- 30 Mart 2016
- 489
- 331
- 23
- 38
- Konu Sahibi Vanilya Bitter
-
ben erkek arkadaşının ne zaman düşünürsen o zaman olsun demesine takıldım. yani bir gün bunun olmasını bekliyor..Merhaba arkadaslar..
Arkadaslar durum basliktaki gibi mustakbel kaynanam beni istemiyor 4 senedir beraberiz erkek arkadasimla annesi daha 1 aylik sevgiliyken biliyordu bizi aileler resmi olarak kasim ayinda tanisti biz cagirdik bir hafta sonra onlarin cagirmasi gerekirdi tanismaya ama cagirmadilar kaynanam kapali basindan beri benim acik oldugumu biliyodu (hic kapancam demedim ayrica kapalilardan giyimimin farki yok dar veya acik giyinmiyorum) ancak basindan beri evlenicegimize inanmamis oglum benim gibi kapali bulur onu alir diye dusunmus neyse durum boyle artik ciddi biseyler olsun istiyoruz askerligi bitti isine baslamak uzere nisan olsun istiyoruz bu durumda bizim nasil bir yol izlememiz lazim kapan demeyin lutfen kapansam bile baskasi icin degil Allah icin kapanirim bu arada erkek arkadasim da kapan demiyor ne zaman dusunursen o zaman olsun diyo..
Cevaplayanlar icin cok tesekkur ederim simdiden..
Paylaşabilirsiniz hatta çok sevinirim. Görüşler tartışılmalı ki doğrusu bulunsun. Allah bile sorgulamadan gelenek üzerine inanılmasını istemez. Tıpkı İbrahim peygamberin yaptığı gibi.İyi bakalım. Benim de arap ve islami ilimlerde doktora sahibi tanıdıklarım var diyip, bir kaç ayet paylaşsam saçma bir yere gidecek bu muhabbet.
Herkes istediği gibi yaşayıp, insanı sevgiyi bırakmadıktan sonra sorun yok bence. Huzurlu günler .
Merhaba arkadaslar..
Arkadaslar durum basliktaki gibi mustakbel kaynanam beni istemiyor 4 senedir beraberiz erkek arkadasimla annesi daha 1 aylik sevgiliyken biliyordu bizi aileler resmi olarak kasim ayinda tanisti biz cagirdik bir hafta sonra onlarin cagirmasi gerekirdi tanismaya ama cagirmadilar kaynanam kapali basindan beri benim acik oldugumu biliyodu (hic kapancam demedim ayrica kapalilardan giyimimin farki yok dar veya acik giyinmiyorum) ancak basindan beri evlenicegimize inanmamis oglum benim gibi kapali bulur onu alir diye dusunmus neyse durum boyle artik ciddi biseyler olsun istiyoruz askerligi bitti isine baslamak uzere nisan olsun istiyoruz bu durumda bizim nasil bir yol izlememiz lazim kapan demeyin lutfen kapansam bile baskasi icin degil Allah icin kapanirim bu arada erkek arkadasim da kapan demiyor ne zaman dusunursen o zaman olsun diyo..
Ben şimdi Kuranda öyle bir şey (yani tercüme edenlerin parantezle eklediği "baş örtüsü" hariç) yok diyeceğim ve beni taşlayacaklar ama gerçek bu. Allahın istemediğini kul hiç isteyemez. İş sevgiline kalmış. Ya adam gibi "benim sevgilime kimse karışamaz" diyecek ya da bir ömür seni kapatmak için uğraşacaklar. Yani aslında senin yapabileceğin bir şey yok. Umarım çözebilirsiniz.
Erkek arkadasimin oyle bir sarti yok kayinpederimde beni istiyor acikmis kapaliymis onlar umursamiyo bunun anca kisi karari olucagini biliyorlar ama annesi oyle davranmiyo kapanda diyemiyo o kadar samimiyet kurup o yuzu benden gormedigi icin ama icten ice kapali olmami istedigini oteki turlu ciddi biseu icin adim atmicagini gosteriyo hal ve tavirlariyla ailesiyle arasini bulmasini ben istiyorum evlilik aile rizasiyla beraber hayirli olur diye ogretilmis bize hep onu savunuyorum ancak durum buAileniz neden davet etti ki ? Bana kalirsa sizi sitemeyen bir aileyi bile bile davet etmeni olmamis, sizi seviyor vede cidden sitiyorsa asil erkek arkadasinizin anne babasina laf gecirip sizin ailenizi davet ettirmesi hatta sizi istemeye gelmesi falan gerekirdi. Bence kv de den cok erkek arkadasinda bitecxek bir olay bu, okulunu bitirmis askerligini yapmis yetiskin bir erkek hala evlilik gibi bir konuda anne babasinin etkisinden cikamiyor kendi sevdiginin arkasinda duramiyorsa o adamda ve evlilikten hayir gelmez.
Bakin burda acilmayi kapanamayi konusmuyorum bunlar ornek olaylar sevgiliniz bu konuda sizinle veya ailesiyle ayni fikirde olabilir o ayri sey ama daha iliski evlilik yoluna bile girememisken ailesinin onune gecip ben bu kizla evlenecegim bile diyemiyorsa o is cok zor ve bunun icin size sartlar koyuyorsa hele hic dusunmeden uzaklasin derim.
Ben onu bunu bilmem seven yurekten isteyen adam kimseyi dinlemez ... Basi acikmis kapaliymis saci sariymis siyahmis bunlar kari koca arasinda ancak konusulup tartisilabilecek konular kaldi ki yinede son sozu ilgilinin kendisi veriri cunku kendiyle Allah arasindaki bir konudur bu. Sevdiginiz adamin ciddi karakter eksiklikleri var bunlari bir gorun ve gozden gecirin derim... Bir insan oglunu yargilamak baska bir insana dusmez.. Ha konusursun dogru oldugunu dusundugun yolu gosterirsin guzellikle o ayridir ama bu kizin basi acik kapatacak demek bunu sart koymak kimsenin haddine degil..
Sevgiliniz ya iliskisinin sorumlugugunu alacak size sahip cikacak ailesine soz gecirecek, o kadar kisiligi yoksada sizi daha fazla oyalamayacak ailesini istedigin gibi bir hayat yasayacak herkes kendi yoluna bakacak.
Ama bu ortak kurulucak bi hayat degil mi benimde ona fikir verip destekci olup gerelirse benimde konusmam gerekmiyor mu
Annemi biliyosun aciksin diye sizi cagirmiyo ciddiye binmesini istemiyo ama eger o gelmezse istemeye yada cagirmaya babam cagirir istemeye de ben babami ve annem gibi gordugum ...... ablami alir gelir isterim diyor dediginiz gibi ben ailesiyle o konuda hic konusmuyorum annesi son konusmamizda sohbet baslangicini kestirip atinca daha arayip yazmadim bile sadece erkek arkadasimla gorusuyorum bu konuyubu konuya siz dahil olmayın derim. ayrıca askerden önce sizi davet etmeleri pek uygun olmazdı. nihayetinde arada sevgiliniz köprü olacaktı. iki hafta da çok uzun bir zaman değil. gelenleri gidenleri oluyordur, onlar bitince geniş bir zaman diliminde ailenizi davet edeceklerdir. sevgiliniz bu duruma ne diyor? doğrudan annem seni istemiyor mu diyor, yoksa başka mazeretler mi gösteriyor?
Ben sadece erkek arkadasimla konusuyorum annesiyle kesinlikle bu konuda gorusmuyorum daha mesafe bile koydum kendisi anlayip bu sekilde olmasin diye ama bi yandan da dedigim gibi dusunuyorum ortak kurulucak bi hayat benimde dahil olmam gerekir mi diye ancak degilmis herkes ayni seyi soylemis hepinize cevaplariniz icin cok tesekkur ederim bakalim sonumuz ne olucakBunu asla ama asla yapma
Sakın birebir bir konuşmaya girme
Erkek arkadaşının meselesi bu, senin değil
Bu konuda kendi tavrını oluşturup, ailesi ile kendisi muhatap olmalı
kiiizzz sen benim durumumu yazmissin sanki yaaa :) kimse sana kapan demez burda zannetmem. benide ayni durumdan istemedi kaygana, kapali bulur oglum sen aciksin falan dedi. senin bisey yapmana gerek yok sevgilin yapmasi gerek iknayi o etmesi gerek. eger erkek arkadasin topu sana atiyosa sen sunu bunu yap diye hic baslamadan bitirin bence. bitir demesi kolay degil burda cogu kisi biliyor ben ne acilar çektim. ama bastan olmamasi daha iyi yaniMerhaba arkadaslar..
Masallah nasil oldu peki nasil basardiniz bunu bizde 4 senedir beraberiz bes oluyo artikBenide istemediler ne oldu şimdi aramız nazar değmesin çok iyibende açığım eşimin annesi babası hacı başka sorunlarda vardı tabiki onlarda kapalı gelin isterlerdi ama eşimin tavrıda netti uzuuunnn sevgililikten sonra evlendik hiç sorunumuz yok
anladım o halde kadın kaprislerin zirvesinde dolanıyor. sevgilin anne ya gelir anne gibi yanımda olursun, veya ben aile büyüklerinden falancayı senin yerine kor gider isterim. artık tercih senin demeden o kadın dediğinden caymaz. sen de karışma, bırak sevgilin halletsin. hemen bütün şartlar olgunlaşmışken, neyi bekleyeceksiniz ki? kadın üzerine düşüldükçe belli ki kendini naza çekiyor. sevgilin daha iyi bilir. bırak nasıl çözecekse çözsün.Annemi biliyosun aciksin diye sizi cagirmiyo ciddiye binmesini istemiyo ama eger o gelmezse istemeye yada cagirmaya babam cagirir istemeye de ben babami ve annem gibi gordugum ...... ablami alir gelir isterim diyor dediginiz gibi ben ailesiyle o konuda hic konusmuyorum annesi son konusmamizda sohbet baslangicini kestirip atinca daha arayip yazmadim bile sadece erkek arkadasimla gorusuyorum bu konuyu
Yok o sagolsun hic oyle bir sey demiyor ben kendim mudahale etmeye calisiyorum birazda galibakiiizzz sen benim durumumu yazmissin sanki yaaa :) kimse sana kapan demez burda zannetmem. benide ayni durumdan istemedi kaygana, kapali bulur oglum sen aciksin falan dedi. senin bisey yapmana gerek yok sevgilin yapmasi gerek iknayi o etmesi gerek. eger erkek arkadasin topu sana atiyosa sen sunu bunu yap diye hic baslamadan bitirin bence. bitir demesi kolay degil burda cogu kisi biliyor ben ne acilar çektim. ama bastan olmamasi daha iyi yani
8 aydirda biz belirsizlestik. 23 yasindayim saçlarim beyazladiYok o sagolsun hic oyle bir sey demiyor ben kendim mudahale etmeye calisiyorum birazda galibakasimdan beri stresten hastalik ustune hastalik yasadim belirsizlik beni inanilmaz rahatsiz ediyo sizin sorununuz nedir
Yok o sagolsun hic oyle bir sey demiyor ben kendim mudahale etmeye calisiyorum birazda galibakasimdan beri stresten hastalik ustune hastalik yasadim belirsizlik beni inanilmaz rahatsiz ediyo sizin sorununuz nedir
Erkek arkadasima guveniyorum ama hadi ara bulunsun hadi annesininde rizasi olsun derken biz yiprandik en cok sizde 8 ay olmus baya zor oluyor dimi sizde de mi siz cagirdiniz once istiyo saniperkek arkadasin ben hallederim diyosa ve guveniyosan halledecegine hiç sorun etme
Belkide gercekten bazen dusunuyorum cok mu ustune dusuyoruz bu ise ikna olmasi icin diye sonra kendime kiziyorum ne olursa olsun o bi anne onun rizasi olmali diyorumanladım o halde kadın kaprislerin zirvesinde dolanıyor. sevgilin anne ya gelir anne gibi yanımda olursun, veya ben aile büyüklerinden falancayı senin yerine kor gider isterim. artık tercih senin demeden o kadın dediğinden caymaz. sen de karışma, bırak sevgilin halletsin. hemen bütün şartlar olgunlaşmışken, neyi bekleyeceksiniz ki? kadın üzerine düşüldükçe belli ki kendini naza çekiyor. sevgilin daha iyi bilir. bırak nasıl çözecekse çözsün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?