- 7 Kasım 2017
- 16.743
- 40.978
- 598
- Konu Sahibi pure hazel
-
Amin inşallahbenim de hayalim hep oyledir kendine ait evin bahcen inşAllah banada nasip olur ❤
Para konusunu sıkıntı olmayacakKaç liran var?çok pahalıya patlar da.ortada birşey yok ama sen belediyeye yok proje parası yok bilmem ne parası havadan bir sürü para ödüyorsun.yalan olmasın ama herhalde 40_50 000 havaya gider belki daha fazla
Teşekkür ederim. Evet çok yol katteddimHayırlı olsun birikim topiğinizi okurdum işe yaramış demek ki :) sizin için sevindim
Bende çok istiyorum ama benim param yokPara konusunu sıkıntı olmayacak
Evet zorlu bir süreç ama sonu güzel.Paranız varsa korkmayın. Her aşamada bir dünya para yutan bir iştir. Ben değil ama en yakınlarımdan bir kaç kişi daha yeni müstakil evler yaptırdılar. En dikkat etmeniz gereken konu profesyonel işini iyi değil mükemmel ve kusursuz yapan insanlarla çalışın. İyi araştırın. Bizimkiler bu konuda çok çok özenli oldukları halde yapılan bir çok yeri tekrar düzelttirmek hatta söktürüp tekrar yaptırmak zorunda kaldı. Ayrıca müstakil evin işi hiç bitmez.
Anlaşmazlık halinde geçerliliği olan sözleşme yapın mutlaka, sözleşmeyi bir avukata hazırlatmanız iyi olur, kaba inşaatta kullanılacak demir, beton vb malzemeler zaten standarttır, standartlara uygun olmazsa yapı denetimden geçmez lakin asıl daha çok sorun evin içi yapılırken yaşanıyor, kullanılacak parkenin markasından, fayanslara, kullanılacak panel kapılardan iç ve dış boyasına kadar tüm ayrıntıları ince ince hesaplayıp sözleşmede belirtmeniz iyi olur zira sürekli inşaatın başında duramayacaksanız veya müteahhite bırakırsanız onların anlaşmalı olduğu yerler var ve müteahhit işi ucuz malzeme alıyorlar ve ne olursa olsun anlaştığınız fiyatın tamamını ödemeyin, ne yazık ki baştan parayı alınca inşaatı aylarca oyalıyorlar.Evet zorlu bir süreç ama sonu güzel.
İşin profesyoneli tanidiklar var. Bakalım inşallah iyi olur herşey
İmar izni tabiki var. 3kata ruhsatlı arsa.İmar izni varmıymış kontrol edin. Eğer yoksa konteyner evler var. Onlardan koymak için izin alabilirsiniz
Evet kaba inşaat kolay sayılır.Anlaşmazlık halinde geçerliliği olan sözleşme yapın mutlaka, sözleşmeyi bir avukata hazırlatmanız iyi olur, kaba inşaatta kullanılacak demir, beton vb malzemeler zaten standarttır, standartlara uygun olmazsa yapı denetimden geçmez lakin asıl daha çok sorun evin içi yapılırken yaşanıyor, kullanılacak parkenin markasından, fayanslara, kullanılacak panel kapılardan iç ve dış boyasına kadar tüm ayrıntıları ince ince hesaplayıp sözleşmede belirtmeniz iyi olur zira sürekli inşaatın başında duramayacaksanız veya müteahhite bırakırsanız onların anlaşmalı olduğu yerler var ve müteahhit işi ucuz malzeme alıyorlar ve ne olursa olsun anlaştığınız fiyatın tamamını ödemeyin, ne yazık ki baştan parayı alınca inşaatı aylarca oyalıyorlar.
BetonarmeÇelik ev mi olacak? Şermin yaşar ın evini yapan firmaya ulaşsanız, sanırım ondan sonra birçok proje aldı. Belli m2 üstüne istenilen şehre gidiyorlardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?