• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benden daha ne istiyorsun diyen kocam

Adam mümkün olduğunca evi toplayıp fırsat bulduğunda yemek yapıyor diye bile madalya takmışlar zaten.
Biri "eşim sıfır destek, hiç sorun etmiyorum" der, diğeri "tuvaletten çıkınca lavaboyu temizle öyle çık ne var bunda, erkek bunu nasıl düşünsün" der. Bunları yazanların kaçar madalyası var acaba merak ettim.

Böyle konulara çok üzülüyorum ben. Kadınların normal gördüğü, daha doğrusu kendilerine reva gördükleri şeyler çıldırtıyor beni gerçekten.

Kadın kocasıyla eşit iş paylaşımı istiyor ve bunu istemeye de hakkı var.
Eşit paylaşım demek ben 2 defa çamaşır yıkadım, sen de 2 defa yıka demek değil.
Ben çamaşır yıkadıysam sen de git mutfağı topla ama ben söylemeden topla. Mutfağın dağınık olduğunu ben söylemeden fark et, ne zaman ve nasıl toplanacağına benim karar vermemi ve bunu sana bildirmemi bekleme. Kendi kendine kalk ve gidip topla. Zihnimi bu yükten kurtar.
Eşit paylaşım deyince ben bunu bekliyorum eşimden ve normal zekada bir insan olduğu için bu beklentim gayet normal.

Konu sahibi bence de tembel değil. Sadece bunalmış.
Bakıcı seçimi yanlıştır, doğrudur bilemem ama yanlışsa bile sadece onun yanlışı değil bu. Ama bunun sorumluluğu bile üzerine kaldı.
Erkekler de fırsat buldukça yemek falan yapsınlar işte. Aman hiçbir şeyi düşünmeye zahmet etmesinler.
Altında kıskançlık yatıyor işte.

Gercekten adamdan daha ne istiyorsun.Evet zor bir dönem geçiriyor olabilirsin depresyonda olabilirsin ama saydıklarına bakılırsa bu dönemi en kolay şekilde atlatman için eşinde efor sarfediyor.İcimizde yaşadığımız duygusal dalgalanmalarıda onlar duzeltsin diye beklemek haksızlık.Evet çocuk başlı başına büyük sorumluluk belki buyuzden stresli kaygı dolu olabilirsiniz.Kendi kendinize üstesinden gelemiyorsaniz profesyonel yardım alın emin olun size çok iyi gelecek

Az önce kavga ettik. Uzun zamandır etmemiştik, çok da kırıcı konuştuk.

10 ay önce doğum yaptım ve sanırım lohusa depresyonum devam ediyor. 3 aylıktan beri çalışıyorum ve bir bakıcı geliyordu ama onu beğenmiyordum güzel davranmıyor bebeğime diye bayramda değiştirdik başkasını bulduk. Eski bakıcı ev işleri de yapıyordu ben arada bebeği oyalarken(ben evden çalışıyorum) ama yeni gelen bakıcıyla ev işi olmayacak diye anlaştık ve eskisine göre 20k daha fazla maaş veriyoruz sigorta vs dahil edince. bu da canımı sıktı evet bilerek kabul ettik ama başladıktan sonra hem çok para veriyoruz hem işler bize kalıyor vs.

Şimdi ev işleri bize kaldı bir yandan çocuk bir yandan kendi çalışma hayatım bana ağır geldi.
Eşim yardım ediyor ama gece bir iki kez mama yapmak için kalkıyor, sabahları mutfağı temizliyor, mümkün olduğunca evi toparlayıp işten gelince çocuğa bakıyor, fırsat olursa yemek yapıyor. Evet düşününce onun da hiç boş vakti olmuyor. Ama ben de çok yoruluyorum sürekli bir şeylerin stresi içindeyim yemek ev işi vs. Yetişemiyorum hiç bir şeye.

Bugün böyle dedi işte. Daha ne istiyorsun benden her şeyi yapıyorum yine de mutlu olmuyorsun, bakıcı değiştirmek istedin değiştirdik yine mutlu değilsin, seni tatmin etmek imkansız filan. Haklı mı bilmiyorum. Çünkü ne istiyorum da kocam yapmıyor cidden bilmiyorum. Ama neden mutsuzum? Yorgunum? Stresliyim. Neyin eksik olduğunu bilmiyorum. Uzamış lohusa depresyonu olabilir mi bu? Yoksa cidden kendime çok mu yükleniyorum?
Mesela bugün bağırdım kaç kez çocuğun kıyafetlerini dolaba yerleştirdin ki ben yapıyorum hep diye. O da tamam ben yaparım 3 parça için laf ediyorsun dedi. Mesela üç parça kıyafet değil aslında çok şey yapıyorum kimse görmüyor gibi. Kocam da aynı şeyi kendi için diyor çok şey yapıyorum mutsuzsun diyor ama ben ona teşekkür ediyorum. O bana edemiyor çünkü hiç bugün şu işleri yaptım diye sıralamıyorum.
Sizinki fazla şımarıklık çocuğa bakici bakıyor adam masallh kadin gibi her işi yapıyor siz evden çalismaniza rağmen hala huysuzluk çıkarıyorsunuz

Tabi ki her şey için komut vermem gerekmiyor ama ben hatırlatmasam asla aklına gelmeyecek de çok iş var.
Ben de benzer lohusa sendromlarını geçirdim. Ama siz biraz zor geçimsiz birine benziyorsunuz. Ev işlerini çamaşırı donu bir tarafa koyup acilen destek alırsınız umarım. Bebeğinizi keyifle büyütün 🌺

2/4 yaş çocuklarım var eşim hiç bi halta karışmaz bazen kafayı yiyorum.herhangi bir makinanın kapağını dahi acmamistir mesela.bakicim da yok bence eşinizin kıymetini bilin burda çoğu baba benim eşim gibi

Konu sahibini asagiya cekmek icin yarisa girilmis resmen. Kadin tembel degil, niye tembel olsun. Evden calisiyor kucuk cocukla. Tembel insan evde butun gun oturur toto buyutur. Ayni durumda bir erkek olsa madalya takarsiniz. Kadin olunca ev isini sevmedigi icin yetersiz hissettirmek icin elinizden geleni yapmissiniz. Su kadinin yaptigini yapmaya cogunuzun totosu yetmez. Cogunuzun tek bildigi lavabo ciflemek ve bununla ovunmek. Bu mesajlari es gecin konu sahibi. Ben tembel oldugunuzu dusunmuyorum.
Konu sahibi tembeldir değildir bilemem, ev işi sevmiyormus. Sevmeyebilir, herkes sevmek zorunda da değil ama evli ve çocuklu olunca belirli sorumluluklar otomatikman yükleniyor. Burda bakıcı konusunda hata yapmış çünkü ihtiyacını karşılamıyor ya da ek olarak yardımcı alacak evine.
Hakkımızda yazdığınız çoğunuzun totosu yetmez lafiniza çok güldüm. Ne kadar eminsiniz öyle?

Adam mümkün olduğunca evi toplayıp fırsat bulduğunda yemek yapıyor diye bile madalya takmışlar zaten.
Biri "eşim sıfır destek, hiç sorun etmiyorum" der, diğeri "tuvaletten çıkınca lavaboyu temizle öyle çık ne var bunda, erkek bunu nasıl düşünsün" der. Bunları yazanların kaçar madalyası var acaba merak ettim.

Böyle konulara çok üzülüyorum ben. Kadınların normal gördüğü, daha doğrusu kendilerine reva gördükleri şeyler çıldırtıyor beni gerçekten.

Kadın kocasıyla eşit iş paylaşımı istiyor ve bunu istemeye de hakkı var.
Eşit paylaşım demek ben 2 defa çamaşır yıkadım, sen de 2 defa yıka demek değil.
Ben çamaşır yıkadıysam sen de git mutfağı topla ama ben söylemeden topla. Mutfağın dağınık olduğunu ben söylemeden fark et, ne zaman ve nasıl toplanacağına benim karar vermemi ve bunu sana bildirmemi bekleme. Kendi kendine kalk ve gidip topla. Zihnimi bu yükten kurtar.
Eşit paylaşım deyince ben bunu bekliyorum eşimden ve normal zekada bir insan olduğu için bu beklentim gayet normal.

Konu sahibi bence de tembel değil. Sadece bunalmış.
Bakıcı seçimi yanlıştır, doğrudur bilemem ama yanlışsa bile sadece onun yanlışı değil bu. Ama bunun sorumluluğu bile üzerine kaldı.
Erkekler de fırsat buldukça yemek falan yapsınlar işte. Aman hiçbir şeyi düşünmeye zahmet etmesinler.

Ay yorumun alnı olsa da öpsem. Konu sahibi evden çalışıyor, evde bakıcı var diye kadına yalıda yaşayan Bihter Ziyagil muamelesi yapılmış. Evden çalışırken de çok yoğun olabilirsiniz veya ofiste çalışırken rahat olabilirsiniz. Önce bunu bir anlayalım. Geçenlerde evden çalışan bir arkadaşım wcye gidecek vakti zor bulduğunu söylemişti.

Mesai bitiminde bakıcı dediğimiz kişinin de mesaisi bitiyor ve evine gidiyor. Kalan zamanı da konu sahibi ve eşi idare edecek. Aslında matematik çok basit.
Ev işleri için yardımcı almak isteseler onu da %95 Konu sahibi bulacak, organize edecek. Kadınların üzerindeki yükün cok daha fazla olduğunu anlamak bu kadar zor olmamalı.

Bazı kadınların minicik bir eş desteğine ooo mükemmel koca muamelesi etmesi konu sahibi gibi kişilerin eşlerinden ortak sorumluluk beklemesini şımarıklık veya tembellik olarak görülmesini haklı çıkarmıyor.

Ay yorumun alnı olsa da öpsem. Konu sahibi evden çalışıyor, evde bakıcı var diye kadına yalıda yaşayan Bihter Ziyagil muamelesi yapılmış. Evden çalışırken de çok yoğun olabilirsiniz veya ofiste çalışırken rahat olabilirsiniz. Önce bunu bir anlayalım. Geçenlerde evden çalışan bir arkadaşım wcye gidecek vakti zor bulduğunu söylemişti.

Mesai bitiminde bakıcı dediğimiz kişinin de mesaisi bitiyor ve evine gidiyor. Kalan zamanı da konu sahibi ve eşi idare edecek. Aslında matematik çok basit.
Ev işleri için yardımcı almak isteseler onu da %95 Konu sahibi bulacak, organize edecek. Kadınların üzerindeki yükün cok daha fazla olduğunu anlamak bu kadar zor olmamalı.

Bazı kadınların minicik bir eş desteğine ooo mükemmel koca muamelesi etmesi konu sahibi gibi kişilerin eşlerinden ortak sorumluluk beklemesini şımarıklık veya tembellik olarak görülmesini haklı çıkarmıyor.
Çok doğru. Mesela bu bebek iki kişinin bebeği ama babanin herhangi bir sosyal platformda bebek bakıcısı sorunuyla ilgili sorular sorup öneriler aldığını, firmalarla iletişime geçtiğini falan hiç sanmıyorum. Eski bakicinin tavrından, yenisinin eğitiminden bihaber olduğuna da eminim. Ortada iğrenç kocalar iğrenç babalar var diye bu adam da her şeyi yapıyor neyine yetmiyor demek sacmalik.

2/4 yaş çocuklarım var eşim hiç bi halta karışmaz bazen kafayı yiyorum.herhangi bir makinanın kapağını dahi acmamistir mesela.bakicim da yok bence eşinizin kıymetini bilin burda çoğu baba benim eşim gibi

Hanımefendi normal olan sizin eşiniz değil. Bunu bir anlayın rica ediyorum. Siz çeşitli sebeplerle bu şekilde devam ediyorsunuz diye herkes elindekine razı olmak zorunda değil ya.

Daha ne yapsın adam? tüm gece ev işi yapsın O zaman. Konu sahibi tembellik yapsın diye adam çalışsın sürekli😅 Konuyu okumadınız galiba adam zaten yardım ediyor. konu sahibi iki
çamaşır koyup her şeyi ben yapıyorum modunda 😅

Ha bu arada isterse hiç ev işi yapmasın, sevmiyordur vs bunu eleştirmiyorum ben ama o zaman ev işi yapan bakıcıya sahip çıkması gerekirdi diye düşünüyorum.

Benim eşimle iş bölümüm farklı, çocuklarıyla görüşebileceği 1 saati var, onu da ev işleriyle tüketmesini değil evlatlarıyla oynamasını tercih ediyoruz.Bunu da dipnot geçeyim.

Konuyu okudum ben. Sorun şu ki konu sahibinin eşinin 'YARDIM' etmemesi gerekiyor. Herşeyden eşit derecede sorumlular zaten. Yardım değil, iş bölümü.

Sizin eşinizle düzeniniz size normal ve kabul edilebilir geliyordur. Bir şey diyemem. Ama konu sahibi demek ki bir şeylerin daha farklı olabileceğini düşünüyor ki talep ediyor. Bunda da anormal bir durum yok.

Hayır zaten kimse burada eşin berbat bir eş, boşan, kavga etmeye devam et vs gibi yorumlarda bulunmuyor ki. Ev işleri için destek alın, psikolojik destek alın, eşinizle konuşun, geçecek vs diyoruz bizler de.

Aman kiymetini bil, şımarıklık yapma, tembelsin vs diyenlere karşı çıkıyoruz.

Şimdi ben evli değilim anne de değilim, sizi anlamaya çalışıyorum. Anne olan arkadaşlarımın söylediğine göre gerçekten insan psikolojisi çok değişiyor, illa ki eşinizi dinlesek o da farklı şeyler söyleyecektir. Ben daha çok depresyon yaşayan birini gördüm sizi okuyunca. İnsan gerçekten hiçbir şey yapmak istemiyor, yapılanlar yeterince güzel gelmiyor. Çok iyi anlıyorum, sebebi farklı olsa da aynı süreçten ben de geçtim.
Sadece bence böyle yapmayın çünkü insan bir zaman sonra yaptıkları görülmeyince/yetersiz bulununca "Zaten yapsam da aynı şey oluyor, yapmasam da, e yapmayayım bari boşuna laf yemiş olmayayım," moduna giriyor :( Tabii ben orada ne oluyor ne bitiyor bilemiyorum, gördüğüm kadarına yorum yapıyorum.

eminim konu sahibinin statusunde evli erkekler de vardir ayni isi yapan, evden calisan. ama onlar "bütün gün calisiyor" olup anca "elinden geldigince" işlere "yardim ediyor"dur:)
arkadasim ogretmen. esinden cok kazanıyor. kocasi ve tum ailesi kiza calismiyor muamelesi yapiyor eve erken geliyor diye. yemek temizlik vs hep kizdan bekleniyor (kiz da amele, kosturuyor herseye).
ayni sekilde baska bir ogretmen yakinim var. o da oglen çıkıyor isten, karisi aksam 6da cikip eve 7de variyor. ama tüm isleri karisi yapiyor :)
bu ulke nasıl bir ülke, bu çalışan kadınlar kendine bunu nasil layik görüyor da bu adamları koca diye alip besliyor hiiic anlamiyorum.

Kesinlikle feminist olmayan erkeklerin hakkını da savunan bir hemcinsin olarak kocan haklı.
Hâlâ onu bilmiyorum bunu bilmiyorum deyip duruyorsunuz. Adam daha ne yapsın ? Günümüz de kaç kişi evine yardımcı insan alabiliyor? Sen de ev işlerine de bakacak biri ile anlaşsa idin. Bunda kocanın ne suçu var?
İyi o zaman hem çalışan hem çocuk bakan hem de evinin işini yapan kadınlar ölsün o zaman.
Şımarık bir tipsiniz. Bu böyle devam ederse kocanız B planına geçebilir
feminist olmayan, erkeklerin hakkini da savunan bir hemcinsimiz mi yoksa feminist olmayan erkeklerin hakkini da savunan bir hemcinsimiz mi? once dogru duzgun kendinizi ifade etmeyi ogrenin de sonra millete ahkam kesmeye calisin.

Az önce kavga ettik. Uzun zamandır etmemiştik, çok da kırıcı konuştuk.

10 ay önce doğum yaptım ve sanırım lohusa depresyonum devam ediyor. 3 aylıktan beri çalışıyorum ve bir bakıcı geliyordu ama onu beğenmiyordum güzel davranmıyor bebeğime diye bayramda değiştirdik başkasını bulduk. Eski bakıcı ev işleri de yapıyordu ben arada bebeği oyalarken(ben evden çalışıyorum) ama yeni gelen bakıcıyla ev işi olmayacak diye anlaştık ve eskisine göre 20k daha fazla maaş veriyoruz sigorta vs dahil edince. bu da canımı sıktı evet bilerek kabul ettik ama başladıktan sonra hem çok para veriyoruz hem işler bize kalıyor vs.

Şimdi ev işleri bize kaldı bir yandan çocuk bir yandan kendi çalışma hayatım bana ağır geldi.
Eşim yardım ediyor ama gece bir iki kez mama yapmak için kalkıyor, sabahları mutfağı temizliyor, mümkün olduğunca evi toparlayıp işten gelince çocuğa bakıyor, fırsat olursa yemek yapıyor. Evet düşününce onun da hiç boş vakti olmuyor. Ama ben de çok yoruluyorum sürekli bir şeylerin stresi içindeyim yemek ev işi vs. Yetişemiyorum hiç bir şeye.

Bugün böyle dedi işte. Daha ne istiyorsun benden her şeyi yapıyorum yine de mutlu olmuyorsun, bakıcı değiştirmek istedin değiştirdik yine mutlu değilsin, seni tatmin etmek imkansız filan. Haklı mı bilmiyorum. Çünkü ne istiyorum da kocam yapmıyor cidden bilmiyorum. Ama neden mutsuzum? Yorgunum? Stresliyim. Neyin eksik olduğunu bilmiyorum. Uzamış lohusa depresyonu olabilir mi bu? Yoksa cidden kendime çok mu yükleniyorum?
Mesela bugün bağırdım kaç kez çocuğun kıyafetlerini dolaba yerleştirdin ki ben yapıyorum hep diye. O da tamam ben yaparım 3 parça için laf ediyorsun dedi. Mesela üç parça kıyafet değil aslında çok şey yapıyorum kimse görmüyor gibi. Kocam da aynı şeyi kendi için diyor çok şey yapıyorum mutsuzsun diyor ama ben ona teşekkür ediyorum. O bana edemiyor çünkü hiç bugün şu işleri yaptım diye sıralamıyorum.
Eşim yardım ediyor diye cümleye başlamanız bile aslında bize dayatılan bazı şeylerin kanıtı maalesef. Evlilik denge işidir, kadının görevi erkeğin görevi diye katı kurallar konulmasına çok karşıyım. Size yardım etmiyor, birlikte dünyaya getirdiğiniz çocuğunuzun bakımına katılıyor, birlikte yaşadığınız evin işlerini o da yapıyor, birlikte yiyeceğiniz yemeği o da hazırlıyor. O bunları yaparken siz tv karşısında zap keyfi yapmıyorsanız (ki erkekler bunu yapınca sizi elestirenler hic sorun etmiyor belli) hiç bir sorun da yok bunları yapmasında, teşekkür edilir tabi ama aşırı minnet duyulacak bir olay da değil. Eşiniz de haksız değil ama bence karşılıklı oturup konuşsanız birbirinizi gayet güzel anlarsınız gibi bir imaj sezdim. Anlatın, biz istiyoruz ki onlar konuşmadan anlasın ama anlamıyorlar maalesef. Ev sorumluluğu olarak bu kadar hayatı paylaşmayı bilen bir insan bence sıkıntılarınızı da paylaşır. Biz de yeni çocuk sahibi olduk. Güzel bir kariyerim vardı ücretsiz izinle ara vermeyi tercih ettim. Eskiden evin işlerini yarı yarıya yapardık şu an daha çok ben yapıyorum çünkü eşim hem işte yorulup hem yeri gelip bebeğe de bakıyor. Ben simdi kendimle sizi nasıl kıyaslayabilirim mesela çok adaletsiz bi eleştiri olur. Öncelikle kendi iç huzurunuzu sağlayın gerekirse terapi alın rahatlayın, eşinizle güzelce iletişim kurun, bebeğinizin güzel zamanlarının keyfini çıkarın, gerisi kendiliğinden gelir. Tembellik ve yorgunluk arasında çok fark var, eğer tembel bir insan olsanız bu durum sizin ruhunuza bu kadar ağır gelmezdi aksine herseyin mükemmel olmasını istediğiniz için böyle oluyor, gereksiz eleştirileri dikkate almayın ve bir uzmandan destek alın mutlaka 🌸

Back
X