Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

Arkadaşlar biri bana yardımcı olabilirmi acaba?benim çok kalabalık misafirim gelicek çeşitlerimden biriside hazır yufkadan gül böreği olacak acaba biriki gün önceden sarıp pişmeye hazır hale getirip buzluğa mı atsam ki..poğçayı pişmiş olarak buzluğa attım çıkartıp çözülünce biraz ısıttım harika oldu ama bunu hiç denememiştim sizce olurmu

olur canım olur ben sigara böreği yapıp buzluğa atıyorum istediğim zaman 5 dk öncesi çıkartıp

kızartıyorum bu oluyosa sanırım o da olur...

olur tabi...ben yaprak sarmasını,poğaça hamurunu yoğurup unu bile atıyorum buzluğa acil lazım olur diye...

geztapo oluyor cnm ben pişmiş böreklerimi ısıtıp tekrar servis ediyorum.ama içine soğan koymamanı tavsıye ederım harcının soğanın tadı değişio buzluğa girince heleki börek kıymlaı ise olmuo soğan içine

hanımlar artık paylaşım yok gibi evde yapıcak şeyler mi bitti birazcık paylaşalım ben uzun süredir uğrayamadım =) geçmişi henuz okuyamadım ama muhtemelen enginar konuşulmuştur.nasıl pişriosunuz =)

Son düzenleme:
marketlerde su içinde satılan enginarlardan alıp dondurmak istiyorum suyu ile birlikte dondurun diyorlar siz nasıl yapıyorsunuz acaba

hanımlar bu hafta bir kek yaptım süper oldu.tarifinide vereyim dedim =)
baton kalıbında
2 yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı süt
1 paket vanılya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

iiçine ,bitter çikolata parçaları,lportakal kabuğu,tarçın,ceviz ve kuru kayısı koydum .grçkten lezzetli ve hafif ve pufuduk bir kek oldu.

yumurta ve şekeri iyce çırptığınız zaman kekikiniz pufuduk pufuduk oluyor =) karbtma tozunu ekledıkten sonra fazla karıştırmadan yağlanmış ıfrın kabına dökün.

artık kimse uğramıyor bu sayfaya çok üzüldüm herkesin birbirinden öğreneceği bukadar az olamaz.:
(

bezelye zamanı geçmeden bezelyeleri alın hanımlar önumuzdeki haftaya bırakmamanızı tavsıye ederım

bezelye demissiniz bezelyeyi kislik dondurucuya mi koyuyorsunuz? ben dondurucudan cikan sebzeleri kokmasindan dolayi yiyemiyorum. baska turlu de saklanabilir mi acaba bezelye?

bezelye demissiniz bezelyeyi kislik dondurucuya mi koyuyorsunuz? ben dondurucudan cikan sebzeleri kokmasindan dolayi yiyemiyorum. baska turlu de saklanabilir mi acaba bezelye?

haşlayıp sıcaklığıyla kavanoza kapatabilirsiniz yani konserve

evet şirinecim konserve kurabilirsin. ama bana bu kolay geldiği için ayıklıyorum yıkamadan atıyorum dondurucuya sonra pişircem zaman çıkarıyorum iyce yıkıyorum herhangi bir koku yada dolap tadı olmadı bugune kadar .
ve yiyen hiçkimsede anlamadı derindondurucudan çıktı =)

bide domates yapıcam kışlık ama onu konservelere kurucam =) dolapta yer kalmadı daaha barbunya atıcam dondurucuma =)

canım yeni buldum burayı bende uğrarım artık paylaşırız.
sende ben gibi bezelye bezelye geçen hafta 6 kilo aldım attım buzluğa dünde 1 kilo aldım kociş öööö getirticen yeter aartık dedi de ondn

valla bende hazır konserve hiç yiyemem
bezelyeyi de her sene atıyom ne buruşma ne koku oluyo mis gibi hem hazırlar çok küçük oluyo benim ayıkladıklarım iri iri ve gerçekten bezelye gibin kokuyo çok memnunum valla

MBLUE bende aynı senin yaptığın gibi yapıyom cnm

Son düzenleme:
canım çok sevdiğim bir sayfa burası da =) ben 5kg attım barbunyada koyucam inş. kışın elimize gelir prtik oluyo =) dolpta sebze yoksa aç üst bölmeyi al bzlynı sebzenı ne lazımsa =) dukkan gibi oluo =) bnmki

bnmkındede olmadı hiç koku buurşma yda değişk tt bnde mecbur klmdıkça almıo konserve en sağlıklısı kendı yaptıklarımız. ben bide domates koycam kavanozlara =) çok süpe roluyo o

hanımlar içinizde tavuk köfte deneyen yoksa şiddetle tavsiye ediyorum =) çok güzel ve lezzetli oluyor ben çok beğendim=)

tavuk kıyması
yumurta
ekmek içi
tuz
karabiber
az kekik
maydonoz
sıvıyağ

butun harcı karştırıp içine çok az sıvıyağ ekleyip köfte şekli verin. çok azıcık yağda kızartın =) afiyet olsun

bence bu köfteler salatalarada yakışır =)

Merhabalar,
Yeni buldum burayı gerçekten güzel ve faydalı paylaşımlar var.Bende dondurucuya bezelye atıyorum,bamya,taze fasulye,közlenmiş patlıcan (bunu bayağı fala yapıyorum)hünkarbeğendi ve salata yaparken harika oluyor.Közlenmiş kırmızı biber,haşlanmış mısır,vişne zamanı bol vişne atıyorum.Bide yalık domatesleri rendeleyip poşetlere koyup atıyorum kışın yemeklerde ve soslarda güzel oluyor.
Bende size bişey sorucam dolma biberi çok seviyoruz, yalnız bikaç defa koydum temizleyip poşetlere pişince tadı bi farklı oluyor sizler nasıl yapıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…