Mutfak Penceresinden Tatlı Bir Sohbet

Canım bunu bende gördüm şerit poğaçayı kıvırıp yapıyorsun galiba o tariflerden biri ile yapsana mesela ben bayatlamayan poğaça hamuru ile şerit poğaça yapmıştım güzel olmuştu

Evet canım tamam hemen bakıyorummayalımıydı :26:

Aldım geldim
BAYATLAMAYAN SODALI POĞAÇA

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı maden suyu(200ml)
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz(artırabilirsiniz)
1 paket yaş maya
5-6 su bardağı un
Üzeri için 1 adet yumurta sarısı
Haşhaş,susam,çörek otu

Yapılışı:Yoğurma kabına maya ve ılık sütü alıp karıştırın.Üzerine toz şekeri ekleyip 5 dakika köpürene dek bekletin.Maden suyu, sıvıyağ ve tuzu yoğurma kabına alın.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Ilık ortamda 1 saat bekletin.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Elinizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.Poğaçaları fırın tepsisinde 20-30dk dakika bekletin.Sürenin sonunda üzerlerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin...
ALINTIDIR..
kaynak:yemek sepeti

Son düzenleme:

Bu hamurla istediğin şekli yapabilirsin

Günaydınn canikom vallahamı hemide peynirliiii offfffff

Hayırdır ne hazırlğı misafirmi grliyor yoksaaa

Yok ablaçığım yarın kayıpeterin (allah rahmet etsin )ölüm yıl dönümü dua okutulacak görümcemde ellim boş gitmeyeyim dedim tarif arıyodum

Yok ablaçığım yarın kayıpeterin (allah rahmet etsin )ölüm yıl dönümü dua okutulacak görümcemde ellim boş gitmeyeyim dedim tarif arıyodum

Allah rahmet eylesin ne güzel hayırlı duaları olur inşallah

Son düzenleme:
Senin zannettimde ondan,desene nevoşşş topuklayıp koşturacak yine

Evet ablacım bayağı zorlayacak beni özel birşeyler hazırlamak istiyorum bakalımAslında bu hafta alacaktım arkadaş ben alayım dedi sonra vazgeçti 2 gün önce sen al dedi:26: ben de imkansız yetiştiremem diye kabul etmedim

Menün belli oldumu sen gene döktürürsün bak gör neler yaparsın 2 gün de erken zaten zor olurdu senin içinde

Menu gözümde canladı :111: belki süpürgeme atlar gelirim

Amin ablam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…