- 6 Ocak 2014
- 1.682
- 1.766
- 333
- Konu Sahibi Vanilya Bitter
-
Ben kendi ailemi dusunmesem emin olun buraya da konu acip danismam ben yeterince ailemi mahcup etmemek icin ugrasiyorum erkek arkadasim askerdeydi iki hafta oldu geleli ailem ona yoruyo iyi niyetli dusunmeye calisiyolar askerden yeni geldi ondandir isticek duruma vs geldigini dusundukleri zaman cagirirlar diye dusunuyolar ben sagladim gorusme ailemi daha fazla yuz goz etmek istemedim o da sadece bi kac kez gorustum anlasinlar diyeSize kasım'da geldiler ve daha sonra hiç görüşmediniz mi yani? Aileniz ne diyo? Karşı tarafı düşünceğinize kendi ailenizi düşünün derim!
Kesinlikle oyle bir iddiam yok cunku kendimi biliyorum icimde yok anca yaslaninca felan gibi dusunuyorumSen bu konuda hic mudahil olma bence. Senin iyi niyetle soyledigin sozler bile gun gelir basina kakılır. Senin muhattabin erkek arkadasin. Annesini idare etmek ona dusuyor. Daha nisanli bile degilsiniz. Sonucta sen kendinden taviz vermeyeceksin. Kv kapan derse kapanacak misin hayir. Ona yaranmak icin de ilerde belki kapanirim vs tarzi konusma.
Sende de hata var,adamın annesi seni istemezken niye ailenle tanıştırdın?Ben kendi ailemi dusunmesem emin olun buraya da konu acip danismam ben yeterince ailemi mahcup etmemek icin ugrasiyorum erkek arkadasim askerdeydi iki hafta oldu geleli ailem ona yoruyo iyi niyetli dusunmeye calisiyolar askerden yeni geldi ondandir isticek duruma vs geldigini dusundukleri zaman cagirirlar diye dusunuyolar ben sagladim gorusme ailemi daha fazla yuz goz etmek istemedim o da sadece bi kac kez gorustum anlasinlar diye
Kapansam ayila bayila alir beni huyu bu kadinin bunu goruyorum benle ozel bir derdi yok ki tek sorun kapali olmamam onu da konustuk inanin erkek arkadasimin caba gostermedigini gorsem bende aynisini dusunup aninda vazgecerim ama goruyorum cabaliyo emek veriyo kac kere ayrilicam dedim eger ki bu boyle giderse olmaz dedim ben konusmuyomuyum saniyosun diyo babasi felan da istiyo beni tek sorun annesinin bu huyuHadi yanlış bir ilişki yaşadın.
Şimdi istenmeyen/sevilmeyen bir gelin olmak için neden bu çaba?
Kapansan da istemez seni annesi.
Sorun açıklık kapalılık değil,kadın seni istemiyor,sevgilin de annesinin tarzını biliyor,kendisi ben bu kızla hayat kuracağım demekten aciz ve sen burada dertleniyorsun.
Anne-baba değil ben o sevgili denen adamı 2 dakikada silerim.
o zaman terkedeceksiniz erkek arkadaşınızı ne kadar seviyor göreceksiniz yoksa daha kayınvalide adayınızın kaprislerinin geçmesini beklersiniz.Erkek arkadasimda cok arada kaldi inanin ki benimle evlenmeyi istiyor babasi da konusuyo istiyolar ama annesi kesinlikle kabul etmiyo kadin tanismadan sonra arayip sormadi bile dogru duzgun ordaki gosterdigi huzursuzluk verici seylerden bahsetmiyorum bile hadi dedim bu sekilde yapmaz bana saygisi yoksa ogluna olur diye ama yok benle arasina mesafe koydu babasi gun belirle cagircaz ailesini deyince (bu arada erkek ark. Askerden geleli iki hafta oldu onu beklediler diye varsaysak) annesi hic sesini cikarmiyomus benim en sinirlendigim nokta aileme saygisizlik olur tabi onlardan geri donus olmayinca malum bizde utanc verici duruma dustuk ailecek off
Tanismaya kadar yuzume karsi cok iyi davraniyodu sagolsun tanisip is ciddiye bindikten sonra icini gosterdiSende de hata var,adamın annesi seni istemezken niye ailenle tanıştırdın?
Dediğim dedik bir kadın. İlerde çekersin bu kadından.Kapansam ayila bayila alir beni huyu bu kadinin bunu goruyorum benle ozel bir derdi yok ki tek sorun kapali olmamam onu da konustuk inanin erkek arkadasimin caba gostermedigini gorsem bende aynisini dusunup aninda vazgecerim ama goruyorum cabaliyo emek veriyo kac kere ayrilicam dedim eger ki bu boyle giderse olmaz dedim ben konusmuyomuyum saniyosun diyo babasi felan da istiyo beni tek sorun annesinin bu huyu
Bu kapanmami bekledigini degil zorla olmicagini gosteriyo cunku ben ona basinda dedim annesinin bu tavrina kendisi de cok karsi asla kapanmasini istemiyorum ona ben bile karismam bu tamamiyla Allah ile onun arasinda kendi bilir diyo annesine dahilerkek arkadaşım kapan demiyo diyosun da.
"ne zaman istersen o zaman" demesi de senden kapanmanı beklediğini gösteriyo farkındasın dimi.
Est. kim niye taşlasın. Fikrinizden dolayı sizi taşlayanı ben de kınarım.Ben şimdi Kuranda öyle bir şey (yani tercüme edenlerin parantezle eklediği "baş örtüsü" hariç) yok diyeceğim ve beni taşlayacaklar ama gerçek bu. Allahın istemediğini kul hiç isteyemez. İş sevgiline kalmış. Ya adam gibi "benim sevgilime kimse karışamaz" diyecek ya da bir ömür seni kapatmak için uğraşacaklar. Yani aslında senin yapabileceğin bir şey yok. Umarım çözebilirsiniz.
Babacigimda aynisini dedi geldiginde hep yuzu asikti babaannemler dahil cok suratsiz bi kadin ellere gidiceksin kizim insallah iyi olur senin icin dedilerDediğim dedik bir kadın. İlerde çekersin bu kadından.
Pardon?Merhaba arkadaslar..
Arkadaslar durum basliktaki gibi mustakbel kaynanam beni istemiyor 4 senedir beraberiz erkek arkadasimla annesi daha 1 aylik sevgiliyken biliyordu bizi aileler resmi olarak kasim ayinda tanisti biz cagirdik bir hafta sonra onlarin cagirmasi gerekirdi tanismaya ama cagirmadilar kaynanam kapali basindan beri benim acik oldugumu biliyodu (hic kapancam demedim ayrica kapalilardan giyimimin farki yok dar veya acik giyinmiyorum) ancak basindan beri evlenicegimize inanmamis oglum benim gibi kapali bulur onu alir diye dusunmus neyse durum boyle artik ciddi biseyler olsun istiyoruz askerligi bitti isine baslamak uzere nisan olsun istiyoruz bu durumda bizim nasil bir yol izlememiz lazim kapan demeyin lutfen kapansam bile baskasi icin degil Allah icin kapanirim bu arada erkek arkadasim da kapan demiyor ne zaman dusunursen o zaman olsun diyo..
Cevaplayanlar icin cok tesekkur ederim simdiden..
Sadece tercümeden okumuyorum. Eşim arapçası çok iyi bir ilahiyat mezunu. Ayrıca çoğunluğun söylediği şeyler her zaman doğru olmaz. Bugün yaşanan İslamla Kuranda anlatılan İslam arasında dağlar kadar fark var ama alimler bunu da bilmelerine rağmen söylemiyor.Est. kim niye taşlasın. Fikrinizden dolayı sizi taşlayanı ben de kınarım.
Ama siz de tercümeden Kuran okurken, binlerce ulema orjinal dile ve hadise hakim olarak tesettür var diyor. İslam alimi olup, tesettür yok diyen belki %0,001 gibi oran. Herkes istediğine inanmakta serbest tabi
Bende tanismadan sonra daha dogrusu is ciddiye bindikten sonra acigim diye istemedigini ogrendimPardon?
Hani başından beri seni istiyordu???
Merhaba arkadaslar..
Arkadaslar durum basliktaki gibi mustakbel kaynanam beni istemiyor 4 senedir beraberiz erkek arkadasimla annesi daha 1 aylik sevgiliyken biliyordu bizi aileler resmi olarak kasim ayinda tanisti biz cagirdik bir hafta sonra onlarin cagirmasi gerekirdi tanismaya ama cagirmadilar kaynanam kapali basindan beri benim acik oldugumu biliyodu (hic kapancam demedim ayrica kapalilardan giyimimin farki yok dar veya acik giyinmiyorum) ancak basindan beri evlenicegimize inanmamis oglum benim gibi kapali bulur onu alir diye dusunmus neyse durum boyle artik ciddi biseyler olsun istiyoruz askerligi bitti isine baslamak uzere nisan olsun istiyoruz bu durumda bizim nasil bir yol izlememiz lazim kapan demeyin lutfen kapansam bile baskasi icin degil Allah icin kapanirim bu arada erkek arkadasim da kapan demiyor ne zaman dusunursen o zaman olsun diyo..
Cevaplayanlar icin cok tesekkur ederim simdiden..
İyi bakalım. Benim de arap ve islami ilimlerde doktora sahibi tanıdıklarım var diyip, bir kaç ayet paylaşsam saçma bir yere gidecek bu muhabbet.Sadece tercümeden okumuyorum. Eşim arapçası çok iyi bir ilahiyat mezunu. Ayrıca çoğunluğun söylediği şeyler her zaman doğru olmaz. Bugün yaşanan İslamla Kuranda anlatılan İslam arasında dağlar kadar fark var ama alimler bunu da bilmelerine rağmen söylemiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?