doğru haklısın canım.keşke yardım edebilecek birileri olabilseydi.ama yardımla da nereye kadar olmadı mı olmuo işte...paranın gözü kör olsun yaaa((
bu durumunu okumamasına mal etmeyin tabi okusa çok farklı olurdu ama.kısmeti böyleymiş kızın.ben lise mezunuyum ama iyi para kazanıyorum şuanda bir çok kişiye göre.çekeceği derdi varmış naparsın???ama babanın kızgın olması çok doğal.kim ister ki kızının böyle bi hayatı olsun.olacağın önüne geçilmiyor işte.bide bunları sen yaşamış olsaydın inan daha az kafana takardın kardeşinin yaşaması seni daha çok yıpratacaktır....umarım bi umut ışığı olur önünde..haber ver ama olur mu?
ya biz yardım ediyoruz 2 senedir ..biz olmasak zaten ne olurdu bilemiyorum ...4 kardeşiz ..çok şükür hepimizin de durumu iii ...fitreler zekatlarımız hep onlara verdik ..aylık her gidişimizde harçlıklarını bıraktık ..akrabalarımdan dayımın oğlu var profesör ..sağolsun o 2 haftada bir yoklar ceplerine harçlıklarını bırakırdı ...
ama nereye kadar ...bir evi geçindirmek için ikisinin de çalışması lazım ..e çocuk doğarsa kardeşim 2 çocukla nasıl çalışacak ...
e zamanında ben onu özel okulda oku ben msrafını göreceğim dedim kabul etmed i.. ailecek okusun diye çok destek verdik uğraştık olmadı istemedi ..babamın ona ondan dolayı hala kızgınlığı var ..bir de hamile olduğunu duyarsa daha evde tutmaz onları ...kendine göre o da haklı ..aman yaaa..üff daraldım valla...
daha yavaş yavaş ekliyorum resimleri var daha ama şu an resim hakkında konuşmayalım senle boşver sonra konuşuruz.....ya enişten nerde çalışıyo
evet canım onunda çalışması lazım yoksa geçinemezler tabiki.acilen işe girip çalışması gerekio bencede...enişte demiyorum daha 22 yaşında ..benden küçük ...bir alışveriş merkezinde çalışyır...aldığı maaş 750 lira ...lise mezunu .....kardeşimi de ben kendi işyerime sokacaktım ..burada temizlik görevlisi olarak ..asgari ücret veriyorlar burda ..ama sigortası tıkırı tıkır yatıyor ..maaşı da bir gün aksamıyor ..yemek var ..burası bayan için çok ideal ...ikisi birlikte o zaman az da osla geçinirler...
bu durumunu okumamasına mal etmeyin tabi okusa çok farklı olurdu ama.kısmeti böyleymiş kızın.ben lise mezunuyum ama iyi para kazanıyorum şuanda bir çok kişiye göre.çekeceği derdi varmış naparsın???ama babanın kızgın olması çok doğal.kim ister ki kızının böyle bi hayatı olsun.olacağın önüne geçilmiyor işte.bide bunları sen yaşamış olsaydın inan daha az kafana takardın kardeşinin yaşaması seni daha çok yıpratacaktır....umarım bi umut ışığı olur önünde..haber ver ama olur mu?
eeee tamam o zaman sok neden girmiyorlar senin yanına istemiyorlarmı yoksa ya sende bir şekilde yardım edersin hem gözünün önünde olurlar seninde için rahat olurdu
allah hepinize güç versin ne diyim çok sıkıntılı bi durum.umarım çok çabuk atlatırsınız ailecek.yinede kendin ettin banane diyemio insan dimi.içi yanıo.benim ablamda okumadı ilkokul mezunu kocaya kaçtı çok büyük sorunları yok ama pişmanım dediğinde için sızlıyor.sen ettin diyemiyorum.onun için bende çok üzülüyorum.seninle birçok ortak noktamız varmış meğergirecek zaten 1-2 aya kadar ...ama çocuğu aldırmazsa mecbur evde çocuk bakması gerek ..işe giremez ...ben olmasam zaten ailem ne yapar bilmiyorum ..babama ben de başka birşey deme .inş..yanıma alacağım onu da ..çocuğa da annem bakacak ..annem cennetlik zaten ..63 yaşında hala bizim için uğraşıyor ..anasına o baktı babasına o baktı ....babam rahatsız ona o bakıyor ...kızına o bakıyor ..kadın daha ne yapsın ..bütün yük onun üzerinde bir de bende işte ...kolları kanatları benim ...
allah hepinize güç versin ne diyim çok sıkıntılı bi durum.umarım çok çabuk atlatırsınız ailecek.yinede kendin ettin banane diyemio insan dimi.içi yanıo.benim ablamda okumadı ilkokul mezunu kocaya kaçtı çok büyük sorunları yok ama pişmanım dediğinde için sızlıyor.sen ettin diyemiyorum.onun için bende çok üzülüyorum.seninle birçok ortak noktamız varmış meğer((
ürolog mu???ay ürolog da buna kzıım daha gençsin bakarsın çocuğa yzık aldırma bence demiş ..ağlıyor telefonda hüngür hüngür
sana kesinlikle katılıyorum bakmak ayrı dert anne babanın yaşadığı bunalım ayrı dert önce kendini kurtarması lazım çocuk sonra da olur nasıl olsa??bende geçen araştırdım netten kuranı kerim ayetlerini bende yokluk yüzünden çocuk yapmıyorum yaa aslında çok günahmış allah rızkını verir yazıodu.kafam karıştı benimde korunuyorum inşallah kaza maza hamile kalmam...ay ya şimdi kardeşi,nin kafa allak bullak oldu offfff ya tamam doğursunda o zaman nasıl bakıcak önemli olan doğurmak değil bakmak bakamadıktan sonra ne anlamı varki öle değilmi robot
ürolog mu???
sana kesinlikle katılıyorum bakmak ayrı dert anne babanın yaşadığı bunalım ayrı dert önce kendini kurtarması lazım çocuk sonra da olur nasıl olsa??bende geçen araştırdım netten kuranı kerim ayetlerini bende yokluk yüzünden çocuk yapmıyorum yaa aslında çok günahmış allah rızkını verir yazıodu.kafam karıştı benimde korunuyorum inşallah kaza maza hamile kalmam...
bende harfiyen okudum hamile kalırsam aldırmam herhalde ne biliiim kalmamak için elimden geleni yapıyorum...Bu meseleye bu kadar ehemmiyet veren dinimiz, çocuk ana rahmine düştükten sonra doğuncaya kadar hep onu korumuş, anne-babaya da birtakım mes’uliyetler yüklemiştir. Hiçbir sebep yokken, keyfî ve mevhum sebepler ileri sürerek “cenin” tabir edilen ana rahmindeki çocuğun varlığına son vermeye müsaade etmemiştir. Böyle bir suçu işleyenleri “câni” olarak görmüştür. Çünkü “cenin” bir insan mesabesindedir.
Çocuk canlı hale geldikten sonra artık bir insan olarak kabul edildiğinden, onu düşürmek, bugünkü tıbbî tabirle “kürtaj” yaptırmak, yetişkin bir insanı öldürmek gibidir. Şayet henüz “canlı” değilse; bu halde iken kürtaj yaptırmak ise, bir masumun hayata gelmesine mâni olmak sayıldığından, yine büyük bir mes’uliyeti gerektirmektedir
Sual: Fakir bir aileyiz, eşim bir çocuğa hamiledir. Fakir olduğumuz için bakamayacağız, bu yüzden aldırmamız günah mıdır?
CEVAP
Çocuğun da, sizin de rızkınızı veren Allahü teâlâdır. Fakirlikten dolayı, iyi bakamamak, besleyememek korkusu, çocuk düşürmek için özür olmaz. Çocuk aldırmak demek, çocuğu öldürmek demektir.
Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin.) [Enam 151]
(Allahü teâlânın rızk vermediği, yer yüzünde bir mahluk yoktur.) [Hud 6]
işin bu kısmı da var herkes allah rızkını verir diye çocuk yapıo sonra bakamıyorum diye ağlanıo.anlamadım bende bakamayacak olduktan sonra yapmak ta anlamsız...iyide bakamazsa kardeşinin durumu ortada be robot hadi doğursun sonra ne olucak ya kardeşinin psikolojisi maddi sıkıntılar içinde sence iyi olucakmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?