Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

ilk soru benden gelsin o halde :)

mantar kavurdum memleketten gelmiş annem verdi börek yapıcam şekline karar veremedim kızlar :26:

var mı fikri olan

eski tarif defterimden mantarlı-ıspanaklı tava böregi tarifi buldum onu yazıyorum umarım yardımcı olabilirim.

1 soğan,1-2 kaşık kıyma,1 kase haşlanmış ıspanak,1 kase haşlanmış mantar 1 kaşık margarin,biraz tuz ile birlikte kavrulur,
ayrı biryerde 1 kaşık margarin teflon tavada eritilir tavaya 1 yufka yayılır,üzerine 2. yufka yayılır hazırladığımız harç ytufkaların üzerine yayılır kenarlrı kapatılarak altlı-üstlü tavada pişirilir ,servis tabağına alınarak kesilip servis yapılır.

peynirli ve semiz otlu(çiğ olacak) ile yapılabilir
.

canim ispanakli yapabilcegin bir yemek istiyosan ,kesinlikle tavsiye edebilcegim
cok sevdigim bir yemegi soyleyim
firinda patatesli ispanak
patatesleri hasla,ispanagi kiymayla kavur, firin sepsininin altina yuvarlak dilimledigin haslanmis patatesi diz, uzerine biraz ispanaktan onun uzerine biraz kasar peyniri rendesi, ve tekrar patates ,ispanak diz, elindeki malzemeye gore katlarini kendin ayarlayabilirisn ,en ustune ise,miktarina gore 1 veya 2 tane yumurtayi sutle cirp, bir yumurtaya bir bardak sut bunu uzerine dok, yine kasar rendesi serp firina ver, haika oluyor, tabi vaktim yok bununla pek ugrasamam dersen normal yemek yaparsin

teşekkürler canım

lezzetli bir tarife benziyor denicem en kısa zamanda

siz ne güzel yemek yapmayı biliyorsunuzda tarif araştırıyorsunuz.
Ya ben ne yapayım.yemek yapmaya çok yabancıyım
En kötüsü tarifler aklımda kalmıyor. Miktarları malzemeleri vs

Şimdilik bu bölümde bekar olan 2miz varız sanırım canım :13:

Bende senin gibiyim ..

Son düzenleme:
ne güzel, sürekli takip edeceğim bir konu olmuş..
iyi paylaşımlar arkadaşlar

Keyifli paylaşımlar!

Faydalı bir konu olmuş
Sizlerle birlikte,daha güzel olacak,söz sizde! :)
Libyanam hayırlı olsun canım
tatlı tatlı sohbetler olsun
çok öpüyorum

İnşallah canım,beraberce..

ilk soru benden gelsin o halde :)

mantar kavurdum memleketten gelmiş annem verdi börek yapıcam şekline karar veremedim kızlar :26:

var mı fikri olan

Canım,Royall arkadaşımızn önerisi harika,onu değerlendirmekle birlikte,sütlü buzluk böreğini de önerebilirim.Kalın sigara böreği şeklinde sarıyoruz.
MALZEMELER:

* 3 yufka
* 70-80 gr tereyağı

İçine:

* Yarım kilo mantar
* 1 adet kuru soğan
* 3 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 yumurtanın akı
* Doğranmış maydanoz
* tuz, karabiber

Ayrıca:

* 1,5 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı un
* 1 yumurta sarısı

YAPILIŞI:

- Önce böreğin içini hazırlayalım. Sıvıyağı tencereye koyup ısıtın ve yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin. Doğranmış mantarları da sotelin ve tuzu, karabiberi koyup altını kapatın. Soğuyunca maydanozu ve yumurta akını ilave edip karıştırın.

- Tereyağını eritin. Yufkaların arasına eritilmiş tereyağından sürerek , üç yufkayı üst üste serin. En üstteki yufkanın üzerine de tereyağı sürün. Yufkaları 12 eşit üçgen parçaya kesin. (önce artı şeklinde kesin. Sonra her parçayı eşit üç parçaya kesin)

- Geniş kenarlarına mantarlı içten koyup sigara böreği sarar gibi sarın.

- Küçük bir tepsiye koyup üzerine 1,5 bardak sütü gezdirin. Buzdolabında sütü çekinceye kadar bekletin.

- Sütü iyice çekince 2 çorba kaşığı unu üzerlerine serpin ve buzluğa kaldırın. En az 6 saat bekletin. 1 gün önceden hazırlarsanız daha güzel olacaktır.

- Buzluktan çıkarıp üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 180º C'de ısıtılmış fırında pişirin.

Yapılışı biraz zahmetli gibi görünebilir ama lezzeti değiyor gerçekten. Afiyet olsun:)

Kaynak

süper bi topik lmuş libyanacım
ellerine sağlık
minik kızımdan fırsat buldukça buradayım :))

İnşallah gülüm..
Oyy melek büyümüş de anneciğine iş yaptırmıyor hıı :) MaşaAllah..!
Ispanak konusunda da can editörüm,kardeşim en güzel tariflerden birini paylaşmış zaten,yüreğine sağlık.
Onun yanında fırında beşamelli ıspanak da yapabilirsin.Çay saati için ıspanaklı top kurabiyeler de süper oluyor,aklımızda bulunsn:13:

Kardeşim,hayırlara vesile olsun inşallah.Dediğin gibi çok renkli ve ziyadesiyle istifade edebileceğimiz bir topik olacak.Nice mahirelerimiz var maşallah! :)
Biraz canlanalım değil mi? Yemek tarifleri bölümünde,cici aşçılarımızı daha çok görmek istiyoruz.Alıntı tariflerden ziyade,kendi yaptıklarımız olsa daha tatlı!
Mutfağa yeni yeni ısınan arkadaşlarımız da burada,heyecanla başlasa,arkadaşlarımızdan tarif alsa,aşama aşama dikkatlice pişirse,sonra fotoğrafıyla paylaşsa!
Ne kadar güzel olur değil mi? Çekinmek,sıkılmak yok,hep birlikteyiz!
El eleyiz..

çok güzel bir topic olmuş KK da en sık takip ettiğim bölümlrden biri olacaktır burasıda tşklr Libyana...ayrıca sitenide zevkle takip ediyorum yazıları okuyorum sevgilerimle..

Royal gönlüne sağlık,bizlerle çok hoş bilgiler paylaşacağından eminim.Sizsiz olmaz.
Lezzetli günler dilerim!

ay çok güzel şahane bi topik olucak.
takipçisi olucam:)

Hep beraber gülüm..
Topiğimiz renklenmiş şimdiden harika!
Sırada 'yarışmalarımız' var

Bende takipçisiyim

Biz de sizlerin takipçisiyiz..

Mm,acıktım zannımca! :)

Ispanak Aşkına!
teşekkürler canım

lezzetli bir tarife benziyor denicem en kısa zamanda

Burda sizlerden güzel tarifler ve faydalı bir çok bilgiler öğrenmeyi umut ediyorum inş...

Son düzenleme:

Bence şuan burada olmanız bile harika..!
İlgi duymanız,takip etmeniz en büyük adım.Ayrıca gülüm,hepimiz yavaş yavaş öğrendik,öğrenmeye de devam ediyoruz.Marifet her daim iltifata tabidir.
Malzemeleri yazarsın sürekli,not edersin,başta ordan bakarsın pişire pişire alışırsın,aklında yer eder zaten!
yok :) var ! Anlaştık?
Aklınıza takılan,en çok yapmak istediğiniz mamalar hangileri,tecrübeli arkadaşlarımız,ablalarımız yardımcı olacaktır,oyy tadından yenmeyecek gibi! :)

Şimdilik bu bölümde bekar olan 2miz varız sanırım canım :13:

Bende senin gibiyim ..

Öyle gözüküyor :)

:) Hayırlısı kızlar..
Pembe Mutfağımızın cici gelinleri siz olursunuz belki belli mi olur.
Bol bol pratik yapalım,donanımınızı artıralım! :13:

İnşallah bende sizler gibi güzel lezzetli yemekler yapabilirimde herkes benden tarif ister inşalllaaahhhh...
Grimsi senin içinde aynı dileğim geçerli :)

Darısı başımızaaaaa:)

kızlar kestaneyi kesmenin kolay bir yolunu biliyor musunuz? Ben kebap yapmadan önce keserken her seferinde işaret parmağım su topluyor yanmış gibi oluyor

libim ,bilen zaten bilir , daha cok sey ogrenmek icin gelir, ama ozellikle bilmeyenler icin super bi yer burasi
ilk pratikla baslatip, artik sonrasinda soyle guzel dolmalar sarmalar borekler yapip mezun ederiz :)
ozellikle resimli olursa tabi daha guzel oluyor
biz ramazanda bile okadar guzel resimlere bayiliyoruz, nefsimize hakim oluyoruz
simdimi eklenmicek resimler :)

Sizce yemek tarifleri için defter mi tutmalıyız yoksa siteden mi takip etmeliyiz ( ileri ki hayatımız için ) :)

Meltem,almor hoşgeldiniz..

Kestaneler için :
Öncelikle kestanelerin etrafını / bıçağı hiç kaldırmadan enlemesine / çepeçevre çiziyoruz.
Hepsi bitince,kızdırılmış sıvıyağa atıyoruz.1-2 dakika kızarttıktan sonra,delikli kepçeyle alıp soğuk suya atıyoruz.İnanılmaz kolay soyuluyor! :)

Sizce yemek tarifleri için defter mi tutmalıyız yoksa siteden mi takip etmeliyiz ( ileri ki hayatımız için ) :)

bak simdiden arkadas olduk bile merci canim teklifin icin
canim bence kesinlikle bir defter tut ,buyuk boy, ve cok yaprakli olanlrindan
neden dersen deftaer her zaman kalici oluyor
bu benim basima okadar cok geldiki
internetim hep olur okadar guzel tarifler bulurum ,midafim gelince bunu yapicam diye favoriye eklerim
misafir gelcegi zaman okadar aksilik olduki bikac kez ,internet yok ,aklimda kalan okadar tarif var
e simdi ben onlari not almis olsaydim ordan bakip yapardim
ve bazende kkde problem olabiliyo kac gun boyunca giremiyoruz

uzun lafin kisasi not al

Evet arkadaş olduk

Bende onu düşündüm. Bi aksilik olur bişey olur internet olmaz, kalırız öyle tarifsiz :18:

En iyisi defter tutmak. Zaten bi tarif defterim vardı ama uzun zamandır yazmıyordum ona yeni tarif, iyi oldu ona yazıyım bare

Grimsi;defter tutmak , ayrı bir güzellik.Hem insanın yüreğini okşuyor baktıkça,anıların da reçetlerin arasına gizleniyor,çok hoşl!
Tabi hepsini yetiştirmezsin,artık defter yerine elektronik günce / 'blog' tutuluyor.
Sen de öyle yapabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…