müstakbel Kayınvalidem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya şu "dogurdum, buyuttum, okuttum" istedigim kadar kalirim diyen tipler, madem oyle dusunuyorsaniz evlendirmeyin mesela cocuklarinizi? Birlikte yaşayin sonsuza dek, evlenmesin cocuk?

Siz cocugunuzu okuttunuz diye ustunde hicbir emeginizin olmadigi o elin oğlu/ kizi sizi cekmek zorunda mi? ayni evde yaşamak zorunda mi? O zaman o da kendi anasini, babasini getirsin yerlestirsin eve koloni halinde yaşayin, evlilik mi kalir boyle?
Bu kadar da cocuklarin sırtına cıkılmaz yahu dogurduysan tabi ki bakip okutacaktin sanki zorla kucaklarina cocuk verilmiş.

Elin ayagin tutmaz biseyler ayarlanir ama evde tek kalmak istemiyor diye aylarca cocuklarin evine kamp kurulmaz yani.
Ne guzel yazmissiniz!

Koskoca insanlarin "ben evde yalnız kalamiyorum"demesinden nefret ediyorum.Dogunun en ücra köşesinde yaşadım.Bekardim.Aylarca yalnız kaldım.Kimsenin başına bela olmadım.Benim kayınvalide de öyle.Ust katta kizi oturuyor.Ona gitmez.Ya da üstte kızım var.Bir şey olsa gelir demez.Damat var orda rahat edemiyorum der bize gelir.Aman dikkat.Oda moda yapma.Oturma odasında yatsın.

Sizce yalnız başına kalamayan kadın, şu an kızının evinde kalan kadın oğlu evlenince oğlunun evine 2 ayda bir gelip 1-2 gün kalıp gider mi ?
Siz de annenizin durumundan dolayı tarafsız bakamıyorsunuz siz sevgiliniz size annenizi yanınıza almayı teklif ettiği için onu başımda taşırım diyorsunuz ama Düşünün siz sevgilinizin annesini kabul eder miydiniz ?
gerçekten evlenmek ana babayı atmak değil ama kimse kimsenin anne babasıyla yaşamamalı ve Ana babasını bırakmayacak olan da evlenmemeli
Ha iki taraf da sağ olması başka anne yalnızsa yahut baba yalnızsa Burada normalden daha fazla sorumluluk düşüyor ona katılıyorum
Ederdim. Ama benim sevgilim böyle birşey isteyecek bir adam değil, kendisi annesiyle çok fazla anlaşamıyor. Normal hayatta bile sık bir araya gelmiyorlar. Bana böyle birşey teklif etmese bile üst katımızda yaşamasını teklif edebilirdim. Çünkü ölüm var kalım var yaşlılık var. Bende yaşlanacağım elbet.
Ayrıca o benim düşmanım değil, aşık olduğum adamın annesi.
Bu forumdaki kadınların genel sıkıntısı, kayınvalideyi, çok kötü bir varlık gibi görmeleri. Ben öyle görmüyorum. Öyle göreceğimi de sanmıyorum.

Önceki yazdığınizi okuyun derim evlenince annemi yanima alicam eşim istemezse kapı orda evlendik diye annelerimizi yanlızlığa mi tezkerelik demişin kıvırma gayet net
Okuduğunuzu anlamıyorsanız benim problemim değil.
Ben 3 yorumumda da "annemi yanıma alıcam eşim kabul etmezse kapıyı gösteririm" demedim. Evlenince eşime sormadan etmeden annemi yanıma alıcam, kabul etmezse kapıyı göstericem de demedim. Kendi kriterlerini sunarım, kabul etmezse kapıyı gösteririm dedim. 2 cümle arasında dağlar kadar fark var, anlayabiliyor musunuz bilemem. Yalnızlığa mı terkedelim cümlemi de bambaşka yerde kullanmışım, gelip gitmesin mi, yalnızlığa mı terkedelim demek istemişim. Dediğim gibi, anlayamıyorsanız bu benim problemim değil. Ama bana kıvırma falan demeye hakkınız yok, bir haddinizi bilin yani. Anlamadan dinlemeden saldırmaya gelmişsiniz. Lütfen önce okuduğunuzu anlayın ve beni alıntılamayın. Eşiyle evlenmeden önce konuşmadan etmeden annesini eve yerleştirmeye çalışanlara bende karşıyım demişim değil mi?

Polemik olmaması adına alintilamadim ama bir arkadas kayınvalide ile aynı evde yaşamanın evliliğin gereği olduğunu,kabul etmiyorsak evlenmmemiz gerektiğini söylemiş.
Evlilik 2 kişi arasında yapılır.Flort ederken de eşinle gezer tozarsin ki maksat birbirini tanımaktir.Evlilik teklifi geldikten sonra aileler devreye girer mi.Zaten karar verilmiştir.Kimse eşinin ailesi ile evlenmiştir.Es kişisi böyle bir şeyi baştan söylemeli.Cunku bu evliliğin doğası gereği olan bir durum değil.En baştan soylenmeliki kişi de ona göre ben yapamam ya da yaparım desin..Normal bir şeymiş gibi son anda söylenemez,kimse de bunu normallestiremez.Ev ev üstüne olmaz.Herkes kendi evinde sagolsun.Gelinip gidilir.Misafir olunur,kalınır ama bu farklı bir durum.Ben şahsen elden ayaktan dusmesinler diye dua ediyorum.Oyle bir şey olursa mecbur bakilicsk ama zor.Oyle bir durum yokken sırf korkuyor diye aynı evde yaşamak daha zor.Yatalak olsa Allah rızası için bakarsın ama konu sahibi biri yazdı der benim kayınvalide kızına gitmez üst katında olmasına rağmen bana gelir.Damat vsr rahat edemiyorum der.Ayni şeyi yaşayacak.Yilin yarısını değil tamamına yakınını sizde gevirecek.Oglumjn evi daha rahat diye.El kizindan hizmet görmek hep tatlı geliyor çünkü.Kucuk görümcem yaz tatiline gelir diğer görümcem onları yemeğe çağırır kaynanamlsr gitmez.Soz oturun der.Biz de gitmeyiz .Cagirmazlar ama ben cagirinca toplanıp cumbur cemaat hepsi gelir.Bilmem anlatabildim mi,?Sonra da geljnler kaynanalara takık oluyor .İzin vermeyin.Gerekirse ayrılın.Ayni evde yaşarsanız zaten ayrilicaksiniz.

1,5 yil kv ile yaşamis biri olarak kacin diyorum)))
Piskolojim hala duzelmedi))))
Evlenmeden ben de her seye pembe gozluklerle bakiyordum, kv ile kavgali olan gelin gordum mu sucu hep gelinde gorurdum.
Gelin ne kadar iyi olursa kv da o kadar iyi olur derdim.
Buyuk konusmamak lazimmis.

Tokat gibi cevap geldi hayattan)))

Konusahibi siz şimdiden bu durumu çitlatin.Ben kendi annem dahi 1 aydan fazla (bu da cok ta)kalmasini istemem deyin laf arasinda sizde yol yapin .Kaynana eve yerleştimi çikmazzzzzzzzzzzzz.

Bence o oda misafir odası değil kv nin odası olacak.net :işsiz: Senin annen de gelir falan hikaye. Senin de salonda yatar demenin sebebi misafir olduğunu unutmasın kalıcı olmasın:KK48: Evlenmekte kararlıysan kv ile oturmayı göze almalısın en iyi ihtimalle 6 ay. Ufuktaki hayatın böyle konu sahibi. Bunları bilerek evlen bence. Sonra ama böyle konuşmamıştık ben dayanamıyorum dersen yazık olur ikinize de hatta üçünüze de...

Ya şu "dogurdum, buyuttum, okuttum" istedigim kadar kalirim diyen tipler, madem oyle dusunuyorsaniz evlendirmeyin mesela cocuklarinizi? Birlikte yaşayin sonsuza dek, evlenmesin cocuk?

Siz cocugunuzu okuttunuz diye ustunde hicbir emeginizin olmadigi o elin oğlu/ kizi sizi cekmek zorunda mi? ayni evde yaşamak zorunda mi? O zaman o da kendi anasini, babasini getirsin yerlestirsin eve koloni halinde yaşayin, evlilik mi kalir boyle?
Bu kadar da cocuklarin sırtına cıkılmaz yahu dogurduysan tabi ki bakip okutacaktin sanki zorla kucaklarina cocuk verilmiş.

Elin ayagin tutmaz biseyler ayarlanir ama evde tek kalmak istemiyor diye aylarca cocuklarin evine kamp kurulmaz yani.

Bir cok anne baba çocuğunu birey yetiştirmek için yetiştirmiyor ki. Kendileri içinde bir tür garanti olarak görüyorlar. Benim iki oğlum var. Insallah onları yetiştirecek kadar ömrüm olur.ama baştan sona su çocuklara "tapulu mal" davranışlara kasıyim. Hepimiz kendi hayatımızı yaşamaya çalışıyoruz. Çocuklarımıza da aynı hakkı tanımamiz lazim (buni hastalık gibi zoraki durumları katmayarak söylüyorum)

Eğer her halükarda gelip kalacaksa salonda yatmasındansa ayrı bir odada yatması daha iyi. Genel olarak evde bir misafir odası olması avantajdır. Bu arada ayrı şehirde olması daha zor aslında, çünkü geldiğinde yatıya kalır, öbür türlü gelir akşam da evine ya da kızına geçerdi. Neyse kendi evi de var, kızı da var, temelli gelip sizde kalacak hali yok. Kv iyi biriyse, geçinebiliyorsanız arada bir kalması sorun olmaz.

22 yasinda ne evlenmesi ya? Azicik dur bekle. Yasin cok genc. Evlilik sorumlulugunu daha kaldiramazsin, cok ezilirsin.
Yalniz yasayamiyorsa muhtemelen sizinle yasayacak. Ya da yilin 6 ayi sizinle 6 ayi kizinda.

merhaba. size bir konuda danışmak istiyorum.2 yıldır güzel süren bi ilişkim var sevgilim gerçekten çok dürüst bana değer veren efendi evlenilecek birisi ve birbirimizi çok seviyoruz elhamdülillah mutluyuz da. babası vefat etmiş annesi de kendini çocuklarına adamış hiç evlenmemiş. annesini tanımıyorum dediğine göre dünya tatlısı biriymiş(hep öyle olur zaten:KK70:) ve şöyle bir sorun var kadının kendi evi var fakat tek başına kalamıyor korkuyormuş. şu an kızında kalıyor kızı da evli. kendi evi boş yani. onların bileceği iş tabi de daha ailesini bile tanımazken bu durum yüzünden çok tartıştık. ben hep güzel bi dille anlatmaya çalıştım meramımı. sevgilimin isteği şu aynı evde oturmayacağız ama evimizde misafir odası gibi bir oda olsun istiyor ve onun annesi veya benim annem farketmez arada sırada gelip bizde kalabilsin diye. ben de buna gerek olmadığını, misafir olarak gelecekse salonda da yatabileceğini söylüyorum rahat koltuklar alabiliriz diyorum. ama bunu deyince acayip öfkeleniyor. zaten kız kardeşim annemi bırakmaz arada sırada bize geldiğinde salonda mı yatsın diyor. bu arada evlenince muhtemelen annesinin oturduğu şehirde olmayacağız. ama yine de korkuyorum ben kadını tanımadığım için huyunu suyunu bilmiyorum belki de gelip hiç çıkmayacak bizden bilemeyiz ki.. bilmiyorum abartıyor muyum sizce kızlar akıl verin? bu konu da tepkim ne olmalı. evimizde 1 odanın böyle misafir odası olması ilerde bi sorun teşkil eder mi bize? ya da kendi fikrimi güzel bir dille nasıl anlatabilirim? o da cellaleniyor çünkü annem bi oğlu var babam yok sürekli kız kardeşimde kalması normal mi diyor erkeklik damarı kabarıyor doğal olarak ona da hak veriyorum. nasıl güzel bi dille bunu anlatabilirim nasıl davranacağımı şaşırdım yanlış anlar diye
Bence konu oda falan değil annesi size gelip kalacaksa oda olsa da gelir olmasa da benim eşimin ailesi de gelip kalma meraklısı aynı ilde yaşadığımız halde gelip kalırlar çocuk odasında kanepeyi açarım onlara keşke bi oda daha olsaydı da orda yatsalardı diyorum sonuçta gelip kalacak insan oda olsa da gelir olmasa da gerçekten bunaltıcı bi durum benimkiler 2-3 gece kalıp gidiyor zor dayanıyorum ama eşimi seviyorum mecbur katlanıyorum bi başkasıyla evlenseydim onun da anası babası olacaktı yani kimse yerden bitmiyor kabullenmekte başka çare bulamadım ben kendime

inanın evlilik meraklısı biri değilim fakat insan emek verdiği biriyle evlenmek mutlu sona ermek ister değil mi? başından bu mevzuları ben açtım ki ileride sorun olmasın diye. düşünsene nişanlısın birden bunu söylüyor o zaman daha kötü şimdiden konuşup ona göre ilişkiyi şekillendirmek daha mantıklı
Bence iyi yapmışsın bu konuları gündeme getirmekle bende flört ettiğimiz dönemde sürekli takıldığım bi konudan evlenmeden kurtuldum eğer ben sürekli gündeme getirmeseydim şuan kaynana ile altlı üstlü oturuyor olacaktım Allah korusun düşüncesi bile kötü

Benim misafir yatak odam var gelen kisiler rahat yatsın diye. Sizde kayinvalide kalacak diye bu konuyu dert edinmeyin genel bir yatak odasi benimkisi gibi yapin bir sey kaybetmezsiniz bence. Ama sevgilinizle konusun kalici ya da uzu kalici kimseyi istemiyorum diye

evden çıkmayacak o kadın bu belli bişey. kardeşi de gelip yerleşecek hatta yolunu yapıyo şimdiden. siz tanışmasanız bile kendi aralarında bunun kritiği yapılmış o kadar belli ki

Bir kizim var hayatımı adadim her anne gibi ona. Onun için birikim yapıyorum en iyi okullarda okutuyorum. Ve ilerde kocası olacak adam kızımın evine gitmemi sorun yapacak olsa parcalarim onu! Besle buyut en iyisini yap ilerde gelin adayının adayı şimdiden kv kalır mı diye sorun yapsın. Bazıları da dikkat et senle yaşar diyor. Yuj ya ilerde esiniz ölünce yalnız kalınca size de aynısı yapılsın.
Konu sahibine cok fazla onyargili gibisiniz.Meselesi aslinda o da degil,kadinin bir kac gun gelip kalmasi de degil,meselesi bir iki gun ayagina birlik oturma endisesi.Normal degil mi sizce?tanimadiginiz bir kayinvalide adayi ile birlik oturma konusu her gelini korkutur.Bir iki gun ayagina tamamen gelinin evine tasinan kayinvalideler var sikca dert yanan gelin konularina denk gelebilirsiniz.Evladini dogurdun buyuttun eyvallah da evine gidipte aylarca kalip kimseyi de rahatsiz edemezsin iste orada durulmali!Anneyim dort evladim var,hepsine ayri ayri emegim var ama emeklerimin karsiliginda da muskul durumda degilsem eger yeni evlenmis cocugumunda evine gidip aylarca kalmam analik hakkim buna uzin vermemeli dinen zaten geline bu hakki Allah verdi.Istemiyorsan ayni evde yasatamaz es oyle degilmi?Kizcagizin korkusu tanimadigi huyunu bilmedigi biriyle ozellikle yeni evliyken yasamasi.Birde yazdiginiz yorumu begenmedim diye diger yazdigim konulara begenmedim diye ifade birakiyorsunuz ,garip bir karaktersiniz 😁🤭

daha yas 22
sızınle evlılık kayınvalıde konuları konusup akıl vermek ıcın kucuk oldugunuzu dusunuyorum
acele etmeyın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X