mutfak tasarrufu:((

istanbul53

Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2013
157
6
16
35
Bursa
kızlar allah başka drt vermesin ..ama gerçekten bu konudada çok sıkıntılıyım eşim mutfak masrafımın çok olduğunu söylüyor .. bizimde gerçekten çok gidiyor gibi ..siz nasıl yapıyorsunuz ..ayda nekadar harcıyorsunuz mutfak masrafı için ..

Biz hic aylik yapmsyiz ne biterse onu aliriz gider .
Aylik yapinca yakinda su bitecek onu da aliyim sunu da derken artiyor masraf .

Evli degilim ama iki kısıyiz evde. Ve ayda bir kez 300 400 arası alışveriş oluyor bizde de. Nedenini henüz çözemedik. Kara delik falan olabilir evde :))
Ama 300 den aşağı hic çıktığımı hatırlamıyorum.
Bu alışveriş olayı seyle alakalı ama. Misal et ağırlıklı alışveriş yapıyorsanız tabi ki de cok tutar her ay. Kilosu malum.
Onun dışında farklı mutfaklar deneyen insanlarsaniz da cok tutar. Birde herseyin en pahalısı kalitelidir diye yaklaşıyorsanız cok tutabilir.

Aylik mutfak masrafinizi yazarsaniz ,ona göre yorum yapabiliriz.

Abur cubura mi cok para harciyorsunuz ? neye ne kadar harciyorsunuz?

bence aylık mutfak masrafını sen özetle biz karar verelim bizimkine göre uygunmu değilmi.gereksiz gördüğü şeylermi var eşinin

Sebzeni meyveni pazardan haftalık al, ne yemeği yapacaksan ona göre
Market adı söylemek yasak mı bilemiyorum da, uygun marketler var hani kalan bakliyat, margarin vs. kısmını da bu marketlerden alabilirsin. aynı marka ürünler bile marketten markete değişebiliyo.
Eşin yemek seçer mi veya illa 3 çeşit mi ister bilemiyorum ama
Biz yeri gelince iş çıkışı bi makarna haşlayıp mayonez ketçapla yediğimiz oluyo, makarna kaç lira zaten

bence aylık mutfak masrafını sen özetle biz karar verelim bizimkine göre uygunmu değilmi.gereksiz gördüğü şeylermi var eşinin

aylık mutfak masrafımı ben hiç hesaplamadım ..bundan sonra hesaplamayı düşünüyorum ..eşime göre 700 gidiyormuş oda kafadan hesap tabi ..ben sizin nekadar gidiyor onu merak ettim ..çokmu gidiyor bize acaba

aylık mutfak masrafımı ben hiç hesaplamadım ..bundan sonra hesaplamayı düşünüyorum ..eşime göre 700 gidiyormuş oda kafadan hesap tabi ..ben sizin nekadar gidiyor onu merak ettim ..çokmu gidiyor bize acaba

gelen giden misafirine bide evinde bulunan kişi sayısına göre değişir.kaç kişilik aileniz.

Herkesin farklı olabilir
Çocuğunuz var mı
Evde duran kimse var mı yani 3 öğün yemek yeniyo mu
Ya da eşin nasıl biri hep 3 çeşit yemek veya et ister mi

Bunlara göre değişir bu rakam.

Eşim mutfak masrafını laf etse aç bırakırım. Sonuçta havaya savrulmuyor, yeniyor yani para harcadığımız şeyler.
Hadi giyim kuşam olsa, elektrik su olsa tasarruf yapılabilir belki. Pazar market dururken gidip de manavdan ya da diğer pahalı yerlerden alışveriş yapmıyorsanız tasarruf yapacak birşey yok bence. Ucuz olsun diye kalitesiz ürün mü yiyelim ya da aç mı duralım...

açmı bırakırsın.ilginç

Herkesin farklı olabilir
Çocuğunuz var mı
Evde duran kimse var mı yani 3 öğün yemek yeniyo mu
Ya da eşin nasıl biri hep 3 çeşit yemek veya et ister mi

Bunlara göre değişir bu rakam.

evet canım 2 çocuğum var ..eşim öyle hep et istemez ..ama yemek seçen biridir..

açmı bırakırsın.ilginç

Evet aç bırakırım. Yediğimiz içtiğimiz şeyin hesabını yapan erkek, önce kendi boğazından kıssın.
Savurganlığa kesinlikle karşıyım ama böyle mutfak masrafının dahi laf edilmesi çok çirkin.

700 tl aylik mutfak masrafi bence cok. Bence aylik neye ne kadar harcadiginizi yazin.Gereksiz birsey almayon ve aylik bütce yapin

şöyle yapmayı düşünüyorum ..haftalık ne pişireceğimi yazıp ona göre alışveriş yapayım ..gerçekten fazla gidiyo ..neye gittini anlamam için yazmam gerekiyor..

şöyle yapmayı düşünüyorum ..haftalık ne pişireceğimi yazıp ona göre alışveriş yapayım ..gerçekten fazla gidiyo ..neye gittini anlamam için yazmam gerekiyor..

canım meyve sebzeyi pazardan alın.bide aylık toplu alış veriş yapmaya çalışın aylık maddi durumunuza göre.

canım eşim benim, mutfak masrafıma bir laf ettiyi yok ..sadece konuşurken laf arasında şu kadar gidiyor dedi ..eşim bir dediyimizi iki etmez yediyimiz önümüzde yemedimiz arkamızda ,sadece bundan ben rahatsızlık duydum için açtım konuyu ,bilmiyordum yani bukadar gittiyini ..birde ben alışveriş yaparken fiyatına bile bakmadımı farkettim ..şuana kadar hiç hesap yapmadım için bundan sonra hesap yapmayı düşünüyorum..sizede danışmak istedim sizinki nekadar gidiyor diye ama kimse yazmamış nedense nekader gittini ..biz dört kişilik bir aileyiz

Ben de merak ettim diğer bayanlarımızın aylık ne kadar harcadığını..
Biz 400-500 harcıyoruz.Ama bebek de var.Yani maması falan derken tutuyo işte.
Ama bana kalırsa da pek takılmayın buna,varsa yiyin için israf etmediğiniz sürece..
Ünlü filozof Ayşe Arman ne demiş?
"Hayat yemek yemek,uyumak ve sevişmekten ibarettir."

Benim mutfak konusunda kesinlikle tavizim yoktur..
Özellikle de neyin ne olduğunu bilmediğimiz bir dönemde her şeyi her yerden almıyorum.. belli markaların olabiliyorsa organik ürünlerini almaya çalışıyorum. Evde başka bir şeyden feragat ederim ama mutfaktan kısmam…mesela aynı nevresimleri kullanmaktan çok sıkıldım, yeniler aslında ama insan değişiklik istiyor işte.. ama almıyorum erteliyorum.. ama mutfak şakaya gelmez benim fikrimce..

Aylık mutfak 600 civarı pazar parasıda aylık 250 toplam 850 tl tutuyor.eşim +ben+oğlum+bebek için aylık mutfak masrafı 850...Bu zamanda çok değil.Hayat pahalı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…