Müstakbel kaynanam ve beni istememesi

Vanilya Bitter

Akrep Kadını 🦂
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2014
1.682
1.766
333
Merhaba arkadaslar..
Arkadaslar durum basliktaki gibi mustakbel kaynanam beni istemiyor 4 senedir beraberiz erkek arkadasimla annesi daha 1 aylik sevgiliyken biliyordu bizi aileler resmi olarak kasim ayinda tanisti biz cagirdik bir hafta sonra onlarin cagirmasi gerekirdi tanismaya ama cagirmadilar kaynanam kapali basindan beri benim acik oldugumu biliyodu (hic kapancam demedim ayrica kapalilardan giyimimin farki yok dar veya acik giyinmiyorum) ancak basindan beri evlenicegimize inanmamis oglum benim gibi kapali bulur onu alir diye dusunmus neyse durum boyle artik ciddi biseyler olsun istiyoruz askerligi bitti isine baslamak uzere nisan olsun istiyoruz bu durumda bizim nasil bir yol izlememiz lazim kapan demeyin lutfen kapansam bile baskasi icin degil Allah icin kapanirim bu arada erkek arkadasim da kapan demiyor ne zaman dusunursen o zaman olsun diyo..
Cevaplayanlar icin cok tesekkur ederim simdiden..

Zaten bir başkası istediği için asla ama asla kapanmayın. Çok inatçı bir kişiliği yoksa kv bir süre sonra yumuşar diye düşünüyorum burda erkek arkadaşınızın elinde. Acele etmeyin biraz sabırla çözülmeyecek bir sorun yok bence

Bu sizin tercihiniz sayın kayınvalidenizi hiç ilgilendirmez şu insanlar şu kafadan bi kurtulamadı gitti sizi istemiyor evlenirseniz bence cok sorun olur diye düşünüyorum tanışmaya bile geri dönüş yapmamış

Canım sen bu konuya hiç girme. İyice kötü olursun. Erkek ark. Halledecek bir şekilde. Yapamayacağın sözler de verme sakin kapanirim falan diye.
Erkek ark. Dersin ben seni çok seviyorum bu konuyu halledecegini biliyorum...o kadar.

Ben şimdi Kuranda öyle bir şey (yani tercüme edenlerin parantezle eklediği "baş örtüsü" hariç) yok diyeceğim ve beni taşlayacaklar ama gerçek bu. Allahın istemediğini kul hiç isteyemez. İş sevgiline kalmış. Ya adam gibi "benim sevgilime kimse karışamaz" diyecek ya da bir ömür seni kapatmak için uğraşacaklar. Yani aslında senin yapabileceğin bir şey yok. Umarım çözebilirsiniz.

Erkek arkadasimda cok arada kaldi inanin ki benimle evlenmeyi istiyor babasi da konusuyo istiyolar ama annesi kesinlikle kabul etmiyo kadin tanismadan sonra arayip sormadi bile dogru duzgun ordaki gosterdigi huzursuzluk verici seylerden bahsetmiyorum bile hadi dedim bu sekilde yapmaz bana saygisi yoksa ogluna olur diye ama yok benle arasina mesafe koydu babasi gun belirle cagircaz ailesini deyince (bu arada erkek ark. Askerden geleli iki hafta oldu onu beklediler diye varsaysak) annesi hic sesini cikarmiyomus benim en sinirlendigim nokta aileme saygisizlik olur tabi onlardan geri donus olmayinca malum bizde utanc verici duruma dustuk ailecek off

aynen öyle eş adayınız halledecek bu meseleyi....benim ikinci evliliğim ve bir oğlum vardı eşim bekardı;kendi halleti bu meseleyi beni hiç yüz göz etmedi, hatta istenmediğimi bile hissettirmedi....bir de kızkardeşim var onu anlatayım o da üni zamanı bir öküzle arkadaşlık kurdu, annesi tıpkı sizin arkadaşınızın annesi gibi kapalı olacak diye tutturdu ve en sonunda çocuk aileyi dinleyip kızkardeşimin 5 yılını yedi....hayvan sonra gitti ,eşiyle evlendi kızın ismini beğenmediler diye gidip nüfustan ismini değiştirdi,lise mezunu kızı zorla sırf eğitimli olsun diye üniye yazdırdı özel üni bitirtti....vsvsvs yani anlayacağın taviz tavizi doğururmuş hiçbir şekilde sormayın bile naptın ailenle diye...

eğer sevgiliniz anneci bir tipse evlendikten sonra acaba kapansan mı diye söylenmeye başlayabilir benden söylemesi
Erkek arkadasim anneci bir tip degil ama onun da gonlu olmali diye ben cok israrciyim ona kalsa annesi olmasa baskalariyla istemeye gelicek beni ama ben aile rizasi olsun istiyorum ne olursa olsun o da bi anne o da orda olmali diye dusunuyorum en uzuldugum konulardan biride bu ben hep iyi olsun hersey diye dusunurken hep benim yaralanmam

Kaynanana ac Beratcan'in anasinin fotografini ki anne bile denmez o kadina kapali olmakla ne alakasi varmis gorsun.
Onemli olan insanin iyi kalpli olmasi ister kapali olur ister acik. Herkesin ozgur iradesine birakilmali.

erkek arkadasın koyucak agırlıgını benim esim olucak kapanır veya kapanmz bu bizi ilgilendirir diyecek sanki kayınvalideyle evleneceksinizde onlar ne karısır anlamam

Kaynanana ac Beratcan'in anasinin fotografini ki anne bile denmez o kadina kapali olmakla ne alakasi varmis gorsun.
Onemli olan insanin iyi kalpli olmasi ister kapali olur ister acik. Herkesin ozgur iradesine birakilmali.
Benim yuzume karsi inanin ki bu kapanma mevzusunu o kadar hissettirmiyo ben soyleyince tabi kizim kendi kararin diyo ama bunu istemedigini kat kat belli ediyo kardesine kiz aldilar kapaliydi kizin ailesi rezillik cikardi evden kovmaktan beter etti hic istekleri bitmedi kiz kapaliydi nisandan sonra 2 ay icinde evlendirdi onlari simdi bu sekilde benim ailem onlari mukemmel karsilamislarken boyle davranmasi beni deli ediyo

Erkek arkadaşınız da herşey bitiyor
Annesini ailesini karşısına alıp konuşacak. Yoksa bu iş uzar ve kötü olur. Sizde ailenize karşı mahcup olursunuz
Sözünü geçiremiyorsa yol yakınken kararınızı verin

Size kasım'da geldiler ve daha sonra hiç görüşmediniz mi yani? Aileniz ne diyo? Karşı tarafı düşünceğinize kendi ailenizi düşünün derim!

Aynen sizin gibi düşünüyorum. Belliki sizde tercüme tercüme okudunuz.

Ama bu ortak kurulucak bi hayat degil mi benimde ona fikir verip destekci olup gerelirse benimde konusmam gerekmiyor mu
Sen bu konuda hic mudahil olma bence. Senin iyi niyetle soyledigin sozler bile gun gelir basina kakılır. Senin muhattabin erkek arkadasin. Annesini idare etmek ona dusuyor. Daha nisanli bile degilsiniz. Sonucta sen kendinden taviz vermeyeceksin. Kv kapan derse kapanacak misin hayir. Ona yaranmak icin de ilerde belki kapanirim vs tarzi konusma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…