• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutfak masrafnz ne kadar?

aylık harcamaları bende paylaşmak isterim
son okuduklarımı görünce çok mu lüks yaşıyoruz dedim
biz bir türlü ayın sonunu başını getireiyoruz ama
hiç birşeyi de kısmıyoruz.

her hafta pazara gideriz 50*4 200 eder
aylık kahvaltılık satan dükkandan peynir zeytin alışverişi 60 tl civarı
market 250den aşağı tutmaz geçedebilir.

kasap tavuk alıyorsam 50 tl lik alıyorum buzluğa atarım .
kıyma ve kuşbaşı için de 60 tl harcarım aylık.

ekmek ve süt her gün alınır hesaplayamıyorum bile.
5 tl falan herhalde günlük.
gazetemiz hergün gelir aylık 25 tl gibi bişey
su 50
elektrik 80
doğalgaz şu an 20
kışın 250
telefon fat: 45+ 35
internet 69
d smart 15
bu liste uzar gider.
çok rahat yaşıyoruz. bu beni üzse de değiştiremiyoruz.

aylık giderimiz 1360 tl imiş
Aman ya Rabbi dedim şimdi:53:

Merhaba

Bir tavsiyem olacak d smart ve interneti bir arada kullansanıza kampanyaları oluyor biz toplamda 69 tl aylık ödeme hem 8 megabit hızla sınırsız internet aldık hem de d smartın özel sinema kanalları hariç tüm olanaklarını kullanıyoruz ( eşim tüm maçları izleyebiliyor.)

Bizim harcamalara gelirsek aylık mutfak masrafımız 300-400 arası değişiyor.

Merhaba

Bir tavsiyem olacak d smart ve interneti bir arada kullansanıza kampanyaları oluyor biz toplamda 69 tl aylık ödeme hem 8 megabit hızla sınırsız internet aldık hem de d smartın özel sinema kanalları hariç tüm olanaklarını kullanıyoruz ( eşim tüm maçları izleyebiliyor.)

Bizim harcamalara gelirsek aylık mutfak masrafımız 300-400 arası değişiyor.
d smartın üyeliği bu ay bitecek
internet taahhütlü nisanda aldık. ikisi bir arada bir kampanyaya nasıl çeviririz bilemiyorum. araştırmak lazım.
teşekkürler

bızım en buyuk masrafımız içecekler...sureklı bır seyler içiyoruz yanında çerez vs...eğer dışarda yediğimiz yemekler sayılıyorsa 1000-1200 tl arası harcıyoruz.haftada bır güzel bir yerde yemek yeriz,150-200 arası tutuyor..çocuk yok rahatça çıkıyoruz ılerde cocugumuz olunca azalır zaten...

Son yapilan zamlardan sonra... mutfak masrafimiz sanirim rahat 400 tl yi buluyor... su an icin.

hesaplamıyorum hiç açıkçası hesaplarsam morelim bozuluyor çünki :)
aylık market alışverinde genelde 150-200 gidiyor
deterjanlar yoksa tabi içinde her hafta pazara çıkmıyorum genelde
günlük marketten yemeklik alışverişi yapıyorum kışın depfriz den idra ediyorum çoğunlukla
et yiyende çok yok arada alınır tavuk zaten almam hepsi hormonlu kırk yılda bir alınır
ekmek kaynanam sağolsun alır gelir oı bizim bütçeye dahil değil :))
bizim evde daha çok kahvaltılık çay şeker kahve tüketiliyor yazdan dondurduğum sebzeler çok işime yarıyor
kışın zaten belli sebzeler var onlarıda alıyorum marketten

KIZLAR EŞİNİZ SİZE AYLIK MUTFAK MASRAFI İÇİN NE KADAR VERİYOR?CADIARZUVE MUTFAK MASRAFLARINIZ NE KADARA MAL OLUYOR?HADİ YAZALIM BAKALIM......:enbuyukkk:
Canım ne sen sor ne ben söyleyeyim :) Eşimle boğazımıza düşkünüz biz biraz yemeyi içmeyi severiz ben yemek yapmayı falan da çok severim o yüzden mutfak masraflarımız bir hayli çok oluyor.Ama tabi eşimden mutfak masrafı için para falan almıyorum zaten kendim de çalışıyorum arada o ödüyor çok nadir de ben yardım ediyorum.Etiydi bilmem nesiydi sebzesiydi meyvesiydi 500-600 tutuyor çok rahat bizim aylık mutfak masrafımız..

Bu ay su ana kadar yaptigimiz masraflar ;
9 tl kiyma
15 tl tavuk
10 tl balik
15 tl pazar
60 tl market
10 tl ikinci pazar
30 tl ekmek
+
149 tl bu ayki gida

15 tl tup
15 tl su
20 tl su

199 tl
anneler geldigi icin arttimasrafar azicik ama olsun can sagligi onemli

ay sonuna kadar ayirdigim butcemden 51 tl kaldi oda ekmek ve su icin

şunları gördüm de şaşırdım, şimdi nerede bu masraflar.. 2 yılda fiyatlar ne çok artmış aman Allah ım

ne biterse canım ne isterse eşime söylüyorum alıyor. ne kadar harcıyoruz hiç bilmiyorum. sıkışıyomuyuz onuda bilmiyorum ilgilenmiyorum. tabi evliliğimin ilk 5 yılı böyle değildim 5 kuruşun hesabını yapardım adımı pintiye çıkarınca saldım çayıra.. iyide oldu. erkek millletine yaranılmıyor.

Ev borcundan dolayı çok dışarı çıkamıyoruz artık haftada 1 kere en fazla ama; mutfaktan kısmadık zaten mümkün de değil . Market için eşim kredi kartından bakmış 400- 500 arası tutuyor benim eşimden hariç günlük aldıklarımda 100 û geçmez yani toplamda 550 diyebiliriz. Beraber dışarıda yemeğimiz 200- 250 olsa , eşimde öğlenleri 150 liralık yemek yese 900 oluyo. Yuh diyorum 2 kişi dünyayı yiyoruz resmen Allah yardımcısı olsun herkesin

Herşey ateş pahası hayat çok pahalı ya valla hesaplamaya elim gitmiyor mutfak masrafını ama çok tutuyor

pazara her hafta cıkmıyoruz ama 3 hafta cıksak ortalama 150 tl pazar masrafı oluyor. etı, baklıyatı, makarnası,yagı vs.. 200 desek. her gune bır ekmek 30 tl desek. ortalama 400 gıdıyor. dısarda yemeyız cok nadır ondada sodexo ıle oderız genelde.

Bizimde 450-500 gidiyor 2 kişilik aileyiz valla kısmaya çalışıyoruz ama her ay bu kadarı buluyor yinede
Ay başı 200 liraya yakin alışveriş yapıyoruz 2-3 kere pazara gidiyoruz 60 TL civarı tutuyo bide extra alinanlarla 500 u buluyo

Bizde iki kişiyiz eşim çok düşkün boğazına etsiz yemek yemiyo 350,400 civarı gidiyo bunun içinde evin bütün ihtiyaçları var tabi ıslak mendilden yumoşa kadar

Ben pazara gidemiyorum hep marketten ve kasaptan yapıyoruz alışverişlerimizi. Bütün market alışverişleri de yemeklik, deterjan vs. aylık 1000-1500 arası tutuyor. İki kişiyiz ama çok misafirimiz olur ve ben çok yemek yaparım mutfağı seviyorum sanırım o yüzden. Ne kadar düşürmeye çalışsam da durum böyle.

Ben pazara gidemiyorum hep marketten ve kasaptan yapıyoruz alışverişlerimizi. Bütün market alışverişleri de yemeklik, deterjan vs. aylık 1000-1500 arası tutuyor. İki kişiyiz ama çok misafirimiz olur ve ben çok yemek yaparım mutfağı seviyorum sanırım o yüzden. Ne kadar düşürmeye çalışsam da durum böyle.
Pazara gidebilseniz biraz da olsa rakam düşebilir tabi gittiğiniz markete göre de değişir

ay eşime okutmam lazim bana diyor anlamiyorum biz bu kadar ne aldik diye kendimi suclu hissefiyordum ama normalmis bizimde 500-600 arasi hersey dahil.

Back
X