Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

ben çok severım =) ve bu kışta koydum şuan evde yemek olarak mevcut tadında hiç bi değişim olmadı. nasıl yaptığımı anlatayım içini çıakrtıp temizlip yıkıyorum kurutp atıyorum buzluğa pişireceğim zaman bzu çözülmeden doldurup hemen pişiriyorum =) kimse buzluktn çıktını anlamıyor bile

bu topik unutulmasın farklı lezzetlerin tadına varalım herkes en iyi bildiği en özel tarifini paylaşsın hadi gösterelim hünerlerimizi :2:

hanımların böyl guzel seyler yapması ne kadar guzel bırbırımıze destek olmalıyız bende face de ufak bı sayfa actım ÖZLEMIN MUTFAĞI adı altında begenırsenız cok sevınırım :) bıde ufak bı blog var evde kalan hanımların mutlaka yapması gerek en azından stres atmak ıcın :))

XxXXX ( Blogunuzda Kk linki olmadığı için, mesajınız editlenmiştir ) by Libyana

Son düzenleyen: Moderatör:
MaşaAllah benim mutfak meleklerime
Ne hoş, ne mutena paylaşımlarda bulunulmuş.
Özlemişim ya Hu...
Yemek bölümünde yeni tarif ve alıntı olmayan fotoğraflar göremeyince sukut-u hayale uğramıştım, burada toparlandım
Durmak yok. Kış kapıda. Sıcacık reçetelerimiz ve dolu dolu muhabbetlerimizle yola devam kızlar.

merhaba arkadaslar

malum kis kapida..kis sebzeleriyle nasil yemekler önerirsiniz? cocuklarinda sevecegi?vaz gecemediginiz sürekli yaptiginiz sebze yemekleriniz veya kis corbalariniz varsa paylasirmisiniz?

Bi sorum var mutfak uzmanları, garnitür aldık marketten ama küçük boy aradık bulamadık büyük boy aldık, iki kişiyiz henüz o yüzden az lazım, makarna salatası için garnitürü açsam ama hepsini kullanmadan kalanını yine buzdolabında muhafaza etsem bozulur mu acaba, hepsini kullanmam mı gerekir mutlaka?

suyunda kalirsa 3 -4 gun birsey olmuyor buzdalabinda.. ama sanki cokta gelmez :) malzemesi bol güzel olur

Ne güzel paylaşımlar :)
Bende yaptıkalrımdan eklemek isterim :) blog linki veremıyoruz sanırım öyle mi ??

Zencefilli Kurabiye

Bu tarifi kocişimin doğumgünümde hediye ettiği
Işıl sözer - Berna gürşen e ait Butik pastacılık kitabından yaptım yıllardır zencefilli kurabiye yaparım
bu en güzeliydi sık sık yapıp yedirdim herkese babam yeter artık getırme getırdıkçe yıyorum mıdem agrıdı dedi
şiddetle tavsiye ediyorum :)

Zencefilli Çatlak Kurabiye

Malzemeler;

110 gr tereyağı
1 su bardağı şeker
1 yumurta
aldığı kadar un
1/3 su bardağı pekmez
1 yemek kaşığı zencefil
1 yemek kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yapılışı;

Fırın 175 dereceye ayarlanır
şeker ve tereyağı çırpılıp içine pekmez ve yumurta katılır.
kuru malzemeler elenir , şeker ,yap ve pekmez karışımına eklenerek yoğurulur
şekil verilerek tepsiye aralıklarla dizilir
8-10 dakika pişirirlir
Afiyet Olsun

Notlar:

Ölçüler ki,tapta Cup ve gram şeklinde verilmişti ben kendi kullandığım şekilde cup a göre ölçerek bardakla ölçü verdim.Gram veya Cup ölçüsü isteyen olursa yazabilirim.
Hamur toparlarken fazla un katmamaya dikkat edin.Çünkü bu kurabiyenin pişerken kendini salıp çatlaması icap ediyor.Ben fındıktan büyük cevizden küçük toplar yapıp pişirme kağıdı serdiğim tepsime aralıkalrla dizdim pişerken kendilerini saldıkalrından yapışmamasını istedim.
Yağınız ne çok soğuk ne de çok sıcak yumuşacık olmasın ikisnin arasında oda sıcaklığında iken kullanın.
Eğer tereyağ yerine başka bir katı yağ kullanıcaksanız su oranı en az olanı tercih edin.

Son düzenleme:
tesekkurler sanki hamur islerinde sicak konunca yumusak oliuyomusta ,,soklaniyomusta,, yöle biseyler duydum gibi ...o yuzden sordum
Varsada oyle birsey ben bilmiyorum, ben herseyi soguk koyuyorum. Buzluga konulan hic birseyin tadi bence ilk yaptiginki gibi olmuyor ama genede acil zamanlarda cikarip isitip yemenin tadina diyecek yok.

Varsada oyle birsey ben bilmiyorum, ben herseyi soguk koyuyorum. Buzluga konulan hic birseyin tadi bence ilk yaptiginki gibi olmuyor ama genede acil zamanlarda cikarip isitip yemenin tadina diyecek yok.

kesinlikle haklisin ilk firindan ciktigindaki tat yok ama bazende ise yariyor..uzun süre dondurucada klamadigindada cok kotu olmuyor

kızlar şöyle yapılmış beğenilmiş falafel tarifiniz var mııııı???

bende duduklude etli taze fasulye tarifi istiyorum? kac dk pisirmem gerekiyor bilenler yazabilir mi? :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…