Mutfak sorunları

böceklenme sıkıntın büyük bir olasılıkla evindeki nemden kaynaklanıyor... eski evimde genelde birçok şeyim kısa sürede böceklenirdi...

Arkadaşlar diğerlerine cevap vermiş de ben de salata konusunda bir şeyler söyleyeceğim. Zamansızlıktan bunu denemiş kişilerden biri de benim. Özellikle kış ayında her gün havuç+turp rendelemek istemediğimden 3 günlük falan yapıp hava almayan bir kapta muhafaza ediyordum. Ancak vitamin değerlerinin kayıpları konusunda şüphelerim var. O yüzden bir süre sonra yapmadım bunu.

Benim de pirincim değil de bulgurum böceklendi ilk kez bu sene. Onu da kpederim köyden getirmişti de nasıl sevinmiştim organik diye. Şimdiye kadar hiç böceklenme yaşamadığım için acaba bulgur bayat mıydı diyorum. Bayatlamadan dolayı böceklenir mi acaba? Bir de plastik bidondaydı.

bıldıklerımı soyleyeyım.yeşilliklerı kavanoza koy kapagını kapat at dolaba baya gıdıyo ama bölü hıç kullanmadım mantıklı aslında
pirinç dahıl her turlu baklagıllerı buzdolabına koyuyorum en dogrusu

Buzdolabın XXL mi nasıl yer buluyorsun?

Bulgurun içine tuz atmak gerekiyor bende plastik bidonda saklıyorum hiç bir sorun yaşamadım kaya tuzundan alıp içine atarsanız bir problem olmaz diye düşünüyorum

Merhabalar yorumları da okudum lakin birçok bayanın aksine gıdacı olarak ilk eti kavururum.
-İlk önce sıvı yağ,sonra etler ,suyunu çekince soğanı koyarım yemeğe.(kuş başı için böyle).Eğer aynı yemeğin içerisine un da eklenecekse başka bir tavada unu kavurup eklerim.Un kokusu yemeğe geçmesin diye.
-Evet tupper ın ürünlerini salata saklamada kullanabilirsiniz.Lakin sadece yeşillikleri.Çünkü dometes ve salatalık suyunu salıyor ve güzel olmuyor.Onları masa hazırlarken doğrarsınız.
-Pirinç vb. kuru gıdaları kavanoza koyduktan sonra 1-2 yemek kaşığı tuz ekleyin kavanozu şöyle bi sallayın.Kurtlanma olmaz.

Umarım yardımcı oldum.

merhaba cnm

1- yemeklerde soğan önce kavrulur sonra et vs sonradan katılır. unu meyane yani kıvam arttırıcı olarak kullanacaksan ayrı bir yerde kavurup üzerine yemeğin suyundan dökerek iyice karıştır kıvamını arttıracağın yemeğin içine dök.

2-sulu yemekte tuzu veya suyu fazla kaçtı mı patates kullan. çorbalarda un kullanılır yukarda dediğim gibi ya buna meyane denir

3-tupperware kullanıyorsan yapabilirsin ama alalade bir saklama kabında yapmanı tavsiye etmem

4- çok şükür 1 senelik evliyim hiç birşeyim de kurt olmadı kurt nemli ortamda olur bakliyatlarını serin ortamda sakla büyük ihtimalle dolapta nem vardır. vakumlu saklama kabında saklarsan hiçbir şey olmaz.

canim ilk soruna cevap vericem.ben onceden once eti kavurur sonra sogani sonra biberi katar kavurur en sona domatesi kavurup ana malzemeyi fasulye nohut turlu mercimek vs..katardim.ama coook safmisim.zamanim omrum tencere basinda gecmis.gecen yil bir akrabamin tavsiyesi uzerine tencerenin altini bile yakmadan dediklerimin hepsini bir anda dograyip karip katiyorum.sonra yag salca Suyuda koyup tencerenin agzini kapatiyorum.ohhh be dunya varmis.ve daha daha lezzetlendi yemeklerim.bi dene bak coook pratik lezzetli oluyor.

önce et,etten sonra soğan kavrulur.Et geç pişer çünkü.Un ve soğanın aynı anda bulunduğu yemek ne ki:44: Bazen kıvam vermesi için koyarım unu,soğanı da ayrı bir yerde kavurup üstüne dökerim.
Mercimek çorbasında olabilir belki ,yani unla patates birbiri yerine olabilir.Ama sulu yemeklerde olmaz bence
salata malzemelerini önceden yıkayıp hazır etmenin hiç bir mantığı yok,çünkü bütün vitaminleri kaybolur,o zaman ne anladım salata yemekten.Yıkamak kaç dakikanı alacak ki ?
Pirinçleri bez torbalarda saklamanı tavsiye ederim,ama çok sıcaksa mutfağın dolaba koy tabii.Ama en iyisi bez torba

1) soğan evvela kavrulur ..
2) un ve patates yemeğe göre değişir ..
3) prinç 1 yılda bozulmaz neden bozuluyor ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…