Müstakil ev yaptırmak

Yalıtım her şeyden önemli kısın keyfini sürmek açısından.
Tabiki yalıtım çok önemli.
Hem içten hem dıştan olacak.
Isı ve ses yalıtımı şeklinde.
Temelde drenaj yapılacak temelin su almaması için. Ayrıntılı düşünüyoruz. Sağlam olsun herşey içimize sinsin istiyoruz

Bende istiyorum. Ancak evimden hafta sonu ve tatillerde rahatlıkla gidebilecegim denize yakın bir köy arsası bakıyorum. Çok param yok. Bu sebeple imarlı, tarla hepsi olur. Ancak elektrik ve su altyapısı olana bakıyorum. Ben zaten ev yaptırmayacağim. Büyük ihtimal tarla arazisi olacağı için ev yaptıramam. Bir oda bir mutfak konteyner koydurmayı planlıyorum. Derdim ev değil zaten. Bağ, bahçe, toprak. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Hobi bahçesi gibi olsun istiyorsunuz.
Öyle yapanlar var tabi.
Bizim arsa merkezde.
altyapısı elektrik su doğalgaz her şey var zaten etrafında müstakil evler var biraz ilerisine apartmanlar var.
Sizin istediğiniz gibi arsalar gördüm.
tarla içerisinde fakat yolu açılmış yanında yönünde müstakil ya da konteyner evler vardı .genelde tarla sahibi içine yaptırmış bir de araba ayarlamış gidiş geliş yapıyor merkeze .bağini bahçesini ekmiş gayet güzeldi.

Zeminin bir kısmını kapalı otopark olarak düşünüyoruz.
Asansör de olacak.
Bahçe az kalıyor ama ekilip biçilecek kadar alan kalır.

Evet evet. Tam anlattığınız gibi. Yazdıklarınızı okurken bile mutlu oldum. Zira bugünlerde aklım hep bu planda
Size de hayırlı olsun. Eviniz gönlünüzce olur inşallah. Güzel anılar biriktirin

Evet kaba inşaat kolay sayılır.
İnce iş yaptırırken marka vs belirtilir.
Evet usta olayını para olayını duyduk.
Bölümler bittikçe ödemeyi yaparız dedik
Aslında en temizi inşaat sırasında orada olacaksanız inşaatı kendinizin üstlenmesi, arsanın bağlı bulunduğu belediyeye gerekli evrakları tamamlayıp harç parasını da ödeyerek müteahhitlik belgesi için başvuruyorsunuz, evi yaptıracağınız arsayla ilgili gerekli izinleri de çıkarıp inşaatta çalışacak ustaları ayarlayıp başlıyorsunuz ama kullanılacak demiri, beton dökecek beton fabrikası, dozeridir vs hem iyi araştırmak hem de inşaattan biraz olsun anlıyor olmak lazım.

Şimdiden hayırlı olsun, dilerim hiç sorun sıkıntı yaşamadan istediğiniz gibi bir ev yaptırırsınız, aslında zor ve zahmetli oluyor ama hazır yapılı evlerden çok daha uyguna geliyor hazırı atıyorum 900-1.000.000 TL'den satılan bir evin maliyeti aslında yarısı kadar, çok ucuz malzeme kullanıldıysa yarısından da ucuza çıkıyor, normalde kaba inşaatı çok para yemiyor, incesi kullanılan malzemeye göre değişiyor, arsa yerleşim bölgesindeyse alt yapı sorunu, elektrik, su, net bağlantı sıkıntısı da yaşanmıyor ama yerleşim bölgesinden uzaksa ilgili kurumlarla yazışmalar elektrik direği, su bağlantısı, telefon direği epey sinir bozucu olabiliyor hatta masrafı sizin üstlenmenizi bile isteyebiliyorlar ne yazık ki.

Benim memleketimde arsa alan prefabrik ev yaptırdı. Çok güzel prefabrik evler var. Sıfırdan bir daire ile uğraşmaktansa... hem daha kısa zamanda oluyor,hem depreme dayanıklı, hem küçük şehirde ustalarla uğraşmak eziyet,hem bittiğinde suprizle karsilasmiyorsun ,hem tesisat ile görece daha az uğraşıyorsun, hem (özelliklerinde varsa) ısı yalıtımı oluyor, hem görünüşü daha modern,hem de çok daha ucuz

Rastgele elli bin liraya küçük bir ev buldum mesela şimdi... Araştırırsanız çok güzel prefabrik evler siz de göreceksiniz. Bence yaşadığınız strese değmez.
Teyzemlerin hayaliydi,emeklilikte deniz kenari arsa alıp triplex villa yapmak. Bir başladılar, yillaaaaar yilllarrr ve yıllar aldı bitmesi. Daha inşaat halinde baktılar olmuyor içine girdiler. Ev tam kendine geldi,on sene sefasini sürdüler,sonra bazı problemler (yalıtım ile ilgili,teknikle ilgili) yaşadılar,geçen sene tekrar bir tadilata giriştiler. Uzun zaman şantiye gibi kaldılar daha yeni bitti.
Yani normal evin çilesi çok,benim gözlemlediğim kadarıyla. Devamlı da yeni masraflar çıkartıyor

Arkadaşların konuda bahsettiği Tayfun Demir'de böyle bir ev yaptırdı, bir tanede ustayla anlaştı bahçe düzenlemesinden evin dış kaplaması pergulesine kadar o ustaya yaptırdı.

Evet altyapı sorunu elektrik su doğalgaz internet sorunu olmayacak hepsi var.
Projeyi onaylattiktan sonra inşaatı hem kendimiz hemde sağlam usta ve tanidikla devam ettirmeyi düşünüyoruz.
eğer İşler değişir inşaatın başında olamaz isek ve müteahhit ile anahtar teslim anlaşırsak dediğiniz gibi avukat sözleşmeli olacak.
Kredi indiriminden sonra piyasa iyice şişti.
Evlere zam geldi.
Zaten ederinden fazla istiyorlardı bana göre şimdi daha da fazlalaştı.

Bazı evler o kadar basit işçilikle yapılmış ki elimizi attığımız elimizde kalıyor.
Kullanacağımız kendimize ait 1metre toprağımız yok.
Gürültü patırtı derken insanlarla da ugrasilmiyor artık.
Bi psikopata denk geliyorsun çekip komşusunu vuruyor gürültü yaptı diye
İmkanım varken hayalimi gerçekleştirmek istiyorum.

Babam yıllardır müstakil ev yapar satar ama cok sıkıntılı.şimdi bir yazlık yaptırma planımız var anahtar teslim anlaşmayı sorduk bizim hesapladıgımızdan 50 bin fazla söylediler öyle olunca yine babam parca parca yaptırıcak tek kişi yapıp bana versin olayı olunca fiyat uçuyor

prefabriklerin de kendine göre sıkıntıları olduğunu duydum ayrıca ömürleri az oluyormuş.
Yalıtımda kesinlikle problem yaşıyormuş yaptıranlar.

a'dan z'ye her şeyi planlayıp çok ince ayrıntılara girerek yaptırmayı düşünüyoruz.
yani sonradan dediğiniz gibi problem çıkıyormuş bunu yaşayan kişiler anlatıyor onlari not alıyoruz.
Çok ince tavsiyelerde bulunanlar oldu. Deneyim önemli.

Evet maalesef evler ederinden pahalıya satılıyor artık, Ege'de minicik bir kasabadayım, 8 yıl evvel dubleks daireler 120-150 bin aralığında satılırken şu an 750-1.000.000 aralığında, müstakil, havuzlu, komşularla çok dipdibe olmasın dediğiniz evlerde 3.000.000 TL'den başlıyor ki, onlarında en pahalısı 500.000 liraya satılıyordu.
Demiridir, betonudur dolar kurundan satılıyor, işçilikte arttı, bölgede değerlendi deyip fahiş fiyatlardan satıyorlar.

Allah kolaylık versin, umarım bitirip sağlıkla oturduğunuz gönlünüze göre bir eviniz olur.

Paylaşırım buradan İnşallah resimleri

bekarken apartmanda evliyken de müstakil bir evde yaşayan biri olarak inan çok mutlu olacaksın; hayallerindeki eve kavuşursan.

bizim evimiz kapalı garajı+2 katı olan bir ev. 3 tatafında da bahçe var. bahçemizde de meyve, sebze yetiştiriyoruz. öyle stres alıcı öyle rahatlatıcı bir şey ki anlatamam. camımı açıp erik yiyorum düşün.

başlamadan önce her şeyi ince detayına kadar planlarsanız sıkıntı yaşamazsınız inşallah. tebrik ederim

Arkadaşım ve komşum kendi aileleri için müstakil ev yaptırdılar. Arkadaşım içinde yaşıyor, komşum memlekete gidince kalmak için oraya yaptırdı. Arkadaşımın evinde yerden ısıtma tesisatı var onu beğendim, evin üç katlı oluşunu beğenmedim. Kendim de iki katlı müstakilde oturuyorum, merdiven olayından bıktım. Komşum amacına uygun şekilde tek kat ve derli toplu bir ev yaptırdı. Hayırlı olsun şimdiden. Çocuğunuz varsa bahçe olayı çok iyi olacaktır.

Güle güle oturun.
Darısı bize.

Asansör olacak. Merdivene bende katlanan iki kat bile olsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…