Mutasyona uğramış virüs ne yapıcaz ?

Bi bu eksikti ne yapacağız? Mutasyona uğramış virüsün bulaş oranı yüksek deniliyor evet ama öldürücülüğü hala aynı oranda mı ? Aşı başarılı olacak mı ? Kafamda deli sorular... yaz için planlar yapıyordum :KK43: bu arada kızlar noel de millet seyahat etmesin diye algı oluşturuldu diyorlar bilerek sizce olabilir mi böyle bişi? Yani bilerek bulaş oranı arttı diyorlar.
Her şey olabilir. Yaşadıklarımız normal şeyler değil neticede. Aşılar satılsın insanlar vurulsun diye bile olabilir. Eşim işi gereği zaten evden uzakta çalışırdı koronayla birlikte 9 aydır hayatımızda yok. Oğlum 14 aylık oldu babasını sadece 2 ay gorebildi. Bi ailem kalmadı yani. Bu mutasyonla birlikte asla göndermezler eve. Bu hayatımızın herkes için oldukça kötü ve zor bi dönemi. Büyük çocukları olanlar için bir de eğitimsizlik var. Virüsten kaçma imkanı olmayanlar var, her gün işe gitmek zorunda olanlar var. Keşke toplum olarak herkese karşı daha duyarlı olabilsek.

Normal yasantima devam ediyorum napayim. Maske ilave oldu sadece. Gerisi hep ayni bende. Ekonomi zaten bitiyordu iyice dibe vurur artik. Merakla bekliyorum gelismeleri

Bi bu eksikti ne yapacağız? Mutasyona uğramış virüsün bulaş oranı yüksek deniliyor evet ama öldürücülüğü hala aynı oranda mı ? Aşı başarılı olacak mı ? Kafamda deli sorular... yaz için planlar yapıyordum :KK43: bu arada kızlar noel de millet seyahat etmesin diye algı oluşturuldu diyorlar bilerek sizce olabilir mi böyle bişi? Yani bilerek bulaş oranı arttı diyorlar.
zaten virüs ilk çıktığı günden bu yana çeşitli mutasyonlara uğradı yani şaşırılacak bir durum yok aslında, aşı oldum bitti demekte yanlış sonuçta aşı önleyici değil yine virüse yakalanabilirsiniz ama ağır değilde hafif atlatırsınız hastalığı, zaten belirli gruplara aşı vurulması ilk etapta planlanmıyor kim dersen çocuklar ve hamileler -alerji riski olanlar yani aşılarda tam olarak güvenilir değil şu aşamada herşey anı kurtarmak için yapılıyor bir nevi. Ayrıca yaz için plan yapın plan yapmak güzeldir biz geçtiğimiz yılı dönemsel kısıtlamalar harici geçmiş yıllardan pekte farklı geçirmedik , yazın tatilde yaptık ve önümüzdeki yaz yine yapacağız sadece şu an plan için erken ben kısıtlamalar kalkarsa yurt dışı düşünüyorum mesela.... herşeyin hayırlısı diyelim ..

Corona uzun bir süre daha bizimle olacak belli ki, buna alışmamız lazım.
Tatil planları yapın tabiki. Bir ev tutarsınız ailenizle, maske mesafe hijyen kurallarına dikkat ettiğiniz sürece sorun olmaz zaten.
Biz de bu yaz yazlığımızdaydık. Denize de gittik, dışarı da yemeğimizi de yedik. Bir şekilde hayatımıza devam etmek zorundayız.
Çokta kafayı takmamamak lazım. Bir de akıl sağlığımızdan olmayalım.
Ha kaderde coronadan vefat etmek varsa o da Allahın takdiri ne yapabiliriz ki.

Genetik mezunu bir kadından okumuştum. Virüsler mutasyona uğrar hatta olumlu yönde de mutasyona uğrayabilir demişti. Şöyle ki bu virüsün konakları insan olduğu için konağını öldürmemek için az öldürücü şekilde mutasyona uğrayabilirmiş. Grip gibi.

Bir gün geçecek inanıyorum. Ama çok yakın zamanda düzelmeyecek gibi geliyor.

Bugünü düşünüyorum tatil nasıl yapacağım yazın nneolacak diye düşünmüyorum. Maddi manevî çok zor günler geçirenler var. Zten evdeydik yine evde olacağız. Allah saglik çalışanlarımızın diğer çalışanların yardımcısı olsun. Biz evde olanlara da kolaylık versin. Her gün evde olmak da zor

Bir şekilde bitecek
Aşı yayılımı azaltır
Ama ben aşı olmam yok içinde cip var yok bizi öldürmeue çalışacaklar deyip aşı olmuyprsan bitmez
Domuz gribi örneğinde olduğu gibi hastalık bitmez ama aşıyla kolay atlatılır o kadar
Aşı olmayanlar için de tehlike devam eder
Bilime güvenmekten başka çare yok

Insallah millet Noel de gezmesin diye yapilmis birseydir de, bari insanlar evlerinde oturur, bulasma orani cok daha duser.
Ama belli olmaz bastakilerin ne planlari var, neyi neye gore hesapliyorlar.
O yuzden ekstra kendimize dikkat etmekte fayda var.

Emin ol, herkes onumuzdeki yaz icin bazi planlar icerisinde.
Zira gecen yaz ben de tatile gitmeyen, koca yazi evlatlarim ile evin icinde sicakta oflaya puflaya gecirenlerdenim.
Bir de kucuk bir ilde de degilim ki, Istanbul'da yasiyorum ve inanin cok bunaldim.
Hadi kis geldi 4 duvar arasinda hayat bir sekilde geciyor, disarsi soguk o da bir bahane cikmamak icin ama yine yaz geldiginde bu sekilde kapali olursak herhalde bir cok insan gibi ben de solugu Bakirkoy'de aliyor olacagim...
Gercekten yeter geldi ama gelecege dair de pek umudum yok, sanirim boyle gececek bir kac sene, Allah yardimcimiz olsun.

Umarim gelecekte guzel gunler bizi bekliyordur.

Noel gezmesi yapılmasın diye veya aşı olmayı insanlar kabul etsin diye de çıkarılmış olabilir. Gerçekten mutasyon geçirmişte olabilir. Aşılamadan sonra virüs konakta yaşamak için kendini güçlendirebilir. Bulaşma oranı arttı belki öldürücülüğü azalır diye umut etmekten ve aşının etkisini kaybetmemesini bekleyip maskeye mesafeye dikkat etmekten başka yapacak bir şey yok. Şuan zaten yaşamıyoruz sadece hayatta kalıyoruz. Bir plan veya hayalimiz de yok.

valla noel için yaratılan algıysa bence çok doğru bir yaklaşım. aksi halde herkese dışarıda yada birbirinin evinde olup var olan gene çok daha fazla bulaşacaktı.

öte yandan virüsün mutasyona uğraması zaten çok olağan bir durum. bildiğim kadarıyla mutasyon nedenleri genellikle, kendileri de hayatta kalmak istediklerinden, insana uyumlanmak amaçlı iyi yönde oluyor. fakat tam tersi de olabilir, bu risk var.

yeni olduğu için öldürücülük hakkında kimse birşey diyemez henüz diye düşünüyorum.

bu dönemde herkes kendinden mesul. kendi kendimizi koruyacağız ki en temeli kalabalığa girmemek. giriyorsak da kurallara uymak.

Back
X