slm zuzu bugün bir gireyim dedim ..bir şeyler yazayım da oku :))) yarın işteyim inş..
.tesi kudret göz hastahanesinde ameliyat oldum ...ameliyattan çok korkuyordum ve tedirgindim ...ameliyattan önce bir odaya aldılar beni ..terlik ve bone giymemi söylediler..hemşire gözüme bir damla damlattı ve sakinleştirici verdi ..15 dakika sonra ameliyata alındım ..ilk başta öyle korktumki masya yatınca ameliyat teknisyeninin kolunu sıkıca tuttum..işte çok heyecanlı hastamız geldi dediler ...korkmanıza hiç gerek yok v.s. tarzı konuşmalardan sonra gözümü istediğim kadar kırpableceğimi hareket ettirebileceğimi sadece gözümü sıkmamam gerektiğini söylediler...işlem iki aşamalı ..önce gözünüzde flep olayına giriliyor ..iki gözünüze d uygulanıyor ..sonra diğer masaya geçiyorsunuz ..flep uygulanırken herşeyi görüyorsunuz ama acı ağrı hiçbir şey yok ..öyle ilginç bir duyguki anlatamam...sonralaser uygulanack masya geçiyorsunuz ..o masaya geçerken tabiki gözleriniz bulanık görüyor hatta görmüyorsunuz gibi birşey ..o masada dalaser uygulanıyor..yeşil kırmızı ışıklara bakn deniliyor..yaptıkları herşeyi anlatıyorlar ...en sonunda masadan kalktığınızda görüyorsunuz ama bulanık buzlu cam gibi ...toplamda işlem 10 dakika sürüyor..siz zaten ne olduğunu anlayana kadar işlem bitmiş oluyor ..ameliyattan sonra güneş gözlüğü takarak eve geldim ...5-6 saat gözümde sadece akma oldu ..ağrı sancı yanma batma hiç olmadı ..ama sürekli gözüm akıyordu ..yaşlar boşalıyordu sürekli ve o yüzden gözümü açamadım ....biraz uyudum biraz ayakta oturdum ..ama 6 saatin sonunda akmalarım dabitti ...gayet normal bir şekilde görüyordum ...şimdi çok mutluyum ..ameliyat sonrası ilk gün kontrolüne gittim gayet ii bir sıkıntı yok dediler ...2 hafta sonra tekrar kontrolüm var ..inş.o zamana kadar da herşey yolunda gder ....gözlüğü çıkarp atmak ayrı bir duygu ameliyatta yaşadığım duygular apayrı ..
amma bilimselim heee :)))