gayet normal
İnsan olsun insan gibi davransın da ne dediği mühim değil amca da diebilir

Son düzenleyen: Moderatör:
demek ki neymiş; her yenge elti değildir. bazı eltiler yenge değildir(isteğe göre değişebiliyor.yer yer yenge yer yer abla oluyosunuz.yaşadığınız coğrafi bölgeyle alakalı) konu mantık olarak açıklığa kavuşmuştur.
kızlar bugün forum çok eğlenceli yaz geldi ya ondan herhalde. dertlerimiz bile pek bi hoş....

Yav Yenge dese nolur, demese nolur. Taktığınız şeye bakın ayol. La havle

önemli olan burada seda83 ün tercihlerine saygı duyulmaması kız bana abla de demiş karşısındakide bunu sallamamış inadına yenge demiş gıcık bir durum ama boş ver çocukluğuna ver

seda83 de eltisinin görüşlerine saygı duyabilir. yeni gelen gelinle hemen inatlaşmaya girmiş.her iki taraf da inada bindirirse ne olacak? neden herşeyi karşı taraftan bekliyoruz kızlar? burada inatlaşan sadece küçük eltimi? büyük eltiler hakimiyet kurma çabasınamı girmeli mutlaka? bu arada yanlış anlaşılmasın ben büyük gelinim....

Son düzenleme:

İlla ki köyü var ama benim köyünden oldugumu nerden biliyorsunuz ki?
Türkiye' nin de bir cok köyü var ilginc bir yaklasım olmus..
Ama bunun köyle ilgisi oldugunu düsünmüyorum ben.
Büyük elti' ye yenge deniyor iste bir mantıgı olmayabilir alısmısız gidiyoruz..
Yaslılık, genclikle de alakalı oldugunu düsünmüyorum tabii düsüncenize saygı duyuyorum.

Son düzenleme:
bizde eltiyeyenge denir arada yaş farkı varsa ,sizde yaş farkı yokmuş söylemesede olurmuş ama söylemesini niçin bu kadar taktın acaba kendini biraz olgunmu hissettin yenge denince,bence boşver söylesin bu kadar küçük şeyleri takma, bana söylense benim hoşuma gider açıkcası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…