ilk soru benden gelsin o halde :)
mantar kavurdum memleketten gelmiş annem verdi börek yapıcam şekline karar veremedim kızlar :26:
var mı fikri olan
ben hemen bi soru sorayım
kızım yüzünden pek mutfağa giremiyorum yatağa yatırdığım zmn ağlıyo
bana pratik şeyler söylermisiniz hemen yapabileceğim
birde
mesela bugün eşim ıspanak almışşş
ben kızım uyurken yıkadım doğradım snra üzerine sıcak su döktüm sonra soğuk su ve suyunu sıkıp bi kapa koyup kaldırdım
yarın yemeğini yapıcam yani bunun gibi şeyler
eski tarif defterimden mantarlı-ıspanaklı tava böregi tarifi buldum onu yazıyorum umarım yardımcı olabilirim.
1 soğan,1-2 kaşık kıyma,1 kase haşlanmış ıspanak,1 kase haşlanmış mantar 1 kaşık margarin,biraz tuz ile birlikte kavrulur,
ayrı biryerde 1 kaşık margarin teflon tavada eritilir tavaya 1 yufka yayılır,üzerine 2. yufka yayılır hazırladığımız harç ytufkaların üzerine yayılır kenarlrı kapatılarak altlı-üstlü tavada pişirilir ,servis tabağına alınarak kesilip servis yapılır.
peynirli ve semiz otlu(çiğ olacak) ile yapılabilir
.
siz ne güzel yemek yapmayı biliyorsunuzda tarif araştırıyorsunuz.
Ya ben ne yapayım.yemek yapmaya çok yabancıyım
En kötüsü tarifler aklımda kalmıyor. Miktarları malzemeleri vs
ne güzel, sürekli takip edeceğim bir konu olmuş..
iyi paylaşımlar arkadaşlar
Sizlerle birlikte,daha güzel olacak,söz sizde! :)Faydalı bir konu olmuş
Libyanam hayırlı olsun canım
tatlı tatlı sohbetler olsun
çok öpüyorum
ilk soru benden gelsin o halde :)
mantar kavurdum memleketten gelmiş annem verdi börek yapıcam şekline karar veremedim kızlar :26:
var mı fikri olan
süper bi topik lmuş libyanacım
ellerine sağlık
minik kızımdan fırsat buldukça buradayım :))
ben hemen bi soru sorayım
kızım yüzünden pek mutfağa giremiyorum yatağa yatırdığım zmn ağlıyo
bana pratik şeyler söylermisiniz hemen yapabileceğim
birde
mesela bugün eşim ıspanak almışşş
ben kızım uyurken yıkadım doğradım snra üzerine sıcak su döktüm sonra soğuk su ve suyunu sıkıp bi kapa koyup kaldırdım
yarın yemeğini yapıcam yani bunun gibi şeyler
libyanam canim benmya harika bir topik olmus
biz bayanlarin bayildigi bi yer olcak
genelde her bayan mutfakla az cok alakalidir
yeni yemek ogrenenler, aklina bisey takilanlar sormak isteyenler, mutak sohbetleri, harika bi yer
insallah bol bol paylasimlar olur, bildigimizi ogretiriz, bilmedigimizi ogreniriz
hadi bakalim hayirli olsun topigimiz, insallah elimden geldigi kadar hep burda olmaya calisicam
ozellikle resimlerde olsun ,resimler olunca daha bi senleniyor topikler
çok güzel bir topic olmuş KK da en sık takip ettiğim bölümlrden biri olacaktır burasıda tşklr Libyana...ayrıca sitenide zevkle takip ediyorum yazıları okuyorum sevgilerimle..
ay çok güzel şahane bi topik olucak.
takipçisi olucam:)
Bende takipçisiyim
eski tarif defterimden mantarlı-ıspanaklı tava böregi tarifi buldum onu yazıyorum umarım yardımcı olabilirim.
1 soğan,1-2 kaşık kıyma,1 kase haşlanmış ıspanak,1 kase haşlanmış mantar 1 kaşık margarin,biraz tuz ile birlikte kavrulur,
ayrı biryerde 1 kaşık margarin teflon tavada eritilir tavaya 1 yufka yayılır,üzerine 2. yufka yayılır hazırladığımız harç ytufkaların üzerine yayılır kenarlrı kapatılarak altlı-üstlü tavada pişirilir ,servis tabağına alınarak kesilip servis yapılır.
peynirli ve semiz otlu(çiğ olacak) ile yapılabilir
.
canim ispanakli yapabilcegin bir yemek istiyosan ,kesinlikle tavsiye edebilcegim
cok sevdigim bir yemegi soyleyim
firinda patatesli ispanak
patatesleri hasla,ispanagi kiymayla kavur, firin sepsininin altina yuvarlak dilimledigin haslanmis patatesi diz, uzerine biraz ispanaktan onun uzerine biraz kasar peyniri rendesi, ve tekrar patates ,ispanak diz, elindeki malzemeye gore katlarini kendin ayarlayabilirisn ,en ustune ise,miktarina gore 1 veya 2 tane yumurtayi sutle cirp, bir yumurtaya bir bardak sut bunu uzerine dok, yine kasar rendesi serp firina ver, haika oluyor, tabi vaktim yok bununla pek ugrasamam dersen normal yemek yaparsin
teşekkürler canım
lezzetli bir tarife benziyor denicem en kısa zamanda
siz ne güzel yemek yapmayı biliyorsunuzda tarif araştırıyorsunuz.
Ya ben ne yapayım.yemek yapmaya çok yabancıyım
En kötüsü tarifler aklımda kalmıyor. Miktarları malzemeleri vs
Şimdilik bu bölümde bekar olan 2miz varız sanırım canım :13:
Bende senin gibiyim ..
Öyle gözüküyor :)
Şimdilik bu bölümde bekar olan 2miz varız sanırım canım :13:
Bende senin gibiyim ..
Öyle gözüküyor :)
Çok faydalı bir topic olmuş eminim burdaki pek çok bayanın işe yarayacaktır.
Sizce yemek tarifleri için defter mi tutmalıyız yoksa siteden mi takip etmeliyiz ( ileri ki hayatımız için ) :)
Evet arkadaş oldukbak simdiden arkadas olduk bilemerci canim teklifin icin
canim bence kesinlikle bir defter tut ,buyuk boy, ve cok yaprakli olanlrindan
neden dersen deftaer her zaman kalici oluyor
bu benim basima okadar cok geldiki
internetim hep olur okadar guzel tarifler bulurum ,midafim gelince bunu yapicam diye favoriye eklerim
misafir gelcegi zaman okadar aksilik olduki bikac kez ,internet yok ,aklimda kalan okadar tarif var
e simdi ben onlari not almis olsaydim ordan bakip yapardim
ve bazende kkde problem olabiliyo kac gun boyunca giremiyoruz
uzun lafin kisasi not al
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?